Czy jest szansa na kolejne spotkanie? Prośba o obiektywną ocenę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy jest szansa na kolejne spotkanie? Prośba o obiektywną ocenę.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy jest szansa na kolejne spotkanie? Prośba o obiektywną ocenę.

Ostatnio poznałam bardzo interesującego faceta. Nie będę wgłębiać się w szczegóły, ale to, że się w ogóle zapoznaliśmy wyszło z mojej inicjatywy (nie było innej możliwości). W rezultacie umówiliśmy się na spotkanie. Było naprawdę super, mieliśmy o czym rozmawiać, nie zdarzyła się nawet minuta ciszy. Siedzieliśmy dość długo, w końcu zadecydowałam, by się zbierać, choć on nie chciał tego spotkania kończyć i wymyślał coraz to nowe rzeczy, które możemy jeszcze porobić. Widziałam po nim, po tym jak się zachowuje, jak patrzy, że bardzo mu się spodobałam. Mam do takich rzeczy "oko", więc raczej nie wydaje mi się, bym się pomyliła. Pojechałam do domu, byłam niemal pewna, że napisze mi smsa, czy dojechałam (z moich doświadczeń wynika, że faceci tak robią), ale nic takiego się nie wydarzyło. Następnego dnia napisałam mu wiadomość w stylu: co u niego. Odpowiedział. Myślałam, że sobie popiszemy, ale widziałam, że pisze na siłę, że nie chce mu się rozmawiać...
Od tamtej pory nie napisał, ani smsa, ani przez neta - no dobra, minęło bardzo mało czasu, ale zawsze miałam tak, że faceci, z którymi byłam na spotkaniu ciągle do mnie potem pisali, widać było, że im zależy. Postanowiłam, że nie będę do niego już pierwsza pisać, i tak już wiele zrobiłam dla tej znajomości. Poza tym znam swoją wartość i nie mam w zwyczaju narzucania się komukolwiek.

Jestem trochę zdołowana tą całą sytuacją. Powodem jest głównie to, że to pierwszy facet od ponad 2 lat, który mnie naprawdę zainteresował. Pożarł mnie jego intelekt i jakoś te rzeczy, które pisałam na tym forum odnośnie cech fizycznych, wyglądu faceta - przestały (!) mieć w tym przypadku jakiekolwiek znaczenie.

Jak Wy oceniacie sytuację? Ja nie jestem w stanie spojrzeć na to obiektywnie, bo jestem już bardzo wkręcona, nie myślę logicznie. Mam stany od euforii po totalnego doła wink Raz myślę, że przesadzam w ocenie jego zachowania, że trzeba dać mu czas, że nie mogłam się aż tak pomylić w ocenie jego intencji podczas spotkania, a zaraz, że tak się facet, któremu zależy nie zachowuje, że nigdy nie miałam tak, by facet, który chciał kontynuować znajomość nie pisał smsów, wiadomości, nie interesował się mną następnego dnia po "randce".

Wiem, że tu trzeba po prostu poczekać, ale kto był w takiej sytuacji, to wie, jakie to trudne i że ma się olbrzymią potrzebę wygadania smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest szansa na kolejne spotkanie? Prośba o obiektywną ocenę.

Cześć :-) Też kiedyś myślałam, że spodobałam się poznanemu facetowi. Czekałam ponad dwa tygodnie aż się odezwie. Po tym czasie sama postanowiłam napisać smsa. Okazało się, że nie wie kim jestem oraz, że nie zapisał mojego nr.
Widzę także, że podobnie jak ja dużo analizujesz, zapewne każdy najdrobniejszy szczegół. Moim zdaniem jeśli mu zależy odezwie się na pewno. Jeśli nie... cóż lepiej zapomnieć niż jeszcze bardziej się wkręcać. Tak będzie lepiej dla Ciebie. A jeśli nie chcesz zastanawiać się do końca życia dlaczego po prostu zapytaj go. Ja nigdy nie miałam odwagi ale to wiele by wyjaśniło.
Powodzenia!!!

3

myślę, że powinnaś troszkę zaczekać jeśli się nie odezwie to daj sobie spokój.. nic na siłę..

4

Dziękuję za Wasze odpowiedzi smile

Tak mam zamiar zrobić, poczekać, a jeśli on nie wykaże inicjatywy, to nie będę tego ciągnąć na siłę.

Jestem ciekawa tego, czy takie zachowanie, jakie on teraz prezentuje oznacza zawsze, że nie jest zainteresowany kontynuowaniem znajomości, czy może to jest normalne, a ja sprawę wyolbrzymiam?
Może jakiś Pan by się wypowiedział? smile

5

Witam wink
Wiesz mam ten sam problem właśnie było podobnie , tylko że spotykałam się z Nim kilka nary , pisaliśmy sms nagle nasz kontakt się urwał. Napisałam do niego zapytałam o co chodzi i wg. lecz nie dostałm żadnej wiadomosci i dałam Sb spokój , pomyslałam że jeśli mu zależy to się sam odezwie:D

Więc myślę że warto jakis czas pczekać, jeśli nie napisze trzeba niestety o Nim zapomnieć i dać sobie spokój nic na siłę sie nie da niestety;/;)

6

Tylko jaka jest szansa na to, że facet, który tak się zachowuje po spotkaniu - będzie chciał spotkać się kolejny raz? To mnie najbardziej interesuje smile Czy może ja jestem niecierpliwa, nakręcona i mi się jedynie wydaje, że jak ktoś nie nawala smsami i wiadomościami po pierwszym spotkaniu to coś jest nie tak?

7

Jeśli Ty pierwsza wyciągnęłaś rękę, z Twojej inicjatywy się poznaliście, dobrze Wam się rozmawiało i mieliście wiele wspólnych tematów a on nic nie napisał po całym wieczorze, to wydaje mi się, że coś tu nie gra. On na pewno nikogo nie ma? Gdziekolwiek się poznaliście, nadal się tam widujecie [np. w pracy]? To facet powinien na początku zabiegać o względy u kobiety, między innymi przez pisanie wiadomości tekstowych, dzwonienie. Nie wiem ile dni minęło czasu od spotkania, ale to on powinien coś napisać i zaproponować spotkanie, zwłaszcza, że po spotkaniu Ty się odezwałaś pierwsza. Wystarczająco dużo sygnałów mu dałaś. Jeśli się nie odezwie, to spisz go na straty. I nie ma tłumaczenia, miałem mnóstwo pracy, byłem zmęczony, etc. Napisać sms można w minutę, więc jak słyszę takie tłumaczenia, jak się ktoś nie odzywa, to mnie ogarnia śmiech.

8

Nie widujemy się i nie ma szans byśmy się gdzieś spotkali jeśli się nie umówimy.
Na pewno nie ma nikogo, bo mówił mi o rozstaniu z ostatnią dziewczyną i o swoim singielstwie. Czasu minęło bardzo niewiele od spotkania i to, że na razie nie zaproponował spotkania mnie nie niepokoi. Niepokoi mnie to, że nie napisał mi żadnego smsa, ani wiadomości. Żałuję, że napisałam do niego pierwsza po spotkaniu, bo teraz nie wiem, czy on w ogóle by się sam z siebie odezwał... W prawdzie odpisał mi, ale to nie to samo jak wtedy, gdy się pisze z własnej inicjatywy.

Nie rozumiem, jak mogłabym się AŻ TAK pomylić w odczytaniu intencji faceta (chodzi o to jak sie zachowywał podczas spotkania).

9

Napisałaś, nie cofniesz. Teraz jego kolej. A może on traktuje Cię jak koleżankę, skoro nic więcej nie proponuje? Na tym waszym spotkaniu mówił o swoim poprzednim związku? Nie było innych tematów?
Ja sam się niejednokrotnie myliłem, ale jak nie myli się tylko ten, co nic nie próbuje. Ty spróbowałaś i dobrze. Ale może to nie to.

10

Raczej nie traktuje mnie jak koleżanki, bo jego zachowanie na spotkaniu tego nie sugerowało.  Co do tematu byłej, to po prostu wspomniał, że jakiś czas temu rozstał się z dziewczyną i tyle, nie mówił nic więcej.

A może on po prostu jest takim typem człowieka, który nie ma potrzeby jakiejś korespondencji (w końcu widzieliśmy się tylko raz)? Mówiłam mu, że w tygodniu jestem zajęta, to może potem po prostu odezwie się z propozycją spotkania?

Wiem, że to jest żałosne, że pewnie nie widzę oczywistości. Można doradzać innym, ale jak się samemu jest w takiej sytuacji, to rozum odejmuje hmm

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy jest szansa na kolejne spotkanie? Prośba o obiektywną ocenę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024