jak się z tego wyleczyć ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak się z tego wyleczyć ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: jak się z tego wyleczyć ??

Witam wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na tym forum, takze wypada sie przywitać smile

A wiec, jestem z nowa partnerka prawie pol roku.
Oboje zylismy w pomylonych zwiazkach, ja 5 lat, ona 2 lata.

Coz, historia jak z filmu (sami ocencie).
Poznalismy sie w aucie jadac na imprezę, oboje nie przypadlismy sobie do gustu charakterem.
Bylismy oczywiscie w zwiazkach, a znalazlem ja na facebooku, gdzie sie odezwalem.
Po dluuugich, czasem 6h rozmow w malym okienku na face postanowilem zaprosic na spacer, oczywiscie zgodziła się.
Tak sie zaczelo, zaczelismy spotykac sie wiecej, wiecej i wiecej. Wkoncu doszlo do imprezy, gdzie calujac zdradzilismy swoich obecnych partnerów. Doszlismy do wniosku, ze po co ich oszukiwac skoro ich nie kochamy, zakonczyc to i sprobowac ze soba.
Wszystko jest pieknie, doszlo do spotkania gdzie wyznalismy sobie milosc itd, rozumiemy sie bez slow, ona mi kompletnie oddana, okropnie za mna, znajomi jej co znali ja wczesniej widza
w niej ogromna roznice i to jak mnie kocha. Oczywiscie ja rowniez ja kocham smile

Problem tkwi w mojej glowie, wiecznie mam wkretki, ze mnie zdradzi, a nie daje mi takich znakow.
Tak samo zazdrosc, gdzie poprostu u mnie az razi od niej.
Ostatnio potrafilem zrobic jej awanture o to, ze poszla do pokoju gdzie jest komputer, by moj znajomy mogl jej pokazać fotki z urodzin jego dziewczyny, gdzie moja partnerka grzecznie spytała sie czy moze isc smile
Czy to jest normalne?? jak sie z tego wyleczyc, bo jak pomysle to az mi glupio, a niechce jej stracić.

Najgorsze, ze potem caly dzien wkrecam sobie, ze to daje mi znaki dziwne, wiec jak widac cos jest nie tak u mnie.
Wiem, ciezki orzeszek ze mnie, dlatego piszę...

Dzieki wielkie!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez PoprostuKamcia (2013-01-02 17:17:07)

Odp: jak się z tego wyleczyć ??

No powiem ci że "ciężki z ciebie ten orzeszek" smile
Jak by mój facet robił mi głupie jazdy że go zdradzam albo na pewno go zdradzę, itd - to bym raczej zostawiła ten związek. Dłużej nie mogłabym żyć tak. Ja go zapewniam a on ciągle swoje.
Niestety zdrady się nie przewidzi, ale takimi niesłusznymi oskarżeniami czasem się do niej przyczynisz, bo może ona mieć tego dość np po jakiejś kłótni i jakiś koleś będzie chciał ją pocieszyć i pójdzie..
Więc drogi "orzeszku" wyluzuj, ciesz się z tego że masz zajebistą kobietę, że jest Wam dobrze i nie myśl tak o tej zdradzie. Jak będzie cie chciała zdradzić zostawić to to zrobi i nic na to nie poradzisz. Więc żyj i nie myśl o tym.. wiem że łatwo napisać ale taka zazdrość, obsesja do niczego dobrego nie doprowadzi, zacznie się kontrolowanie, wypominanie i bum.. po związku.

3

tylko jak o tym nie myslec i sie z tego wyleczyc? wink
w sumie tlumaczy mi jednym - jakbym chciala cie zdradzac to po co mi Ty?

4 Ostatnio edytowany przez PoprostuKamcia (2013-01-02 17:27:24)

bziummuzib napisał/a:

tylko jak o tym nie myslec i sie z tego wyleczyc? wink

jak przychodzą ci takie myśli to zajmij się czymś - rób wszystko by nie myśleć po prostu hehe smile może wtedy jak ci myśli takie przychodzą to wspominaj z nią jakieś chwile. Nie pozwól żeby to zaprzątało ci głowę. Nie wiem, może jakaś wizyta u psychologa, choć nie wiem czy to coś da.

bziummuzib napisał/a:

w sumie tlumaczy mi jednym - jakbym chciala cie zdradzac to po co mi Ty?

i dobrze ci mówi. Orzeszku naprawdę masz wspaniała kobietę, sam pisałeś scena jak z filmu. Ciesz się tym i nie gdybaj.

5

hm.. moze to będzie chamskie, ale NIE DA SIE ZBUDOWAĆ SZCZĘSCIA NA CZYIMŚ NIESZCZĘSCIU. tak długo byles w zwiazku i TAK szybko sie zakochałes? no no.. prosze pana.. a zastanowiłes sie jak cierpiała Twoja dziewczyna i jej chłopak.. wiem, że nie tego dotyczy temat, ale to najbardziej mnie dręczy gdy czytam Twój post.. przepraszam za chamskość.

co do tematu, to też bym sie martwiła, przecież zdradziła wcześniej.. oczywiście nie można skazywac na straty od razu.. ale... no własnie, zawsze jest ALE.

6

najgorsze jest to, ze serio cos z ta glowa nie tak.
po tych klotniach np. jak ta wyzej w glowie mam ciagle mysli, ze to jej wina.
Caly dzien potem mam tak, az wkoncu spotkam ja, posiedze, wyprzytula mnie jak zawsze, wyatakuje calusami i przejdzie, lecz
uwierz, ze to ciezkie psychicznie tak lezec i sie tymi myslalami zatlaczac smile

Chyba serio trafiłem na skarb, skoro jeszcze po tym potrafi przyjsc i powiedziec, ze nigdy by mnie nie zostawila i beze mnie by gnila w smutka.

7

netkobieta4444 napisał/a:

hm.. moze to będzie chamskie, ale NIE DA SIE ZBUDOWAĆ SZCZĘSCIA NA CZYIMŚ NIESZCZĘSCIU. tak długo byles w zwiazku i TAK szybko sie zakochałes? no no.. prosze pana.. a zastanowiłes sie jak cierpiała Twoja dziewczyna i jej chłopak.. wiem, że nie tego dotyczy temat, ale to najbardziej mnie dręczy gdy czytam Twój post.. przepraszam za chamskość.

co do tematu, to też bym sie martwiła, przecież zdradziła wcześniej.. oczywiście nie można skazywac na straty od razu.. ale... no własnie, zawsze jest ALE.

ok ok, nie chodzi mi o NASZA zdrade, tym kompletnie nie przejmuje sie, bo nic bez przyczyny.
Ja zyjac w 5letnim zwiazku, wiem ze jej nie kochalem po tym co czuje teraz.
Moja ex kobieta potrafila mi zrobic awanture wchodzac do auta mowiac - " znow zalozysz te szmate na siebie? " (chodzilo o t-shirt),
badz robic wieczne ale ze sportu ktory kocham i jest dla mnie wszystkim i trenuje codziennie.

Ona zas, byla z glupkiem ktorego musiala za ktorego musiala za kazdym razem na imprezie sie wstydzic.
Obzygany, na podlodze za kazdym razem. Potrafil nawet zniszczyc niektore przedmioty u jej przyjaciolki w domu.
Wkoncu wyjechal do Anglii, zostawiajac ja tutaj w Polsce, gdzie jedyny kontakt to byl rozmowa skype raz na pare dni,
wiec dziwic sie jej ??

8

A może ta WASZA zdrada jednak ma z tym więcej wspólnego, niż myślisz? Może podświadomie oceniasz dziewczynę, że skoro była w stanie bez wyrzutów sumienia korespondować, spotykać się i całować z Tobą, będąc w związku, to w każdej chwili może zrobić coś podobnego z innym chłopakiem, będąc teraz Twoją partnerką?

9

No wlasnie z mojej strony to niema nic wspolnego z nasza zdrada smile
Wiem i slyszalem jakim jej ex byl debilem, widzialem jak sie zachowywala gdy doszlo do zdrady.
Sama twierdziła, ze czuje sie jakby była wolna odkad on tam pojechal, bo pokazal ze nie zalezy jej na niej.
Teraz twierdzi, ze to ja jestem jej jedynym powodem radosci i odkad mnie ma ma codziennie inny humor.

Dziwne no nie? Pisze to i wiem, ze mam cudowna kobiete, a i tak mam te "schizy".

10

netkobieta4444 napisał/a:

Czy zastanowiłaś się nad tym co napisałaś? Jeśli ty byłaś byś w długim związku (nie było by pięknie) i nagle poznajesz zajebistego faceta, dogadujecie się, wszystko cacy. Nie mówiłaś nic partnerowi bo to normalny kolega a potem rodzi się uczucie i co??? Jesteś z facetem dalej przez kilka lat mając nadzieje że będzie lepiej w tym długim związku czy zostawiasz go i jesteś z tym z którym czujesz się cudownie... i da się wtedy zbudować szczęście na czyimś nieszczęściu Da się!  takie jest życie i trzeba nauczyć się korzystać z niego, nawet jak ktoś będzie cierpiał - ale to ty jesteś osobą o której powinnaś myśleć i to ty masz być szczęśliwa. Nie patrz na innych bo nikt nie będzie patrzył na ciebie.

Nie lubię jak ktoś na jakiś poście piszę w ten sposób jak napisałaś, fakt przeprosiłaś za chamskość ale możesz zawsze komuś takim tekstem zrobić przykrość, a na tym forum nie o to tu chodzi, żeby jeszcze bardziej podłamać załamanego człowieka.

11

Wiecie, ze dalo mi sporo do myslenia i z innym podejsciem, luzem przyjechalem do niej?
Pogadalismy szczerze, powiedzialem jak mi zalezy itd. , jakie bledy robilem, ale jak to ona powiedziala " mowilam, ze to nam na dobre wyjdzie"  i jeszcze twierdzi, ze jestem slodki przy takich zachowanaich, bo wie ze jej zalezy ;-)

sporo czulych slow mi powiedziala, to ile dla niej znacze, ze niechcialaby mnie stracic i ze wkoncu czuje prawdziwe uczucie, ktore inni moga zazdroscic smile wiec od 2 dni promienieje dobrym humorem

12

bziummuzib napisał/a:

Wiecie, ze dalo mi sporo do myslenia i z innym podejsciem, luzem przyjechalem do niej?
Pogadalismy szczerze, powiedzialem jak mi zalezy itd. , jakie bledy robilem, ale jak to ona powiedziala " mowilam, ze to nam na dobre wyjdzie"  i jeszcze twierdzi, ze jestem slodki przy takich zachowanaich, bo wie ze jej zalezy ;-)

sporo czulych slow mi powiedziala, to ile dla niej znacze, ze niechcialaby mnie stracic i ze wkoncu czuje prawdziwe uczucie, ktore inni moga zazdroscic smile wiec od 2 dni promienieje dobrym humorem

Ciesze się i nie gdybaj, nie myśl co może się stać - żyj teraźniejszością nie martw się na zapas,, trzymaj się...

13

BabaOsiadła napisał/a:

A może ta WASZA zdrada jednak ma z tym więcej wspólnego, niż myślisz? Może podświadomie oceniasz dziewczynę, że skoro była w stanie bez wyrzutów sumienia korespondować, spotykać się i całować z Tobą, będąc w związku, to w każdej chwili może zrobić coś podobnego z innym chłopakiem, będąc teraz Twoją partnerką?

To samo miałam właśnie napisać! Można o tym nie myśleć tak bezpośrednio, ale to zawsze siedzi gdzieś w podświadomości. Skoro wtedy psuło jej się w związku, to dlaczego miałaby nie zdradzić teraz, kiedy u Was coś będzie nie w porządku?

Nie mam pojęcia, co można zrobić, żeby się z tego wyleczyć. Jeżeli jesteś w stu procentach jej pewny, to tych myśli nie powinno w ogóle być. Wiem natomiast, że w takim związku ona raczej długo nie pociągnie, bo to jest cholernie męczące. Raz, że brak zaufania z Twojej strony, a dwa - znasz takie przysłowie 'każdy sądzi po sobie'? Przy kontaktach z takimi zazdrośnikami zawsze mam wrażenie, że oni sami mają coś za uszami i stąd ta ciągła potrzeba kontroli i uczucie niepewności...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak się z tego wyleczyć ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024