Sex, poezja czy rzemiosło.. :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Sex, poezja czy rzemiosło.. :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Sex, poezja czy rzemiosło.. :)

Witajcie, bedac w spowiedzi ksiadz poprosil mnie o wrzucenie w google informacje na temat ksiedza Pawlukiewicza i tego co m do powiedzenia na temat sexu, poraz pierwszy slowa ksiedza daly mi tak wiele do myslenia. Proste i mądre myslenie..

http://www.youtube.com/watch?v=DR54gLiyPfU

Co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sex, poezja czy rzemiosło.. :)

Jedna rzecz mi nie podpasowała, cytuję:
'albo wejdziesz ze swoim mężem do nieba, albo nie wejdziesz w ogóle'.
Straszne uproszczenie. Dlaczego? Powiedzmy, że mam męża. W wieku lat 30 zostanę wdową. Ponownie wyjdę za mąż. W wieku lat 50ciu historia się powtórzy. To oznacza, że w niebie zrobię sobie męski harem? Raczej nie. Ksiądz uważam bardzo uprościł.

Mówi w wielu momentach sensownie. Zdanie jednak mam takie, że księża w momencie święceń wyrzekają się seksu także nie uważam, że powinni się na jego tematy wypowiadać.
Oczywiście mogą to robić jeśli czują taką potrzebę, ale w tym kontekście nigdy nie będą dla mnie autorytetem - w przeciwieństwie do na przykład spraw moralności, podejścia do filozofii czy samodyscypliny.

3

http://www.youtube.com/watch?v=p4Qe1QFeFbo

Nie zgadzam się z większością. Pomijając już "wchodzenie do nieba w wybranym towarzystwie". A co z samotnymi z wyboru? Inna kwestia to sam fakt poruszania tematu, który w założeniu powinien być raczej "odległy" z racji profesji. Ale to już nie szokuję. W końcu poteoretyzować każdemu wolno. Jeśli ktoś to "kupuje". Jest popyt, jest podaż. Wyżej przywołałam link do bardzo "przyswajalnego", o humorystycznym zabarwieniu innym wykładzie. Publiczność co i rusz wybucha gromkim śmiechem. Taki kabareton. Rozrywka z przemycaną indoktrynacją. Cóż, nie po raz pierwszy i pewnie nie ostatni. Jedyny wniosek to taki, że jednak KK nie jest takie skostniałe. Idzie z duchem czasu:) Nowe techniki. Zresztą ten ksiądz sie specjalizuje w tematach relacji kobiet-mężczyzna. Możliwe że go to spełnia, w jakiś tylko sobie wiadomy sposób.:)

4

Ja ks. Pawlukiewicza znam osobiscie smile
Wspanialy, otwarty na ludzi czlowiek doswiadczony w relacji ze studentami i zna nieco sprawe sexu od drugiej strony. Do niego niejednokrotnie przychodzily osoby skrzywdzone na tle seksualnym. Moze sam sexu nie uprawia, ale wie jak duze zlo moze wyrzadzic wspolzycie lub naduzycia z tym zwiazane. Do spowiedzi przychodza ludzie i mowia o swoich grzechach, slabosciach i on duzo wie o tym. Ze sex moze byc przyjemny wiele albo kazda z nas wie, a on wie jak moze byc on niebezpieczny. Nie wszyscy ludzie obnosza sie ze swoimi zranieniami. Czasem jedynym miejscem szczerosci jest konfesjonal i tam mowia, co tak na prawde jest zlego w ich zyciu. Nie widze lpowodu dla ktorego ksiadz nie moglby sie wypowiedziec w tym temacie.
Osobiscie go bardzo szanuje smile
Uwazam, ze rzuca nowe swiatlo na pozycie intymne. Mowi o tym, ze jest ono dobre w
Malzenstwie, nie mowi, ze MUSI konczyc sie ciaza. Jego slowa sa pelne nadziei smile

A kwestia, ze idziemy do nieba z bliskimi byla metafora, mi sie wydala dosc oczywista. Idziemy z relacjami jakie stworzylismy i wszystkimi wieziami i uczynkami.... Ale to juz inna bajka smile

5

Dziewczyny, ja jestem panna i jak ide do spowiedzi, mowie ze kochalam sie z chłopakiem, utworzylam watek, bo wlasnie bylam w szoku, poniewaz nie zostalam za to zjechana od gory do dolu. Mi utkwiły w pamieci słowa gdzie mowi ze miłość fizyczna to nie tylko seks... Nigdy sie w to nie wdrażałam, a jestem ciekawa Waszych opinii. Uwazam ze ksieza powinni o tym mowic, fakt jest to dla niektórych rażące , bo niby nie przystoi kapłanowi takie rzeczy mowic, ale jego slowa mi wiele uswiadomily.

6

Księża pomijają te tematy, bo z góry się im mówi: "A co Ksiądz może o tym wiedzieć". Ja uważam, że wie tyle na ile mu teologia katolicka pozwala mówić. Mi na przykład w rozmowie prywatnej sporo lat temu X Pawlukiewicz powiedział, że biblia jest księgą również erotyczną, np. PnP smile i w sumie sama zaczęłam studiować Pieśn Nad Pieśniami smile i życie mi pokazało, że miłość fizyczna jest nie tylko sexem. Choć mam z tym problem aż do teraz i w małżeństwie, bo sex to też antykoncepcja i tu już lekko nie jest hmm ale wywnętrzniłam się na ten temat w wątku "prawa boskie i prawa ludzkie" smile dołącz do dyskusji tongue

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Sex, poezja czy rzemiosło.. :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024