Czy już nie ma porządnych mężczyzn? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy już nie ma porządnych mężczyzn?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy już nie ma porządnych mężczyzn?

Na pewno są tacy ale trzeba mieć miec na prawdę szczęście aby na takiego porządnego tafić.Niestety ja do tej pory takiego nie spotkałam każdy to kolejna porażka nie potrafie już zaufać bo zbyt wiele rozczarowań było.Kolejny mój związek (bo myślałam że to był zwiazek)okazał sie niczym.Spotykałam sie z chłopakiem przez prawie 5 miesiący widywalismy sie bardzo często było pięknie zaangażowałam sie myslałam że moge na niego liczyc w każdej sprawie niestety gdy potrzebowałam pomocy to w ogóle nie było reakcji z jego strony dal mi do zrozumienia żebym sama sobie poradzila nie zaproponował ani pomocy ani niczego.Poźniej przez 3 dni w ogole się nie odzywał nawet jednego sms-a nie napisal czy wszystko ok.czy poradziłas sobie  itp.nic zero reakcji..Później odezwałam sie do niego pierwsza i powiedziałam co mi lezy na sercu że tak na prawde chyba mało go obchodze skoro sie nie interesuje mną a jego odpowiedz brzmiała: bo był bardzo zajęty--aż tak bardzo żeby nie móc napisac chodz jednego sms-a?zapytałam go sie wprost  kim jestem dla niego a on stwierdził że za wczesnie by to okreslić-to kim byłam dla niego znajomą? -czy z kazda znajoma sie całuje chodzi za reke i sypia??po tych słowach przekonałam sie że dla niego tak na prawde nic nie znacze.Potrafie wiele zrozumiec ale tego na pewno nie.Jesli mysle żle to mnie poprawdzcie :bo czy normalny facet by tak postapił -dla mnie to normalne ze jesli jest sie z kims to go sie wspiera pomaga w trudnych sytuacjach mozna zawsze na siebie liczyc.Jak go się zapytalam czego szuka tak na prawde to powiedziła ze związku w którym ma bardzo duzo czasu dla siebie i swobody-mówił że teraz tak ma i chce aby tak pozostało. Czyli co ?zwiazek otwarty bez zobowiazań?a gdzie w tym wszystkim druga osoba? Zaangazowałam się i to bardzo gdybym wczesniej wiedziała że on tak mysli to bym  dała sobie spokój.Tak naprawdę cały tydzień już się do mnie nie odzywa a ja jak głupia  czekam az napisze cokolwiek są momenty że już prawie chciałam się znów pierwsza odezwać ale nie mogę nie po tym jak mnie potraktował.gdyby chciał i gdyby mu na mnie zalezało to by zrobił wszystko żeby być ze mna.Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym się do niego odezwac-ja głupia naiwna  sama się oszukuje.Nie potrafie juz zrozumiec facetów czego oni tak na prawde chcą.Niby mówia ze szukaja powaznego stałego związku a okazuje sie ze to tylko bujda.Mam być z kims takim który po prawie 5 miesiacach mówi że on jeszcze nie wie kim dla niego jestem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy już nie ma porządnych mężczyzn?

Oczywiście, że jeszcze istnieją porządni faceci, tylko, że my - kobiety, niekoniecznie zwracamy na nich uwagę.

3

Oczywiście, że istnieją. Trzeba od początku, zanim zacznie się dawać siebie całą, wymagać.  I jeśli koleś nie zachowuje się jak przyjaciel, jak ktoś, komu zależy, nie powinien dostać nie tylko seksu, ale przytulenia, tylko kopniaka.

Smarkacze szukają często pogotowia seksualnego. Kobieta, która się godzi być kimś takim, która niczego nie wymaga, jest na pstryknięcie palcami, nie jest warta przejmowania się. Tak to widzą. Tak się zachowują.

4 Ostatnio edytowany przez ban (2012-11-29 18:21:43)

Istnieją super faceci. Tacy, na których możesz polegać jak na zawiszy, tacy że jak się coś dzieje to nie musisz się zastanawiać, czy on się pojawi, aby Ci pomóc -- on po prostu się pojawi niezależnie czy tego chcesz czy nie chcesz.

Kolejna rzecz jest taka, że dzieci musza mieć przyjemne dzieciństwo. Dużo zabawek, miłą szkołę, komputer, telewizor, konsolę gier. Nie można dać klapsa w tyłek, nie można za dużo wymagać. W efekcie tacy mali chłopcy rosną i rosną, a potem stają się facetami bez kręgosłupa moralnego, nierozróżniający co dobre a co złe, tacy, którzy kompletnie nie wiedzą co czuje druga osoba, którzy są nieszczęśliwi jeśli życie nie jest tak miłe i przyjemne jak przez pierwszych 20 lat, tacy co nigdy do niczego nie musieli sami dojść, co nigdy nie musieli przejmować się obowiązkami, swoją przyszłością. Na straży takiego wychowania stoją dzielne mamy, które chronią dzieci przed groźnymi tatusiami.

Ale co tam! W nowych rodzinach ze słabymi facetami dzieci już nie mają lekko. One dostają w tyłek od życia. Dopiero one wyrosną na super facetów. Zatem poczekajmy kilka pokoleń i sprawa się unormuje.

PS. Seksem bym nie grał. Jak dwoje ma ochotę na seks, to robią to. Jak nie mają ochoty to nie robią. Czasem nawet lepiej jak jest od razu seks, bo wtedy można pilniej się przyjrzeć innym cechom partnera zamiast ciągle walczyć o/przeciw seks.

5

Porządni mężczyźni są. Oczywiście, że są. Idealnych nie ma, ale trzeba sobie znaleźć takiego, którego wady nie będą nam przeszkadzać. Po prostu trzeba się dopasować.
Nie robić nic na siłę, trzeba być sobą i albo "zagra " albo "nie" . Ja mam już swoje lata , może to dla niektórych mało ale dla innych całkiem sporo. Wierzę, że tam gdzieś istnieje mężczyzna mojego życia. Wciąż wierzę.
W kwestii seksu całkowicie popieram Artemidę. Nie dla psa kiełbasa nie dla kota spyrka. Rożne miałam w tej mierze doświadczenia i wiem, że mężczyzna powinien się zdrowo napocić zanim zbierze wisienkę z tego tortu.

6

A kto to taki?Facet powinien byc facetem czyli byc twardym,dobrze wygladac,czasami czulym,dobry w lozku-prawdzowy ogier,dobrze zarabiac i miec wszystko na swoim miejscu.

7

sandrao napisał/a:

(...)Zaangazowałam się i to bardzo gdybym wczesniej wiedziała że on tak mysli to bym  dała sobie spokój.(...)

Może w tym zdaniu kryje się rozwiązanie problemu?

Może ZANIM się zaangażujesz, poznaj danego mężczyznę?
Wówczas będziesz miała jasność, czy ten mężczyzna jest porządnym, czy nie (cokolwiek słowo "porządny" w tym kontekście dla Ciebie oznacza).

8

baziula napisał/a:

W kwestii seksu całkowicie popieram Artemidę. Nie dla psa kiełbasa nie dla kota spyrka. Rożne miałam w tej mierze doświadczenia i wiem, że mężczyzna powinien się zdrowo napocić zanim zbierze wisienkę z tego tortu.

Trochę to brzmi jak gra seksem, czyli fałsz i polityka od samego początku. Wg mnie sprawa jest prosta -- jak dwoje chce to idą do łóżka. Chce = mają ochotę. I tyle filozofii.

Nie rozumiem też dlaczego to mężczyzna zbiera wisienkę... A może to kobieta zbiera wisienkę?

"Nie dla psa kiełbasa" -- po co ten pies w takim razie... kiełbasę się je samemu, albo z dala od psa.

Na obronę tych twierdzeń mogę tylko przytoczyć działania "googlusiów", czyli tych facetów z netu, którzy chcą zaliczyć i zniknąć. Ale takich to pewnie Wy kobiety swoją intuicyja wyczuwacie na kilometr...

9 Ostatnio edytowany przez busiu (2012-11-30 13:52:31)

Ja stoję na stanowisku, że z seksem lepiej poczekać. Jest za dużo typków, dla których seks jest celem, a nie tylko drogą, więc lepiej poznać człowieka i mieć świadomość, w co się pakujemy- w jednorazową przygodę, układ bez zobowiązań, czy coś więcej. Czy to granie seksem? Może i tak, ale dla mnie to bezpieczniejsze niż późniejszy żal i wściekłość.

10

Jest pełno porządnych facetów, tylko tych kilku nieporządnych jest tak rozstawionych że ciągle na nich wpadacie i się zakochujecie. I to druga zadziwiająca przyczyna nietrafiania na porządnych facetów. smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy już nie ma porządnych mężczyzn?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024