Przez żołądek do serca- czyli co ugotować ukochanemu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Przez żołądek do serca- czyli co ugotować ukochanemu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Przez żołądek do serca- czyli co ugotować ukochanemu?

Hej!
Mój problem polega na tym, że za kilka dni przyjeżdża do mnie mój chłopak (niestety mieszamy w dwóch różnych miastach).
Chciałabym przygotować jakiś dobry obiad..tylko nie koniecznie mam na niego pomysł..
Chciałabym, żeby nie był on zbyt skomplikowany, drogi (jestem studentką ;p ) no i żeby sprawdziło się powiedzenie 'przez żołądek do serca'.

Dzięki za odp!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przez żołądek do serca- czyli co ugotować ukochanemu?

hm.. ja robiłam ostatnio dobry treściwy obiadek smile może wykorzystasz teraz lub później:

Schabowe pizzerinki

Składniki:
schab 3 plastry
mięso mielone z 10dag powinno starczyć, dwie garście.
sos boloński mały słoik("Łowicz")
20dag pieczarek
mala cebula
15dag żółtego sera
przyprawa oregano i bazylia
olej masło do smażenia

- Schab kroimy w cienkie plastry i lekko rozbijamy. (ja zrobiłam dla dwóch osób 3 plastry - mąż lubi mięcho:) )
Oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
- Mięso mielone ( z dwie garści) doprawiamy też pieprzem i solą
- Kilka pieczarek i cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. pod koniec doprawiamy solą i pieprzem

Plastry schabu kładziemy na blachę, na nie nakładamy warstwę mielonego, a na wierzch podsmażone pieczarki z cebulą.
Pizzerki polewamy sosem bolońskim. Całość oprószamy bazylią i oregano. Pieczemu 15minut w pierakniku rozgrzanym do 180stopni. Ser scieramy na tarce o duzych oczkach. posypujemy pizzerinki i zapiekamy jeszcze 5 minut by ser się rozpuścił.

podajemy to z podsmażonymi ziemniaczkami typu "łodeczki" lub frytkami. Możesz też pokroić ziemniaki w plastry 1cm posypać przyprawą do ziemniaków i wsadzić do piekarnika wyjdą takie pieczone ziemniaczki smile i obowiązkowo jakieś winko dobre tongue

Palce lizać - Polecam smile

3

neonka22 napisał/a:

przez żołądek do serca

Oj błagam! Tylko nie to! Wprawdzie moja żona świetnie gotuje i nie raz przygotowywała różne cuda, to wolałem jak po prostu była ze mną, jak miło spędzaliśmy czas na mieście, jak się kochaliśmy (seks mam na myśli). Zatem gotowanie jest ok, ale na pierwszym miejscu nie stawiałbym tego. Innymi słowy wolałbym dziewczynę, która siedzi przytulona, niż taką, która z kuchni przynosi jedzenie, którego za chwilę i tak nie ma, a ona się napracowała.

4

A ja się lubię kochać z moim Kochanym, ale jak mi dogadza szykując smakołyki, też lubię:)

5

A ja lubię eksplorować nowe smaki choć zdarzało mi się zjeść coś na co nie popatrzyłbym nawet gdybym to wcześniej zobaczył. Arcymistrzami w tej dziedzinie są Hindusi, będąc w Indiach podjęto nas regionalnym rarytasem, który pachniał i smakował jak popularne 'bitki', potem okazało się iż były to glisty błotne big_smile

6

A ja to jak odwiedzam kobietę, to nie jestem zadowolony, jak mało jest do jedzenia - kawa i ciastka itp... sad
Lubię jak jest pełen zestaw na kolację - wędlina, ser, pomidory,  na obiad to też dużo zjem - wszystko co dostanę na talerzu  - zupkę, schabowe, żeberka, krokiety i cokolwiek wymyśli.

Jak ktoś nie wie co zrobić, to zawsze można zapytać, co kto lubi smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Przez żołądek do serca- czyli co ugotować ukochanemu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024