TRUDNA MIŁOŚĆ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: TRUDNA MIŁOŚĆ

Witam wszystkich. Postanowiłam tu napisać licząc na Wasza pomoc. Pracuje zagranicą,poznałam obcokrajowca,jesteśmy ze sobą,często spotykamy się,miło spędzamy czas,ale jest jeden problem...duży problem-bariera językowa. Moja znajomość języka ogranicza sie do tego co potrzebne jest mi w pracy.Oboje nie mamy co liczyć na długie rozmowy o wszystkim i o niczym.Powoli zaczyna mnie irytować to ciągłe "nie rozumiem". Kupiłam kilka książek do nauki języka,poświęcam nauce każdą wolna chwile.Ale nie wiem czy to ma sens.Czy ten związek jest w stanie przetrwać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TRUDNA MIŁOŚĆ

Zaraz, nie jesteście w stanie się zrozumieć, a piszesz, że jesteście razem...?

Dla mnie to niepojęte.
I według mnie nie ma żadnych szans przetrwania.

Przecież poznajesz człowieka latami, podczas rozmów, dyskusji, rozwiązywania problemów, potem są czyny...etc.
A Ty o tym człowieku chyba nie wiesz nic, skoro co chwilę pojawia się zwrot ''nie rozumiem''...?

Chyba, że w tempie ekspresowym nauczysz się języka ;-).
Ja ogarnęłam francuski w ciągu 6 miesięcy.

3

Cynicznahipo napisał/a:

Dla mnie to niepojęte.

Przecież poznajesz człowieka latami, podczas rozmów, dyskusji, rozwiązywania problemów, potem są czyny...etc.
A Ty o tym człowieku chyba nie wiesz nic, skoro co chwilę pojawia się zwrot ''nie rozumiem''...?

Nie są ze sobą, a często sie spotykają i próbują rozmawiać,hmm cieżka sprawa, ale fajnie jest poswiecic czas na naukę. Niech on Cie uczy, a Ty wyłapuj miedzy wierszami to co chce Ci przekazac, na swoj sposob to urocze wink

4

rockwoman7 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Dla mnie to niepojęte.

Nie są ze sobą, a często sie spotykają i próbują rozmawiać,hmm cieżka sprawa, ale fajnie jest poswiecic czas na naukę. Niech on Cie uczy, a Ty wyłapuj miedzy wierszami to co chce Ci przekazac, na swoj sposob to urocze wink

Autorka napisała ''jesteśmy ze sobą''.
Dla mnie oczywiste, że oznacza to parę.

5

To nie jest tak do końca,że ja nic nie rozumiem.Rozumiem wiele,ale nie na tyle żebym mogła wszystko powiedziec i wszystko zrozumieć.On jest cierpliwy,stara się jak może znaleźć inny odpowiedniki danego słowa,ale ja zaczynam się zastanawiać na ile jeszcze jemu tej cierliwości wystarczy. Ja także szybko uczę sie języków..wiec to kwestia miesiecy.

6

misia0303 napisał/a:

To nie jest tak do końca,że ja nic nie rozumiem.Rozumiem wiele,ale nie na tyle żebym mogła wszystko powiedziec i wszystko zrozumieć.On jest cierpliwy,stara się jak może znaleźć inny odpowiedniki danego słowa,ale ja zaczynam się zastanawiać na ile jeszcze jemu tej cierliwości wystarczy. Ja także szybko uczę sie języków..wiec to kwestia miesiecy.

Możecie przecież spróbować.
Kto nie ryzykuje, ten stoi w miejscu.

7

myśle ze znalazłaś się  w  dość "konfortowej" sytuacji  , w waszym związku  pojawiła się na samym początaku  przeszkoda, problem który musicie wspólnie pokonać  Wiec jeżeli  dojdziecie  do porozumienia to  bardzo  dobry znak  na przyszłośc A jeżeli nie tzn  że  to jednak nie było to... Dodam tylko  żebyś   wzieła  pod  uwage że czasami mężczyzna jest   w stanie pokonac   wiele przeszków   dla osiągniecia np  sexu  a bariera  jezykowa jest  jedną z tych  z łatwiejszych  ...

8

Myśle,że o to moge być spokojna.Nie chodzi o sex.Sprawdził się w wielu sytuacjach gdy potrzebowałam pomocy,wówczas jeszcze nie byliśmy razem,ale zawsze byl obok.Właśnie to nas do siebie zbliżyło.Dziś go spytałam kiedy skończy się nasza cierlipwość,kiedy nas to przerośnie.Odpowiedział,że nigdy.Oby.Bo coraz częściej myśle jak to bedzie dalej.

9

Nie masz się nad czym zastanawiać. Ucz się języka i ciesz z dnia dzisiejszego. Nie wiesz co będzie jutro, więc nie zastanawiaj się czy to ma sens czy go nie ma.

10

Cynicznahipo napisał/a:
rockwoman7 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Dla mnie to niepojęte.

Autorka napisała ''jesteśmy ze sobą''.
Dla mnie oczywiste, że oznacza to parę.

ACH!  nie zauważyłam, faktycznie napisane jak woł, że ze sobą są. Dziwnie... z jednej strony, wchodzić w związek nie rozmawiając, tylko pólsłowkami, ale tutaj dobrze większość napisała, ucz się języka a będzie dobrze . Trzeba trochę czasu by przyswoić tą naukę, jedni mają do tego dryg inni nie, ale wierzę, że się ułozy smile

11

Dzięki. Nie pozostaje nic innego jak miec nadzieje,że się uda:).

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024