trudna sytuacja-brak badan - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez ewelka19855 (2014-08-27 14:14:34)

Temat: trudna sytuacja-brak badan

Witam serdecznie i proszę o pomoc.
Otóż mam taki jeden problem. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim, chce ubiegać się o świadczenie rehabilitacyjne ponieważ czeka mnie kolejna operacja. Składając dokumenty potrzebny jest druk n-10-wywiad zawodowy z miejsca pracy, na którym jest informacja na temat daty badania wstępnego do pracy i tu pojawia się problem, bo ja pracując w firmie ponad rok do tej pory nie potrzymałam od pracodawcy skierowania na badania mimo, że się o nie upominałam kilka razy. Teraz pytanie jak podejdzie do tego lekarz orzecznik przyznający świaczenie, bo przecież nie mam co wpisać w puste pole bo badan brak. Co robić w takiej sytuacji??? Czy grożą mi jakies konsekwencje?? Czy z tego powodu mogę nie otrzymac świadczenia?? W sumie to nie moja wina ze badan nie mam bo to obowiazek pracodawcy zeby skierowanie wydać pracownikowi, a ja przecież na te badania chciałam iść. Proszę o pomoc!!!

P.S. Nie wiem czy to istotne ale dodam, że jestem zgłoszona do ZUS i ubezpieczona, brak tych nieszczęsnych badan.

A czy jest może jakies inne rozwiązanie mojej sytuacji, bo chodzi o to, że mam miec drugą operację, która wypadnie kilka dni po upływie 182dni zwolnienia lekarskiego, czyli mam mała lukę z która nie wiem co zrobić,dlatego pomyślałam o świadczeniu rehabilitacyjnym. Może był ktoś w podobnej sytuacji i może cos doradzić?? Może jakieś inne rozwiązanie??
Czy jak bym w tym czasie poszła na urlop to co później po operacji, dostane znów zwolnienie lekarskie?? Jakoś chce po prostu pociągnąć donastępnej operacji, potem na bank zostane zwolniona z pracy hmm

Pisanie postów jeden pod drugim jest sprzeczne z naszym regulaminem. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj"
Z góry dziękuję i pozdrawiam, mod. Olinka

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024