boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm

mam problem. Mój chłopak ma 24 lata i jesteśmy razem 8 miesięcy. Jesteśmy razem szczęśliwi, możemy ze sobą rozmawiać. Często pił zanim zaczęliśmy ze sobą być oraz na początku naszego związku także. Teraz wyraźnie tego zaprzestał, ale ostatnio nie dawał znaku życia cały dzień i martwiłam się co się dzieje. Odezwał się w nocy z wiadomością, że musiał odreagować i nie był trzeźwy, żeby się skontaktować. Boję się, że znowu zacznie pić tak jak wcześniej. Nie wiem co mam robić, zerwać? Skończyć ten związek? On tłumaczy to tak, że jest dla mnie niedobry i dla mnie dobre byloby gdybym się z Nim rozstała. Nie chcę tego i On też nie chce się rozstawać dlatego może chce sprawdzić czy bym to zrobiła.? Proszę o pomoc. Jak mam z Nim rozmawiać? Dodam, że nie akceptują Go moji rodzice.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm

Uciekać. Kto lepiej go zna niż on sam siebie? On mówi, że nie jest dla Ciebie, Twoi rodzice tak uważają, ale Ty musisz koniecznie sprawdzić na własnej skórze. Małe dziecko w wieku przekory "musi" dotknąć rury wydechowej albo pieca choć rodzice ostrzegają. Potrzebujesz oberwać od życia? Baw się dalej.

3

Odp: boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm

Artemida dobrze pisze, zobacz co się dzieje, on Cię ostrzega sam przed sobą. Postaw mu może ultimatum: 'Albo ja albo alkohol'-pozostaw mu wybór, a on zdecyduje co jest dla niego ważniejsze, jeśli jego wyborem nie będziesz Ty, to po prostu nie jest facet dla Ciebie. Wiem co to znaczy być córką alkoholika (może i byłego, ale alkoholikiem jest się całe życie-od tego nie ma ucieczki) Ty sama sobie wybierasz takiego faceta, ale zauważ, że skoro myślisz o nim poważnie to wybierasz też ojca dla Twojego dziecka. Chcesz żeby nie potrafił oderwać się od kieliszka i zepsuł dzieciństwo Twojej córeczki albo Twojego synka i przy okazji Twoje życie? Patrz w przyszłość...Nie zatrzymuj się na tym co jest teraz, po co brnąć w relację, która nic nie wnosi do Twojego życia...
Pozdrawiam.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » boję się, że mój chłopak wpadnie w alkoholizm

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024