odkryłam,że mój chłopak był gejem-co zrobic? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » odkryłam,że mój chłopak był gejem-co zrobic?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: odkryłam,że mój chłopak był gejem-co zrobic?

Z Michałem znam się krótko,zaledwie trzy miesiące,ale od pierwszego spotkania między nami zaiskrzyło.Przyjechałam do niego do Niemiec,przypadkowo zostawił włączony folder gdzie miał wiadomości z przed kilku miesięcy,zaczęłam czytać i...zamarłam...
umawiał się z facetami na stronach gejowskich,wiadmości są jednoznaczne.Zapytałam się go czy chciałby mi coś powiedzieć o swojej przeszłości,zamilkł! Po chwili spytałam wprost czy był,albo jest gejem,popatrzył się na mnie i wyśmiał...Okłamał mnie,dobrze wiedząc,że wiem o wszystkim. Co mam teraz zrobić? wrócić do Polski?pomóżcie dziewczyny

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: odkryłam,że mój chłopak był gejem-co zrobic?

Twój chłopak jest biseksualny.
Chcesz układać życie z nim wiedząc, że kochankami Twego chłopaka są/byli mężczyźni? Jeśli taka sytuacja pasuje Ci, to zostań u jego boku.

3

nie wiem co teraz zrobić,kocham go i czuję,że ta miłość jest w pełni odwzajemniona,widzę jak się dla mnie stara.Mam do niego ogromny żal,że po pierwsze ukrył to przedemną.a drugie,że się wyparł. Umówiłam się na wizytę u ginekologa,żle się czuję z tym,że kochałam się z ,,biseksualistą",nie chcę by miało to jakieś konsekwencje.Przeraża mnie ten fakt,jak myślicie...co powinnam zrobić,dać mu jeszcze jedną szansę? postarać się to zaakceptować kim był?czy zabrać swoje rzeczy i wrócić do domu?

4

szaramysz93 napisał/a:

nie wiem co teraz zrobić,kocham go i czuję,że ta miłość jest w pełni odwzajemniona,widzę jak się dla mnie stara.Mam do niego ogromny żal,że po pierwsze ukrył to przedemną.a drugie,że się wyparł. Umówiłam się na wizytę u ginekologa,żle się czuję z tym,że kochałam się z ,,biseksualistą",nie chcę by miało to jakieś konsekwencje.Przeraża mnie ten fakt,jak myślicie...co powinnam zrobić,dać mu jeszcze jedną szansę? postarać się to zaakceptować kim był?czy zabrać swoje rzeczy i wrócić do domu?

Nie byl a jest. Jesli on rzeczywiscie jest biseksualista i to tak aktywnym, ze przez internet umawial sie z facetami to nie przestal nim byc teraz.

5

Cały problem w tym, że nie ma jednej, dobrej dla wszystkich osób, odpowiedzi. To, co jest do zaakceptowania przez jedną osobę, może być niemożliwe dla drugiej osoby. Nie ma żadnej recepty i żadnego "powinnaś".

Wiem, że jest wśród nas sporo osób, które na początku swego życia seksualnego eksperymentują, sprawdzają swą tożsamość seksualną. Bywa, że osoby biseksualne podejmują decyzję o życiu w związku wyłącznie heteroseksualnym. Podejmują taką decyzję i tworzą udany związek, satysfakcjonujący oboje partnerów.
To, do czego serdecznie Cie zachęcam, to szczera rozmowa z chłopakiem. Rozmowa, nie po to, by wypytywać go o szczegóły jego życia intymnego, tylko po to, byście mogli wspólnie ustalić, co jest miedzy wami możliwe, a co nie. I to Ty musisz odpowiedzieć sobie samej na te pytania: co dla Ciebie w związku z nim jest możliwe, czego nie zaakceptujesz.

Wiedz jedno: niemal każda osoba ma jakąś przeszłość seksualną.

6

myślałam o szczerej rozmowie jednak obawiam się,że się zezłości gdy bede chciala z nim o tym porozmawiac. Boje się,że powie coś w stylu,,nie wierzysz mi",''jak chcesz ze mną tworzyć przyszłość bez zaufania"? A jak mnie przez to zostawi?Ma co do mnie poważne plany. Ja straciłam z nim dziewictwo i to być może dlatego tak bardzo mnie boli. Wydawało mi się,że w gronie moich znajomych byłam najbardziej wyrozumiałą osobą,wręcz stałam po stronie osób które są innej orientacji seksualnej niż ja. A teraz gdy problem dotyczy osoby którą kocham jestem rozbita.

7

Boisz się usłyszeć prawdy na swój temat? Bo przecież Ty naprawdę teraz mu nie wierzysz. A rozmowa pomoże właśnie podjąć Ci decyzję o zaufaniu chłopakowi. 

To, że on bał się powiedzieć Ci prawdę o swej przeszłości seksualnej, mnie nie dziwi. Mało jest osób (poczytaj inne wątki na ten temat na naszym forum) gotowych do zaakceptowania przeszłości seksualnej swego partnera/partnerki i to przeszłości heteroseksualnej. A Twój chłopak ma przeszłość homoseksualną.

Pomyśl nad konsekwencjami swego strachu przed szczerą rozmową z nim. ZAWSZE będziesz uciekała przed rozmową w obawie przed rozstaniem? Jeśli tak, to TY właśnie będziesz osobą nieszczerą w związku. I w proponowanej przeze mnie rozmowie nie chodzi o to, byś powiewała mu nad głową sztandarem z napisem "Nie wierzę Ci", ale po to, byście mogli wzajemnie wyjaśnić sobie swe obawy i wątpliwości. Właśnie dlatego, że macie względem siebie poważne zamiary, że planujecie wspólną przyszłość. Zaczynanie związku od niedomówień, ukrytych pretensji, nie wróży mu udanej przyszłości.

Myślałaś, że jesteś osobą wyrozumiałą. Cóż, życie szybko weryfikuje nasze myślenie (również o sobie).

8

szaramysz93 napisał/a:

myślałam o szczerej rozmowie jednak obawiam się,że się zezłości gdy bede chciala z nim o tym porozmawiac. Boje się,że powie coś w stylu,,nie wierzysz mi",''jak chcesz ze mną tworzyć przyszłość bez zaufania"? A jak mnie przez to zostawi?Ma co do mnie poważne plany. Ja straciłam z nim dziewictwo i to być może dlatego tak bardzo mnie boli. Wydawało mi się,że w gronie moich znajomych byłam najbardziej wyrozumiałą osobą,wręcz stałam po stronie osób które są innej orientacji seksualnej niż ja. A teraz gdy problem dotyczy osoby którą kocham jestem rozbita.

Uznanie prawa innych do odmiennych upodoban seksualnych nie oznacza automatycznej akceptacji takowych w swoim wlasnym zwiazku i do bycia oklamywana.

9

Wielokropek napisał/a:

Boisz się usłyszeć prawdy na swój temat? Bo przecież Ty naprawdę teraz mu nie wierzysz. A rozmowa pomoże właśnie podjąć Ci decyzję o zaufaniu chłopakowi. 

To, że on bał się powiedzieć Ci prawdę o swej przeszłości seksualnej, mnie nie dziwi. Mało jest osób (poczytaj inne wątki na ten temat na naszym forum) gotowych do zaakceptowania przeszłości seksualnej swego partnera/partnerki i to przeszłości heteroseksualnej. A Twój chłopak ma przeszłość homoseksualną.

Pomyśl nad konsekwencjami swego strachu przed szczerą rozmową z nim. ZAWSZE będziesz uciekała przed rozmową w obawie przed rozstaniem? Jeśli tak, to TY właśnie będziesz osobą nieszczerą w związku. I w proponowanej przeze mnie rozmowie nie chodzi o to, byś powiewała mu nad głową sztandarem z napisem "Nie wierzę Ci", ale po to, byście mogli wzajemnie wyjaśnić sobie swe obawy i wątpliwości. Właśnie dlatego, że macie względem siebie poważne zamiary, że planujecie wspólną przyszłość. Zaczynanie związku od niedomówień, ukrytych pretensji, nie wróży mu udanej przyszłości.

Myślałaś, że jesteś osobą wyrozumiałą. Cóż, życie szybko weryfikuje nasze myślenie (również o sobie).

Zakladajac, ze masz racje i on jest biseksualista, chyba bardzo mlodym chlopakiem no i teraz z dziewczyna, to jak rokuje fakt, ze nadal trzyma kontakty do homoseksulanych partnerow? Mam na mysli na ile on rzeczywiscie moze sie uczciwie zdeklarowac ,ze oto od teraz bedzie tylko heteroseksualny?

A propos, nie wiem o jakim miescie z Niemczech mowimy, ale znalam 2 chlopakow, studentow uniwersytetu, ktorzy zarabiali jako prostytutki (dla mezczyzn), w Berlinie. W Polsce mieli dziewczyny.

10

Mimo swej sporej wiedzy i umiejętności, wróżką nie jestem. smile

Dlatego tak namawiam autorkę wątku do szczerej rozmowy z chłopakiem.

Oczywiście, że jej chłopak MOŻE BYĆ męską prostytutką, MOŻE BYĆ biseksualistą, MOŻE BYĆ homoseksualistą zdecydowanym na zejście do podziemia, MOŻE też podjął decyzję o utrzymywaniu związku jedynie z nią. MOŻE.
Wszyscy tutaj na forum możemy gdybać, ona jedna zna chłopaka i może z nim porozmawiać i podjąć decyzje dotyczące ich obojga.

11

biję się z myślami,bo tak naprawdę nie chcę przyjąć tego faktu do wiadmości. Mimo tego,że wiem,że jest/byl homoseksualny nie mogę w to uwierzyć,zamknęłam oczy,myślałam,że to tylko zły sen,ale jednak nie. Jak myślisz czy pomogła by wizyta u seksuologa?

12

Wielokropek napisał/a:

Mimo swej sporej wiedzy i umiejętności, wróżką nie jestem. smile

Dlatego tak namawiam autorkę wątku do szczerej rozmowy z chłopakiem.

Oczywiście, że jej chłopak MOŻE BYĆ męską prostytutką, MOŻE BYĆ biseksualistą, MOŻE BYĆ homoseksualistą zdecydowanym na zejście do podziemia, MOŻE też podjął decyzję o utrzymywaniu związku jedynie z nią. MOŻE.
Wszyscy tutaj na forum możemy gdybać, ona jedna zna chłopaka i może z nim porozmawiać i podjąć decyzje dotyczące ich obojga.

Moja niestety/stety? spora wiedza i doswiadczenie podpowiadaja mi sceptycyzm w tym przypadku, raczej zbedny 20-latce. Uplynie troche czasu i nabedzie wlasny.

13

na poczatek poszłabym sama,jeszcze dzis. a po wieczornej rozmowie podejme jakas decyzje. za dotychczasowe rady bardzo dziekuje

14

Witam! ja bym sie nad tym bardzo zastanowila ale pamietaj ze nie bedziesz jedyna w jego zyciu...ja bym go zostawila:

15

Idź do seksuologa, porozmawiaj o TWOIM problemie, czyli braku akceptacji przeszłości chłopaka. smile
Wizyta taka ma jeden wielki plus. W jej trakcie zdobędziesz wiedzę o homoseksualizmie i biseksualizmie, której Ci brakuje; często lęk wypływa właśnie z braku wiedzy lub jej niedostatecznej ilości.

16

Witaj zostawilam Ci wiadomosc na mailu...pozdrawiam

17

zadzwonił,że chciałby ze mną dzisiaj  porozmawiać,bo nie powiedział mi wszystkiego o swojej przeszłości,z wielka niecierpliwoscia czekam na wieczor,boje sie,ze przyzna mi sie i co w tedy jak zareaguje,teraz gdy wiem i jeszcze to do mnie do konca nie dociera jest mi chyba lepiej,ale musze to przejsc i  podjac decyzje,co dalej?!

18

Nie musisz od razu, natychmiast po usłyszeniu jego wyznań, podejmować jakichkolwiek decyzji. Zwykle czas jest dobrym doradcą.
A na swoje zachowanie masz wpływ, nie musisz zrobić awantury, nie musisz reagować gwałtownie. To Ty decydujesz o swym zachowaniu. Zawsze.

19

Dzisiaj mogę obiecać mu jedno,że go wysłucham i się nad tym zastanowie jakie będą skutki,jestem dobrej myśli,że chociaż spróbuje ze mną porozmawiać.Wiem,że będzie go to bardzo dużo kosztowało,dlatego dopóki nie skończy będe go bacznie słuchać i może razem dojdziemy do jakiegoś rozwiązania.

20

No to jedyne rozwiazanie.

Rozumiem, ze jestes w szoku, ale w sumie jaka to roznica czy on spal z kobietami czy z mezczyznami przed tym jak Cie poznal? Moze rzeczywiscie jestes pierwsza osoba z ktora chcial sie powaznie zwiazac?

21

Różnica bardzo duża,normalny facet nie jest Homoseksualny i nie szuka jakiś większych wrażeń z facetami. Jak miałabym się go teraz zapytać jak Ci się ,,z nim układało w łóżku"?!? Wiem,że z jedną kobietą był i nie zrobiło to na mnie większego wrażenia,ale z facetami?! Do rozmowy z nim zostało jakieś niecałe 50 minut,boję się,nie wiem czego się spodziewać

22

Zwykle, już po, okazuje się, że "nie taki diabeł straszny, jak go malują". smile

Trzymam kciuki.

23

Najgorsze jest to,że mogę wybuchnąć pod wpływem emocji.które we mnie narastają

24

To TERAZ, przed spotkaniem odzłość się, odpłacz. Nie czekaj z tym do spotkania, nie hamuj TERAZ swych uczuć. Spokój będzie Ci potrzebny w trakcie rozmowy z chłopakiem.

25

Zycze powodzenia smile

26

to był mój najgorszy dzień w życiu,przyprowadził swojego faceta do mieszkania i przedstawił mi go,czuje się upokorzona. Zachowałam spokój,spakowałam swoje rzeczy i wyprowadziłam się do hotelu,na jutro zamówiłam busa do Polski. Myślałam,że wszystko się jakoś ułoży,ale tego się nie spodziewałam,kocham go a to tak boli. takiego biegu sprawy się nie spodziewałam,nie załamuję się,życzę mu szczęścia i daję sobie czas do namysłu co dalej zrobić z moim życiem by nie mieć klapek na oczach....MIlość to piękna rzecz,ale tylko wtedy gdy dwie osoby kochają podobnie.:(:(:(:(:(Niech mnie ktoś przytuli

27

Przytulam Cię. Mocno. smile

28

dziękuje,nie puszczać proszę do momentu poznania tego ,,normalnego parwdziwego faceta:)

29

szaramyszo93,
przytulam, trzymam kciuki, podsuwam chusteczki, tak długo, jak tego potrzebujesz.

Pisz, gdy tylko będziesz miała ochotę. Pisanie w trudnych sytuacjach często pomaga.

30

Jestem sama w hotelu,nie płaczę,rzadko to robię,wierzę,że wszystko się dobrze ułoży,napewno będzie mi go bardzo brakować,ale jestem zodiakalną lwicą,poradzę sobie z waszą pomocą i dobrym słowem

31

To po jakiego grzyba bedac w zwiazku z facetem , zawracal dupe dziewczynie, rozkochal, odebral dziewictwo. Swinia!!!

32

niczym sobie na to nie zasłużyłam ale to jego problem,nie mój.

33

Widzisz, znasz moja sytuację, tylko fakt ją zawinilem, ale mimo wszystko nie zasłużyłem na takie traktowanie, jak mnie traktuje... Wiem, że Ci ciężko, ale trochę Ci zazdroszczę, bo masz ta ciężka rozmowę za sobą, być może faktycznie nie ułożyło się tak jak tego chciałaś, przykro mi z tego powodu... I ludzie mówią, że geje to wrażliwi ludzie, ten właśnie pokazał jak bardzo... Jestem facetem, ale na chwilę obecna wstyd mi za takich ludzi jak on bo wyszło na to, że chciał Cie tylko wykorzystać, a to naprawdę smutne. Lecz dziewczyny nie oceniajcie wszystkich facetów w tych samych kategoriach, co tych którzy was zranili, nie każdy taki jest...

34

siedze w swoim pokoju,przegladam zdjęcia na których jestem z Michałem,ściska mnie za serducho,że na tak fatalnego faceta trafiłam,ale to nic. Szkoda,że akurat z nim starciłam dziewictwo,jednak mimo wszystko,,ten"wieczor wspominam cudownie-wtedy jeszcze nie wiedziałam co z niego za ziółko i zrobiłam to pod wpływem przypływu silnych emocji i szczęścia. Nie ma co płakać,nie zasługuje sobie na to by przez takiego dupka jak on sie załamywać i rozpaczać,musze nauczyć się żyć z takim wydarzeniem i jestem pewna,że z czasem nabiorę do tego dystansu i przestane o tym mówić.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » odkryłam,że mój chłopak był gejem-co zrobic?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024