Mówienie do siebie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Mówienie do siebie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez miodowyblond (2012-10-18 14:09:29)

Temat: Mówienie do siebie.

Witam wszystkich,

Postanowiłam założyć temat na forum, ponieważ od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy ludzie do siebie mówią? Piszcie tutaj wszystko, co Wam przyjdzie do głowy w tym temacie. smile

Ja od siebie mogę napisać, że codziennie odgrywam sobie różne "scenki" w głowie, np. sytuacji, które mają się wydarzyć, czasami mówię sama do siebie (w głowie, np. coś co mnie trapi), rzadko się zdarza, żebym powiedziała coś do siebie na głos (zdarza się to z dużego poirytowania). Znalazłam dzisiaj mały wątek na innym forum o gestykulacji (np. złapanie się za głowę jak coś się przeczyta w internecie) podczas mówienia do siebie, jak się jest samemu, np. w domu. A jak to jest z Wami?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mówienie do siebie.

ja do siebie nie mówię,no chyba ze cos tak przeklnę smile moja teściowa natomiast tak gada do siebie że mnie to już czasami irytuje,ona mieszka na dole,ja na górze i czasem słyszę jak nawija sama do siebie smile

3

lena812 napisał/a:

ja do siebie nie mówię,no chyba ze cos tak przeklnę smile moja teściowa natomiast tak gada do siebie że mnie to już czasami irytuje,ona mieszka na dole,ja na górze i czasem słyszę jak nawija sama do siebie smile

To musi być całkiem zabawne słuchać czyiś monolog. big_smile

4

czasami tak smile wiem że ludzie mówią do siebie,ale ona robi to dobitnie głośno smile

5 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2012-10-18 14:58:23)

Często zdarza się że gadam do siebie, zwłaszcza jak w domu jestem sama i coś robię. Jak coś podnoszę to sobie liczę "1..2...3.. hop!", albo jak coś upuszczę to "cholera gdzie lecisz", albo jak mąż zostawi coś na środku pokoju to sobie ponarzekam na niego, albo jak sama coś zawalę to ponarzekam na siebie tongue No i poza tym śpiewam na całe gardło big_smile (wyję jak cholera, ale mnie to odpręża wink

6

Czesto mówie do siebie , na głos przyznaje sie  czasem zdarza mi sie to w miejscu publicznym i jesli "złapie " sie nad tym (anie zawsze łapie sie) to troszke mi głupio ale tylko troszke, ogólnie lubie gadać ze sobą już nie mówiąc o tym jakie rozzmowy przeprowadzam ze swoim kotem ("prosze Maniu oto twoja karma, mam nadzieje, ze bedzie ci smakowało " itd .. smile  )

7

Oczywiście, że do siebie mówię, czasem gdy coś czytam, to sobie komentuję pod nosem. Czasmi sobie też coś tłumaczę na głos, raczej żeby zapamietać, albo siebie samą o czymś przekonać smile

8

oj tak, często mówię do siebie ;d szczególnie jak robię coś w kuchni, albo jak mi coś pójdzie nie po mojej myśli to sobie ponarzekam ;d dużo też mówię do mojego psa, który czasami mi nawet odpowiada wink

9

Moi dziadkowie mieli sąsiadkę, która "całe życie" do siebie mówiła :-) Gadała ciągle, po prostu buzia jej się nie zamykała. Nazywaną ją wariatką ... Nie wiem jak naprawdę to jej gadanie miało się do szaleństwa, ale żyje do dziś ma prawie 90 lat i w formie fizycznej jest dokładnie takiej samej jak ją pamiętam z dzieciństwa ...

Zwykłe komentowanie czegoś na głos pod nosem czy jak ktoś napisał wyżej odgrywanie scenek w głowie nie wydają się szkodliwe. Gorzej jeśli zaczynamy prowadzić dyskusje z wyimaginowanymi rozmówcami albo zaczynamy słyszeć obce głosy nam w głowie odpowiadające ...

Słyszałam też opinię, że wybitnie inteligentni ludzie mówią do siebie ;-)

10

oo ciekawy bardzo wątek tongue hehe.. ja w sumie to jak zasypiam (przeważnie) lub spaceruję to rozmawiam sama ze sobą, ale w głowie smile nigdy na głos smile hehe... jakoś nie wydaje mi się, żeby to było dziwne.. ale za to moja bratowa.. wiecznie gada do siebie... ale na głos.. i jest to mega irytujące yikes bo ona opowiada co się jej przydarzyło lub narzeka na coś lub na kogoś.. nie miałabym nic do tego, gdyby to było sporadyczne.. ale ona to robi non stop!! yikes

11

NiobeXXX napisał/a:

już nie mówiąc o tym jakie rozzmowy przeprowadzam ze swoim kotem ("prosze Maniu oto twoja karma, mam nadzieje, ze bedzie ci smakowało " itd .. smile  )

Ja cały czas nawijam do swojego chomika, czy jestem sama, czy nie. big_smile "Moje kochane słoneczko, słodki nosek mój <buzi buzi>" itd. wink

12

Ja czesto sobie mówie do siebie smile A do moich zwierzat to juz cały czas smile

13

Ja tez ze soba gadam big_smile A najczesciej powiem sobie sama cos smiesznego a potem smieje sie sama na glos z siebie big_smile

14

Ja tez gadam sama ze sobą...do siebie...nie wiem do kogo...
Czasami zdarza sie sytuacja ze gadam do mojego ten wychodzi aj tu wywlekam poezje pikna na 15 min...ogladam sie za siebie...nikogo nie ma...no cóż...jego strata tongue
Gadam nawet do roslinek - podobno to ma jakis tam wplyw na ich rozwoj - najczesciej im mowie "Boże przepraszam Cie bardzo! Wybaczysz mi ze nie dawalam ci pic przez poltora tygodnia? Żyj! Żyj!".

A jak jestem wsciekla na maxa to juz n ie gadam do siebie i dla siebie tylko po to zeby zrzedzic...i pol swiata populacji meskiej wybijam w tej gadce tongue

15

Ja również mówię do siebie  a jak jestem zła to potrafie krzyczeć wtedy chce wyrzucić wszystko z siebie i jest naprawdę lepiej smile

I w ramach przypomnienia odpisałaś mi na moim forum a ja tam podałam swój nr gg i przepraszam ze tak długo ale nie miałam kiedy wejść smile

16

Witam.    smile

Głośno nie rozmawiam z sobą, ale w myślach tak.
Podobnież robię przy tym miny: marszczę nos, kiwam głową, potakująco lub przecząco itp.

Natomiast mamę kiedyś zastałam, jak głośno "z sobą rozmawiała".
Gdy przerwałam jej pytaniem: kto jest u Ciebie, to usłyszałam, że właśnie przerwałam jej wątek i teraz nie wie na czym skończyła.  big_smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Mówienie do siebie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024