Co zrobić z taką otyłością??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić z taką otyłością???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Co zrobić z taką otyłością???

Witajcie! Mam poważny, wręcz bardzo poważny problem, a mianowicie chodzi o moją wage. To już nie jest jakas tam nadwaga, tylko poważna otyłość. Mam dopiero 23 lata, a moja waga przekracza już 151 kg, przy wzroście 166;(
Od dziecka byłam otyła, ale teraz przekroczyła już wszelkie pojęcie;(
Teraz mam chłopaka, bardzo go kocham, ale nie jestem pewna czy on kocha mnie, bo poprostu prosi mnie, żebym jadła, a ja ulegam jego namowom i jem. Kiedy idę chodnikiem, ludzie patrzą na mnie, pokazują palcami i obgadują mnie. Kiedy jeżdże do pracy, w autobusie, nie mieszcze się na jednym siedzeniu, kiedy jestem w pracy (pracuje jako fryzjerka) ludzie nie chcą, żebym to ja ich obcinała, nie wiem dlaczego. Jem bardzo dużo, jednak nie chce iść do lekarza, ani do psychologa, a najgorsze jest to, że ciągle jem. Błagam, prosze o pomoc!!! To dla mnie bardzo trudne.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić z taką otyłością???

Rozumiem, że sprawa jest realna, a jakiś niedzielny, z nudów "eksperyment na ludziach?"

Bo jeśli realna ... to jest źle. Potrzebujesz pomocy, ale jeśli nie chcesz iść ani do lekarza, ani do psychologa to może być bardzo, bardzo trudno. Pewnie doskonale wiesz, że czarów nie ma i po prostu musisz przestać się objadać i zacząć regularnie ćwiczyć. Ewentualnie postawić na dietę wg Dukana, ale to też najlepiej pod nadzorem lekarskim.

Co do Twojego chłopaka ... no to przykro to mówić, ale trafiłaś na feedersa ("dokarmiacza"), dla którego Twoja otyłość jest fetyszem, im Ty jesteś grubsza tym on bardziej zadowolony.

Wszystko zależy od Ciebie, Twój wybór, Twoje życie.

3

Wpadłaś w sidła feedersa, na to wygląda. To chory fetysz, w którym jesteś doświadczalnym królikiem. Tutaj gra toczy się o Twoje zdrowie. Przemyśl sens tego związku i pomyśl o wizycie u dietetyka.

4

Dietetyk, dużo ruchu i psycholog koniecznie. Przecież niedługo nie będziesz się już mogła poruszać o własnych siłach. Bardzo ciężka przeprawa przed Toba, ale bądź silna, a na pewno dasz radę.

5

Absolutnie sie z przedmowczyniami zgadzam- Twoj chlopak jest feederem, czyli gosciem, ktorego Twoja otylosc podnieca i im grubsza tym dla niego jestes atrakcyjniejsza. Spojrzyj na to z boku. Jemu nie zalezy na Twoim zdrowiu czy dobrym samopoczuciu, on tylko zaspokaja wlasny fetysz.

Dziewczyno, przede wszystkim jak najdalej od tego faceta. Po drugie, powinnas udac sie do lekarza i do dietetyka i zaczac sie porzadnie odzywiac.

Powodzenia smile

6

I teraz prawdopodobnie autorka nie odejdzie od partnera bo czytając- im jesteś grubsza tym dla niego atrakcyjniejsza- może pomyśleć, że dlaczego ma odchodzić skoro jest w jego oczach podniecająca i mało który inny mężczyzna będzie widział w niej obiekt pożądania. Ale nie odbierzcie tego źle- oczywiście macie rację, taki facet nie myśli o jej zdrowiu absolutnie...
co mamy Ci poradzić? nie jesteśmy dietetykami niestety a tylko dietetyk Ci pomoże, możesz pomóc również sobie sama jednak będzie wymagało to bardzo silnej woli i samozaparcia...

7

majeczka22 napisał/a:

I teraz prawdopodobnie autorka nie odejdzie od partnera bo czytając- im jesteś grubsza tym dla niego atrakcyjniejsza- może pomyśleć, że dlaczego ma odchodzić skoro jest w jego oczach podniecająca i mało który inny mężczyzna będzie widział w niej obiekt pożądania. Ale nie odbierzcie tego źle- oczywiście macie rację, taki facet nie myśli o jej zdrowiu absolutnie...
co mamy Ci poradzić? nie jesteśmy dietetykami niestety a tylko dietetyk Ci pomoże, możesz pomóc również sobie sama jednak będzie wymagało to bardzo silnej woli i samozaparcia...

Tego faceta nie podnieca autorka, tylko Jej tusza. To duza roznica. Problem z fetyszami jest taki, ze niewazna jest osoba, tylko ta jej jedna cecha. Zeby byc brutalnym, kazda, ktora gruba i, ktora da sie karmic, jest pociagajaca.

8

Rozumiem twój problem, właściwie na tym etapie to można powiedzieć, że to choroba; nie rozumiem tylko dlaczego przeszkadza ci to, że ludzie się z ciebie śmieją, wytykają palcami, a sama nic z tym nie robisz (bez urazy, nie mam nic złego na myśli); może strach i brak zaparcia ok., ale dziewczyno, jesteś bardzo młoda, nie chcesz jeszcze pożyć????? Marnujesz się na własne życzenie; grozi ci przecież cukrzyca, zawał. A wystarczy iść tylko do lekarza, zrobić badania, potem dieta, jakieś ćwiczenia. Psycholog /nawet nie wiem czy nie psychiatra by pomógł, masz problemy, kompleksy przez co jeszcze więcej jesz...na pewno nie jest łatwo, ale jak teraz nic nie zrobisz, to z czasem będzie jeszcze gorzej. O twoim chłopaku szkoda gadać:/

Ta_Grubiutka napisał/a:

Witajcie! Mam poważny, wręcz bardzo poważny problem, a mianowicie chodzi o moją wage. To już nie jest jakas tam nadwaga, tylko poważna otyłość. Mam dopiero 23 lata, a moja waga przekracza już 151 kg, przy wzroście 166;(
Teraz mam chłopaka, bardzo go kocham, ale nie jestem pewna czy on kocha mnie, bo poprostu prosi mnie, żebym jadła, a ja ulegam jego namowom i jem. Kiedy idę chodnikiem, ludzie patrzą na mnie, pokazują palcami i obgadują mnie. Kiedy jeżdże do pracy, w autobusie, nie mieszcze się na jednym siedzeniu, kiedy jestem w pracy (pracuje jako fryzjerka) ludzie nie chcą, żebym to ja ich obcinała, nie wiem dlaczego. Jem bardzo dużo, jednak nie chce iść do lekarza, ani do psychologa, a najgorsze jest to, że ciągle jem. Błagam, prosze o pomoc!!! To dla mnie bardzo trudne.

Nie chce być niegrzeczny, jednakże inteligentny człowiek domyślił by się ,że bez pomocy lekarskiej nie dasz sobie rady

10

Ta_grubiutka - walcz, walcz, ale o siebie, a nie o wykorzystującego Cię faceta.

11

Autorka wątku juz chyba zrezygnowała z kontynuowania go...
Chcieć to móc oczywiście, znam wiele kobiet które schudły, poradziły sobie z tym! Trzeba tylko chcieć.
niestety wiele osób widząc u siebie sporą już nadwagę rezygnują tłumacząc sobie "po co, przecież i tak nie uda mi się schudnąć".
Nic bardziej mylnego.

12

Niestety tutaj można tylko dwie rzeczy:

1). rzucić faceta- zgadzam się z przedmówczyniami widziałam kiedyś program o tego typu "miłości" facetów.
2). udać się do specjalisty

Nie wiem co Ci doradzi. Czy jakąś długotrwałą dietę (patrz zmianę nawyków żywieniowych na stałe) pod okiem eksperta czy może zakwalifikujesz się dodatkowo na opaskę na żołądku tudzież zmniejszenie żołądka, ale coś z tym trzeba zrobić i to szybko. Zdrowotne konsekwencje będą nieciekawe i nie będziesz musiała na nie długo czekać. Poza tym ćwiczenia- proponuję basen, bo nie obciąża stawów, które w Twoim wypadku muszą pracować na pełnych obrotach.

Życzę powodzenia!

13

Troche dziwnie że szukasz tu pomocy od razu zaznaczając, że lekarz i psycholog odpadają. Moim zdaniem to jedyna droga, która mogłaby Cię uratować bo inaczej czarno to widze...
Może Twój facet też powinien udać się do psychologa?

14

Dziewczyny, ja mam mniejszy problem niż autorka wątku ale nie chciałam zakładac nowego tematu więc piszę tutaj.

Bardzo szybko, w krótkim czasie przytyłam kilka kilogramów. Niby to niewiele, ale czuje się z tym źle. Zawsze byłam bardzo szczupłą dziewczyną, od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne, od tego czasu przytyłam 7 kg. Ważę obecnie 55 kg przy wzroscie 158 cm. Wiem że zaraz napiszecie że to w zasadzie żadna nadwaga. Ale jednak widzę po sobie że jestem większa, nawet znajomi mówią że trochę mnie przybyło. Boli mnie to, czuję się nieatrakcyjna, czuję że już nie wyglądam dobrze przy moim wzroście.
Pomóżcie mi!
Obecnie pracuje jako callcenter, siedzę codziennie przez 7 godzin, i wciąż jem. Pewnie przez to przytyłam tak szybko. Proszę napiszcie mi, czy to wina tabletek anty czy raczej moja dieta?

15

W moim przypadku tabletki utrudniały odchudzanie, trochę mi przybyło. Jednak twój styl życia tez nie sprzyja utracie kilogramów. Przejdź na dietę z ustalonym czasem i jakością posiłków, nie podjadaj. Lepiej popijaj wodę. Z taką dietą nawet bez ćwiczeń (chociaż one przyspieszą efekty) zgubisz zbędne kilogramy. Ja straciłam już 10 kg, a zostało mi jeszcze trochę, ale przyjemna dieta nie zniechęca, a wybór preferowanych przeze mnie aktywności fizycznych tylko dodaje mi energii, a nie wykańcza. Powodzenia!
A do autorki wątku - daj znać, wszyscy chcą tutaj tylko twojego dobra smile

16

Joasia123456 napisał/a:

W moim przypadku tabletki utrudniały odchudzanie, trochę mi przybyło. Jednak twój styl życia tez nie sprzyja utracie kilogramów. Przejdź na dietę z ustalonym czasem i jakością posiłków, nie podjadaj. Lepiej popijaj wodę. Z taką dietą nawet bez ćwiczeń (chociaż one przyspieszą efekty) zgubisz zbędne kilogramy. Ja straciłam już 10 kg, a zostało mi jeszcze trochę, ale przyjemna dieta nie zniechęca, a wybór preferowanych przeze mnie aktywności fizycznych tylko dodaje mi energii, a nie wykańcza. Powodzenia!
A do autorki wątku - daj znać, wszyscy chcą tutaj tylko twojego dobra smile

Dzięki za słowa otuchy:) a jeśli można wiedziec to na jakiej diecie zgubiłaś tyle kilogramów i w jakim czasie?
Jest tyle diet na necie że ciężko na cokolwiek się zdecydowac, wolę jeśli ktoś mi coś poleci, co sam już sprawdził:)

17

Ta_Grubiutka napisał/a:

Pierwszą dobrą i najlepszą rzeczą jaką dla siebie zrobisz to będzie pożegnanie się z chłopakiem. To fetyszysta który jak już wspomniano wyżej zaspokaja swój własny fetysz. Gdyby Cie kochał prosiłby Cię żebyś jadła mniej, udała się do specjalisty itd...PO-PROSTU zależałoby mu na Twoim zdrowiu.. nie ma się co oszukiwać!! Jeśli chodzi o Twoich klientów..panuje niestety taki stereotyp,że jeśli ktoś jest otyły to prawdopodobnie nie dba o siebie..jest leniwy..i ogólnie przypisuje się takiej osobie najgorsze cechy... tak jest często i to jest brutalna prawda.. Przede wszystkim przestań się użalać nad sobą i szukać pretekstów do tego by ciągle jeść, nie możesz iść do lekarza bo co??? dlaczego? sama zakładasz sobie sztuczną barierę ..a tak robią ludzie którym jest wygodnie tak jak jest...a przecież Tobie nie jest prawda?? więc weź się w garść ..zrób pierwszy krok i idz do dietetyka smile zobaczysz że się uda!

18

Hej jeśli mogę coś poradzić borykałem się z podobnym problemem nadwagą od dziecka walczyłem z nią wiele razy ale za każdym razem ponosiłem porażkę. W tym roku postanowiłem dać sobie ostatnią szansę i zmienić swoje życie tak by podnieść swoją samoocenę ale przede wszystkim dla zdrowia. Miałem dość zadyszek w trakcie chodzenia po schodach, braku energii apatii itd pewnie wiesz co mam na myśli. Mówiąc prościej sam na siebie nie mogłem patrzeć. Zawziąłem się i mi się udało. Schudłem ale muszę jeszcze zmienić sposób myślenia.
Należy uświadomić sobie, że jedzenie to nie nagroda i kara nie lekarstw na smutki i szczęście. Jedzenie to tylko jedzenie ma dostarczyć energii i tylko tyle.
A faceta bym kopnął mówiąc delikatnie w xxxxxx.
Jeśli będziesz chciała mogę polecić Ci dietę i ćwiczenia jednak najpierw musisz wiedzieć cały proces zmiany nie będzie ani łatwy ani przyjemny. Będzie to droga z której wielokrotnie będziesz chciała zawrócić i się poddać jeśli jednak tego nie zrobisz nie będziesz żałować a może nawet zacznie Ci to sprawiać przyjemność.
Będę trzymał kciuki.

19

Witaj Grubiutka,zgadzam się co nieco z moimi przedmówcami,ale twoja otyłość to już nie tylko estetyka ale duży problem zdrowotny,musisz zgłosić się do dietetyka,koniecznie,nie ma na co czekać,jesteś kobietą,kiedyś pewnie będziesz chciała mieć dzieci,więc zadbaj o siebie teraz..pozdrawiam i powodzenia życzę.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić z taką otyłością???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024