Wstręt do jedzenia jednak nie chęć schudnięcia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wstręt do jedzenia jednak nie chęć schudnięcia.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Wstręt do jedzenia jednak nie chęć schudnięcia.

Witam,
mój problem może okazać się śmieszny jednak jest i nie mogę sobie już z nim sama poradzić.
Jestem strasznie chuda. Wszyscy mi to mówią, wszyscy po tym względem mnie krytykują. Mi samej się to strasznie nie podoba! Od zawsze marzę o kobiecych kształtach a nie wystających kościach. Mój problem jednak polega na tym, że ja po prostu NIENAWIDZĘ JEŚĆ. Jedzenie wgl nie sprawia mi przyjemności. Dla mnie ta czynność w codziennym życiu mogła by nie istnieć. Marzę o tym aby przytyć ale moje psychiczne podejście wgl mi na to nie pozwala.
Fakt zdarzyło mi się raz sporo przytyć ale wtedy moją motywacją było to, że chciałam dobrze wyglądać na studniówce. Wtedy jadłam jak szalona góra przez 3 tygodnie ale później i tak schudłam i tak podwójnie szybko. To nie jest anoreksja - tyle wiem bo gdy patrzylam w lustro jak byłam ''grubsza'' uwielbialam ten widok.
Także nigdy nie zmusilam się do wymiotowania. Dla mnie to jest okropne i wgl mnie do tego nie ciągnie.
Zatem mam pytanie - co jest ze mną nie tak?
Jak mam zmienić swój pogląd na temat jedzenia?

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wstręt do jedzenia jednak nie chęć schudnięcia.

Może jakiś lekarz co poradzi,może masz jakieś schorzenie,które wywołuje zaburzenia łaknienia -mogą to być problemy żołądkowo-przełykowe, nadkwaśność, zapalenie błony śluzowej żołądka.Wiem,że to zabrzmiało czysto medycznie,ale może w Twoim problemie pomoże jakiś lekarz specjalista(nie koniecznie psychiatra)...

Kasiabasia22,
polecam konsultację medyczną i poddanie się zleconym badaniom. Możliwe jest stwierdzenie zaburzeń (hormonalnych, neurologicznych, z przewodu pokarmowego itp.), których objawem jest brak łaknienia i apetytu, niechęć do jedzenia - i ich leczenie.
Istnieje także farmakologicznego zwiększenie łaknienia.
Pomocne może okazać się również spotkanie z dietetykiem i opracowanie właściwej dla Ciebie diety.

4

Mam ten sam problem. Czasem jem, sa dni kiedy moglabym nie zjesc nic... czuje głód, ale nie chce wkładać nic do ust (bez skojarzeń;)) Medycznie wszystko ok, jestem pod stala opieka lekarza w zwiazku z inna choroba, natomiast brak łaknienia sie z tym nie wiąże.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wstręt do jedzenia jednak nie chęć schudnięcia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024