Zazdroszcze facetom tego ze: ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zazdroszcze facetom tego ze: ...

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Temat: Zazdroszcze facetom tego ze: ...

1.    Sa zawsze gora, zawsze maja racje, nawet jak nie maja racji, to ja maja....
2.    Malo ktory ma jakies glebsze uczucia, nie wlgebiaja sie w rozwazania. Prosci i nieskomplikowani ...
3.    Nie przejmuja sie nikim  i niczym
4.    Potrafia klamac, lawirowac, a my kobiety i tak doszukujemy sie winy w sobie
5.    Szybko przechodzi im milosc i ucinaja wszystko w ciagu sekundy 
6.    Nie rozpaczaja po zerwaniu. Szybko znajduja nastpny obiekt ( nastepna potencjalna ofiara )
7.    O wszystkie swoje winy obarczaja innych/inne ... sa nieskazitelni z tego wynika !
8.    Lawiruja na wielu plaszczyznach, zapewniajac sobie zawsze "wyjscie awaryjne"
9.    Nie sa uczuciowi, wrazliwi ... na zimno kalkuluja "za" i "przeciw"
10.  Maja gdzies , czy kogos zrania czy nie. To nie ma zadnego znaczenia. Liczy sie tylko "JEGO EGO"

( NIE OBRAZAJAC INNYCH MEZCZYZN, ODBIEGAJACYCH OD TEGO "GENERALIZUJACEGO" WIZERUNKU
  OSOBNIKA PLCI BRZYDKIEJ, W OBECNYCH CZASACH )

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdroszcze facetom tego ze: ...

Zgadzam się z tym co do joty z tą tylko różnicą że ja im tego nie zazdroszczę mnie to do szalu doprowadza i tyle.

3

Niczego im nie zazdroszczę. A tego ubóstwa uczuciowego, które niektórym panom się zdarza, to szczerze im współczuję.
Thank God I'm a woman! wink

4

... A ja zazdroszcze ...
A wiecie dlaczego ?

Poniewaz ich zycie jest szczesliwsze ! 
Nie cierpia, nie placza po nocach, nie rozmyslaja , nie analizuja i nie martwia sie ! 
Nie tesknia, nie wyczekuja , nie marza ...
Nie targa nimi stress, depresja, zalamanie ... i strach przed samotna przyszloscia..

Nie potrzebuja towarzyszki zycia.  Wystarczy im dobry kumpel, fajny mecz w telewizji i butelka dobrego piwa ...

A my co w koncu mamy ?  Zobaczcie ile jest tutaj postow , kobiet nieszczesliwych, zalamanych , zrozpaczonch.
Skrzywdzonych przez tych cynikow i egoistow....
My kobiety placzemy... ONI -  NIE !!!

Facet otrzasnie sie i idzie dalej ...

5

oczywiście rozumiem że napisałaś to Gabi nie o wszystkich facetach-bo jak wiadomo nie każdemu psu Burek na imię,po dwa rzeczywiście większość z nich nie obnosi się ze swoimi uczuciami ale to nie jest tak że ich nie ma!oni też tęsknią,też płaczą po nocach ale w odróżnieniu od nas nie robią tego publicznie,znoszą wiele w samotności i często nawet ich najbliższy przyjaciel nie ma pojęcia że coś się dzieje.Ponieważ człowiek nie jest stworzony do tego aby żyć w pojedynkę facet potrzebuje towarzyszki życia...choć piwo ,mecz i kumpel też jest przydatny nie ma to jak dobre słowo od własnej kobiety.Przecież z nami kobietami też tak jest-potrzebujemy koleżanki,wypadu na zakupy i dobrego drinka.

6

Brysia ma rację, że nie wszyscy faceci są tacy. Jednak muszę przyznać, że wiele jest racji w tym, co Gabi pisze. Tylko piszesz Gabi, ze mężczyznom wystarczy dobry kumpel i butelka piwa. Wiesz, wielu mężczyzn żali się często swoim ukochanym kobietom na sprawy codzienne, kłopoty itp. Bo wiedzą, ze kobiety ich zrozumieją a kumpel może i też zrozumie, ale też moze wyśmiać. My kobiety, kiedy nam jest źle to radzimy się innych, wyżalamy a mężczyźni bardzo często milczą i duszą w sobie. Faktem jest, ze my się potem przejmujemy i zastanawiamy, czy to my jesteśmy winne.
W każdym razie. Mężczyźni sa ineczej "zbudowani" niż kobiety. Na kobietach, jak i na mężczyznach ciążą pewne obowiązki jak i są pewne prawa. Tego nie zmienimy.

7

Tego że nie muszą chodzić w ciąży i rodzic dzieci tongue

a tak na powaznie to ja zazdroszcze jedynie im:
-obojetnosci na niektore sprawy, kobiety zawsze sie przejmuja, rozmyslaja..oni zawsze sa optymistami
-nie stresują się, nie przejmuja się aż tak jak my, a po rozstaniu umieja tak sobie wypełnic czas ze nie mysla o tym co mineło, odeszło...
- czesto nie kierują się uczuciami tylko rozumiem .. i inną częscią ciała ..
- potrafią tak obrócić sprawę, że zawsze to kobieta jest winna wszystkiemu..albo przynajmniej w dużej mierze winna
- namącić w głowie tak że kobieta zrobi dla niego wszystko, a kiedy ma wszystko co każdy potencjalny facet by chciał, wykorzystuje to i najgorsze że często później potrafi zostawić zapominajac jak wiele miał..........

ale ogólnie to facet jest niezbędny w życiu kobiety i mimo kilku wad (czasem kilkunastu) nie wyobrazam sobie zycia bez mojego miśka... kazdy człowiek ma wady ...ale związek to kompromis dwóch różnych osob ...dwóch zupełnie odmiennych płci smile

Zgadzam sie z poprzedniczkami nie moza ich wszystkich wrzucac do jednego wora...ale to fakt ze czesto oni rania nas a nie my ich.... Ale mowimy o tych zlych rzeczach wtedy gdy czujemy sie złe, oszukane, zranione.... kiedy wszystko jest dobrze nie pamieta sie o tych złych cechach.............
Faceci też są wrażliwi , to prawda rzadko mówią o swoich uczuciach...ale np u mnie zwiazku zawsze sobie mówimy wszystko..moj facet to nie tylko facet mojego zycia ale i przyjaciel smile to się liczy smile

8

Oczywiscie, ze ja sie z Wami zgadzam.
Niemniej jednak, ja im zazdroszcze.

Bardzo chcialabym tak reagowac na wszystko jak oni.
Rozumiejac ich motywy i sposob radzenia sobie, musze przyznac, ze wielokrotnie usilowalam wprowadzic powyzsze w swoje zycie i rowniez zastosowac takie metody ( skoro sa skuteczne i przynosza szczescie, wiec dlaczego nie ....)

Niestety skutek byl mizerny... ciagle moja "kobiecosc" brala gore, nawet jezeli nie dawalam tego po sobie poznac.
Co najbardziej mnie zaskoczylo  to to...ze mezczyzni nie lubili mnie takiej "meskiej".
Bylam dla nich odpychalacym typem ( ! )
Za to kiedy moja "kobiecosc" brala gore, wykorzystywali do maksimum, postepujaz zgodnie z powyzszymi punktami.

Nie wiadomo co jest lepsze ...

9

zazdroszcze im, ze zawsze maja orgazm smile

10

A ja im zazdrpsze tego, ze nie musza sie meczyc z okresem co miesiac
i tego, ze nie musza wykonywac tylu czynnosci zeby dobrze wygladac.. włosy, ubior, makijaz smile

11

zazdroszcze im meskiej solidarnosci.Tyle jest kobiet wrednych,zazdrosnych o byle co itp mam trzy prawdziwe przyjaciolki (ale zanim je znalazlam minelo duzo czasu )reszta to tylko znajome( ktorych nigdy nie jestem  pewna caly czas czuwam bo wiem do czego zdolne sa kobiety.)kobiety -Np mialam  kolezanka ktora poradzila mi zebym zerwala z chlopakiem gdy to zrobilam ona nastepnego dnia zaczela sie do niego kleic.Mezczyzni-podobal mi sie chlopak(M) ale on mial kolege(S) ktory wczesniej mnie wypatrzyl i zaczal mnie podrywac.Nie bylo szans bym byla z kolega (M) bo on nawet nie chcial nic probowac(poznac mnie bardziej) by stracic kolege.Wiedzial ze ja tam bede tylko 3 miesiace(w tym miejscu gdzie mieszkal) a to co mogloby sie miedzy nami wydarzyc  spowodowaloby ze jego przyjaciel nigdy by juz mu nie zaufal.

12

Ja nie zazdroszczę niczego. Cieszę się , że jestem kobietą i wcale nie chciałabym być facetem. Umierają młodziej z powodu stresu i chorób więc  nie myślę ,że są inni niż my w przeżywaniu świata. Przecież posiadamy  wiele z cech , które  drażnią nas w facetach.

13

Dziwne macie stereotypy na nasz temat, tylko tyle powiem. Smiem nawet twierdzic, ze to wszystko co napisalas tyczy sie niewielkiem czesci naszej populacji wink

14

asiulka090 dobre!! ale musze przyznac ze ja im tego nie zazdroszcze bo nie narzekam na brak orgazmów tongue

15 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2009-04-03 15:32:12)

ikaa napisał/a:

A ja im zazdrpsze tego, ze nie musza sie meczyc z okresem co miesiac
i tego, ze nie musza wykonywac tylu czynnosci zeby dobrze wygladac.. włosy, ubior, makijaz smile

Święta racja big_smile wystarczy im troche żelu do włosów lub i nie big_smile i gotowi a my? Skaranie boskie he he
W facetach jest fajne to, że jak jest np jakaś grupa, np klasa itp to zawsze każdy każdemu poda rekę na przywitanie itp big_smile a my kobiety? szkoda gadać prędzej się zobaczy szeptanie i obgadywanie w stylu... ty zobacz co ona na siebie dzis założyła, jaki make up, phi ale fryzura itp he he big_smile tego im zazdroszcze smile

16

zazdroszczę im, ze nie mają okresu.

17 Ostatnio edytowany przez Devaura (2009-04-03 18:24:29)

a ja im niczego nie zazdroszczę bo to my jesteśmy płcią piękną big_smile
a tak poza tym to co napisałaś Gabi1303 nie zgadzam się z tym tongue

18

Wszystko się zgadza. Znam to z autopsji neutral Przykra prawda.

19

Niczego nie zazdroszczę mężczyzną,cieszę się że jestem kobietą....
Nie zgodzę się z tym co napisała Gabi,faceci też mają uczucia i to wcale nie mniejsze od nas kobiet tylko się z nimi tak nie afiszują.
Kto powiedział że faceta życie jest szczęśliwsze?-przecież to na jego barkach spoczywa ciężar utrzymania rodziny,to oni często tyrają na kilka etatów żeby zapewnić rodzinie godny poziom życia....
A to że nie muszą chodzić w ciąży i rodzić dzieci to tylko nasz przywilej,to najpiękniejszy okres w życiu kobiety kiedy pod swoim sercem nosi ukochane maleństwo,nikt nam kobietom tych uczuć nie odbierze....Ciężar porodu,to tak szybko się zapomina,ta maleńka istotka wynagrodzi wszystko.

20

Atina zgadzam sie z toba w zupelnosci ja tez niczego im niezazdroszcze i jestem szczesliwa z tego ze jestem kobieta ze nikt niewysmieje mnie jak sobie poplacze a facet gdy pokaze swoje uczucia np.placz to czesto inni meszczyzni smieja sie ze jest zbyt slabym .dlatego wcale im niezazdroszcze maskowania sie pzed swoja plcia

21

A ja im niczego nie zazdroszczę , mają tak wiele obowiązków a największym jest utrzymać swoją rodzinę . Ciągłe myślenie żeby na nic nie brakło , przecież to właśnie oni są głową rodziny my im tylko pomagamy doradzamy , więc nie zazdrośćmy im niczego . Bądźmy kobietkami ich życia.

22

Dodając jeszcze, to muszę stwierdzić, że nie zazdroszczę im jacy są, bo jestem kobietą- istotą wspaniałą i jest mi z tym dobrze smile

23

Gabi1303 napisał/a:

... A ja zazdroszcze ...

mój ojciec teraz ma iść na operację i ryczy w domu ( i przy tym działa na nerwy każdej kobiecie) co drugi dzień; uwierzcie mi nie jest to przyjemny widok dla kobiety- widząc faceta, który płacze, ale niestety zdąrzyłam się już przyzwyczaić

24

Powiedzcie mi ,

... ilu mezczyzn placze po rozstaniu  z kobiet ?????  ( ja nie znam ani jednego )

.. ilu czuje rozgoryczenie, ze ubiegajac sie o prace, stanowisko dostala np kobieta ??  ( jest akurat w zyciu codziennym odwrotnie. Bylejakie portki, ale portki. Kobiety bardziej wyksztalcone, bardziej inteligentne i zorganizowane, nie maja szans ubiegajac sie o prace na tym samym stanowisku co facet.
Rozmawialam juz z wieloma osobami, ktore przeprowadzaja rekrutacje na stanowiska. Wszyscy zgodnie potwierdzali, ze tak jest. Kobieta , co najwyzej , do bardzo typowych kobiecych branz: kosmetyki, ciuchy, itd )

... ilu rzeczywiscie stara sie utrzymac rodzine ?
( tutaj sie zdumialam czytajac odpowiedz jednej z respondentek, gdyz w wiekszosci faceci chca aby kobieta sama sie utrzymywala, a moze nawet i jego wspierala finansowo. Swoje natomiast pieniadze maja na swoje potrzeby, zabawki, gadzety  i przyjemnosci. W ciagu calego swojego zycia < a nie mam juz 20 lat >  nie spotkalam ANI JEDNEGO ( ! ) , ktory  chcialby cokolwiek dzielic wspolnie. Moze i faktycznie mam pecha, ale 99% moich kolezanek i znajomych mialy i maja ten sam problem )

... ilu chcialoby sie zamienic z kobieta ? 
( nie mam na mysli tutaj osobnikow plci meskiej z dusza kobiety, szukajacych medycznych rozwiazan zmiany plci )

25

Gabi-jeśli nie masz 20 lat i w twoim życiu pojawiają się mężczyźni starsi niż 20..parę lat to powiem ci że jestem zdziwiona że natrafiasz na same kanalie.
Moim zdaniem mężczyźni bardzo przeżywają rozstanie z ukochaną kobietą,tylko niewielu robi to w widoczny sposób,co do reszty też nie jest tak jak piszesz i w wielu przypadkach wydaje mi się że chyba przesadzasz.
Poza tym nie ma juz typowo męskich zawodów i kobiety prócz skoków narciarskich uprawiają te same sporty co mężczyźni,wykonują te same zawody i robią to naprawdę świetnie,działa to w dwie strony bo przecież mężczyźni są świetnymi kucharzami,fryzjerami i masażystami. Nie wiem z jakimi rekrutorami rozmawiałaś ale powiem ci że na takie stanowiska jak pracownik w policji,straży miejskiej czy inżynier budowlany pracodawcy chętniej patrzą za kandydaturą kobiety -podobno lepiej się w tym sprawdzamy niż mężczyźni.
Nie ma w sumie czego zazdrościć facetom i myślę sobie że jak byś miała faktycznie wybór i postawiono by cię przed faktem:chcesz być kobieta czy mężczyzną-wybrałabyś to pierwsze,no bo......nam wcale nie jest tak źle tylko jesteśmy stworzone do narzekań-a to już leży w naszej naturze.

26

"Boże"!! Po tym co tu przeczytałem nie wiem za kogo mam się uważać... Jak sam mój nick mówi wiem, że jestem inny od innych, ale chyba trochę przesadnie... ale ja sam sobie odpowiadam i akceptuję siebie jakim jestem smile a to:

Gabi1303 napisał/a:

1.    Sa zawsze gora, zawsze maja racje, nawet jak nie maja racji, to ja maja....
2.    Malo ktory ma jakies glebsze uczucia, nie wlgebiaja sie w rozwazania. Prosci i nieskomplikowani ...
4.    Potrafia klamac, lawirowac, a my kobiety i tak doszukujemy sie winy w sobie
6.    Nie rozpaczaja po zerwaniu. Szybko znajduja nastpny obiekt ( nastepna potencjalna ofiara )
7.    O wszystkie swoje winy obarczaja innych/inne ... sa nieskazitelni z tego wynika !
8.    Lawiruja na wielu plaszczyznach, zapewniajac sobie zawsze "wyjscie awaryjne"
10.  Maja gdzies , czy kogos zrania czy nie. To nie ma zadnego znaczenia. Liczy sie tylko "JEGO EGO"

( NIE OBRAZAJAC INNYCH MEZCZYZN, ODBIEGAJACYCH OD TEGO "GENERALIZUJACEGO" WIZERUNKU

mnie po prostu rozwaliło... Ja NAPRAWDĘ na swoim przykładzie nie zgadzam się z ani jedną rzeczą stąd... Szkoda, że moja płeć jest tak przez Was spostrzegana...

Jeszcze coś do tego:

Gabi1303 napisał/a:

... A ja zazdroszcze ...
A wiecie dlaczego ?

Poniewaz ich zycie jest szczesliwsze ! 
Nie cierpia, nie placza po nocach, nie rozmyslaja , nie analizuja i nie martwia sie ! 
Nie tesknia, nie wyczekuja , nie marza ...
Nie targa nimi stress, depresja, zalamanie ... i strach przed samotna przyszloscia..

Nie potrzebuja towarzyszki zycia.  Wystarczy im dobry kumpel, fajny mecz w telewizji i butelka dobrego piwa ...

A my co w koncu mamy ?  Zobaczcie ile jest tutaj postow , kobiet nieszczesliwych, zalamanych , zrozpaczonch.
Skrzywdzonych przez tych cynikow i egoistow....

To, że nasze życie jest szczęśliwsze to tylko iluzja... dla jakiegoś procentu na pewno tak jest, ale na pewno nie dla większości... A to, że tutaj jest tyle postów nieszczęśliwych kobiet, a mężczyzn nie, to po prostu dowód na to, że my nie lubimy za bardzo gadać "ze wszystkimi" o naszych przeżyciach i dusimy to w sobie (na swoim przykładzie)... Uwierzcie mi, że tyle samo jest kobiet i mężczyzn nieszczęśliwych...

Naprawdę przeraża mnie opinia o nas (mężczyznach) z Waszej strony (bo większość kobiet, które coś tu napisały potwierdzały słowa Gabi1303)... Ale jestem dumny z siebie, że taki nie jestem i z drugiej strony to co tu przeczytałem dowartościowało mnie, bo wiem dzięki Waszych wypowiedzi, że nie jestem 'gnojem'. smile

27

Ja się  się z tym nie zgadzam ,ponieważ mam męża który nie spełnia ani jednego warunku z tej listy. Możliwe że mąż jest tym wyjątkiem ,podobnie jak Inny od innych.

28

Ania1701 napisał/a:

Tego że nie muszą chodzić w ciąży i rodzic dzieci tongue

tego akurat im nie zazdroszcze. fakt, cieprpi się przy tym ale jakie to uczucie mieć w sobie drugie życie. oni moga nam zazdroscic tongue

ja zazdroszcze tego ze co miesiac nie przezywaja boli miesiaczkowych tongue

29

Roxana napisał/a:

Ja się  się z tym nie zgadzam ,ponieważ mam męża który nie spełnia ani jednego warunku z tej listy. Możliwe że mąż jest tym wyjątkiem ,podobnie jak Inny od innych.

Dokładnie smile Więc mój mąz równiez nalezy do wyjątków. Poza tym może mam jakieś niesamowite szczęście, ale ja naprawdę nie trafiałam nigdy na takich facetów o jakich pisze gabi... Mam sporo kolegów i dwóch braci, i szczerze nie mogłabym powiedzieć o nich, że są niewrażliwi, bezuczuciowi, olewający wszystko i wszystkich... Że nie przezywają rozstania z ważną dla nich kobieta, że nie płaczą...Wręcz przeciwnie! tylko nie narzekają tak głośno i tak często jak to robią kobiety, nie afiszują się tak ze swoimi uczuciami, nie wypłakują się na ramieniu kolegi jak my kobiety! Są bardziej skryci i często potrafią tłumić emocje, zamykają się wtedy w sobie i ,,trawią,, problem w samotności. Albo idą na piwo, żeby na chwilę zapomnieć. Współczuję Wam jeśli tylko na takich chamów trafiacie o jakich tu piszecie.

30 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2009-11-04 12:44:54)

Tego, że mogą sikać na stojąco... i tylko tego wink
No, może jeszcze tego, że są mniej narażeni np. na gwałt, i kiedy są jeszcze młodzi, to rodzice najczęściej na więcej pozwalają im niż córkom.

Wszystkie inne cechy, o których piszecie, my też możemy posiadać.

31

Gabi1303 napisał/a:

Jezu Chryste, powiedz mi gdzie to miejsce na ziemi to w życiu tam nie pojadę! Miałam do czynienia z różnymi typami ale niegdy w żadnym nie znalazła chociażby dwóch cech z Twojej listy na raz....

Kobiety... to co innego.

32

Nie ja nie jestem taki  smile big_smile

33 Ostatnio edytowany przez !#Piotrek89 (2009-11-04 13:31:49)

W moim przypadku żadna z wymienionych cech do mnie nie pasuje.

34

Widzę, że na tym forum są sami Panowie, którzy nie pasują do opisu autorki tematu. Brawo Panowie! Tak trzymać smile Szkoda tylko, że w realu ciężko takich znaleźć, a bynajmniej w moim środowisku. Pozdrawiam wszystkich smile

35

Jak dla mnie, to ciężko raczej znaleźć takiego faceta, jakiego opisala gabi. Widać, że dziewczyna musiała się ostro przejechać na jednym, nieodpowiednim (lub też kilku nieodpowiednich, jeśli miała wyjątkowego pecha) facecie (choć nie wiem czy osobnik posiadający wszystkie te cechy zasługiwałby na to miano). Ale to nie powód żeby wpychać wszystkich do jednego worka, nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że generalizowanie jest bez sensu.

I jeszcze jedna mała uwaga, bo nie będę sobą:

smutna88 napisał/a:

Szkoda tylko, że w realu ciężko takich znaleźć, a bynajmniej w moim środowisku

"Bynajmniej" to NIE "przynajmniej", zajrzyj do słownika.

36

widocznie masz szczęście i trafiasz na same ideały.... do słownika nie muszę zaglądać.

37

Sorry Gabi1303 ale trącasz mi feminizmem smile... nie wiem, kto Cię tak szkrzywdził, ale należy mu się za to kop... konkretny.

38

Anemonne napisał/a:

Tego, że mogą sikać na stojąco... i tylko tego wink

big_smile Czułem, że wcześniej czy później któraś z Pań to napisze, tym bardziej, że to prawda. Zapłakałbym się na śmierć gdybym miał to robić inaczej big_smile

Smutna88: bez przesady, że porządnych facetów to ze świecą szukać. Ideałów nie ma i nikt nim nie jest i nie będzie, zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet, więc nie bardzo wiem kogo szukasz? I nie wiem czemu ironicznie napisałaś o kolegach niedawno się tu wypowiadających - masz jakąś wiedzę na ich temat?

39

smutna88 napisał/a:

widocznie masz szczęście i trafiasz na same ideały.... do słownika nie muszę zaglądać.

Tak, widocznie też większość kobiet, jakie znam, trafia na "ideały"...
Ok, można mieć pecha, ale nie wierzę, że wszyscy faceci, na jakich może trafić w swoim życiu kobieta (zakładając, że było ich więcej niż 2-óch), mogą być aż takimi pierwotniakami jak w opisie Gabi. To już musi oznaczać, że kobieta szuka w złym miejscu, wśród złych priorytetów i wzorów...

A z tym słownikiem - nie wiem czemu mnie atakujesz, nie potrafisz przyjąć konstruktywnej krytyki? Jest dla Ciebie niezrozumiałe to, że kogoś mogą razić takie błędy? Nie jestem Twoim wrogiem, słownik też nie powinien nim być. Ja też często do niego zaglądam, właśnie po to, by błędów unikać.

40

czego zazdroszcze? glownie tego,ze akceptuja siebie takimi jakimi sa.
Czyli,nie maja takich kompleksow i problemow jak my,kobiety.
My z byle czebo potrafimy zrobic problem.A to nie mamy kasy na nowe
supermodne buty,albo tym,ze przytylysmy 2 kg.
Faceci sie tym raczej nie przejmuja i sa szczesliwsi;)

41

Don Pedro: to nie było ironicznie.
Anemonne: ja nie oczekuję ideału, ale oczekuję szczerej miłości i zaangażowania w związek. Tak, zostałam okrutnie zraniona. Jeśli Ty masz szczęście do mężczyzn, to gratuluję Ci serdecznie. Nie wszyscy mogą mieć to, czego pragną.

I koniec mojego udziału w tym temacie, bo się nie dogadamy.

42

smutna88 - nie mam pojęcia, czy mam szczęście do mężczyzn, bo ciężko to ocenić, jeśli w moim życiu jak dotąd był tylko jeden mężczyzna. Ale na szczęście nie trzeba wszystkiego opierać na własnych doświadczeniach, sporo też staram się obserwować.
Przykro mi, że zostałaś tak mocno zraniona, i rozumiem w tym momencie Twoje rozgoryczenie. Jednak aby znaleźć wreszcie to szczęście, trzeba uświadomić sobie że na szczęście nie wszyscy faceci to "świnie" i nie poddawać się w poszukiwaniu tego właściwego, który będzie naprawdę dobrym człowiekiem i da Ci to, czego pragniesz. Wrzucając wszystkich facetów do jednego worka kobieta robi krzywdę tak naprawdę sama sobie, bo odcina sobie drogę do szczęścia, neguje swoją możliwość znalezienia odpowiedniego dla siebie partnera.

43

Anemonne, masz rację, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, dlatego cieszę się, że na tym forum są Panowie, którzy odbiegają od opisu autorki tematu. Przepraszam za zbyt ostre słowa. Nie mówię, że wszyscy mężczyźni to "świnie". Na pewno tak nie jest. Ja mimo swojego młodego wieku trochę przeżyłam i straciłam część siebie, właśnie przez mężczyzn. Wiem jak boli zdrada, kłamstwo, obojętność, odległość, manipulacja. To jest trudne.

44

W pełni zgadzam się z Anemonne, wsród podłych i zdradliwych kolesi (takich kobiet również nie brakuje) istnieje wielu naprawdę godnych uwagi wink Nie mozna tak od razu zrażać się do całego męskiego gatunku przez jakiegoś buraka, który nas skrzywdził:)

45

brysia napisał/a:

znoszą wiele w samotności i często nawet ich najbliższy przyjaciel nie ma pojęcia że coś się dzieje.Ponieważ człowiek nie jest stworzony do tego aby żyć w pojedynkę facet potrzebuje towarzyszki życia...choć piwo ,mecz i kumpel też jest przydatny nie ma to jak dobre słowo od własnej kobiety.Przecież z nami kobietami też tak jest-potrzebujemy koleżanki,wypadu na zakupy i dobrego drinka.

Bardzo dobrze napisany post. Zgadzam się w całej rozciągłości. Idealnym przykładem takiego "znoszącego wszystko w samotności" faceta, jest mój narzeczony. Nigdy nie mówi niczego wprost, niby zawsze ma dobry humor, a mimo tego od czasu do czasu otwiera się przede mną z wyznaniem, że cierpiał wewnątrz (z powodu jakiegośtam), ale nie okazywał tego wprost. To idealny przykład, że mamy na świecie wielu wrażliwych facetów, którzy tylko ze względu na swoją dumę (no, wot te na, taka ich natura) nie będą publicznie odsłaniać swoich problemów. Dodatkowo mężczyźni nie są tak egzaltowani jak kobiety; ich uczucia są o wiele bardziej przytłumione, ale nie oznacza to, że odbiegają w stopniu znaczącym od kobiecych. Są inni, dlatego są mężczyznami.

46 Ostatnio edytowany przez Don Pedro (2009-11-04 22:33:32)

smutna88 napisał/a:

Don Pedro: to nie było ironicznie.
Anemonne: ja nie oczekuję ideału, ale oczekuję szczerej miłości i zaangażowania w związek. Tak, zostałam okrutnie zraniona. Jeśli Ty masz szczęście do mężczyzn, to gratuluję Ci serdecznie. Nie wszyscy mogą mieć to, czego pragną.

I koniec mojego udziału w tym temacie, bo się nie dogadamy.

Trochę tą ironię jednak wyczułem ale rozumiem też, że wpływ na Twoją opinię mają przede wszystkim Twoje doświadczenia zresztą pewnie jak pozostałych kobiet. Jedne trafiają dobrze inne gorzej ale powtarzam jeszcze się taki nie urodził co by ..... wiadomo smile

Zatem, nie kończ udziału w tym temacie bo zawsze co 100 spojrzeń to nie jedno - słuszne smile

47 Ostatnio edytowany przez inny od innych (2009-11-05 00:08:48)

smutna88 napisał/a:

Widzę, że na tym forum są sami Panowie, którzy nie pasują do opisu autorki tematu. Brawo Panowie! Tak trzymać smile Szkoda tylko, że w realu ciężko takich znaleźć, a bynajmniej w moim środowisku. Pozdrawiam wszystkich smile

Nie prawda, że ciężko... Pewnie codziennie chociaż jednego takiego gdzieś mijasz (chyba, że nie wychodzisz  z domu big_smile) po prostu wydaje Ci się on np. kryminalistą... (dziwne trochę, nie?) A dlaczego tak sądzę? Na moim przykładzie... Ja chodzę ubrany w dresy (szerokie, czarne) i bluzę z kapturem (też czarna) przez co ludzie spostrzegają mnie jako jakiegoś ... wiadomo... Jak np. wsiadam do autobusu to ludzie (najczęściej kobiety) patrzą na mnie jakbym zaraz miał ten autobus porwać czy kogoś okraść... takie to stereotypy, a rzeczy, które noszę to po prostu mój styl... a kiedy się ze mną chociaż raz porozmawia to się zobaczy, że nie jestem taki na jakiego wyglądam...

48 Ostatnio edytowany przez Roxana (2009-11-05 08:32:03)

Może to też od nas zależy jacy są faceci,jak ich traktujemy ,w jaki sposób do nich podchodzimy ?  Trafiłam parę razy  na takiego dupka jak na liście Gabi,   taki typ człowieka nie lgną do mnie ponieważ jestem , a raczej byłam wesoła , towarzyska , uśmiechnięta a surowość charakteru wywąchałam z odległości 5 km. Możliwe że  miałam szczęście tak jak kobiety  z tego wątku. Jestem jednak zdania ,że każdą osobę da się zmienić na wrażliwą, o ile ten facet tego chce. Znam paru typków ,którzy udają właśnie takich twardzieli , udają wielkich i twardych , a w środku są maluczcy i zastraszeni . Mimo mojego pogodnego charakteru , często przyczyniam się do obalenia właśnie takiego typa, bo dla mnie wszyscy jesteśmy równi 1.    Sa zawsze gora, zawsze maja racje, nawet jak nie maja racji, to ja maja....  tego właśnie  nie cierpię , więc w swój określony sposób tępię w takim facecie jego własne przekonania .

Ja niczego facetom nie zazdroszczę , to oni powinni nam zazdrościć .

49

Don Pedro: To naprawdę nie było ironiczne. Po prostu cieszę się, że są jeszcze tacy mężczyźni. To nie jest miejsce, żeby wypłakiwać swój żal po każdym rozczarowaniu. Przepraszam, jeśli odebrałeś to za ironię. Może ze mnie jest okropna marzycielka, może potrzebuję tej prawdziwej, bezinteresownej miłości, a nie tylko jakiejś jej imitacji. Chciałabym poczuć, że mężczyzna jest, kiedy go potrzebuję, że zawsze mogę na niego liczyć, że przytuli itd. A tak naprawdę nigdy tego nie poczułam. Zawsze dawałam z siebie wszystko, a nie zawsze otrzymywałam choćby minimum. Może tylko czasem...

Inny od innych: Nie kieruję się zewnętrzną otoczką. Nie myślę ani pozytywnie ani negatywnie o mężczyznach, z którymi nie zamieniłam nigdy ani słowa. Pisząc 'moje środowisko" miałam na myśli ludzi, których znam. Może to moje określenie było niesprawiedliwe, ale tak właśnie czuję. Dlatego cieszę się, że na tym forum są mężczyźni, którzy nie są tacy, jak opisała autorka tematu.

50

smutna88 napisał/a:

Zawsze dawałam z siebie wszystko, a nie zawsze otrzymywałam choćby minimum.

Nie można dawać z siebie wszystkiego, bo facet to takie zwierzę, które musi polować. Jeśli nie "goni króliczka", to szybko robi mu się zbyt wygodnie i przestaje się starać, taka prawda. A kolejną sprawą jest to, że każdy, nawet będąc w związku, potrzebuje swojej przestrzeni, swoich znajomych, pasji, zainteresowań. Nie warto poświęcać tego wszystkiego na rzecz partnera, nie można się na nim "zamykać".
Nie wiem, czy Ty właśnie tak robisz, ale z tym jakoś skojarzyło mi się to "dawanie z siebie wszystkiego". Niestety gros kobiet popełnia ten błąd.

51

Anemonne napisał/a:

Nie można dawać z siebie wszystkiego, bo facet to takie zwierzę, które musi polować. Jeśli nie "goni króliczka", to szybko robi mu się zbyt wygodnie i przestaje się starać, taka prawda. A kolejną sprawą jest to, że każdy, nawet będąc w związku, potrzebuje swojej przestrzeni, swoich znajomych, pasji, zainteresowań. Nie warto poświęcać tego wszystkiego na rzecz partnera, nie można się na nim "zamykać".
Nie wiem, czy Ty właśnie tak robisz, ale z tym jakoś skojarzyło mi się to "dawanie z siebie wszystkiego". Niestety gros kobiet popełnia ten błąd.

Mylisz się powiem Ci szczerze. Powiem tak: Ilu ludzi na świecie tyle różnych charakterów i podejść do życia/kobiet/ i w ogóle wszystkiego.

52

inny od innych napisał/a:
Anemonne napisał/a:

Mylisz się powiem Ci szczerze. Powiem tak: Ilu ludzi na świecie tyle różnych charakterów i podejść do życia/kobiet/ i w ogóle wszystkiego.

Zgadzam się z tym, że każdy jest inny. Ale Anemonne miała trochę racji - mężczyźni są na ogół zdobywcami. Choć z mojego doświadczenia wynika, że nie wszyscy.

53

Ok, ok, zgeneralizowałam, mój błąd, przepraszam wink Tutaj, jak widać, niestety wkradło się trochę mojej goryczy i osobistych zawodów.

Mimo to nadal podtrzymuję, że nie warto i wręcz nie powinno się zamykać na partnerze - i to dotyczy obydwu płci. Trzeba mieć własne życie, OPRÓCZ udanego związku. Żeby pewnego dnia, w przypadku rozstania (bo nigdy nic nie wiadomo) nie obudzić się nagle z przysłowiową "ręką w nocniku", że ta osoba była dosłownie całym naszym światem, że nie mamy poza nią żadnych przyjaciół, żadnych zainteresowań, hobby. No i - o wiele zdrowsze, jakby nie było, jest posiadanie również własnego, prywatnego życia w związku wink Każdy człowiek jest przede wszystkim indywidualną, niezależną jednostką, a mnóstwo kobiet niestety popełnia ten błąd, że uważają, że facet jest wszystkim tym, co jest im potrzebne do życia i szczęścia. To okropnie niezdrowe. I to - żeby było do tematu - jest następna rzecz, której można pozazdrościć facetom - są często na tyle mądrzejsi od niektórych kobiet, że nie rezygnują z kolegów i swoich pasji nawet jako mężowie smile

54

Anemonne napisał/a:

Ok, ok, zgeneralizowałam, mój błąd, przepraszam wink Tutaj, jak widać, niestety wkradło się trochę mojej goryczy i osobistych zawodów.

Mimo to nadal podtrzymuję, że nie warto i wręcz nie powinno się zamykać na partnerze - i to dotyczy obydwu płci. Trzeba mieć własne życie, OPRÓCZ udanego związku. Żeby pewnego dnia, w przypadku rozstania (bo nigdy nic nie wiadomo) nie obudzić się nagle z przysłowiową "ręką w nocniku", że ta osoba była dosłownie całym naszym światem, że nie mamy poza nią żadnych przyjaciół, żadnych zainteresowań, hobby. No i - o wiele zdrowsze, jakby nie było, jest posiadanie również własnego, prywatnego życia w związku wink Każdy człowiek jest przede wszystkim indywidualną, niezależną jednostką, a mnóstwo kobiet niestety popełnia ten błąd, że uważają, że facet jest wszystkim tym, co jest im potrzebne do życia i szczęścia. To okropnie niezdrowe. I to - żeby było do tematu - jest następna rzecz, której można pozazdrościć facetom - są często na tyle mądrzejsi od niektórych kobiet, że nie rezygnują z kolegów i swoich pasji nawet jako mężowie smile

Popieram w całości. Ja niestety ten błąd popełniłam hmm

55

Ja właśnie też go kiedyś popełniłam. Dlatego teraz jestem taka "mądra" tongue Ale lepiej późno niż wcale...

56

Mi też przydałoby się trochę tej mądrości smile I wyeliminować ze swojego życia naiwność i nadwrażliwość. Ale to chyba niemożliwe hmm

57

święta prawda, a jak to zmienić?

58

Nadwrażliwość to już chyba taka nasza kobieca przypadłość wink Ale osobiście uważam, że lepiej być nadwrażliwym niż być prostym, twardogłowym idiotą. wink
A naiwna też jestem, bo jakoś nie mogę się pozbyć wiary w ludzi - w to, że każdy gdzieś tam w środku jest dobry. Niestety to chyba błędne myślenie sad

59

Witajcie:) dziś mnie zebrało więc udzielę się i tu smile zazdroszczę mężczyznom tego, że nie myślą za długo nad tym co robią i co chcą osiągnąć. podejmują decyzję w mgnieniu oka i już mają co chcieli, a my babeczki często gubimy się w domysłach, analizach zysków i strat.
Postąpiłam jak każdy "facet" i co z tego skoro potem zaczęłam o tym myśleć i zastanawiać się czy dobrze zrobiłam.
eh cieszę się że jestem kobietą, mimo że czasem postępuję nieracjonalnie to i tak wiem czego chcę i dążę do tego pokrętną drogą, ale jest to moja droga,
czasem żałuję, ale póki czuję się szczęśliwa i żyję zgodnie z moim sumieniem jest ok smile
Więc gorycz na bok i zazdrość za męskie cechy też... wyjątkowi jesteśmy wszyscy i myśleć samodzielnie też potrafimy więc generalizując do niczego nie dochodzimy, a wręcz robimy nie jeden, a kilka kroków wstecz. smile
Powodzenia i szczęścia wszystkim smile

60

A ja nie zazdroszczę facetom niczego ;]
Bo tylko się nam wydaję, że są prostolinijni, bezuczuciowi, pewni siebie. A tak naprawdę przeżywają, analizują, podchodzą do czegoś emocjonalnie. Są ludźmi jak kobiety, chociaż niby są z Marsa:)

61

A z Marsa są choć czy my jesteśmy z wenus aby na pewno? hehe oni tak jak my zgadzam się w 100% tylko jakoś nie okazują na zewnątrz tego co się w środku dzieje a co mylnie brane jest za opanowanie... smile

62

Zazdroszczę mężczyzną popędu,orgazmu (dlatego że zawszę dochodzą:),mniej emocjonalnego podejścia do życia

63

O cholera:/
No to jestem kobietą w 3/4 hmm

64

Drażni mnie takie uogólnianie szczerze mówiąc:/...nie każdy jest taki sam!! Odejdźcie czasem od tego wizerunku faceta, błagam!

65

Abra napisał/a:

Zazdroszczę mężczyzną popędu,orgazmu (dlatego że zawszę dochodzą:)

Ale podobno nasze orgazmy są silniejsze (choć nie mam pojęcia jak naukowcy to zbadali tongue), no i mamy na łechtaczce znacznie więcej zakończeń nerwowych niż oni na penisie smile

P.S. MężczyznOM.

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zazdroszcze facetom tego ze: ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024