przeziebienie a tabletki antykoncepcyjne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » przeziebienie a tabletki antykoncepcyjne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: przeziebienie a tabletki antykoncepcyjne

Hej dziewczyny co myslicie na temat skutecznosci tabletek w trakcie przeziebienia / grypy? Co tak naprawde oprocz antybiotykow oslabia tabletki? I czy samo w sobie przeziebienie moze je oslabic lub nie leczone rzadnymi lekami?
Wiem ze witamina c zle wplywa na tabletki dlatego boje sie jej brac bo wole byc ostrozna. Czekam na odpowiedzi i z gory dzieki :-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: przeziebienie a tabletki antykoncepcyjne

chyba najlepiej zapytać swojego ginekologa, nie wiemy jakie anty bierzesz, a jak podasz nazwę może 1 na 10 z nas będzie znała odpowiedź...

3

Biore tabletki daylette ( 28, - 24 aktywne i 4 placebo). To nowe tabletki o niskiej dawce hormonow.

4

Sama choroba nie osłabi działania tabletek antykoncepcyjnych. Podobno moze osłabić zbyt duża dawka paracetamolu. Musisz sobie sprawdzić jaka jest maksymalna ilosc na dzien i jej nie przekraczac i bedzie ok:)
co do witaminy C to nie działa ona osłabiająco na antykoncepcję ale wręcz przeciwnie - nasila działanie estrogenu i przez to mozesz miec wiecej skutków ubocznych, np wzdecia czy nudnosci. Sama tak niedawno nieswiadomie zrobiłam;/
A co do innych leków to nie wiem jakie tam bierzesz:)

5

No wlasnie narazie nie biore wcale lekow przez to ze obawiam sie skutku, mam lekkie przeziebienie i poprostu wyleze sie w cieplutkim luzeczku. A co do tej witaminy c to wlasnie wiem ze ona wspomaga hormony w ich dzialaniu tylko po zaprzestaniu tabletki moga nie dzialac tak jak powinny z braku witaminy ( wspomagacza:-) ). W ciagu brania tabletek anty bralam tylko pare razy cos slabego w stylu "apap" czy "ibum" ale to od bolu glowy no i stoperan poniewaz mialam lekkie zatrucie ale biegunka i wymioty wystapily 9 godzin po wzieciu tabletki czyli pewne ze sie wchlonela.

6

Mysle ze moj post jest jak najbardziej na czasie poniewaz teraz jest taki okres przeziebien itp.przez nasza " piekna " pogode i uroki zblizajacej sie jesieni:/. Ja biore tabletki dosc krotko wiec jeszcze nie wiem wszystkiego, ciagle sie ucze  aby wiedziec o nich jak najwiecej :-) bo przeciez to nie cukiereczki...;-)

7

Trochę mnie teraz przeraziłyście, bo często w czasie przeziębienia leczyłam się wit C i lekami bez recepty (gripex, apap), myślałam, że one nie wpływają na tabletki anty...

8

nestella napisał/a:

Trochę mnie teraz przeraziłyście, bo często w czasie przeziębienia leczyłam się wit C i lekami bez recepty (gripex, apap), myślałam, że one nie wpływają na tabletki anty...

to zalezy w jakich ilościach bierzesz:) witamina C jak wyzej pisałysmy zwieksza działania jednego z hormonów ale nigdy wczesniej nie slyszałam zeby pozniej tabletki działały słabiej ...
a co do reszty leków - wszystko zalezy od dawek:) jesli nie przesadzilas to nie masz sie czym martwic:)

9

Co do witaminy c to czytalam o tym na jakims forum , ale ile jest w tym prawdy to tak naprawde nie potrafie odpowiedziec.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » przeziebienie a tabletki antykoncepcyjne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024