odnowienie przyjaźni po latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » odnowienie przyjaźni po latach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: odnowienie przyjaźni po latach

Witam, proszę o radę.

W liceum i na studiach miałam przyjaciółkę. Przyjaźń padła... wiele było przyczyn... ona nie lubiła mojego męża, ja jej odpłacałam pięknym za nadobne.... koniec końców odcięła się na mnie na dobre mimo iż jak zobaczyłam co się stało próbowałam to załatać, naprawić, przeprosić...

Teraz minęło chyba ze 4 lata bez kontaktu... ale ostatnio nasza wspólna przyjaciółka powiedziała mi Że moja exprzyjaciółka cały czas się o mnie pytała przez te lata... i że chętnie się spotka.

Może dojrzała do wybaczenia... boję się tego... nie wiem jak to rozegrać. Brakuje mi jej. Brakuje mi ogólnie przyjaciół (większość z nich utraciłam przez mojego ślubnego). Chcę ją odzyskać zwłaszcza teraz kiedy nie układa mi się w małżeństwie i przyjaciele bardzo sie dla mnie liczą..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: odnowienie przyjaźni po latach

Może warto się spotkać. Nie dowiesz się jeśli nie spróbujesz. Zawsze, jeśli coś by było nie tak, możesz przecież nie kontynuować przyjaźni. Umów się z nią gdzieś w jakiejś kawiarence, na zasadzie koleżeńskiego spotkania. Spytaj co u niej, opowiedz co u Ciebie. Moim zdaniem nic na tym nie stracisz.

3

myślę, że nie ma co się bać, spotkacie się, pogadacie, może akurat przyjaźń się odnowi? smile

4

Ale wracać do starego? Przeprosin, wyjaśniania czy po prostu starać się patrzeć w przyszłość?

5

TYTANika po prostu się z nią spotkaj i porozmawiaj. W końcu jesteście przyjaciółkami. Na pewno jakoś się dogadacie w szczerej rozmowie.

6

Uważam, że warto być ze sobą szczerym. Może porozmawiajcie również o tych okolicznościach, które sprawiły, że wasza przyjaźn zawisła na jakis czas:)

7

Z doświadczenia wiem, że odnawianie starych przyjaźni, to tak, jakby ukochanego pluszowego misia z dzieciństwa uprać, przyszyć mu głowę, załatać dziurkę w brzuszku. Niby odnowiony, ale to już nie to samo. Szkoda nitek i proszku sad

8

iloness napisał/a:

Z doświadczenia wiem, że odnawianie starych przyjaźni, to tak, jakby ukochanego pluszowego misia z dzieciństwa uprać, przyszyć mu głowę, załatać dziurkę w brzuszku. Niby odnowiony, ale to już nie to samo. Szkoda nitek i proszku sad

Ale nie zawsze tak jest smile Bywa i tak, że ludzie gdzieś tam potrzebowali czasu, przestrzeni na swoje sprawy, a nadeszła chwila refleksji smile Myślę, ze lepsze od zadręczania się, jest odezwanie się- nie musi to być od nowa wielka przyjaźń, ale może trzeba bedzie na nowo się poznać co również może być fascynujące smile

9

Catwoman napisał/a:
iloness napisał/a:

Ale nie zawsze tak jest smile Bywa i tak, że ludzie gdzieś tam potrzebowali czasu, przestrzeni na swoje sprawy, a nadeszła chwila refleksji smile Myślę, ze lepsze od zadręczania się, jest odezwanie się- nie musi to być od nowa wielka przyjaźń, ale może trzeba bedzie na nowo się poznać co również może być fascynujące smile

owszem, może być dobrze, całkiem w porządku, a nawet rewelacyjnie. A co, jeśli okaże się to wielkim niewypałem? Stare wspomnienia wrócą, wróci ból i cierpienie.

10

Nie ma ryzyka, nie ma zabawy smile

11

ilu ludzi, tyle zdań. Moje zdanie jest takie: myślę, że w kwestiach przyjaźni nie warto ryzykować...
Zostałam skrzywdzona, bo zaryzykowałam - i straciłam wszystko. Zyskałam tylko poczucie winy.

12

Ale w przypadku Autorki minęły 4 lata smile Zdążyła się zmienic i ona i jej dawna przyjaciółka, która zresztą za nią tęskni.
Myślę, że warto się spotkać i pogadać jak ludzie.

Autorko, daj znać co zdecydowałaś:)

13

Autorka zrobi to, co będzie uważała za stosowne. W moim przypadku minęło 5 lat i tylko straciłam. Mam nadzieję, że Koleżance się uda smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » odnowienie przyjaźni po latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024