problem ze swoim mężczyzną -co zrobić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » problem ze swoim mężczyzną -co zrobić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: problem ze swoim mężczyzną -co zrobić

witam wszystkich chciałabym prosić o rade bo nie wiem co się dzieje z moim facetem...
mianowicie od 15 miesięcy mieszkam ze swoim facetem on od kwietnia tego roku dorabia sobie remontując takiej babce mieszkanie ale to tylko tak dla informacji mój problem polega na tym że ponad miesiąc temu sie pokłóciliśmy przez co przez tydzień się do siebie nie odzywaliśmy mało tego od tego czasu mój facet wychodzi szybciej niż zwykle do pracy w domu pprawie go nie ma tzn tylko tu jest żeby coś zjeść i spać co prawda śpimy jeszcze w jednym łóżku ale on nawet mnie nie przytuli nic  1,5 tygodnia przd kłótnią ostatni raz się kochaliśmy od tego czasu w ogóle mnie nie dotyka nie ma w ogóle czasu dla mnie a juz o wspolnym wyjsciu gdzies to w ogole mogę zapomniec nie wiem co się mu stało i dlaczego to wszystko stało się tak z dnia na dzień ja kocham go z całego serca ale mam juz dosyc tego jakon mnie traktuje jak ma mnie w dupie... wczoraj przyjechał do domu i mówi że dostał od tej babki zproszenie na urodziny i czy z nim ide powiedziałam ze nie a on nic tak jakby sie cieszyl ze mnie z nim nie bedzie nie spodziewałabym się nigdy zdrady z jego strony ale jego zachowanie na to wskazuje co ja mam zrobic w tej sytuacji zastanawiam się nad zerwaniem ale ja tak go strasznie kocham że nie wyobrazam sobie zycia bez niego...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problem ze swoim mężczyzną -co zrobić

Zrozpaczona przede wszystkim z nim porozmawiaj bo faktycznie źle to wygląda, zwłaszcza,że ta babka dała mu zaproszenie na urodziny. Opowiedz coś o niej więcej. Czy jest możliwość, żeby to ona zakręciła mu w głowie? Ale przede wszystkim siądź z nim i jak najszybciej szczerze z nim porozmawiaj, dowiedz się na czym stoisz a później podejmij decyzje.

3

Witaj. Porozmawiaj ze swoim partnerem poważnie. Powiedz co ci leży na sercu. Jak na początku twego posta napisałaś, że twój facet pracuje u jakiejś babki, to od razu przyszło mi na myśl że może sobie zrobił skok w bok... Choć może się mylę.  Ale nie jesteście przecież starym, znudzonym sobą małżeństwem, żeby tak wyglądało wasze życie. Więc pogadaj szczerze ze swoim lubym, bo może się okazać że miłość jest tylko jednostronna...

4

Może zacznij od tego o co poszła ta kłótnia i co takiego mu powiedziałaś w czasie jej trwania?

5

A może on już o tej kłótni nie pamięta? Może ty jesteś nabzdyczona i wszystko źle interpretujesz?
Może jest zmęczony i dlatego tak szybko zasypia.
Dlaczego odmówiłaś wspólnego wyjścia? Wygląda to tak jakbyś ty miała ochotę kontynuować obrażanie, a on chciał normalnie funkcjonować.

6

Narzekasz, ze nie ma mowy o wspólnym wyjściu, a gdy On proponuje, to odmawiasz?

7

On mi nie proponuje wychodzi sam jego dzień wygląda tak kiedy ma np poranna zmianę to wstaje o 5 jedzie do pracy wraca 14.10 zje coś i wychodzi nie mówi mi gdzie ani z kim wraca po 22 zje zacznie mi gadac o tej babce ma na imie ania i mówi podczas jedzenia ania to ania tamto i idzie spac i tak na okrągło
nasza kłótnia poszła o to że mu powiedziałam co mnie boli tzn zaprosił tutaj do domu kolege  z parcy który nie ma gdzie mieszakc okazalo się ze gosciu jest alkoholikiem pewnej nocy po godzinie 1 (moj mial wtedy nocke) przyszedl do mnie do sypialni i zaczxal sie rozbierac potem polozyl na mnie bo chcial mnie pocałowac ale zdazylam wstac wiec tylko zlapal mnie za reke probowalam go wywalic ale on nawet nie zamierzal wstac meczylam sie z nim okolo 2 godzin reszty nie bede pisac bo juz taka mniej wazna moj mi powiedzial ze ze z nim pogada (przez przypadek dowiedzialam sie ze jednak rzadnej rozmowy nie bylo) po jakims czasie ten gosciu zaczal mojemu na mnie najezdzac (ja zaczelam go unikac) ze jaka ja to zla nie jestem ze on nie powinien byc ze mna itd co  sie okazalo mo nawet nie zareagowal zeby ten mnie nie obrazal i kłotnia poszla o to ze mu powiedzialam ze o tym ze mnie boli to ze on nie dosc ze nie porozmawial z nim po tej akcji w nocy to jeszcze nawet nie zareagowal kiedy ten mnie obraza przy nim na co mój facet stwierdzil ze ja sie czepiam ze przesadzam ze to wszystko to moja wina bo on nic zlego nie zrobil a i powiedzialam jeszcze ze nie chce miec faceta który nie umie sie za mnie wstawic...

8

ja jestem nabzdyczona? on jest ze mna moze pol godziny dziennie (jak je) nie liczac czasu jak spi
porozmawiac probowalam nie raz ale jak tylko zaczynam mowic o tym co mnie boli to on albo wychodzi albo nie zwraca uwagi a potem mowi albo o dziwo wtedy umie napisac mi eska o tresci ze przesadz\am ze wcale tak nie jest
ale czy to takie duze wymagania zeby moj facet sie za mnie wstawil? albo o tej rozmowie? ja mu nic nie powiedialam kiedy sie dowiedzialam ze tej rozmowy nie bylo, zostawilam to dla siebie, ale kiedy dowiedzialam sie ze nie zareagowal jak on na mnie najezdza to juz przesada i musiaklam z nim pogadac czy wy na moim miejscu nie oczekiwalybyscie jakies reakcji od swojego faceta po takiej akcji w nocy (dodam jeszcze ze o tym ze ten gosciu mial z nami zamieszkac tez nie porozmawial tylko postawil mnie przed faktem) jeszcze w czasie tej klotni zapytalam sie go czy jakby mniie zgwalcil wtedy w nocy to tez by nic nie zrobil?

9

Nie wymagasz od niego rzeczy niemożliwych, to on jest dziwny. Wiesz co mi przeszło przez głowę? Może on się porostu wypalił w uczuciach do Ciebie? Może nie mam racji ale jednak Spytaj się go o to konkretnie a później podejmuj decyzje, bo jego zachowanie niczemu dobremu nie służy.

10

Dziwny ten wasz "związek".
Facet przyprowadza do domu pijaka i jak ten się do Ciebie dobiera - to nic z tym nie robi... i ignoruje to co mówisz.

Zastanowiłabym się na Twoim miejscu czy w ogóle chcę być z kimś takim.

11

a o co się pokłóciliście?

Może najwyższy czas pogadać a nie zachowywac się jak obrażone małolaty? Bo Ty też sie do niego nie odzywasz, więc robicie to samo tongue

12

dzisiaj nie ma jak zwykle czasu na rozmowe bo przyjechal o dziwo szybciej niz zwykle ale poszedl jak zwykle spac bo idzie na te urodziny do tej anki...

13

A co Ty zamierzasz dziś wieczorem robić?

Na Twoim miejscu odwaliłabym się tak, że by mu oczy z orbit wyszły.. i oznajmiła, że zastanowiłaś się i idziesz z nim, bo nie chcesz żeby się źle czuł jak tam będą same pary smile

albo, że skoro jest zajęty, to Ty idziesz z kumpelami się zabawić.. do kina, czy gdziekolwiek...

14

poszedl sam... i do teraz nie wrocil... telefonu nie odbiera... wczoraj powiedzialam ze z nim zrywam i jakde do rodzicow bo mam juz dosy tego jak on mne traktuje to pierwszy raz od miesiaca mnie pezytulil i prosil zebym zostala i zostalam tylko po co on tego chcial zeby znowu mi pokazac jak bardzo ma mnie w dupie a ja go tak strasznie kocham

15

ja już naprawde nie mam sil... nie wiem co mam robic...

16

Szczerze mówiąc to się kupy nie trzyma. On proponuje ci, żebyście wyszli razem - ty odmawiasz, a masz mu za złe, że nigdzie nie wychodzicie. Kłócisz się, rozstajesz - a masz pretensje, że nie jest czuły, opiekuńczy, troskliwy. Mówisz, że kochasz, że ci zależy.....ale jak widzę to nie tylko ja odebrałem cię jako nabzdyczoną i obrażoną.

Jeśli chodzi o przypadek tego pijaczyny, to podejrzewam, że po prostu twój facet już tak stracił do ciebie zaufanie przez takie twoje zachowanie, że nie dał ci wiary.

17

OK. W sprawie kumpla jest winien. A co ty zrobiłaś ? Najgorszą rzecz pod słońcem. Nie chciałaś z nim rozmawiać tylko się na nim wywrzeszczeć, pociosać kołki, poprawić sobie samopoczucie. No i efekt murowany. Facet się wk..... i woli więcej czasu być poza domem niż w nim. A ty co ? Budujesz jakieś teorie, dalej postępujesz jak walnięta kotka (odmowa pójścia do tej Ani). I się nakręcasz. Jesteś na najlepszej drodze do zakończenia bo TY TAK CHCESZ.
Na pocieszenie dodam, że możliwe iż coś między nimi iskrzy. Ale dlaczego ? Może dzięki tobie ?
Teraz też. Nie wrócił. Możliwe że spędził z nią noc (albo ty tak sobie wyobrażasz). Ale co szykujesz jak wróci ? Kolejną dziką kłótnię ?
Rozmowa dziewczyno. Rozmowa. Ale spokojna, ciepła, bez pretensji, bez żalów, bez podnoszenia głosu. Z akcentem na WY a nie TY.
Mieszkacie razem 1,5 roku. Parą pewnie jeszcze dłużej. Warto dla 1,5 miesiąca to tak zakończyć?

18

samanthab313 napisał/a:

Witaj. Porozmawiaj ze swoim partnerem poważnie. Powiedz co ci leży na sercu. Jak na początku twego posta napisałaś, że twój facet pracuje u jakiejś babki, to od razu przyszło mi na myśl że może sobie zrobił skok w bok... Choć może się mylę.  Ale nie jesteście przecież starym, znudzonym sobą małżeństwem, żeby tak wyglądało wasze życie. Więc pogadaj szczerze ze swoim lubym, bo może się okazać że miłość jest tylko jednostronna...

Racja tak piowinnaś zrobić.

19

zrozpaczonaaa napisał/a:

poszedl sam... i do teraz nie wrocil... telefonu nie odbiera... wczoraj powiedzialam ze z nim zrywam i jakde do rodzicow bo mam juz dosy tego jak on mne traktuje to pierwszy raz od miesiaca mnie pezytulil i prosil zebym zostala i zostalam tylko po co on tego chcial zeby znowu mi pokazac jak bardzo ma mnie w dupie a ja go tak strasznie kocham

hmmm
Poczytaj na forum wątek o kobietach kochających za bardzo.

Nie obraź się, ale ja czytając Twoje wpisy pomyślałam " jej cały świat to jej facet". Zastanów się czy chciałabyś być "całym światem" swojego faceta? Czy chciałabyś aby na każde Twoje słowo lizał Ci stopy i głaskał po głowie.. łykał każde kłamstwo, dziękował za obelgi?? Jak długo byś to wytrzymała?

Gdzieś w trakcie tego związku zagubiłaś własną tożsamość. Zamiast czuć się kobietą czujesz się popychadłem i jedyne co robisz to się nad sobą roztkliwiasz.. myślisz "On taki niedobry", zaraz - tylko kto do tego doprowadził? Właśnie Ty. Swoim zachowaniem, swoim brakiem własnego zdania, brakiem konsekwencji i rozmemłaniem.. aby z kimś być najpierw trzeba być SOBĄ.
Zamiast siedzieć i czekać na niego, pisać 30 smsów / minutę - zacznij doceniać samą siebie, zacznij szanować swój czas i go dobrze wykorzystuj na WŁASNE cele.
Mężczyźni szanują tylko te kobiety, które wiedzą czego chcą i szanują same siebie.
eh

20

Myślę,że za bardzo suszysz mu o to wszystko głowę ( nie uważam,że bezpodstawnie). Zaprosił Cię na te urodziny, pewnie myślałaś ,że jak odmówisz to usłyszysz coś w stylu " To ja bez Ciebie nie idę ..." . Ktoś wcześniej miał świetny pomysł. Żebyś się zrobiła na super laskę i poszła mu towarzyszyć...:) ale skoro już po fakcie to musisz zaplanować coś innego. Może on cały czas gada o tej Ani , bo dla niego to odmiana (takie normalne spędzenie czasu z nią ) . U Was w mieszkaniu tylko kłótnie i pretensje. Myślę,że musisz odkreślić wszystko złe co zrobił do tej pory grubą kreską i podjąć próbę naprawienia tego związku.

Może zabierz go w jakieś fajne, trochę szalone miejsce;) Nigdzie nie jest powiedziane ,że to facet musi zapraszać;) Macie jakieś wesołe miasteczko w okolicy? albo wypasiony aquapark? Miejsce w którym będziecie się razem świetnie bawić, tak po prostu, bez zgrzytów... Dzień wcześniej powiedz mu spokojnie, miło i  ze szczerym uśmiechem ,że masz dla niego niespodziankę na następny dzień, że gdzieś go zabierasz smile
To tylko taka moja luźna sugestia...:) Myślę,że musisz mu pokazać ,że jesteś fajniejsza od tej Anki ! smile

21

stoicie po jego stronie tylko ze to on zaczal ta klotnie ja tylko grzecznie bez awantury chcialam porozmawiac i mu powiedziec ze oczekuje od mojego faceta zeby sie za mna wstawil ale jak tylko zaczelam to on wyszedl i potem sie do mnie nie odzywal jeszcze wtedy obiad mu gotowalam zeby zjadl jak zawsze przed praca a on co obiad na talerzu a on mi ze nie bedzie jesc i poszedl do budki z hamburgerami to mu potem napisalam esa a teraz juz dwa dni obiecuje mi ze porozmawiamy i co do dzisiaj rozmowy nie bylo a co do urodzin to sory ale jezeli moj facet zaprasza mnie na urodziny z przymusu (wiem bo znam do bardzo dlugo i inaczej zaprasza mnie gdies gdzie chce zebym z nim poszla, poza tym przy zapraszaniu mnie dodal ze on mnie pyta bo ania chce wiedziec )gdzie wiem ze potem na imprezie jak zawsze on bedzie z innymi mnie olewajac  i ja bym tylko jak zwykle patrzyla jak on flirtuje z innymi laskami i wcale nie oczekiwalam ze on powie ze beze mnie nie idzie bo on imprezy by i tak nie przeposcil...

22

a co do tego wyjscia too ja juz wielokrotnie go prosilam i zapraszalm zeby go gdzies zabrac ale zawsze slysze "nie chce mi sie" albo "jestem zmeczony" albo "ale po co"

23

W takim razie proponuje stanowczość... Skoro już wcześniej napisałaś ,że zrywasz i wracasz do rodziców to teraz zrób to . Zostaw mu kartke ,że nie możesz już tak dłużej wytrzymać i on nie ma prawa tak CIę traktować... i wyjedź do rodziców...
Musisz być konsekwentna...Najlepiej dobrze się zastanów czy ta miłość i on sam są warte tego co przeżywasz....
Trzymam kciuki za TWOJE SZCZĘŚCIE !!! :*

24

zrozpaczonaaa napisał/a:

stoicie po jego stronie tylko ze to on zaczal ta klotnie ja tylko grzecznie bez awantury chcialam porozmawiac i mu powiedziec ze oczekuje od mojego faceta zeby sie za mna wstawil ale jak tylko zaczelam to on wyszedl i potem sie do mnie nie odzywal jeszcze wtedy obiad mu gotowalam zeby zjadl jak zawsze przed praca a on co obiad na talerzu a on mi ze nie bedzie jesc i poszedl do budki z hamburgerami to mu potem napisalam esa a teraz juz dwa dni obiecuje mi ze porozmawiamy i co do dzisiaj rozmowy nie bylo a co do urodzin to sory ale jezeli moj facet zaprasza mnie na urodziny z przymusu (wiem bo znam do bardzo dlugo i inaczej zaprasza mnie gdies gdzie chce zebym z nim poszla, poza tym przy zapraszaniu mnie dodal ze on mnie pyta bo ania chce wiedziec )gdzie wiem ze potem na imprezie jak zawsze on bedzie z innymi mnie olewajac  i ja bym tylko jak zwykle patrzyla jak on flirtuje z innymi laskami i wcale nie oczekiwalam ze on powie ze beze mnie nie idzie bo on imprezy by i tak nie przeposcil...

Poczytaj trochę sama swoje wpisy, weź głęboki oddech i przemyśl to porządnie. Przecież to jest jakiś żart ten wasz związek.
On zwala Ci do chałupy jakiegoś nieznanego Ci gościa, który się do Ciebie dobiera. Masz słuszne pretensje, ale z jakiegoś powodu Twój facet ich nie słucha. Albo mówisz za grzecznie i on to bagatelizuje albo wcale grzecznie tego nie robisz, a tylko piszesz. No trzecia opcja: Twój facet Cię nie szanuje. Sama musisz sobie odpowiedzieć.
Następnie od wychodzi, czyli zachowuje się potencjalnie jak gnojek. A Ty co? Obiad mu gotujesz??? Po co? Masz jakiś kontrakt, a może wyrzuty sumienia. Ale po czym? Przecież piszesz, że grzecznie z nim rozmawiałaś.
On w dodatku nie docenia jedzonka, bo albo to niesmaczne albo ma taki kaprys.
Sprawę rozwiązujesz smsami. Na gotowanie obiadków masz czas, on go ma żeby wybrzydzać i chodzić po fastfood, ale żeby pogadać, to nie bardzo.

W dodatku jakieś żale o wspólne imprezy. Jeszcze nie jesteś na niej, a już myślisz i wiesz, że będzie flirtował. A może robi tak, bo po prostu inne kobiety są dla niego miłe, a nie sypią piorunami spojrzeń i mają nadętą minę? Powiedziałaś mu kiedyś na spokojnie, co czujesz, jak on się tak zachowuje? Ale nie w emocjach na imprezie, tylko tak na spokojnie? I co on Ci odpowiedział?

Ja mam wrażenie, że albo tkwisz w związku z jakimś bucem albo na prawdę jesteś niepozbieraną księżniczką. Tak czy siak jedyne co pomoże to poważna rozmowa.

25

próbowałam to wszystko wczoraj naprawić cały wieczór chodziłam za nim żeby z nim pogadac ale on wolal patrzec na tv niz ze mna porozmawiac i powiedzial mi ze on nie ma ochoty ze mna rozmawiac a jak sie go zapytalam to po co mnie zatrzymal jak chcialam jechac do rodzicow to powiedzial ze wlasnie nie wie czemu mnie zatrzymal i ze on osobiscie chce zebym pojechala do rodzicow bo on sie nie ma zamiaru do mnie odzywac jak sie zapytalm przez ile to on do mnie ze moze nawet przez rok:(((( wiem ze wszysstko zepsulam ale czy jemu juz nie zalezy na mnie? powiedzialam mu wczoraj ze dzisiaj rano ma mi zostawic odpowiedz czy chce do mnie wrocic cy nie niestety odpowiedzi nie dostalam
boje sie ze jak wyjade to juz nie bedzie nadzieji na to zebysmy do siebie wrocili ale jak zostane to nadal bede traktowana tak jak przez caly ten miesiac...

26

alfaalfa napisał/a:
zrozpaczonaaa napisał/a:

hmmm
Poczytaj na forum wątek o kobietach kochających za bardzo.

Nie obraź się, ale ja czytając Twoje wpisy pomyślałam " jej cały świat to jej facet". Zastanów się czy chciałabyś być "całym światem" swojego faceta? Czy chciałabyś aby na każde Twoje słowo lizał Ci stopy i głaskał po głowie.. łykał każde kłamstwo, dziękował za obelgi?? Jak długo byś to wytrzymała?

Gdzieś w trakcie tego związku zagubiłaś własną tożsamość. Zamiast czuć się kobietą czujesz się popychadłem i jedyne co robisz to się nad sobą roztkliwiasz.. myślisz "On taki niedobry", zaraz - tylko kto do tego doprowadził? Właśnie Ty. Swoim zachowaniem, swoim brakiem własnego zdania, brakiem konsekwencji i rozmemłaniem.. aby z kimś być najpierw trzeba być SOBĄ.
Zamiast siedzieć i czekać na niego, pisać 30 smsów / minutę - zacznij doceniać samą siebie, zacznij szanować swój czas i go dobrze wykorzystuj na WŁASNE cele.
Mężczyźni szanują tylko te kobiety, które wiedzą czego chcą i szanują same siebie.
eh

Alfa alfa,  podoba mi się twój post. Popieram w 100%!

27

Zawsze trzeba wiedzieć dlaczego jesteśmy z partnerem. Jeżeli w grę wchodzi uczucie to tak na prawdę nie wiemy. Można wówczas jedynie stwierdzić, że go kochamy. Czy kocha się za coś, czy tak po prostu kochamy. Słowo kochać mimo, że nie ma swojej definicji w prawie często wypowiadane jest na salach sądowych w trakcie rozpraw rozwodowych przez Sędziów pytających o to pozwanego lub powoda. To ciekawe zjawisko miłości trafia na sale sądowe a wydawać by się mogło, że to ostatnie miejsce aby tam gościło. W opisanym przypadku mamy niewątpliwy przypadek zdrady tego uczucia przez partnera. Ból po stronie partnerki staje się nie do wytrzymania. Utrata energii i nadziei staje się problemem. To zniewolenie samego siebie i uzależnienie od partnera, który bawi się najbardziej delikatnymi pokładami naszych uczuć. Jedyna rada, to ochrona samej siebie. Kobieta niewątpliwie powinna odejść z takiego związku. Poza uczuciem, które w zasadzie chronimy jest jeszcze zdrowy rozsądek, nasze zdrowie i szanse, które są przed nami. A to, no cóż, to nasze nowe doświadczenie.

28

"Ból po stronie partnerki staje się nie do wytrzymania. Utrata energii i nadziei staje się problemem."

To jest idealne określenie tego jak się czuję. Dr Milko trafiles z tym w dziesiątkę...

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » problem ze swoim mężczyzną -co zrobić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024