ile czasu potrzeba na chcice ? - wasze libido - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ile czasu potrzeba na chcice ? - wasze libido

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: ile czasu potrzeba na chcice ? - wasze libido

Witam,

generalnie ciekawi mnie pogląd dziewczyn ( ale facetów też ).

Jaki okres czasu potrzebny jest do wywołania chęci odbycia stosunku tzw. wystąpienie chcicy smile?
Drugie pytanie czy wstąpienie w taki san  jest u was tylko kwestią czasu czy też wymagany jest dodatkowy impuls (fizyczny czy duchowy) ?

Aby nie być gołosłowny od mojej strony to chcica mnie dopada po 1 tygodniu posuchy po 2 tygodniach jestem jak nagazowany  syfon. Dłużej już działa zawór bezpieczeństwa. Pytam się gdyż u mojej jedynej  partnerki od lat 8 taki stan chyba nie występuje. Zawsze to ja inicjuje sex. Kiedyś próbowałem zobaczyć ile jej potrzeba czasu na taką chcicę, ale to przekracza moje możliwości psychiczne i fizyczne. Pytałem się jej nie raz, ale dla niej stan taki może trwać nawet pół roku a może i dłużej.

A jak to jest u Was ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ile czasu potrzeba na chcice ? - wasze libido

Temat rzeka, który był poruszany tutaj na forum, ale w trochę innym kontekście.

Zależy wszystko od kobiety, od chwili, od faceta. Tutaj jest tyle zmiennych, że nie sposób wymienić je wszystkie. Od kategorycznego "nie mam ochoty na seks" do nieposkromionego podniecenia, które zniewala umysł można przejść szybciej niż Ferrari osiąga 100km/h na liczniku. Wystarczy bowiem jeden pocałunek....a reszta sama się dzieje.

Od podejścia "w sumie mam ochotę" do seksu może też zająć i pół roku i choćbyś na rzęsach stawał, to tego nie zmienisz.

3 Ostatnio edytowany przez Mika09 (2012-08-31 14:14:14)

Moj facet jest taki sam, jak Twoja kobieta smile kiedyś mogł sie kochac codziennie, lub co 2 dzien, teraz nawet w ogole moze sie nie kochac, wiec to ja jestem ta posucha w zwiazku, bo na niego nic nie działa i jak juz sie zmusi do seksu, to jest to na odpier** za przeproszeniem, byleby wejsc, zrobic swoje i wyjsc, wiec ja dziekuje za takie cos i sama sobie radze smile mieszkamy razem, ale zyjemy osobno w tej kwestii, nie wiem jak on wytrzymuje, ale nie obchodzi juz mnie to w sumie wink hmm jesli chodzi o mnie to ja moglabym codziennie tongue posucha juz po tygodniu mi sie pojawia, gdzie mam naprawde mega ochote na seks, po 2tygodniach tez juz ciezko wytrzymac, wiec zadowalam sie mozna powiedziec sama, bo co mi zostało? skok w bok? moze kiedys, ale raczej to nie dla mnie wink
ahh i u mnie duzo nie trzeba, wystarczy jeden dotyk, pocałunek i ja juz jestem gotowa tongue

4

Mika09 to dodałaś mi wiarę w kobiety, albo obraz, że może być inaczej. Aż trochę mi smutno się zrobiło, że można było się dobrać jak w dwa ognie a nie woda i ogień.
Jakoś trudno mi teraz myśleć że mógłbym odejść, ale  powoli zaczynam się męczyć. Widzę że i mojej dziewczynie brakuję moich gęstych zalotów, ale ileż można przez tyle lat o coś się stale prosić smile. Skok w bok może, ale to wymaga dużej organizacji wyszukania osoby najlepiej w tym samym położeniu, aby się zrozumieć a to raczej nie realne. Dlatego odkładam skok w bok na razie na bok smile hmm.

Przez parę lat myślałem, że tak po prostu kobiety tak mają tzn. ze to chłopak ma inicjować sex. Kiedyś nie patrzyłem w internet, bo i po co. Ale takie forum jak to zmienia obraz w mojej głowie. Może dla kogoś to dziwne, ale jak się miało tylko jedną dziewczyną to nie ma się co porównywać. A jak oglądamy razem film i do kobieta kokietuje faceta to moja mówi przecież to tylko film.

5

Jak trafnie zauważył Yoghurt - to kwestia indywidualna. Zależy od partnerów, okoliczności (nastroju) i temperamentów. Te dwie ostatnie kwestie mają chyba kluczowe znaczenie.

6

Luc to że jest sprawa indywidualna to ja wiem i że zależy od nastroju, ale mi chodzi, aby poznać właśnie konkrety, ale nie dla każdego przypadku tylko wyciągnąć swoją średnią. 

Pytanie jest proste po jakim czasie wystąpi u ciebie chcica. Chcica w rozumieniu, że musisz upuścić ciśnienie a nie, że zobaczysz pociągającą kobietę to myślisz sobie ja bym ją przeleciał. To nie jest wtedy chcica.

7 Ostatnio edytowany przez Loud92 (2012-08-31 15:27:26)

netmezczyzna napisał/a:

Witam,

generalnie ciekawi mnie pogląd dziewczyn ( ale facetów też ).

Jaki okres czasu potrzebny jest do wywołania chęci odbycia stosunku tzw. wystąpienie chcicy smile?
Drugie pytanie czy wstąpienie w taki san  jest u was tylko kwestią czasu czy też wymagany jest dodatkowy impuls (fizyczny czy duchowy) ?

Aby nie być gołosłowny od mojej strony to chcica mnie dopada po 1 tygodniu posuchy po 2 tygodniach jestem jak nagazowany  syfon. Dłużej już działa zawór bezpieczeństwa. Pytam się gdyż u mojej jedynej  partnerki od lat 8 taki stan chyba nie występuje. Zawsze to ja inicjuje sex. Kiedyś próbowałem zobaczyć ile jej potrzeba czasu na taką chcicę, ale to przekracza moje możliwości psychiczne i fizyczne. Pytałem się jej nie raz, ale dla niej stan taki może trwać nawet pół roku a może i dłużej.

A jak to jest u Was ?

Szczerze mówiąc to ja mam chcice codziennie:) nawet teraz- podczas okresu:) Dawniej tak nie było, dopiero gdy odkryłam co tak naprawdę mnie podnieca i sprawia mi przyjemność. Nie potrzebuję większych impulsów, często inicjuję seks, jednakże jeśli ze strony mojego ukochanego dostaję jakieś impulsy to tym bardziej nie mogę już wytrzymać, bo bardzo mi się chce:)
"Netmezczyzna" może Twoja kobieta także nie do końca wie co jej się podoba w łóżku, może trzeba jej w tym pomóc:) Mój chłopak mi pomógł w odkrywaniu własnej przyjemności i teraz jest wspaniale:)

8

Ja tez kiedys myslalam, ze to facet powinien inicjowac sex, no ale jak i mi sie zachcialo to i ja inicjowalam i od tamtej pory jak tylko mialam ochote czyli prawie codziennie ( tongue ) to robilam pierwszy krok. Obecny facet przez pierwszy rok zwiazku mogl sie kochac i nawet jak byl zmeczony, styrany po robocie, a teraz to nie wiem co sie z nim dzieje i on twierdzi, ze tez nie wie, mowi ze to zmeczenie remontem, ale ilez mozna? dlatego odpuscilam sobie i nic nie robie, niekiedy rzeczywiscie mu sie zachce i inicjuje ale to gdzies po okolo miesiacu albo i dluzej smile

9

Mika09 napisał/a:

hmm jesli chodzi o mnie to ja moglabym codziennie tongue posucha juz po tygodniu mi sie pojawia, gdzie mam naprawde mega ochote na seks, po 2tygodniach tez juz ciezko wytrzymac, wiec zadowalam sie mozna powiedziec sama, bo co mi zostało?

Ech... skąd my to znamy. Ale chyba nie ma innego wyjścia, bo potem od razu jest zdrada, tragedia.

10

Loud92 moja dziewczyna jest, aż nadto zaskakiwana rozmaitością w seksie. Niestety dla niej to jedna dana pozycja na zbliżenie to jest już ok a 2 to już max możliwości.

Więc to raczej od mojej strony są wszelkie pomysły i rozmaitości, aby nie wpadła rutyna. Ale dla niej rutyna to raczej nic takiego strasznego. Zawsze, gdy jest wspaniale słyszę taki tekst, - ale jest super fajnie, róbmy tak częściej. Ale niestety ja to nazywam syndrom "Głupiutkiego misa". Na drugi dzień już nie pamięta że był sex i była z niego zadowolona.

11

Netmezczyzna - dla mnie kilka dni.
Mój mąż ma ochotę codziennie, ale jak ja nie mam, to próbuje mnie "sprowokować", ale nie nalega. Choć czasem nawet w takiej sytuacji wystarcza pewien impuls z jego strony, a brak chęci zmienia się diametralnie.

12

Wydaje mi się, że urozmaicenie nie jest takie ważne. Jak jest się ze sobą to wystarczy -- bliskość, emocje, napięcie. Pewnie zależy to od charakerów i temperamentów, ale jeśli oboje lubią seks, to mogą to samo powtarzać do końca życia... to samo, tak samo, w kółko identycznie, bo zawsze jest super.

13

Mika09 napisał/a:

wystarzy jeden dotyk, pocałunek i ja juz jestem gotowa tongue

I bielizna po chwili robi się mokra tongue Bardzo fajne uczucie, mimo wszystko.

14

Loud92 napisał/a:

Szczerze mówiąc to ja mam chcice codziennie:) nawet teraz- podczas okresu:) Dawniej tak nie było, dopiero gdy odkryłam co tak naprawdę mnie podnieca i sprawia mi przyjemność.

Mam tak samo! xD
Ale generalnie powiedziałabym, że mam dość wysokie libido. Ewentualnie: jestem tak wyposzczona xD Przyznam też, że nie mogłabym być z facetem, którego możliwości ograniczają się do 1 stosunku tygodniowo... Jak kocham i jestem kochana, to chcę bliskości. I kropka! big_smile

15

Zazdroszcze wam... Dla mnie seks moglby chyba nie istniec... hmm

16

A może jest tak, że jeśli ktoś uprawia seks, to jego/jej potrzeby wzrastają, a jeśli ktoś nie uprawia seksu, to jego/jej potrzeby maleją (chęć zanika)? Ma ktoś takie uczucie? Seks == każda aktywność z masturbacją włącznie

Jak facet codziennie ma wytrysk, to produkuje dużo spermy, więc musi ją komuś "podarować", czyli chce seksu codziennie. Ale jak zwolni tempo to wtedy prodkuje mniej spermy, czyli potrzebuje mniej seksu.

17

sam22 napisał/a:

A może jest tak, że jeśli ktoś uprawia seks, to jego/jej potrzeby wzrastają, a jeśli ktoś nie uprawia seksu, to jego/jej potrzeby maleją (chęć zanika)? Ma ktoś takie uczucie? Seks == każda aktywność z masturbacją włącznie

Jak facet codziennie ma wytrysk, to produkuje dużo spermy, więc musi ją komuś "podarować", czyli chce seksu codziennie. Ale jak zwolni tempo to wtedy prodkuje mniej spermy, czyli potrzebuje mniej seksu.

Coś w tym jest. Też to zauważyłem. Moja żona generalnie nie lubi sexu bo wszystko jest dla niej ważniejsze. Tak więc moje okresy postu trwają wiele miesięcy i muszę przyznać że z czasem chyba jest trochę łatwiej. To znaczy i tak radzę sobie "na własną rękę" wink ale nie jest to już aż taki problem żebym musiał codziennie to robić. Kiedyś z moją ex wciąż się nakręcaliśmy i sex był codziennie a często po kilka razy dziennie (na początku) i dłuższa przerwa (kilka dni) już wywoływała sprzeciw i trzeba było szybko to nadrobić. Teraz jakoś wytrzymuje bez sexu ,choć frustracja narasta. Długie posty od sexu nie są dobre dla związku ale mojej żony to nie obchodzi. Nie raz rozmawialiśmy o tym i zwykle stawało na tym że ona w tej chwili czuje się zmęczona, niedysponowana, niema nastroju albo jest na mnie za coś zła więc z sexu nici. A moje potrzeby nie mają dla niej znaczenia. Ona nie czuje chęci na sex więc i ja nie powinienem zawracać  jej głowy takimi "duperelami".
A może z wiekiem troche moje libido spadło. Choć o sexie nadal myślę dość często i myślę że gdyby mi jakaś atrakcyjne dziewczyna zaproponowała wspólne igraszki to gdyby trafiła akurat na moment kiedy bardzo mi tego brakuje to prawdopodobnie bym się zgodził.
Umiem być wierny i w sytuacji kiedy życie sexualne w związku jest satysfakcjonujące to nie jest trudne dle mnie, jednak kiedy nie ma go właściwie wcale w głowie zaczynaja się tworzyć różne dziwne "scenariusze"...

18

yoghurt007 napisał/a:

Zależy wszystko od chwili, od faceta

I od dnia cyklu miesiecznego (im szybszy cykl tym wiecej "chcicy" wiec sterowanie hormonami nie pomaga) i od tego czy nie choruje np. na depresję, oraz od tego jak sie czuje jako kobieta ( ta swiadoma siebie, swoich wdziekow, nie bedzie odmawiala ze wstydu o swoje cialo).

19

hmm ja z moim facetem uprawiam seks od jakis 4 miesięcy jest moim pierwszym peirwsze dwa miechy byly super mógł sie kochac codziennie a ostatnio...  w miesiącu kochalismy sie tylko raz nie wiem co jest.. ale nie czuje sie z tym dobrze a poza tym jak mu staje gdy mnie pieści to on przerywa 'zabawe' wstaje zapalic albo sie napic... myślałam że jak jest gotowy to tym bardziej go 'swędzi ' ..  ja mogłabym sie kochac kilka razy dziennie tak samo.. wystarczy jeden dotyk całus, w odpowiednim momencie i od razu mam chcice ;D

20

Przemo77 napisał/a:

Moja żona generalnie nie lubi sexu bo ..... gdyby mi jakaś atrakcyjne dziewczyna zaproponowała wspólne igraszki to gdyby trafiła akurat na moment kiedy bardzo mi tego brakuje to prawdopodobnie bym się zgodził

To lepiej tego głośno tutaj nie podnoś, bo jest czyn społecznie nieprzyzwoity. smile

21 Ostatnio edytowany przez Przemo77 (2012-09-04 02:24:50)

sam22 napisał/a:
Przemo77 napisał/a:

Moja żona generalnie nie lubi sexu bo ..... gdyby mi jakaś atrakcyjne dziewczyna zaproponowała wspólne igraszki to gdyby trafiła akurat na moment kiedy bardzo mi tego brakuje to prawdopodobnie bym się zgodził

To lepiej tego głośno tutaj nie podnoś, bo jest czyn społecznie nieprzyzwoity. smile

wink Bez obaw - to tylko teoretyczne gdybanie.
Po pierwsze juz kilka razy zdarzyło mi sie odmówić (choć sama propozycja bardzo mi pochlebieła) wink
Po drugie kobiety praktycznie chyba nigdy nie proponują jako pierwsze sexu nowo poznanemu facetowi(W punkcie pierwszym opisałem sytuacje z kobietami które juz wcześniej znałem)
Po trzecie aby mogło do czegoś dojść musiałbym być bardzo napalony na ta dziewczyne i spragniony sexu a jednocześnie ona musiałaby czuć cos podobnego do mnie a jak pokazują dwa pierwsze punkty taka sytuacja raczej sie nie zdarzy(sex ze znanymi wcześniej -praktycznie niemożliwy ze względu na to że kobieta wiedząca o tym facet jest żonaty, a ja tego nie ukrywam -nie zaproponuje mu sexu).
Tak więc prędzej wygram w totka niż zdarzy mi się taka sytuacja wink ( a w totka nie gram ) wink

22

jak tu już ktoś napisał to tak jest - jak ktoś częściej uprawia sex to mu się częściej chce
mi się chce już 2 dni po ostatnim razie
sama sie nie zaspokajam, nie lubię tego

23 Ostatnio edytowany przez Glock (2012-09-18 14:56:57)

netmezczyzna napisał/a:

od 1 s do .....+http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/math/d/2/4/d245777abca64ece2d5d7ca0d19fddb6.png o ile sobie przypominam moje koleżanki z epoki przed małżeńskiej

netmezczyzna napisał/a:

Jedne nic nie potrzebują a każda sekunda zwłoki je rozwściecza, inne lubią być 'zdobywane'. Poza tym na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi bo w poniedziałek moja żona lubi dddłłłuuugggąąą grę wstępną a w środę tu i teraz bez żadnych ceregieli. Kwestia .....wszystkiego.

24 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-09-18 15:42:13)

Gdy jestem obok mojego faceta to ochotę mam w sumie zawsze, choć oczywiście też może zdarzyć się, że nie mam, ale to raczej w sytuacji: bardzo zmęczona/ chora na grypę/ brak warunków [możliwość przyłapania przez kogoś np, czyli miejsca publiczne odpadają, tzn nie mówię o odludnych miejscach przyrody ale np damska przebieralnia- dziękuję smile.

Jednak z powodu warunków nie tak często wychodzi nam codziennie, nie mieszkamy razem itp, więc jest raz na tydzień, zdarzało się raz na 2 tygodnie, choć rzadziej. Gdy zdarzyło nam się raz na 2 tygodnie, to myślałam, że wybuchnę przy nim. Po kilku dniach miałam na niego już bardzo silną ochotę smile Dlatego jakbyśmy mieszkali razem, to na pewno 3-4 dni w tygodniu to byłoby dla mnie minimum tongue Choć zdaję sobie sprawę, że na pewno zdarzyłyby się tygodnie, gdzie może byłoby mniej i wiem, że teraz piszę teoretycznie, bo nie mieszkamy razem. Tak to jest u mnie smile

Gdy go nie ma obok mnie, to lubię czasem podotykać się wspominając nasze akcje smile

Jednak chyba mogę podać, że moje libido jest "średnie", bo wiem, że są osoby, które mają ochotę parę razy dziennie, a ja nie, może kilka razy zdarzyło nam się 2 razy dziennie, ale raczej ten jeden raz nam wystarcza i potem długo na nic nie mamy sił tongue A i jakby było co 2-3 dni to myślę też, że nie byłaby tragedia dla mnie, dlatego nie mówię, że moje libido jest strasznie wysokie, ot średnie, pewnie jak wielu ludzi.

Często jedno spojrzenie i już mam ochotę na mojego faceta, jeden niby niewinny dotyk. ALe to nie znaczy, że potem od razu chce przechodzić do rzeczy, powoli, powoli, namiętnie.. smile - choć oczywiście czasem też jest inaczej.

25

U mnie chcica zalezy od cyklu, jak jestem w okresie owulacji to ochotę mam cały czas, w innym czasie moge nie myslec o seksie mawet 2 tyg, ale chyba te 2 tyg to jest taka granica bo potem robię się nerwowa i wszystko mnie irytuje.
Tylko może problemem jest to ze ja nie lubię inicjować sexu i wydaje mi sie że troche takich kobiet jest. Jest mi poprostu ciężko się przełamać i co dziwne to im związek bradziej zaawansowany tym jest mi trudniej inicjować.

26 Ostatnio edytowany przez paulina20 (2014-10-05 14:14:53)

netmezczyzna napisał/a:

Po jakim czasie? Hmm. Generalnie cały czas bym mogła. Ale tak, że już ciężko wytrzymać, to kilka dni. A mój ideał częstotliwości to tak 1-2 dziennie. Tak myślę wink (No i dłużej niż parę minut najlepiej, ja to mogę długo, bo uwielbiam seks).

I jest to kwestia czasu, chociaż impulsy pomagają.

netmezczyzna napisał/a:

A jak oglądamy razem film i do kobieta kokietuje faceta to moja mówi przecież to tylko film.

Ta, jasne. Nie wiem, jak wasz związek wygląda, ale twoja dziewczyna wydaje się chłodna bardzo.. Nigdy cię nie zaczepiała? To jest po prostu dziwne.

27 Ostatnio edytowany przez Jahera (2014-10-07 17:58:01)

netmezczyzna napisał/a:

Mika09 to dodałaś mi wiarę w kobiety, albo obraz, że może być inaczej. Aż trochę mi smutno się zrobiło, że można było się dobrać jak w dwa ognie a nie woda i ogień.
Jakoś trudno mi teraz myśleć że mógłbym odejść, ale  powoli zaczynam się męczyć. Widzę że i mojej dziewczynie brakuję moich gęstych zalotów, ale ileż można przez tyle lat o coś się stale prosić smile. Skok w bok może, ale to wymaga dużej organizacji wyszukania osoby najlepiej w tym samym położeniu, aby się zrozumieć a to raczej nie realne. Dlatego odkładam skok w bok na razie na bok smile hmm.

Przez parę lat myślałem, że tak po prostu kobiety tak mają tzn. ze to chłopak ma inicjować sex. Kiedyś nie patrzyłem w internet, bo i po co. Ale takie forum jak to zmienia obraz w mojej głowie. Może dla kogoś to dziwne, ale jak się miało tylko jedną dziewczyną to nie ma się co porównywać. A jak oglądamy razem film i do kobieta kokietuje faceta to moja mówi przecież to tylko film.

wspolczuje, bo dobrze wiem co przezywasz. Moim zdaniem skok w bok jest tyko kwestia czasu/okazji/napotkania osoby o duzym temperamencie. Brak dobrego seksu dla osoby, ktora go lubi i pragnie, po latach wywola takie ostudzenie uczuc, ze i tak bedziesz mislal o rozstaniu. Powiem ci cos od serca... Jesli nie jestescie malzenstwem jeszcze, nie macie dzieci, to daj sobie spokoj z ta dziewczyna, lepiej i dla niej i dla ciebie. Szansa na rozbudzenie jej libido na dorownujace tobie marne, jak sie z tym urodzisz to masz to w glowie, a jak nie, to nie. Ona nie ma i miec nie bedzie. Rozstanie bedzie bolec, jesli cos do niej czujesz, ale pozniej bedzie bolec jeszcze bardziej.

28

Podstawa udanego zwiazku jest wiez psychiczna, materialna i fizyczna. Jesli zona nie uprawia seksu z mezem to lamie przysiege malzenska ktora brzmi, slubuje Ci milosc... Niestety ale taka kobieta nie zdaje sobie z tego sprawy, poki nie porozmawia ze specjalista. Od czego sa poradnie. Taka sytuacja jest zla i niszczy malzentwo. Czesto jest posrednia przyczyna zdrad. Nie tak sie przeciez umawialiscie. Jest to zlamanie umowy malzenskiej, ktora zawarliscie wiele lat temu.

29

Prawda jest taka, że dopasowanie seksualne jest bardzo ważną częścią związku. Najważniejszą - moim zdaniem - jest dialog i umiejętność porozumienia się, rozmowy, ale seks zajmuje od razu kolejne miejsce za tym, a jeszcze lepiej, gdy jest traktowany mniej więcej na równi z porozumieniem obu stron. W momencie, kiedy tego seksu brakuje, człowiek zastanawia się jak go dostać i w wielu przypadkach i tak kończy się na zdradzie. Fajnie jest jak ludzie mają podobny temperament w sypialni, jeśli oboje lubią seks, jeśli oboje potrafią czerpać z niego korzyść. Rozmawiałeś ze swoją partnerką? Mówiłeś jej co Cię pociąga? Czego oczekujesz? Jakiego seksu oczekujesz? Albo zapytałeś jakiego seksu ona oczekuje?

30 Ostatnio edytowany przez Mrs.Ice (2014-10-10 10:29:00)

Odgrzaliście temat z 2012r yikes.
Paulina20 chyba nie zauważyła daty ostatniego postu. No, ale pewne pytania są ponadczasowe wink

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ile czasu potrzeba na chcice ? - wasze libido

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024