Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Jakie drinki najbardziej lubicie? I jeśli możecie - podawajcie od razu przepisy, żebyśmy mogły wypróbować ![]()
Ja uwielbiam mojito!
50 ml bacardi
sok z 1 limonki
1 łyżeczka cukru, najlepiej brązowego, ale może też być biały
woda sodowa
świeża mięta
lód
Bardzo lubię tego drinka, ale muszę przyznać, że nawet nie wiedziałam, że się go z rumu robi
Jakbyś mnie zapytała czy lubię rum to bym powiedziała, że nie bardzo... a tu proszę - okazuje się, że uwielbiam!
))
Ja też lubię mojito
Chyba każdy lubi
Zwykle piłam w lokalach, ale ostatnio przeczytałam na ich stronie jak dokładnie zrobić je samemu (bo oprócz składników dobrze jeszcze znać kolejność). No i w konkursie też wzięłam udział, więc polecam
originalmojito.pl
I jeszcze jeden drink, którego nie cierpię - cosmopolitan. Pamiętam jak był szał na Seks w wielkim mieście i poszłam z koleżankami na drinka. Wszystkie zamówiłyśmy tego właśnie drinka, a potem piłyśmy jakbyśmy chciały, a nie mogły ![]()
tak po drugie - dlaczego tak młode kobietk wpwadają sie na temat alkoholu -sorry -myślę, że to nie je4t zd5rowe odejście do swojego życia. możha potem żałowźć, a wiem coś o tym kochane. AK WPADŁAM W AQLKOHOLIZM OD NIWINNEJ ZABAWY!~!! YO TRAWŁOPONNAD 120 AT!!!!
]]]]]]]]]]]'==================================================================================================================================================================================================
tama napisał:
Bardzo lubię tego drinka, ale muszę przyznać, że nawet nie wiedziałam, że się go z rumu robi
Jakbyś mnie zapytała czy lubię rum to bym powiedziała, że nie bardzo... a tu proszę - okazuje się, że uwielbiam!
))
Bez przesady, nikt tu nie mówi o piciu codziennie. Co innego wracać po pracy i kierować się prosto do lodówki po wódę, a co innego raz na jakiś czas (raz na tydzień, dwa lub tylko na imprezie) sięgać po delikatnego drinka. Zwłaszcza, że takie gotowe breezery na przykład mają niewiele alkoholu, a pyszny smak. Mówimy o delektowaniu się smakiem, a nie szybkim upajaniu się %
ja to jestem prosta dziewczyna z Mazowsza
i uwielbiam gorzką żołądkową chyba ze wszystkim:
z cola
z spritem lub 7upem + sok z polówki pomarańczy
z sokiem pomarańczowym
MIODZIO ![]()
Ostatnio edytowany przez krokieciatko (2008-08-22 15:57:42)