Rezygnować z pasji ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Rezygnować z pasji ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Rezygnować z pasji ?

W sumie netkobietki muszę wyjść z tym tematem bo wiem, że wasze rady mi bardzo pomogą.

Od dwóch lat pozuję do zdjęć fotografom, nie jestem Bóg wie jak rozpoznawalna ale wkurza mnie fakt, że jak idę ulicą to zawsze spotkam takiego za przeproszeniem kretyna, który potrafi z wielką gracją powiedzieć "ale dupa". Sęk w tym, że mam dosyć tego jak faceci tylko spoglądają na wygląd i zaczepiają mnie tylko Ci którzy gdzieś na stronie danego fotografa ujrzeli moje zdjęcie. Niestety to już zaczyna być dla mnie nurtujące, gdyż patrzą tylko na wygląd, ja bym chciała by spojrzeli trochę z innego boku i zobaczyli że jestem kobietą pełną pasji i zainteresowań. Bo szczerze powiedziawszy patrzą na mnie tak jakbym była tylko do zaliczenia, nie mówiąc już o podtekstach jakie w moim kierunku rzucają.
Mam zrezygnować z sesji tylko po to by mi dali spokój? Daleko już zaszłam w tym kierunku i nie chciałabym z tego rezygnować, ale jak mają na mnie ludzie patrzeć jak na pustą lalę..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rezygnować z pasji ?

Gdyby kobiety miały tylko takie problemy, świat byłby lepszym miejscem...
Nie oczekuj, że widząc atrakcyjną dziewczynę, mężczyzna (w dodatku z typu tych na tyle prymitywnych, żeby od razu werbalizować wszystko o czym pomyśli) będzie się zastanawiał nad jej osobowością i zainteresowaniami. Tym bardziej, że takich rzeczy nie da się zobaczyć - to wychodzi w rozmowie, ale Ty nie rozmawiasz z facetami, bo przecież chodzi im tylko o jedno...

Prymitywni ludzie zawsze byli i zawsze będą, więc będąc osobą atrakcyjną musisz liczyć się z niewybrednymi komentarzami idiotów. Twoją już decyzją jest, co z tym zrobisz - czy będziesz marnować czas na przejmowanie się nimi, czy przejdziesz dalej z podniesioną głową i będziesz robić swoje.

3

Mogę się w pełni zgodzić z poprzedniczka! Masz piękną pasję i napewno obok tych głupich komentarzy wielu ludzi przechodzi i widzi nie tylko śliczna dziewczynę na zdjęciu, ale i perfekcyjnie zrealizowany pomysł na uchwycenie tego piękna. A mnie się wydaje, że takie komentarze biorą się też z tego, że tak naprawdę taki "facet" w zderzeniu w cztery oczy nie miałby nic sensownego do powiedzenia Tobie na tyle, żeby zainteresować swoją osobą, więc nadrabia chamstwem, bo tak  łatwiej, no i koledzy nie wezmą go za dziwaka.....
A Ty powinnaś rozwijać swoje zainteresowania i nigdy nie przestawać smile Jest taka scena w filmie "Frida", w której bardzo sławny malarz mówi do początkującej malarki, która prosi go o opinię o jej obrazach,,,,że jeśli kochasz malowanie to będziesz to robić bez względu na wszystko, bo inaczej umrzesz,,,,, i tak samo jest z Tobą smile rób co kochasz a znajda się tacy co to docenią smile

4 Ostatnio edytowany przez Ojciecpiotr (2012-08-30 13:37:43)

pomoc napisał/a:

W sumie netkobietki muszę wyjść z tym tematem bo wiem, że wasze rady mi bardzo pomogą.

Od dwóch lat pozuję do zdjęć fotografom, nie jestem Bóg wie jak rozpoznawalna ale wkurza mnie fakt, że jak idę ulicą to zawsze spotkam takiego za przeproszeniem kretyna, który potrafi z wielką gracją powiedzieć "ale dupa". Sęk w tym, że mam dosyć tego jak faceci tylko spoglądają na wygląd i zaczepiają mnie tylko Ci którzy gdzieś na stronie danego fotografa ujrzeli moje zdjęcie. Niestety to już zaczyna być dla mnie nurtujące, gdyż patrzą tylko na wygląd, ja bym chciała by spojrzeli trochę z innego boku i zobaczyli że jestem kobietą pełną pasji i zainteresowań. Bo szczerze powiedziawszy patrzą na mnie tak jakbym była tylko do zaliczenia, nie mówiąc już o podtekstach jakie w moim kierunku rzucają.
Mam zrezygnować z sesji tylko po to by mi dali spokój? Daleko już zaszłam w tym kierunku i nie chciałabym z tego rezygnować, ale jak mają na mnie ludzie patrzeć jak na pustą lalę..

Pasja powinna dawać pasjonatowi przyjemność i szczęście. Nie rezygnuj z niej tylko dlatego, że słyszysz takie komentarze. Z drugiej strony powinnaś wiedzieć, że sprzedajesz swój wizerunek i na jego ocenę się wystawiasz. Wiele kobiet chciałoby usłyszeć na swój temat coś takiego a tu cisza. Więcej dystansu, na pewno znajdą się tacy, którzy dostrzegą Twoje wnętrze chociaż zawsze najpierw widać...    "tą dupę" wink Pozdrawiam.

5

Co da rezygnacja z pasji ?? Skoro jesteś atrakcyjna, to faceci będą zwracać na Ciebie uwagę i zauważać Cię...
Czy Ty widząc fajnego, przystojnego faceta zastanawiasz się nad jego ewentualnym bogatym wnętrzem...? na pierwszy rzut zapewne nie smile

6

Kaja74 napisał/a:

Co da rezygnacja z pasji ?? Skoro jesteś atrakcyjna, to faceci będą zwracać na Ciebie uwagę i zauważać Cię...
Czy Ty widząc fajnego, przystojnego faceta zastanawiasz się nad jego ewentualnym bogatym wnętrzem...? na pierwszy rzut zapewne nie smile

Przyznaję Ci racje smile
Widzę przystojnego faceta i nie patrzę na charakter, ale nie rzucam tekstów w stylu "niezłe ciacho", no może ewentualnie cicho powiem do koleżanki czy pomyślę ale nie zachowuję się prostacko smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Rezygnować z pasji ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024