Niezdecydowana dziewczyna, problem z chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niezdecydowana dziewczyna, problem z chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez undecided (2012-08-24 14:18:48)

Temat: Niezdecydowana dziewczyna, problem z chłopakiem

Hej! Może zacznę od tego, że mam 18 lat i nigdy nie miałam chłopaka. Jakoś niespecjalnie miałam powodzenie u płci przeciwnej. Dwa lata wcześniej poznałam pewnego typka, byłam zdesperowana, głupia, niedoświadczona, więc, że tak powiem byłam na skinienie jego palca... Zawsze marzyłam o związku, prawdziwej miłości, o czymś głębszym, a jak przyszło co do czego, to zaczynam wydziwiać, mieć wątpliwości; ironia losu...

W połowie lipca bieżącego roku poznałam pewnego chłopaka przez internet. Codziennie pisaliśmy do siebie na gg, czasem esy, aż w końcu się spotkaliśmy 10 dni po poznaniu. Ogólnie było bardzo sympatycznie, miło spędziłam z nim czas. Zaczęliśmy się coraz częściej spotykać (wspomnę, że mieszka w innym mieście, dojazd skm-ką trwa z ok godzinę). Nie ma dnia, żebym o nim nie myślała. On zapewnia, że jemu zależy, prawi mi komplementy, jest miły, czuły, potrafi wysłuchać, itp. Nie jestem przyzwyczajona do takich sytuacji, więc na początku nie byłam całkiem pewna czy jest to wiarygodne, czy jest bajerantem, ale im bardziej go poznaję, wiem, że tak nie jest.

Problem w tym, że on szaleje za mną, mi on się podoba, ale nie mam pojęcia czy to jest coś większego z mojej strony czy tylko chwilowego..Bardzo cienka jest granica między przyzwyczajeniem a czymś więcej...Traktuję to poważnie, nie chcę go skrzywidzić. Przedwczoraj minął miesiąc od naszego pierwszego spotkania. Może to jest za szybko, żebym mogła stwierdzić czy to jest to? Nie ułatwia mi zadania moje niezdecydowanie... Kilka razy próbował mnie pocałować-nieskutecznie. Zawsze uciekałam albo kończyło się na szybkim buziaku w usta. Po prostu nie mogę się przełamać. Mam chyba traumę, po wcześniejszym doświadczeniu (na siłę). Powiedziałam mu to, on to zrozumiał. Aż się zdziwiłam. Ale ja wiem, że on chce, a ja się boję, automatycznie uciekam. Czuję, że go zawodzę.

Wspomnę, że nie jestem zbyt pewna siebie. On to wie i aż się dziwi, że tak jest. On chce mi w tym pomóc; mówi mi w czym jestem dobra, podwyższa moją samoocenę, itp. Może po prostu przyzwyczaiłam się do miłego słowa, etc...?

Jesteśmy przeciwieństwami. Ja jestem żywiołowa, energiczna; on spokojny, zdecydowany, itp. Podobno przeciwieństwa się przyciągają...

Przepraszam, że tak bez ładu i składu, ale ciężko było to w jakimś stopniu ogarnąć. Z góry dziękuję bardzo za pomoc!

`niedoświadczona

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niezdecydowana dziewczyna, problem z chłopakiem

W takiej sytuacji bardzo ciężko jest doradzić. Nikt nie wejdzie do Twojej głowy czy serca i nie dowie sie co tam siedzi;) Wydaje mi sie jednak, że powinnaś opowiedzieć mu o wszystkich swoich wątpliwościach i o uczuciach, które są i których brak:) Powinien wiedzieć na czym stoi a wtedy może okazać się, że on będzie w stanie wątpliwości zniwelować.
Jeśli oczywiście Ty będziesz tego chciała.

3

Cześć. Jestem w podobnej sytuacji. NIe potrafię się przełamać do chłopaka. Z tym, że wokół mnie kręciło się dużo chłopaków, ale ja ich odrzucałam. Znam osobę płci męskiej , która już przez kilka lat zdradza swoją partnerkę. Ale są  w związku małżeńskim i za każdym razem jak ona chce wziąć rozwód to on rzuca tamtą, a za miesiąc znów to samo.  Być może dlatego juz mam uraz psychiczny do mężczyzn. Jestem bardzo wrażliwa, nieśmiała i skromna. Zatem łatwo mnie skrzywdzić- tego się boję.
Ktoś mi kiedyś powiedział , że najgorsze to przełamanie się,-tez tak myślę. Niestety ja nie jestem na tyle zdolna , aby to zrobić, ale może tobie się to uda. Musisz być silna wink
Pozdrawiam wink

4

Wcześniej mówiłam mu, że nie ma co się spieszyć, bo później różnie z tym bywa, itp. Staram się być z nim szczera, ale to nie jest łatwe. Najgorsze jest to, że jestem taka niezdecydowana ;( Albo często mówię, a potem myślę. Serio jest fajnym chłopakiem, chyba liczy na poważny związek, a ja mam zero doświadczenia i ogólnie... Eh no i ciągle myślę o tym pocałunku, że on chce, a ja się blokuje...

5

Dziękuję bardzo za wiarę smile Trzymam kciuki za Ciebie Nieśmiała4. Uda się... No nie jest łatwo, najgorsze to jest przełamać się, ale też z kolei niby nic na siłę czy jak...? Gubię się w tym ;(

6

Trzeba dać sobie czas.. po miesiącu nie jesteś w stanie sobie powiedzieć, czy to jest miłość, większe uczucie czy typowe zauroczenie, flirt. Uwierz mi, że to przyjdzie z czasem smile Nie potrzebnie się dręczysz pytaniami. Odpowiedź sama przyjdzie i nawet nie będziesz wiedziałą kiedy smile

7

Musisz uwierzyć w  siebie. Oczywiście nic na siłę. Musisz poświęcić parę godzin i pomyśleć, czy naprawdę go kochasz. Czujesz się przy nim bezpiecznie? Jesteś zdolna zrezygnować z niego dla innej? Nic od niego nie chcesz, jego, pieniędzy , prezentów, tylko miłości i dbałości o Ciebie? - tak, to jest właśnie miłość. A Przełamać się pomoże on, ale musisz najpierw przemyśleć co czujesz, jak będziesz pewna to pozwól mu zrobić swoje. A po pierwszym pocałunku (jestem pewna) , że Ci się spodoba i nie będzie już barier ;P Wiem, możesz sie czuć po tym nieswojo lub zawstydzona, ale jeżeli go kochasz to nie pozwól mu uciec. Bo chłopaki choć jak kochają to poczekają , lecz mają swoją cierpliwość, która kiedyś się kończy smile Będzie dobrze- wiara w siebie i głowa do góry smile

8

Po miesiącu raczej nie będziesz wiedziała czy to już TO smile potrzeba czasu na poznanie drugiej osoby.
Opory przed pocałunkiem możesz mieć przez poprzedniego chłopaka, ale ten jest zupełnie inny, prawda?
Myślę, że mały pocałunek nikomu nie zaszkodzi :>

9

Dokładnie Gadzikowa: ten chłopak jest zupełnie inny niż poprzedni, zależy mu w przeciwieństwie do poprzedniego. Dziękuję bardzo za pomocne rady; przemyślę to sobie na spokojnie, spróbuję uzbroić się w cierpliwość, której zawsze mi brakowało...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niezdecydowana dziewczyna, problem z chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024