Torun przeprowadzka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Torun przeprowadzka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Torun przeprowadzka

Hej wszystkim smile

Jutro przeprowadzam sie z moim chlopakiem do Torunia i w zwiazku z tym mam wiele obaw, poniewaz to jest rdzinne miasto mojego chlopaka a ja nie znam tam prawie nikogo za wyjatkiem kilku osob, z ktorymi i tak nie mam zadnych blizszych kontatow. Tak wiec boje sie, ze sie tam nie odnajde . Zmiana otoczenia to fajna sprawa , daje nowe mozliwosci itp, ale ja jednak srednio sie z tym czuje.
Moj chlopak bardzo sie cieszy na te przeprowadzke,  w koncu wraca do rodziny, znajomych, ma juz wiele planow odnosnie powrotu do rodzinnej miejscowosci, a ja nie chce go oraniczac, nie chce go blokowac, jednak z drugiej strony boje sie, ze bede tam sie czula samotna i ze sie nie zaklimatyzuje. Wiec jesli jest ktos chetny (z torunia/okolic)na nowa znajomosc byloby mi bardzo milo smile. Ja mam 23 lata i jestem otwarta na nowe znajomosci smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Torun przeprowadzka

Hej
Ja mieszkam w Toruniu od 4 lat, ale też często brakuje mi towarzystwa, szczególnie po moich zawirowaniach życiowych... Jestem jednak od Ciebie trochę starsza, po 30stce, więc nie wiem czy chciałabyś taką koleżankę smile Jesli Ci jednak to nie przeszkadza to napisz do mnie na priva. Pozdrawiam smile

3

niedługo również przeprowadzam się do Torunia - zaczynam studia na UMK wink
nie znam tam za wiele osób, więc podzielam Twoje obawy... można spotkać się kiedyś większą grupką...
jest Nas tutaj więcej? Toruń - haaaaaalo wink?

4

A gdzie będziesz mieszkać? W sensie - jaka dzielnica? ^^

5

Przecież wszędzie Polacy więc język znasz ;D a więc znajdziesz znajomych smile

6

I jeszcze mi powiedz, pierwszy raz będziesz w tym mieście?

7

kapusta9 napisał/a:

niedługo również przeprowadzam się do Torunia - zaczynam studia na UMK wink
nie znam tam za wiele osób, więc podzielam Twoje obawy... można spotkać się kiedyś większą grupką...
jest Nas tutaj więcej? Toruń - haaaaaalo wink?

hej smile jak masz ochote odezwij sie na gg 36354688

8

Ciemnooki napisał/a:

A gdzie będziesz mieszkać? W sensie - jaka dzielnica? ^^

na skarpie

9

Ciemnooki napisał/a:

I jeszcze mi powiedz, pierwszy raz będziesz w tym mieście?

nie, nie pierwszy raz, jednak nie znam miasta smile

10

A kapusta gdzie będzie mieszkać? big_smile

11

I jak na Skarpie to tak w miarę myślę, to raczej taka dość spokojna okolica choć wiadomo, na czubka tudzież idiotę możesz trafić wszędzie.

12 Ostatnio edytowany przez kapusta9 (2012-08-27 23:29:59)

Bielany, dokładniej osiedle Św. Józefa. A Ty Ciemnooki? Bo raczej też z Torunia skoro pytasz się o dokładne lokalizacje wink
Wy co robicie/będziecie robić? Uczyć się, pracować, szukać pracy?

13

Niech to pozostanie tajemnicą, przynajmniej na razie. wink Powiem tyle, do pierwszej koleżanki z tego tematu mam znacznie bliżej. tongue

14

Więc kto już jest że tak powiem - na miejscu? wink

15

Ja juz jestem ! smile

16

I jak się podoba Skarpa? big_smile

17

Ciemnooki napisał/a:

I jak się podoba Skarpa? big_smile

Skarpa poki co sie podoba smile
Jednak nie ukrywam, ze w wolnych chwilach troszke sie nudze, dlatego w przyszlym tygodniu postanowilam sobie poszukac jakiegos zajecia na wypelnienie wolnego czasu. Moze zapisze sie na jakis taniec, teraz zumba jest bardzo popularna big_smile

A Ty ciemnoooki jestes rdzennym Toruniakiem?

18

Tak, tutaj się urodziłem. wink

19

0Od 22 lat Toruń jest moim ukochanym miastem, tzn. od urodzenia smile, studiuję i pracuję w Bydgoszczy(dopiero od pazdziernika tam wracam, jak narazie jestem na miejscu) ale i tak w Toruniu bywam średnio 3 razy w tygodniu, więc gdybym mogła pomóc zaklimatyzować się lub poznać miasto to służę pomocą smile

20

O jak milo big_smile
Ja tak jak juz pisalam wczesniej jestem otwarta na nowe znajomosci, wiec jesli masz ochote na nawiazanie kontaktu mozemy wymianic sie gg lub innym privem smile

21

Witam Was wink Ja od jakiegoś czasu również przebywam w Toruniu. Szukam pracy, a od października ruszam do szkoły. Generalnie nie mam planów na zorganizowanie sobie jakoś szczególnie czasu na cały dzień, więc również służę pomocą tongue

22

Pamc, jak idą poszukiwania pracy w Trn? Bo też mnie to czeka niebawem...

23

Delicious, generalnie nie jest łatwo, tak napiszę. Szukałam dość dawno i jakiś czas temu znalazłam w Contact Center - odeszłam sama, więc sama możesz sobie z tego wyciągnąć wnioski... tongue

24

O nie, nie o żadnym telemarketingu nie ma mowy, to też nie dla mnie wink Także nie dziwię się, że odeszłaś. Miałam tylko nadzieję, że nie jest tak beznadziejnie jak rok temu...

25 Ostatnio edytowany przez Remi (2012-09-08 20:12:32)

Studiowałem w Toruniu, mam tam rodzinę obecnie, bardzo fajne miasto do mieszkania. Ciekawe miejsca, jest gdzie wyjść, z pracą wcale nie tak źle, takie zielone miasto, polecam.
Ma swój niepowtarzalny klimat.
A torunianki są po prostu piękne big_smile

26

Remi napisał/a:

Studiowałem w Toruniu

Dlaczego uważasz że bardzo fajne? smile I gdzie bywałeś i ile lat temu to było? wink

27

Oj sporo czasu temu, jak nowe bloki na Koziej powstawały, był Geant jeszcze. Ja w centrum mieszkałem, Toruń nocą choć troszkę czasem wymarły, to jednak pięknie wygląda. Mieszkałem i na kwiatowej też, to chyba Wrzosy, jeśli pamiętam.

Spokojne, z klimatem, pubami, bulwarami, historią, zielenią miasto, w którym można znaleźć miejsce dla siebie smile

28

Delicious, a w czym szukasz? Jakiś specjalny kierunek?
No i przyznaję, miasto bardzo zielone, pogodne wink

29

Zgadzam się z Remim smile Klimatyczne to nasze miasto smile

Pamc, w sumie patrze po hotelach (szkoła średnia) lub cokolwiek związanego z turystyką, spa i wellness (studia). Ale nie ograniczam się tylko do tego. Co się znajdzie - normalnego, to biorę na początek wink

30

Rozumiem, rozumiem. Ja często zerkam na stronkę urzędu pracy, są czasem oferty niesubsydiowane, no chyba, że już z tego korzystasz, to zmienia postać rzeczy. wink No i chyba dobrym rozwiązaniem jest znalezienie kilku takich miejsc pracy odpowiadających Tobie i wysyłanie CV bądź dostarczenie papierów osobiście. Jak na coś natrafię to dam Ci znać smile

31

Nie, nie korzystam z tego, sprawdzam portale z ogłoszeniami o prace i wysyłam aplikację jak coś się znajdzie. A tak to powysyłałam meilem CV do prawie każdego hotelu w Toruniu i dupa! Więc po powrocie mam zamiar wydrukować całą teczkę CV i pozanosić im osobiście, bo meilem, to przeważnie doleci do recepcji a dalej już nie. Więc zobaczę co z tego będzie...

A Ty w jakiej branży szukasz?

32

No racja, słyszałam już, że w skrzynki pocztowe to oni nawet nie patrzą. Ja generalnie ostatnio pochodziłam po galeriach i w niektórych sklepach pozostawiałam. Ale jest totalna klapa. Dopiero po szkole będę mogła szukać czegoś co związane jest z rachunkowością... czyli dopiero za dwa lata neutral

33

Tak, tylko wiesz, teraz jeszcze są wakacje. Więc sporo studentów pracuje do końca września pewnie. Także mam nadzieję, że jeszcze te 3 tyg. i szanse na znalezienie czegoś wzrosną wink

34

Miejmy nadzieję. To co, powodzenia! smile

35

Wzajemnie!

36

Witajcie! Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się z mężem do Torunia, mąż jest raczej domatorem, a mnie czasem brakuje towarzystwa. Pogadać, poplotkować, a nawet i wyjść gdzieś z kim czy to na fitness, kijki czy też bieganie:) Moje rejony to os. na skarpie:) Jeżeli miałaby któraś z Was ochotę na wspólne wyjścia, plotki itp, to moje gg: 1139979 smile

37

interpretation napisał/a:

Witajcie! Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się z mężem do Torunia, mąż jest raczej domatorem, a mnie czasem brakuje towarzystwa. Pogadać, poplotkować, a nawet i wyjść gdzieś z kim czy to na fitness, kijki czy też bieganie:) Moje rejony to os. na skarpie:) Jeżeli miałaby któraś z Was ochotę na wspólne wyjścia, plotki itp, to moje gg: 1139979 smile

Ja bym była chętna ale nie korzystam z gg, no i mieszkam na Chełmińskim...

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Torun przeprowadzka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024