Co mam zrobic z tą miłoścą? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co mam zrobic z tą miłoścą?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co mam zrobic z tą miłoścą?

Witajcie

Mój problem polega na tym że w moim życiu pojawiła się dziewczyna gdzie przez ostatnie 2 lata byłem sam co wiązało się z gronem znajomych z którymi się spotykałem jak to singiel głównie były to dziewczyny. Ale przejdę do sedna. Pewna osoba z tego grona a mianowicie moja dobra koleżanka z którą znam się dobre 4 lata i spotykaliśmy się na stopie koleżeńskiej głównie spotkania w restauracji a tak pogadać (bez seksu oczywiście) kiedy powiedział (a raczej napisałem na face) jej o tym że ktoś się pojawił w moim życiu raczej powinniśmy zaprzestać się spotykać ze względu na to ze chce być fer do mojej obecnej dziewczyny. Napisałem to szczerze. Odpowiedz mnie dobiła a może nie znam kobiet? Zgłupiałem. Mianowicie odpisała mi że jest bardzo zawiedziona myślała że jesteśmy przyjaciółmi i w ogóle żebym teraz wypie....ał. Nie rozumiem dlaczego tak zareagowała tym bardziej ze wiedziała ze zawsze mi się podobała ale nigdy do niczego nie doszło. Co się stało czy może ona miała jakieś nadzieje na bycie może ze mną nie potrafię zrozumieć tego impulsywnego zachowania z jej strony i te słowo wypier....aj? Na  końcu zapytałem co dla niej znaczy przyjaźń a ona tylko odpowiedziała Rychło w czas.Szczęścia życzę. Jestem lekko podłamany tą sytuacją nie chciałem tak agresywnie zrywać znajomości z nią. Może wy drogie Panie pomożecie mi zrozumieć i wytłumaczyć dlaczego tak się stało?? czy ja zle odczytuje sygnały kobiet? już nie wiem nic.  Rychło w czas

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co mam zrobic z tą miłoścą?

ja też bym ci tak odpowiedziała, bo twoje zachowanie świadczyło o tym ze masz gdzieś wasza przyjaźń

3

Brawo. Nie ma to jak rezygnować z przyjaciół przez dziewczynę/chłopaka.  Czy to, że kogoś znalazłeś zabrania Ci spotykać się z innymi na stopie koleżeńskiej? I jeszcze niedojrzałe załatwianie takich spraw przez internet.
Wiadomo, że nie miałbyś dla niej tyle czasu co zawsze, ale nowy związek nie obliguje Cię do spędzania czasu tylko ze swoją dziewczyną. No ale widocznie to nie była Twoja przyjaciółka, bo z przyjaciół się nie rezygnuje ot tak ;-)
Będziesz pewnie tego żałował gdy się rozstaniesz z dziewczyną (czego Ci oczywiście nie życzę, po prostu stwierdzam fakt).

4

Słuchaj, wydaję mi się, że nie postąpiłeś słusznie, ale co będziemy rozgrzebywać. Stało się to się nie odstanie, trudno. Musisz teraz zrobić coś, aby to naprawić, o ile chcesz oczywiście. Najlepiej ustal zasady ze swoją dotychczasową dziewczyną i powiedz jej, że masz dużo koleżanek i do zawsze miałeś więcej koleżanek niż kolegów. Po czym podkreśl, że kochasz tylko ją i to się nie zmieni, a następnie powiedz, że nie chcesz rezygnować ze swoich koleżanek, bo dobrze się z nimi dogadujesz. Jeżeli coś się będzie czepiać to obiecaj, że będziesz spotykać się w większym gronie, a nie tylko sam na sam z jakąś kumpelą. A że związek z Twoją dziewczyną jest świeży, to powinna to zaakceptować. Więc problem z dziewczyną powinieneś mieć już z głowy. Teraz czas na Twoją przyjaciółkę. Pisz! Dzwoń! Pukaj do drzwi! Okien! Oczywiście tak, aby Twoja dziewczyna się nie zorientowała wink Niech przyjaciółka wie, że zależy Ci na waszej przyjaźni. Wytłumacz jej, jeżeli Cię wysłucha, że popełniłeś błąd, pisząc do niej te wszystkie bolesne słowa. Że byłeś pod presją swojej dziewczyny, bo bardzo bałeś się o swój związek, bo bardzo Ci na tamtej dziewczynie zależy. Ale teraz się opamiętałeś i chcesz kontynuować przyjaźń. Dodaj jeszcze, że jesteś głupi itd. big_smile Mam nadzieję, że podziała. Powodzenia ! smile

5

Dość dziecinne się chłopie zachowałeś, więc czego się spodziewałeś?

6

Wiesz nie wiem czemu zerwałeś z przyjaciółką?Przecież nie łaczyło was nic oprócz przyjazni..Nie lepiej jej było powiedzieć,że masz dziewczyne?I spojrzec jak zareaguje,może by sie cieszyła razem z twojego szcześcia z Tobą.Poczuła się,że kiedy była ci potzrebna to ją widziałeś,a teraz poczuła sie w kosz wyrzucona.Ty musisz sam wiedzieć ,że przyjazn to nic złego i fajnie miec kogos komu zawsze sie można zwierzyć.A ty ja odepchałeś od siebie..Nie za dobrze..Kazdy ma prawo w zyciu miec przyjaciół,dopóki to sa wyłącznie stosunki przyjacielskie..Pozdrawiam

7

A ja nie widze nic zlego w zachowaniu autora... Zaprzestanie spotkan moze byc tymczasowe i nie musi tez oznaczac zerwania kontaktu - kurde, mamy komorki, Internet, no ludzie...

8

Midi napisał/a:

A ja nie widze nic zlego w zachowaniu autora... Zaprzestanie spotkan moze byc tymczasowe i nie musi tez oznaczac zerwania kontaktu - kurde, mamy komorki, Internet, no ludzie...

Niby i tak..Ale czemu odrzucac przyjazń na bok?Skoro to tylko przyjaciółka?Która znajdowała zawsze czas dla niego..A on raptownie się od niej odcina..POWÓD bo ma dziewczyne..Co innego gdyby ich łączyło coś więcej niz przyjazn,lub jakby ta dziewczyna go podrywała to inna bajka.Ale tak nie jest

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co mam zrobic z tą miłoścą?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024