Chodzi mi o relacje z dzieckiem. Moja bratanica ma trzy latka, ja mam dwadzieściasześć. Dzisiaj chciała się wysikać i uparła się że musi. I zaczęła się rozbierać tylko że ona nie umie sikać i ściągnęła majtki do kostek i próbowała ich jakoś nie obsikać...
Jak według Was kobiet powinna wyglądać pomoc w takiej sytuacji? Trzymałem ją za rękę żeby się nie wywaliła, ale głupio mi było:)
Trzeba bylo ja wysadzic
zlapac za nogi pod kolanami, kucnac i przytrzymac! I patrzec, coby nie obsikala sie i Cie! ![]()
No powinno Ci być głupio, skoro dziecko obsikało się w Twojej obecności...
Myślę, że nagłaśnianie pedofilii jest potrzebne, ale czasem zakrawa na paranoję. Co powinieneś zrobić? Zdjąć małej majtki i podnieść ją tak, żeby mogła sie wysiusiać (na pewno wiesz jak to się robi). A potem ubrać. Chyba, że goły tyłek 3-latki wywołuje u Ciebie zbereźne myśli - wtedy faktycznie lepiej trzymaj ją tylko za rękę. Ale wydaje mi się, że u Ciebie chodzi raczej o skrępowanie, o fakt, że nie powinieneś dotykać małej dziewczynki, bo to zakrawa na pedofilię. Otóż nie zakrawa. To problem tylko w Twojej głowie. Możesz ewentualnie podpytać lub zaobserwować co na ten temat sądzą jej rodzice, gdyż ich zdanie jest tu bardziej istotne od naszego.
Moja córka ma 6 lat, mój brat 23. Mała biega koło niego goła, włazi za niego, czasem potrafi go złapać za krocze. Nikt nie robi z tego najmniejszego problemu. Za to gdyby się obsikała pod jego opieką to zapewne problemy by miał
Mój partner nie jest ojcem biologicznym mojej córki. Nigdy nie było żadnego problemu z tym, żeby ją kąpał, przebierał, nosił na golasa, mimo, że poznali się, jak miała już 4 lata. Tak więc - to nic nienaturalnego pod warunkiem, ze ze strony dorosłego nie pojawiają się żadne niewłaściwe zapędy.
To dziecko ma TRZY lata i dla niego nagość jest normą.Poza tym jak ma się wysikać bez obnażenia się?.Ja w tym wieku po prostu "wysadzała moją córkę" czyli sciągałam majteczki do kostek,przytrzymywałam je a córkę brałam na ręcę trzymając pod kolanami.
To nie jest żadna relacja- to jest pomoc przy załatwieniu potrzeby fizjologicznej."Chciała się wysikać i uparła się że musi"- rozwalił mnie ten tekst:)))
Dziękuje Wam. Może się obejdzie... W każdym razie jestem przygotowany;-)