Czy to normalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy to normalne?

Ścieżka życia zaprowadziła mnie na to forum, po przeczytaniu kilkunastu tematów które bardzo mi pomogły ale również ze względu na to, że sam mam problem. Jestem po kilku związkach, byłem też zaręczony w związku 5 letnim. Teraz mam nową kobietę od niespełna roku. Jest ode mnie starsza o 5 lat. I.... chyba zaczynam głupieć albo ktoś robi ze mnie głupka... Mowa tu o mojej drugiej połówce. Nie wiem jak to zobrazować więc podam kilka przykładów na podstawie których chciałbym abyście ocenili czy jestem baranem czepiającym się do wszystkiego czy moja dziewczyna po prostu chce mnie usilnie zmienić. Przykłady:

- Jestem motocyklistą, kocham swoją pasję, staram się jeździć z głową. Na widok wypadku z udziałem motocyklisty przechodzą mnie dreszcze, nie znam tych osób - ale odnoszę się do tego w zupełnie innych sposób - tak jak bym kogoś znał, jest mi przykro itd. - Moja dziewczyna natomiast po takiej mojej reakcji mówi, że na niej nie robi to wrażenia, bo pracuje głównie z lekarzami i widzi to często i że ja za jakiś czas również będę tak miał (jak dorosnę hmm )? Mam 24 lata.

- Mówię coś na temat mojej rodziny, jakaś dyskusja. Ona nie odniesie się do tego co ja mówię, tylko mówi o tym co ona robi - że u niej tak i tak i ona krótko. Ale przecież ja jestem ja, a ona to ona i każdy może mieć inne relacje !?

- Mówię coś o znajomych. Również przytacza mi to, że jak będę w jej wieku to zrozumiem.

- Mówi, że to czym ona się zajmuje jest dobre bo to państwówka i że powinienem iść do normalnej pracy a nie zakładać firmę (bo na razie cienko mi idzie ale nie odpuszczam).

Po prostu w każdej rozmowie jest tak, jak by miała na wszystko odpowiedź, wszystko wiedziała lepiej, tworzy mi obraz siebie jako idealnej osoby - obraz do którego powinienem dążyć.

Powiedzcie mi czy ja jestem głupi, czy nie mam racji? Że, twardo stoję za swoimi ideałami i swoim zdaniem? Czy takie porównywanie wszystkich spraw do siebie (jak robi to ona) - jest normalne - "dobre"?

Wychodzę z założenia, że jeżeli się kogoś kocha to nie próbuje się go zmieniać hmm ....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to normalne?

To  żeś sobie wybrał połowicę smile
Niedługo bez jej instrukcji nie będziesz mógł zwyczajnie skarpetek ubrać.
A poza tym to Ona jest od Ciebie starsza tylko 5 lat i faktycznie JAK BĘDZIESZ W JEJ WIEKU TO.... ot mi doświadczone dziewczę...
Jak chce kopię własnej osoby to niestety, niech albo znajdzie sobie potulnego imbecyla, albo zostanie sama.
Nie wierzę, że normalny, świadomy Mężczyzna, chce być urabiany i pomijany we wszelkich dyskusjach.
Każdy ma swoje zdanie, każdy ma wybór i każdy ma swoje życie.

3

Mam wrażenie, że ona z racji wieku bardziej uważa,  że wszystko wie lepiej. Bardziej chce być Twoją opiekunką niż partnerką. Powiedz jej co czujesz bo nie przetrwa długo związek, w którym jedna strona jest zdominowana przez drugą.

4

Wytyka Ci to, że jesteś młodszy. Nie interesuje ją co u Ciebie, u rodziny u Twoich znajomych. Wygląda mi na egoistkę. Rozmowa nic nie pomoże, bo pewnie powie, że jesteś młodszy i inaczej patrzysz na wszystko i jak będziesz w jej wieku to wszystko ogarniesz. Kopnij dziewcze w d** i daj mi swój numer wink hehe

5

A to żeś sobie znalazł despotkę. To, ze jest starsza, wcale nie musi oznaczać, ze jest bardziej "doświadczona". Uswiadom jej to wink Zacznij mówić tak, jak ona do Ciebie, tylko w drugą stronę:"...ale w Twoim wieku, to już się zapomina, jak to jest.", albo "teraz młode osoby próbują stanąć o własnych siłach na nogi, nie za pomocą państwowej posadki" wink A jak się będzie złoscić, to kup jej krem na zmarszczki mimiczne wink
I powiedz, ze "dojrzałe" osoby biorą pod uwagę różnice zdań, a Ty niestety widzisz, ze tylko Ty spełniasz ten punkt wink

6

Ona chce byc Twoja partnerka czy matka? Moim zdaniem zdecydowanie masz racje i to ja przydaloby sie zreformowac, nie Ciebie.

7 Ostatnio edytowany przez fairytale (2012-07-28 21:34:18)

Wiesz ona niekoniecznie chce Ciebie zmienić, tylko raczej taka z niej "mądrala" smile A że jest starsza to traktuje Cie jak synka, którego należy pouczać, co oczywiście nie powinno mieć miejsca w partnerstwie. A poza tym, wygląda mi na osobe która myśli że cały świat kręci się w okół niej i nie potrafi skupić się na cudzych sprawach, tylko na swoich... Coś mi się wydaje, że to taki typ czlowieka, który myśli że wszystko wie lepiej od innych i korzysta z okazji że jesteś mlodszy, aby podkreślać swoją rzekomą przewagę w mądrości ze względu na starszy wiek. Z Tobą jest wszystko ok, tylko ta kobieta jest jakaś dziwna... Postaw się, powiedz że Ty wiesz swoje i tyle i żeby przestala Cie pouczać. Ciekawe, jak zareaguje smile Jeżeli to ją poskromi to dobrze, a jeżeli będzie nadal pokazywać swoją wyższość to chyba będziesz musial podziękować za taki związek, bo widać, że niezbyt dobrze sie czujesz w takiej relacji.

8

Chyba nie traktuje cie jak rownorzednego partnera smile
I jest zarozumiala. Tyle na temat.
Czy jest to normalne? Nie.
Powsechne? Oj tak!! smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024