Mój partner jest uzależoniony od rodziny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój partner jest uzależoniony od rodziny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Mój partner jest uzależoniony od rodziny

Witajcie Dziewczyny! Chcę się Wam zwierzyć, zasiegnać porady u osób, które widzą mój problem z innej strony.

Mianowicie jestem z moim chłopakiem prawie 2 lata. Nie mieszkamy w Polsce, lecz za granicą. Mieszkają tu takze brat (ze swoją rodziną) oraz rodzice mojego chłopaka (są Polakami). Niestety mój partner nie miał szczęsliwego dzieciństwa, które wynikało z alkoholowego nałogu rodziców. Sam opiekował się rodziną i mając 18 lat musiał zacząć żyć na własny rachunek.
Przede mną miał kobietę, która (jak sie potem okazało) nie akceptowała jego rodziny. Teraz wiem czemu. Problem przeniósł się także do naszego związku. Mój chłopak nad wyraz pomaga swojej rodzinie. A szczególnie bratu, który jest mężem i ojcem. My nie mamy dzieci. Załatwił mu mieszkanie, wszelkie sprawy papierowe i załatwia wszelkie formalnosci w banku. Jego brat jest zagranicą 2 lata i kompletnie nie rwie sie do nauki języka. Do tego jeszcze sprowadził tu dziecko i swoją zonę.

Dziewczyny, mam tego dość... Ostatnie miesiace kręcą się tylko w okół ich spraw..załatwiania mieszkania, kredytu, wizyt w banku. To samo jest z jego rodzicami, za których robi wszystko. Nie da sobie nic powiedziec na rodzinę i to ja stałam się wrogiem od pewnego czasu.

Mam tego powoli dość. Nie, nie jestem zazdrosna. Wiem,że rodzinie trzeba pomagać, ale nie zgadzam się na wyręczanie kogoś w bieżących sprawach! Myslę,że ta 'pomoc' ma podłoze patologiczne. Co o tym myslicie? Tysiace rozmów nic nie dały...jest jeszcze gorzej, gdyż mnie okłamuje i nie mówi wszystkiego.

Nie wiem,czy mam trwać w takim zwiazku. Chce czuć,że mu zależy na NASZYM domu, na NASZYM życiu, a nie na życiu innej rodziny... Boję się,że gdy zdecydujemy się na dziecko, to ono będzie dla niego mniej ważne niż dziecko brata...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój partner jest uzależoniony od rodziny

Tez sadze ze to ma patologiczne podloze. Moze z mlodosci ma juz zakodowany ze jest odpowiedzialny za rodzine swoja... Porozmawiaj z nim o tym. Przedstaw swoje obawy. Moze dojdziecie do jakiegos kompromisu:) trzeba bardzo delikatnie mu uswiadomic jak wyglada sytuacja i ze brat jest juz dorosly i sam sobie tez poradzi

3

Dziękuję za odpowiedź! Rozmawiałam z nim o tym nie raz. On odpiera moja obawy mówiac, że to zwykła 'pomoc w rodzine' i ja nie mam o tym pojecia, gdyz jestem jedynaczka. Zastanawiam sie nad wizytą u psychologa, gdyż jest to zachowanie, które ingeruje w nasze życie rodzinne.

Pomoc rodzina.. ja ją rozumiem jako radę, rozmowę, sporadyczną pomoc... Ja za moją mamę nie chodzę opłacać rachunków do banku. Ech...

4

Wizyta u psyhologa to bardzo dobry pomysl,napewno wam to pomoze. A temu bratu to nie przyszkadza ze jest we wszystkim wyreczany? Bo to dosyc dziwne ze ten brat nie jest samodzielny,a chyba jest doroslym czlowiekiem...

5

Emanuelle, mam wrażenie, że bratu mojego partnera jest w tym wszystkim na rękę. Jest w obcym kraju, ma pracę i wszystko załątwia mu mój chłopak. Nic nie musi robić. Zadnego starania o rodzinę. Niedawno zamieszkała z nim żona i dziecko...nawet ten fakt nie wpłynął na chęć nauki języka. A nauczyciela ma blisko..ja jestem lektorem...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój partner jest uzależoniony od rodziny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024