co mam zrobić. mój chlopak żadnego kroku nie robi jesteśmy już ze sobą 5 lat mamy już dziecko roczne a on wogle nie myśli o zarczynach o niczym ![]()
Że tak zapytam, dziecko planowane? Oczywiście nie musisz odpowiadać, jeśli nie chcesz.
A ile macie lat? Może on wcale nie chce się z Toba wiązać. To że macie dziecko nie znaczy, że musicie spędzić całe życie razem.
Moim zdaniem czas najwyższy żeby zapytać go wprost, jakie są jego plany wobec Waszego związku.
ja mam 20 lat a on 23 lata. mówi mi codziennie że mnie kocha . a dziecko jak to powiedzieć planowane niby nie planowane . tak jakoś wyszło.
Najlepiej porozmawiać szczerze. A ty? chcesz z nim być, czy masz wątpliwości? to, że macie dziecko nie znaczy, że każdy mężczyzna czuje potrzebę bycia z matką swojego dziecka. Porozmawiaj z nim szczerze to może Ci odpowie? obecnie jestem z mężczyzną, który mi powiedział, że gdyby nie chciał być z kobietą to dziecko by go też nie zatrzymało. Myślę że dobrze porównujac moj przeszły związek, czyli że pobraliśmy się no cóż z jego strony ze względu na dziecko, a teraz czekam na rozwód więc czasem lepiej ukrócić taki związek.
Ale szczerość w związku przede wszystkim. Powodzenia!