zwiazek z klamca - czy to ma sens? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zwiazek z klamca - czy to ma sens?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: zwiazek z klamca - czy to ma sens?

Witam wszystkich,
czytalam sporo postow o klamstwie w zwiazku, ale mimo wszystko chcialam wam przedstawic moj problem i prosic o obiektywna ocene/ rady itp. Ja jestem chyba juz zbyt zaslepiona, by trzezwo myslec?
Nasz zwiazek (4 lata) nalezalby do udanych, gdyby nie jego klamstwa, matactwa i zatajanie pewnych rzeczy, ktore prowadza do ciaglych klotni.  Nie mowi mi wprost, co mysli/ robi tylko zataja to przede mna i probuje mna krecic. Klamie zarowno w blahych sprawach jak I tych powaznych. Ma tendencje do przesadnego ubarwiania rzeczywistosci (jak zacznie cos opowiadac to po prostu bajka!) Swoim rodzicom I znajomym tez wciska klamstwa bez mrugniecia okiem, by osiagnac zamierzona korzysc lub przedstawic siebie w bardzo dobrym swietle, np. Rodzicow klamie, ze samochod sie zepsul (zeby go podwozili) a kolegom wmawia, ze studiuje zaocznie (zeby zrobic na nich dobre wrazenie)
Ja rozumiem, ze kazdy z nas chce sie pokazac w dobrym swietle, ale on chyba przesadza?
Mnie tez oszukuje
Przyklad: planowalismy we wrzesniu slub i on sie spytal, co sadze o intercyzie. Powiedzialam, ze nie wyobrazam sobie czegos takiego, I spytalam, czy on by chcial intercyze spisac. On na to, ze nie, ze tak tylko pyta. Pozniej odkrylam, ze radzil sie znajomego prawnika, jak to jest z ta intercyza i jakby tu mnie ?podejsc?, zebym to podpisala!!!

Jak go z tym skonfrontowalam to naskoczyl na mnie, ze go szpieguje I odwrocil kota ogonem.  Oczywiscie przyznal sie , ze jednak chce tej intercyzy?

Doszlo do tego, ze zaczelam go kontrolowac. Odkrylam m. in., ze ukrywa przede mna zaciagniety kredyt oraz pisuje potajemnie maile z kolezanka z pracy (czasem tez sie spotykaja) Klamie w prawie kazdej drobnej sprawie.

Caly czas mu mowie, ze jestesmy razem, mamy WSPOLNE zycie I musimy sobie o wszystkim mowic, nawet o rzeczach, ktorych sie byc moze wstydzimy (podejrzewam, ze ten kredyt zatail, zeby nie wyszlo, ze nie mial kasy I musial wziasc) Niestety poprawy brak, on woli klamac I budowac iluzje bajkowego zycia.
Zatail spotkania z kolezanka, bo nie chcial mnie niepokoic (oczywiscie to tylko kolezanka) Natomiast jego zdaniem kredyty , jego portfel to jego osobiste sprawy I ja nie mam nic do tego  W ogole do spraw finansowych ma dziwne podejscie: osobne konta, rozliczanie z kazdego wydatku  (np. Kto kiedy zaplacil w restauracji i czyja teraz kolej hmm ) dla mnie malzenstwo to wspolnota, takze finansowa (dla informacji: zarabiamy po tyle samo) dla niego ?jak sie wyrazil ? kocha mnie,ale w sprawach finansowych nie ma milosci, tylko czyste rachuby
Nie rozumiem takiego myslenia I zachowania, kocham go, ale nie wiem, jak dlugo wytrzymam z jego klamstwami i takim podejsciem "kocham cie, ale to moje, tamto twoje"

tym bardziej, ze on ma taki zadufany charakter, ze predzej da sie pokroic niz przyznac do klamstwa czy bledu. Tak sobie teraz mysle i dochodze do wniosku, ze jeszcze nigdy nie uslyszalam od niego slowa "przepraszam", nawet jak mialam niezbite dowody na to, ze klamie

staje sie powoli psychicznym wrakiem: rozsadek mowi, ze taki zwiazek nie ma sensu, ale serce nie chce odejsc sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zwiazek z klamca - czy to ma sens?

Ale bajkopisarz... Nigdy nie zrozumiem jak można tak kłamać. Jeśli okłamuje kolegów, że studiuje to dlaczego naprawdę nie zacznie studiować tylko wciska kłamstwa. Jeśli ukrywa przed Tobą kredyt, tajemniczą koleżankę to wiadomo dlaczego nigdy nie powiedział Ci tego. Dlatego, że nie chce żebyś o tym wiedziała bo tak mu wygodnie. Dla niego lepiej mieć coś oddzielnego niż wspólnego bo wtedy każdy martwi się o swoje.  roll Osobiście uważam, że związki (gdzie ta wspólnota małżeńska nie istnieje) nie mają dużych szans bo kiedyś jedno zacznie dociekać na co wydaje się pieniądze, po co i dlaczego. Na twoim miejscu powiedziałabym chłopakowi, że w ogóle mi się to nie podoba. Bądź stanowcza bo zrobi z Tobą co tylko będzie chciał a kłamstw będzie robić się więcej i więcej.

3

Niektórzy mają taką tendencję do bajkopisarstwa i to jest jak choroba.Chodzby człowiek prosił i groził nie da się tego wytępić.Znałam takich.
Nie widze przyszlości z takim człowiekiem.

4

Jego kłamstwa w sprawach błahych i ważnych.
Twoje kontrolowanie go i brak zaufania.
Wielce udany związek. Ciągnij go dalej, tłumacz sobie, że "serce nie chce odejść". Albo najpierw zrób swój bilans zysków i strat, i podejmij decyzję.

5

dziekuje za szczere opinie! Potrzebuje takiego otrzezwienia, bo w glebi duszy wiem, ze taki zwiazek nie ma sensu, ale nie potrafie go zakonczyc...

na szczescie wyjezdzam na kilka miesiecy i bede miala czas wszystko przemyslec i nabrac dystansu. Przedtem chce przeprowadzic z nim rozmowe na temat wszystkich jego klamstw, o ktorych juz wiem. On nawet nie podejrzewa, ile ja jeszcze klamstw odkrylam. Oczywiscie wyjdzie na jaw, ze grzebalam w jego prywatnych rzeczach (wiem wiem, nie mozna tak), ale naprawde nie mam nic do stracenia na tym etapie...

chcialabym wierzyc, ze taki czlowiek moze sie zmienic na lepsze, ale czy kiedykolwiek bede mu mogla zaufac bez ciaglego kontrolowania?

6

Związek to przede wszystkim szczerość, zaufanie, uczciwość i szacunek.
Jeśli nie skończysz tego pseudo- związku z owym mitomanem, bardzo prawdopodobne ,że będziesz jeszcze bardziej cierpieć...Decyduj.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zwiazek z klamca - czy to ma sens?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024