Problem z przyjaciółką. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z przyjaciółką.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Problem z przyjaciółką.

Szczegółów pisać nie będę, bo chyba musiałabym tutaj zrobić mały esej. Ale najkrócej rzecz ujmując koleżanka jest w toksycznym związku. Kiedyś pewna siebie, wspaniała kobieta, teraz stłamszona przez faceta, który albo jest super miły albo robi awanturę o niewyrzucone śmieci. Podniósł na nią rękę niby przypadkiem, ale ja nie wierzę w takie rzeczy... potrafi się drzeć z byle powodu, wyzwać ją, moim zdaniem w ogóle nie ma szacunku do kobiet- one powinny się podporządkować jego reżimowi. Potrafi się nagle o głupotę drzeć na środku ulicy przy wszystkich czy ona jakaś nienormalna jest. Czasami o byle czułości musi się dopraszać- wiecie takie inne niż mechaniczny seks.

Widzę jak niszczy ją ten związek ale jednocześnie nie potrafię do niej dotrzeć przekonać, aby zostawiła faceta. są razem ponad 2 lata więc wiem, ze to niełatwa decyzja, ale tkwienie w związku, w którym momentami jest się traktowanym gorzej niż pies jest paranoją!

Czy miałyście podobne przeżycia? Albo wasze koleżanki? Jak z nią rozmawiać?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z przyjaciółką.

moj maz mial kiedys takiego kolege. na poczatku myslelismy ze to normalny zwiazek bo widzielismy sie z nim raz na jakis czas. a potem poprostu zaczelismy z nimi czesciej przebywac i wyszlo po alkoholu jak on sie odnosi. potem ona kiedys przyznala sie mezowi mojemu, ze tamten ja uderzyl bo cos tam zle zrobila w domu.

niestety nie ma na takiego gnoja sposobu o ile kobieta sama nie bedzie chciala odejsc od niego. moj maz go tam probowal uspokoic porozmawiac z nim wielokrotnie nie wiem chyba nawet zastraszyl. wyszlo na to, ze niestety poklocil sie z nim o nia, on ja namowil, ze jestsmy zli i sie wtracamy i przestalismy sie spotykac. czasem do niej dzwonie to mowi mi, ze nie moze gadac ze mna albo generalnie jest w porzadku. a ona nie wie co ma zrobic bo widzi ze jest zle a tak naprawde nie umie odejsc od niego.
facet nie szanuje jej i to sie nie zmieni. taki skurczybyk znajdzie sobie zawsze kogos do ponizania.
jak sie wmieszasz to moze stracisz przyjaciolke, jak staniesz bezsensownie i obojetnie obok bedzie ci jej zal. porozmawiaj z nia, moze czas odejsc od takiego gnoja?

Wieczne Miasto BG

3

ale jak ona podchodzi do tego ziwiązku? Chce od niego odejść? A może trzyma się go kurczowo bo myśli że nie znajdzie nikogo lepszego? A może facet jej wmawia że i tak nikt inny by jej nie zechciał? A może po prostu jest z nim z przyzwyczajenia? I mówi sobie że skoro już 2 lata są ze sobę to szkoda by było to zmarnować teraz. Ale ta sytuacja to paranoja!

4

Ona niby chce odejść. parę razy zrywali, ale na dzień lub dwa- ale wtedy to raczej on zrywał w ferworze kłótni. Jej Ciężko mega podjąć tę decyzję. boję się, że będzie tak że zerwie a ona namówi ją do powrotu. Nie wiem była świetną, pewną siebie dziewczyną, stała się stłamszoną, niepewną siebie i nieszczęśliwą osobą. Myślę, że powinna uczęszczać do psychologa który pomógłby jej się pozbierać po rozstaniu aby nie wpadła na pomysł powrotu- czy sądzicie że to zbyt śmiała propozycja? ona się totalnie pogubiła i straciła do siebie szacunek i obawiam się, że pomoc przyjaciół nie wystarczy...

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z przyjaciółką.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024