nie zdradził, ale sama już niewiem czy mu ufać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie zdradził, ale sama już niewiem czy mu ufać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: nie zdradził, ale sama już niewiem czy mu ufać

hej dziewczyny
ostatnio w moim związku było baardzo ciężko przechodziliśmy pierwszy tak poważny kryzys. Kiedy wreszcie udało nam sie wszystko wyjasnic, dogadać i znów było jak dawniej dowiedziałam się od innch dziewczyn że do nich pisał.
Zarzucał tekstami ,,nie czuj się jakbym miał dziewczyne'' , co prawda był pijany. Ale jeśli przychodiz o tym pogadać to mówi że nic nie pamięta. Zarzuca że mu nie ufam, ale jak mam to robić?
Chciałam archiwum, także stwierdził że mu się nie zapisuje. Nie podajemy sobie haseł na konta bo uważam że byłoby to lekka przesada kontrolować każdy ruch partnera, ale z drugiej strony chce wiedzieć jak było na prawde.
Ciagle coś mu sę miesza, najpierw nic nie pamieta, a zaraz wścieka się że one same go podrywały.
Powiedział że to on napsiał pierwszy. Kiedy spytałam o powód odpowiedział że po prostu nudno mu było.
Przedwczoraj się rozstaliśmy,
na poczatku nie odzywał sie cały dzień, ale pod wieczór napisał że bardzo żaluje tego co sie stało, że to przez alkohol ktory znow go tak wciągnął, ze mnie kocha i dziekuje za to że kochałam go i wspierałam nawet wtedy kiedy miał te najgorsze momenty.
nie odpisywałam na żadne wiadomości. Ale pojawiały się kolejne i jeszcze bardziej przypominały mi jak bardzo mnie zna.
,, ech nie płacz już, nie jestem wart ani jednej łzy''

kiedy nadal nei dawałam znaku życia napisał coś takiego:
Powiem ci prawde, żałuje że tak sie stało i tak się to potoczyło. Ciągle o Tobie myśle i nie umiem przestać.
Znasz mnie jak nikt inny, jestes jedyna która tak naprawde mnie zrozumiala. <tu chodiz głownie o to że on jest z bardzo ciężkiej rodziny, wiece alkohol,brak ojca i te sprawy> ale od zawsze nienawidzilem tego ze sie z <imie mojej ,,przyjaciolki''> a mowilas mi ze nei bedziesz tego robiła, i to wszystko tak bardzo mnie zmieniło.

z ta przyjaciolka to chodiz o to ze po prostu martwi sie o mnie. ona lubi cobie przyćpać, nałogowo pali, pije.
wykorzystuje ludzi. ale znam ją od zawsze , i jak trudno mi było odciąć to wszystko..

a zatem pytanie, wybaczyć i zacząć wszystko od nowa?
Czy dać sobie spokój?

zaznacze , że kocham go najbardziej na świecie, i jest moim pierwszym pod każdym względem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie zdradził, ale sama już niewiem czy mu ufać

Jeśli trafiał w klawisze to musiał być świadomy tego co robi.

3

wiem

kiedy próbuje mu to jakoś uświadomić, to zaraz zaczyna się denerwować
mówić że mam sobie ufać tym dziewczynom ktore mi to powiedziały.
odpowiadam wtedy ze mowily tylko to co sam potwierdził, ale on nic.

4

No to masz jasną sytuację, bo nie możesz mu wierzyć, nie możesz mu ufać.

5

więc myślisz, że to przekreśliło całą naszą miłość i mam sobie dać z nim spokój ?

6

Myślę, że jak ktoś notorycznie oszukuje i nadwyręża zaufanie wręcz sprawdzając na ile może sobie pozwolić to nie ma to sensu na dłuższą. Prędzej czy później zdradzi i znajdzie sobie wymówkę w postaci alkoholu i trudnego dzieciństwa.....i będzie wiedział, że mu wybaczysz.

7

ale on nigdy mnie tak nie oszukał, pierwszy raz sie takie coś zdarzyło

8

Jak facet pisze do innych kobiet "nie czuj się jakbym miał dziewczynę" i próbuje to tłumaczyć alkoholem i twoim zachowaniem, to jak myślisz, do czego to w końcu doprowadzi?

Jak chcesz dać mu szanse to postaw mu ultimatum: albo alkohol, albo ty. I niech odbuduje zaufanie swoim postępowaniem.

9

wiem że należy tak postąpić.
i postawie mu je.
tylko co jak wybierze alkohol? stracę go przecież na zawsze..

ale nie myślisz że nie zrobiłby tego gdybyśmy w ciągu ostatnich tygodni nie kłócili się ciągle, płakałam codziennie.
nawet jak przychodziłam do niego z doskonałym humorem, wychodziłam zawsze z płaczem,
to go zmęczyło

10

toxic napisał/a:

i postawie mu je.

ale nie myślisz że nie zrobiłby tego gdybyśmy w ciągu ostatnich tygodni nie kłócili się ciągle, płakałam codziennie.
nawet jak przychodziłam do niego z doskonałym humorem, wychodziłam zawsze z płaczem,
to go zmęczyło

Dlaczego go tłumaczysz?

11

już sama nie wiem..

12 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-07-04 10:49:23)

Może to był trudny etap w jego życiu, Faceci tak mają ze czasem zachowują się tak jakby to oni mieli okres a nie my.Może to była jego chwila słabości w związku ze nie wiedział czy chce z Tobą być. Teraz już wie i dał Ci odpowiedz jak mu zależy. Daj mu szansę i postaw ultimatum albo Ty albo alkohol zobaczysz co wybierze na czym mu zależy. smile Choć decyzje zostawiam Tobię ja podpowiadam jak bym ja zrobiła.

13

toxic napisał/a:

i postawie mu je.

to go zmęczyło

jak wybierze alko to znaczy ze nie wart twojego zainteresowania. po co byc z nikim? szanuj sie dziewczyno.

Wieczne Miasto BG

14

tesia369 napisał/a:

Może to był trudny etap w jego życiu, Faceci tak mają ze czasem zachowują się tak jakby to oni mieli okres a nie my.Może to była jego chwila słabości w związku ze nie wiedział czy chce z Tobą być. Teraz już wie i dał Ci odpowiedz jak mu zależy. Daj mu szansę i postaw ultimatum albo Ty albo alkohol zobaczysz co wybierze na czym mu zależy. smile Choć decyzje zostawiam Tobię ja podpowiadam jak bym ja zrobiła.

z tym okresem, to w 100% się zgadzam tongue

15

Przecież już postanowiłaś i szukasz potwierdzenia, że dobrze robisz. Każdy może mieć inną granicę na zdradę. Czy nie uważasz, że skoro źle się czujesz z tym co zrobił, to on już Twoją granicę przekroczył?

Dlaczego go tłumaczysz? Trudne dzieciństo i (o zgrozo!) alkohol to dobre wymówki dla Ciebie?

A już z innej parafii: widzisz jego problem z alkoholem, z którym on nie próbuje walczyć - mało tego: jeszcze się nim zasłania. Jak myślisz: jak wygląda życie z alkoholikiem?

Będziesz go usprawiedliwiała, licząc, że się zmieni w człowieka, którego poznałaś na początku. I to w imię czego? Kilku miło spędzonych chwil? Życie trwa chyba trochę dłużej?

16

Skoro alkohol pojawiał się w rodzinie, a teraz przez % czyni takie różne rzeczy i sam mówi, że to przez alkohol - budowanie czy odbudowywanie związku opartego na problemach Twojego partnera z alkoholem  (po pierwsze - z alkoholem, z którym miał wcześniej styczność w rodzinie i po drugie - z alkoholem, który jak sam Ci powiedział znowu go wciągnął) jest niemożliwe. Tzn. jest możliwe,  ale nie sądzę, abyście stworzyli przyszłościowo szczęśliwy związek. Co prawda nie wiem czy picie alkoholu zdarza mu się często, czy tylko czasami, ale jeśli był problem taki w rodzinie to są terapie dla DDA i inne smile Jeśli go kochasz spróbuj mu pomóc, ale nie tłumacz sobie jego zachowania. Postanowiłaś odejść, więc chyba nie czułaś się szczęśliwa? Chcesz wrócić do niego bo wysyła do Ciebie takie sms-y lekko manipulacyjne i widzisz, że o Tobie myśli, jak on Cię zna i jak cierpi czy chcesz wrócić bo go kochasz i chcesz dać mu jeszcze jedną szansę?
Trudno radzić na odległość, nikt przecież nie zna go tak jak Ty smile
Pozdrawiam

17

wybrał mnie, powiedział że zawsze wybierze mnie że nawet nigdy nie pomyślał o wybieraniu pomiędzy tym a tym, bo to oczywiste.
macie racje, może po prostu mam trochę miękkie serducho dla niego i nie powinnam go usprawiedliwiać.

a co do tego jak często pił, no cóż. kiedy tylko zaczęło się robić miedzy nami to pił codziennie.

ale myśli że po tym jak z nim zerwałam coś się w nim ruszyło, pewnie myślał że nigdy go nie zostawię choćby nie wiem co.
ma strasznie trudny charakter, ciężko mu się mówi o uczuciach więc naprawdę doceniam że tak mnie przeprosił.
ale powiedziałam mu że jeśli zrobi coś takiego ponownie, to nawet już na niego nie spojrzę.

18

Sprawa jest prosta: facet kłamie. Gdyby to co pisał do innych było takie niewinne to pokazał by Ci to archiwum, aby to udowodnić. Niestety nie może tego zrobic bo pewnie nieźle tam nawypisywał. On się do tego nie przyzna jak widać, a swoje zachowanie tłumaczy alkoholem... To nie jest wymówka. Jak ktoś nie umie się zachowac po alkoholu to niech nie pije, nie jesteśmy dziećmi. Trzeba brac odpowiedzialność za swoje czyny, a nie glupio się usprawiedliwiać... Ja jestem za tym co ktoś napisał powyżej: postawić ultimatum: ja albo alkohol. A jeżeli wybierze alkohol no to sorry, ale kto by chciał być z facetem ktory woli się zachlać, niż mieć kochającą kobiete? Poza tym, jeżeli chcesz mu wybaczyc to i tak musisz postawić twarde warunki. Jeżeli dasz sobą pomiatać to Twój facet będzie się ciągle upijał i straci do Ciebie szacunek.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie zdradził, ale sama już niewiem czy mu ufać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024