Czy mężczyzni są prości jak instrukcja cepa......? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mężczyzni są prości jak instrukcja cepa......?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Czy mężczyzni są prości jak instrukcja cepa......?

Moje Drogie....

Mówi się że mężczyni sa prości jak konstrukcja cepa. Skoro tak jest to dlaczego mamy takie problemy z nimi czyli facetami. Może jakbysmy zebrały nasze całe doświadcznie i przemyslenia w jednym miejscu  - to każda z nas byłaby choc troszeczke bardziej szczęsliwa?:)

A z jendym z punktów konstrukcji cepa proponuje:

- nie odkrywaj wszystkich kart. Daj mu odczuć że ciagle Cię zdobywa.....

Co jeszcze dodacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mężczyzni są prości jak instrukcja cepa......?

Nie osaczac go zabardzo, zostawic troche luzu smile

3

nie traktować jak przyjaciółkę, miec jakieś małe sekrety.

4

Byc niezalezna, pewna siebie kobieta. Troche go olewac, napierw TY, a potem on.

5

pokazywać na kazdym kroku swoja niezależność i jednocześnie pokazywać swoja stronę niemoty smile
co by sie cep wykazać mógł smile

6

ufać i dawać dużo swobody a jednocześnie mieć go na oku, tak dyskretnie smile

7

nie pouczać i nie starać się być dla niego jak własna mamusia
nie starać się go zmieniać na siłę w kogoś kim na pewno nie będzie

8

kochac....i dawac mu to odczuc wink niby facet to twardziel i moze sie nie przyznawac ,ale wiem ze sprawdzonego zrodla , ze to jest im naprawde potrzebne. Przeciez my tez lubimy , gdy on mowi nam, ze kocha...albo gdy ni stad ni z owad podejdzie i przytuli wink chwalenie tez wskazane....nawet za malo istotne dla rozwoju ludzkosci czyny big_smile

9

rządzić, ale dawać mu poczucie, że to on rządzi hehe big_smile

10

wychodzi na to, że wszystko robię źle, że zachowuję się jak wyżej wspomniana mamusia, nie umiem nic przed nim ukryć a i chcę aby mnie dobrze znał więc mówię wiele o sobie. Nie ma wiele swobody, tak go wychowałam, że jak chce gdzieś iść z kolegą to pyta czy może a nie, że idzie i koniec, a nawet jak zapyta to ja czasem kręcę nosem i rezygnuje dla mnie. Wiem jestem okropna ale tak żyjemy.

11

hm... nie wiem, czy powinienem tu zaglądać...

Słyszałem taką teorię pedagogiczną (chociaż się z nią absolutnie nie zgadzam):

Z facetem trzeba postępowac tak samo jak z psem:

- karmić,

- głaskać,

- na noc spuszczać z łańcucha,

- tresować, tresować, tresować...

12

big_smile big_smile big_smile

13 Ostatnio edytowany przez un hombre (2009-03-09 11:28:09)

Ehh dziewczyny...

Nasza prostota w obsludze wynika z tego, ze mamy troche inaczej zbudowany mozg i przede wszystkim, nie dzialamy tak jak wy.
Nie ma co sie zaglebiac w szegoly bo same o tym dobrze wiecie...

Nie bede wam ulatwial zadania bo zycie sprawia wiele fajnych niespodzianek wynikajacych z roznic w naszych budowach, ale ustosunkuje sie tylko do tego, co zostalo napisane:

- "nie odkrywaj wszystkich kart. Daj mu odczuć że ciagle Cię zdobywa"..... - YHM

- "Nie osaczac go zabardzo, zostawic troche luzu" -  TAK

- "nie traktować jak przyjaciółkę, miec jakieś małe sekrety". - Zawsze miec jakies swoje male sekrety, ale uwazam, ze to tez ma sie opierac na przyjazni, tzn traktujcie jako przyjaciela a nie przyjaciolke tongue

- "Byc niezalezna, pewna siebie kobieta. Troche go olewac, napierw TY, a potem on". - Z tym olewaniem to takie troche szczeniackie podejscie hmm

- pokazywać na kazdym kroku swoja niezależność i jednocześnie pokazywać swoja stronę niemoty - Tak, lubimy byc tymi od naprawiania, tlumaczenia obslugi elektroniki, majsterkowania itd smile

- "ufać i dawać dużo swobody a jednocześnie mieć go na oku, tak dyskretnie" - To dziala w dwie strony big_smile

- "nie pouczać i nie starać się być dla niego jak własna mamusia
nie starać się go zmieniać na siłę w kogoś kim na pewno nie będzie" - Tak, to ze myslicie, ze dla was sie calkowicie zmienimy to bzdura, nie kazdy chce i nie kazdy moze. Mamusiowanie jednak czasem sie przydaje, rzadko, ale przydaje... Chyba nie musze mowic jak bardzo facet lubi przytulic sie do cycusia...

- "kochac....i dawac mu to odczuc" - Oj tak, to dodaje skrzydel i czyni cuda. To zreszta dziala w obydwie strony, jak moje drogie doskonale wiecie.

- "rządzić, ale dawać mu poczucie, że to on rządzi hehe" - Taaaa.... Myslcie sobie tak dalej tongue. Kompromisy, partnerstwo itd...

Tak poza tym nie ma wielu zlotych regul, ale upraszczajac do 3 prostych zasad (juz wymienionych):

Karmic, glaskac i kochac tongue

14

karmić, głaskać, kochać? chyba nie jestem taka zła big_smile

15

mamusiowanie nie polega na przytulaniu do cycusia ale mamusiowanie to staranie się być dla faceta tak idealna kobietą jak jego własna matka. to prowadzi miłość do grobu bo który facet chciał by sypiać z własną matką ??

16

- okazywac mu swoja milosc zawsze i wszedzie;)
- nie potepiac,nie nasmiewac sie z niego,jak czegos zrobic nie umie
- nie ufac bezgranicznie
- nie lapac focha bez powodu
- pokazywac,ze zalezy mi na nim
- mowic mu,ze akceptuje sie go takiego jakim jest,
bo kocha sie za to jaki jest.

17 Ostatnio edytowany przez un hombre (2009-03-09 17:54:54)

szirina napisał/a:

mamusiowanie nie polega na przytulaniu do cycusia ale mamusiowanie to staranie się być dla faceta tak idealna kobietą jak jego własna matka. to prowadzi miłość do grobu bo który facet chciał by sypiać z własną matką ??

Nie do konca zgodze sie z tym stwierdzeniem, bo dla mezczyzn ich matki niekoniecznie sa idealem kobiety, jesli chodzi np o zachowania, opieke itd.
Moja matka nie jest idealna, tzn ma wiele cech ktore chcialbym, zeby posiadala moja polowka, ale nie chcialbym, zeby moja perla byla do niej podobna z charakteru.

Jakies tam drobne wzorce sa, o dziwo moj dziubek jest tego samego wzrostu co ma rodzicielka i rowniez farbowana ruda... Ale na tym podobienstwa sie koncza.

Ja wyobrazam sobie mamusiowanie jako np przytulenie mnie i pocieszenie wtedy, kiedy mam chwile slabosci, zalamanie i nie wiem, co mam zrobic. Faceci tez potrzebuja czasem uslyszec, ze wszystko bedzie OK mimo, ze wszystko sie uklada zupelnie inaczej.
Mamusiowanie to rowniez pewne wygodnictwo, rozpieszczanie i wiele innych, przynajmniej tak mi sie to kojarzy.

Ja osobiscie tego np nie potrzebuje i nie poszukuje dziewczyny do mamusiowania smile

18

un hombre napisał/a:
szirina napisał/a:

Nie do konca zgodze sie z tym stwierdzeniem, bo dla mezczyzn ich matki niekoniecznie sa idealem kobiety, jesli chodzi np o zachowania, opieke itd.
Moja matka nie jest idealna, tzn ma wiele cech ktore chcialbym, zeby posiadala moja polowka, ale nie chcialbym, zeby moja perla byla do niej podobna z charakteru.

Jakies tam drobne wzorce sa, o dziwo moj dziubek jest tego samego wzrostu co ma rodzicielka i rowniez farbowana ruda... Ale na tym podobienstwa sie koncza.

Ja wyobrazam sobie mamusiowanie jako np przytulenie mnie i pocieszenie wtedy, kiedy mam chwile slabosci, zalamanie i nie wiem, co mam zrobic. Faceci tez potrzebuja czasem uslyszec, ze wszystko bedzie OK mimo, ze wszystko sie uklada zupelnie inaczej.
Mamusiowanie to rowniez pewne wygodnictwo, rozpieszczanie i wiele innych, przynajmniej tak mi sie to kojarzy.

Ja osobiscie tego np nie potrzebuje i nie poszukuje dziewczyny do mamusiowania smile

No to zwyczajnie mamy inne wyobrażenie na temat mamusiowania. i tyle ..... pozdrawiam

19

ja myśle ze kazda z nas pewnie zna i wie o tych wszytskich zasadach złotego partnerstwa coo jej mężczyzna lubi a kiedy sie wkurza ... ale choćby nie wiem co są te dni w których te zasady mam głęboko i robie wszystko na opak ... nie wychodzi mi to na dobre ale czasem na prawde sie nie da ... a może z wami jest inaczej ?? big_smile big_smile

20

AnkaAnka napisał/a:

ja myśle ze kazda z nas pewnie zna i wie o tych wszytskich zasadach złotego partnerstwa coo jej mężczyzna lubi a kiedy sie wkurza ... ale choćby nie wiem co są te dni w których te zasady mam głęboko i robie wszystko na opak ... nie wychodzi mi to na dobre ale czasem na prawde sie nie da ... a może z wami jest inaczej ?? big_smile big_smile

mam tak samo.CZesto 'niechcacy' zadaje mu bol,
focham sie bez powodu,pozniej oczywiscie
bardzo tego zaluje,bo on jest taki dobry.

21

Ciekawe to co piszesz Robertlit - sprawdzone?

22

faceci generalnie chcą mieć proste związki gdzie jest spokój kobieta im głowy nie suszy o nic bez problemowo bez aferowo bez fochowo smile żeby tylko im mówić jacy oni cudni nie są i jak bardzo się ich kocha. Ale na długą mete ciekawe czy taki zwiazek by im się nie znudził smile
Kiedy kobieta robi dla faceta wszystko typu, że jest w stanie w środku nocy ubrać się i iść mu po cole na stacje benzonową, to po miesiącu dwuch facet się znudzi bo widzi że dominuje ma wszystko, a mężczyźni to zdobywcy muszą czuć się nie pewnie do jakiegoś stopnia w zwiazku.
Trzeba się starać być dla niego przyjaciółką, kochanką i troszke mamusią. Ale kobietki pamietajmy że trzeba czasem pokazać pazur big_smile inaczej będzie nudno i nie będzie was szanował jako równej partnerki

23

Zgadzam sie z Szirina. Co za duzo, to nie zdrowo.

24

un hombre napisał/a:

Ehh dziewczyny...

Nasza prostota w obsludze wynika z tego, ze mamy troche inaczej zbudowany mozg i przede wszystkim, nie dzialamy tak jak wy.

Nie bede wam ulatwial zadania bo zycie sprawia wiele fajnych niespodzianek wynikajacych z roznic w naszych budowach, ale ustosunkuje sie tylko do tego, co zostalo napisane:

- "nie odkrywaj wszystkich kart. Daj mu odczuć że ciagle Cię zdobywa"..... - YHM

- "nie traktować jak przyjaciółkę, miec jakieś małe sekrety". - Zawsze miec jakies swoje male sekrety, ale uwazam, ze to tez ma sie opierac na przyjazni, tzn traktujcie jako przyjaciela a nie przyjaciolke tongue

- "Byc niezalezna, pewna siebie kobieta. Troche go olewac, napierw TY, a potem on". - Z tym olewaniem to takie troche szczeniackie podejscie hmm

- pokazywać na kazdym kroku swoja niezależność i jednocześnie pokazywać swoja stronę niemoty - Tak, lubimy byc tymi od naprawiania, tlumaczenia obslugi elektroniki, majsterkowania itd smile

- "ufać i dawać dużo swobody a jednocześnie mieć go na oku, tak dyskretnie" - To dziala w dwie strony big_smile

nie starać się go zmieniać na siłę w kogoś kim na pewno nie będzie" - Tak, to ze myslicie, ze dla was sie calkowicie zmienimy to bzdura, nie kazdy chce i nie kazdy moze. Mamusiowanie jednak czasem sie przydaje, rzadko, ale przydaje... Chyba nie musze mowic jak bardzo facet lubi przytulic sie do cycusia...

- "kochac....i dawac mu to odczuc" - Oj tak, to dodaje skrzydel i czyni cuda. To zreszta dziala w obydwie strony, jak moje drogie doskonale wiecie.

- "rządzić, ale dawać mu poczucie, że to on rządzi hehe" - Taaaa.... Myslcie sobie tak dalej tongue. Kompromisy, partnerstwo itd...

Tak poza tym nie ma wielu zlotych regul, ale upraszczajac do 3 prostych zasad (juz wymienionych):

To nie jest szczeniackie podejscie. Skoro juz uzyles tego typu okreslenia, to powiem ci, ze bardziej szczeniackie jest to jak zachowuja sie faceci: jak widza, ze kobieta sie stara i caly czas sie zastanawia jak robic, zeby bylo ok, to jest nie dobrze i traca zainteresowanie. Kiedy dziewczyna zaczyna sie troche oddalac, staje sie chlodniejsza i zdystansowana, to sie budza i zaczynaja sie interesowac. To jest moim zdaniem takie szczeniackie, niedojrzale podejscie. I faceci zazwyczaj budza sie jak dziewczyna jest juz w drzwiach z zamiarem zakonczenia zwiazku. Wtedy to chca zdobywac na nowo... A my dziewczyny niestety jestesmy czasem takie naiwne, ze sie na to nabieramy.

25

noami24 napisał/a:
un hombre napisał/a:

Ehh dziewczyny...

To nie jest szczeniackie podejscie. Skoro juz uzyles tego typu okreslenia, to powiem ci, ze bardziej szczeniackie jest to jak zachowuja sie faceci: jak widza, ze kobieta sie stara i caly czas sie zastanawia jak robic, zeby bylo ok, to jest nie dobrze i traca zainteresowanie. Kiedy dziewczyna zaczyna sie troche oddalac, staje sie chlodniejsza i zdystansowana, to sie budza i zaczynaja sie interesowac. To jest moim zdaniem takie szczeniackie, niedojrzale podejscie. I faceci zazwyczaj budza sie jak dziewczyna jest juz w drzwiach z zamiarem zakonczenia zwiazku. Wtedy to chca zdobywac na nowo... A my dziewczyny niestety jestesmy czasem takie naiwne, ze sie na to nabieramy.

Przykro mi, ze macie takie doswiadcznia, u mnie dziala to odwrotnie, jesli ktos sie bardzo stara ja staram sie bardziej big_smile

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mężczyzni są prości jak instrukcja cepa......?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024