chce odejść od męża po roku małżeństwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » chce odejść od męża po roku małżeństwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47 ]

Temat: chce odejść od męża po roku małżeństwa

Witam

Pierwszy raz pisze na jakikolwiek forum. Od początku

Wyszłam za mąż za niecały rok temu przed ślubem mieszkałam z nim 2 lata nigdy mi nie ufał twierdził że każdą kobieta to dziwka i po kątach się pier....ą. Mi to nie przeszkadzało i tak nie pracowałam a mieszkamy u teściów i nie raz mnie sprawdzał przez mamę. Dwa miesiące temu zaczęłam pracę jestem bardzo zadowolona jestem w końcu wśród ludzi ale on twierdzi ze jestem dziwką i na pewno kogoś w pracy mam. Zaczął coraz więcej pic po 3-4 drinki dziennie ale nie widzi w tym problemu (ma ojca alkoholika) jak próbuje z nim rozmawiać to jestem idiotką itd.

Nie jestem osoba nerwowa nie biorę sobie jego zachowania do serca ale próbowałam z nim rozmawiać jestem bardziej osoba która rozmawia psychologicznie. ale on uważa że przesadzam. Na wymienianie jego zachowań nie mam czasu żeby pisać.

Pierwsze z brzegu ostatnio rozmawiałam z przyjacielem którego bardzo lubię ale przez męża przez cztery lata z nim gadałam to zagroził mi rozwodem a ja to przemilczałam nie mam siły mu codziennie tłumaczyć że jestem według niego uczciwa.

Chciałam odejść od niego przed ślubem ale zawsze mi zabraniał stwierdził że nie pozwoli mi odejść do jakieś koleżanki ani do babci (nie chce żeby w szczególności koleżanki o nim źle nie myślały) mogę wrócić tylko do domu rodzinnego a tego nie zrobię po prostu nie znoszę widoku mojej mamy która też piję i powiedziała mi że nie jestem jej córką, ale to już inna historia.

Proszę napiszcie co o tym sądzicie ja nie wiem może źle robię chcąc odejść.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: chce odejść od męża po roku małżeństwa

Alkohol niszczy. Jeżeli twój mąż tego nie zrozumie to odejdź. Może przemów do niego przez jakiegoś jego kolegę, Ojca ...

3

Przepraszam że to napiszę ale sama jesteś sobie winna... przed ślubem mówił że każda kobieta jest dziwką,przed ślubem zabraniał Ci odejść ... to świadczy o chorobliwej zazdrości. Nie zmusił Cię do ślubu,sama chciałaś,być może chciałaś uciec z rodzinnego domu,nawet rozumiem,tylko że wpadłaś z deszczu pod rynnę... jeśli mąż nie zacznie jakiejś terapii,będzie tylko gorzej. Musisz zacząć myśleć o sobie

4

Dziękuje za odpowiedź tego potrzebowałam jakieś postronnej opinii innej osoby

wiem że nikt mnie nie zmuszał do ślubu i może to głupio zabrzmi ale wesela nie żałuje bawiłam się świetnie ale chodzi o samo wesele a niestety związałam się papierem w kościele no ale cóż każdy jest mądry po fakcie

może kiedyś będę szczęśliwa dziękuje za odpowiedź

5

Nie rozumiem co to znaczy,że mąż nie pozwolił Ci odejść i zamieszkać u koleżanki lub babci. Z Twojego "ogólnego" opisu sytuacji w małżeństwie wynika ,że mąż ma nad Tobą w jakimś sensie bardzo silną "władzę psychiczną".....a to powoduje,że "gdzieś tam w środku" bardzo się go boisz.
Odejście od męża pociągnie za sobą wiele....bardzo wiele nieprzyjemnych i agresywnych zdarzeń i dlatego musisz taką decyzję przemyśleć i dobrze się przygotować do tego co później nastąpi.Bedzie Ci bardzo ciężko i sama temu możesz nie podołać.
Powinnaś mieć jakieś silne wsparcie w rodzinie,koleżankach......

6

Mysle, ze jako DDA masz problem z odmawianiem i uzalezniasz sie od toksycznych ludzi i sytuacji.
Twoj maz traktuje Cie bardzo zle. Zycie z alkoholikiem, bo tak smialo mozna nazwac osobe pijaca pare drinkow codziennie, czesto prowadzi do przemocy. Dodatkowo facet ma jakies dziwne obsesje. Zrobilas blad wychodzac za maz. Trudno, stalo sie. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, tylko spokojnie pomyslec, co dalej. Niewazne ile czasu jestescie malzenstwem; wazne, ze cale to malzenstwo to wielka porazka. Nie robisz zle, chcac odejsc.

7

Basiu myślę że powinnaś jak najszybciej uciekać z tego związku,moja mama żyje 25 lat z mężem który przez ostatnie kilka lat stał się alkoholikiem,robi awantury a ona nie potrafi odejść...
co będzie jak pojawią się dzi3eci skoro już teraz pije??
sama jestem mężatką,mój mąż nie jest zły ale chce od niego odejść po 5 latach bycia razem..
ale też boje się odejść bo mój mąż grozi mi a to zabraniem dzieci,a to że poinformuje rodzinę,a dobrze wie że z dnia na dzień odejść nie mogę sad więc to wykorzystuje...jedyne wyjście to ucieczka wg mnie...

8

Dziewczyno, bierz nogi za pas i zwiewaj jak najszybciej. Nie czekaj aż piekło Ci zgotuje. Nie macie dzieci, wiec będziesz odpowiedzialna tylko za siebie i na pewno sobie poradzisz.
Ratuj się, nie czekaj aż zrobi Ci krzywdę.

Trzymam kciuki!

9

Myślę, że Twoim największym błędem było zdecydowanie się na ślub.. Mężczyzna który Ci nie ufa, dla którego wszystkie kobiety to dziwki, który zabrania Ci kontaktów z przyjaciółmi to na pewno nie kandydat na męża a na byłego faceta.... powinnaś wiedzieć że przy takim mężczyźnie nie będziesz szczęśliwa do tego jeszcze doszedł alkohol.... siedziałaś w domu byłaś ok, poszłaś do pracy i już jesteś dziwką.... Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła nad tym małżeństwem... może troche późno ale lepiej późno niż wcale... jeśli żadne rozmowy nie pomogą to według mnie powinnaś odejść i to na pewno nie on będzie decydował do kogo pójdziesz, gdzie się wyprowadzisz... kim on jest??? Twoim panem, władcą? a Ty jego podwładną???? To jakieś chore... jak się zdecydujesz odejśc to na pewno nie on będzie decydował gdzie pójdziesz... i w ogóle tego nie słuchaj!!!!

10

Witam.
Na początku powiem jak było u ,mnie.
poznaliśmy się prawie 4 lata temu.po roku się zareczylismy,w miedzy czasie poroniłam...
Potem postanowiliśmy wziąć ślub kościelny,No i się zaczęło...Jego rodzice non stop pożyczali od nas pieniądze,a gdy ja nie chciałam już im dawać to sie zaczęły ciągle kłótnie,zaczol mnie cigle okłamywać,zaciągać długi.Miesiąc po ślubie pokłóciłam sie z teściami ponieważ zepsuli nasz samochód i dowiedziałam sie tego od znajomych a jak ich o to pytałam to mówili ze jest wszystko ok.Któregoś razu jedank przyznali sie ze jednak go zepsuli a mnie nie okłamywali tylko nie mówili prawdy nie wytrzymałam i sie poklocilismy prze kilka miesięcy sie nie odzywałam z teściami a z mężem to byl po prostu koszmar...miałam do niego zal ze w ogóle nie trzyma mojej strony...W Wielkanoc sie pogodziliśmy ale miedzy mna a moim mężem nie było dobrze,Podczas tego związku przestałam sie śmiać,ciągle płakałam.Ciągle sie kłóciliśmy,raniliśmy,w ogóle nie rozmawialiśmy o ważnych sprawach,on miał tylko jeden temat swoja praca.

Trzy dni temu juz za dużo tego bylo i spakowałam rzeczy i sie wyprowadzialam i zdecydowałam na rozwód po pol roku małżeństwa.Znalazłam prace i zaczynam nowe życie ,będzie bardzo ciężko na nowo poukładać sobie życie,ale w tym związku ja bym zniszczyła sobie życie i nie zeluje tej decyzji,czuje jak by mi jakis ciężar spadł z serca.Myślałam ze będzie mi ciężko ale nawet ani razu nie zapłakałam.

Tobie radziłabym zrobić to samo,człowiek który pije jesli sam nie widzi problemu nigdy sie nie zmieni.
Zawsze alkohol będzie ważniejszy,a jesli on tak cie traktował to nie kochal cie naprawde.Po za tym kiedys moze cie nawet uderzyc.
Ja tez sie dlugo balam zrobic tego kroku bo co powiedzą rodzice i jak sobie poradzę,ale nie jest tak zle jak myslalam...
Wiec to od ciebie zalezy czy chcesz zniszczyć sobie zycie przy nim czy ułożyć na nowo i byc szczęśliwa

11

Jeśli chcesz odejść, to po co był ślub, dla białej sukni, dla imprezy, dla ludzi, po co?? Nie rozumiem.

12

Dziękuję bardzo za odpowiedzi to dało mi siły a wogle post monisi1750 czytałam go i dużo rzeczy jest tak jak u mnie i jestem już prawie na 100% pewna ze najlepszym wyjściem będzie odejść..... Muszę znaleźć więcej siły....

Dziękuje:)

A po co był ślub?? Sama nie wiem a tego już nie cofnę....

13

Ucieczka wcale nie jest taka prosta jak sie wiekszoci kobiet wydaje ! Znam to dobrze,bardzo dobrze a moze i jeszcze lepiej jak wy. Nie mysle o problemach staram sie nie tesknic za rodzinnym miastem,bo inaczej bym sie zalamala psychicznie. Möj prawdziwy dom znajduje sie osiemset kilometröw odemnie i bardzo mi z tym ciezko niemam tu nawet nikogo komu mopgalabym sie zwierzyc,rzadnej przyjaciölki z ktöra moglabym sie napic kawy i pogadac.Niepracuje zajmuje sie domem i dwöjkom dzieci jedno pöjdzie teraz do drögiej klasy a ten drugi zaczal chodzic.No i i tak jestem ta ostatnia bo on jest pewny ze kogos mam! Pisze z kolezanka to uwarza ze go przez internet zdradzam.Uwierzcie mi ucieczki dla mnie niema musze zyc z kims kogo nawet niekocham. Na ucieczke niejest zapözno kiedy nie ma dzieci bo pözniej to juz ciezej. Jak to mi kiedys powiedzial Ze predzej mnie zabije nim odejde od niego... Dlamnie niema ratunku ani pomocy möj stan jest oplakany...

14

Na ucieczkę nie jest nigdy za późno.Pomyśl czy chcesz aby twoje dzieci wychowywały sie  w takiej rodzinie gdzie nikt nie jest szczęśliwy...?mi tez maz mówił ze nie pozwoli mi odejsc tyle ze ja mogłam liczyc na pomoc rodziny...

Slub byl ponieważ byla i miłość albo cos na jej podobieństwo,moj maz sie zmienił,teraz mowi ze sie zmieni ze bede miala jak księżniczka,ale na jak dlugo tydzien,miesiac? tacy faceci sie nie zmieniają a jak mu pokażesz ze ci na nim zalezy dasz mu kolejna i kolejna szanse to zobaczy ze ci na nim zalezy i bedzie cie traktował jeszcze gorzej.

To prawda zaczac od nowa jest bardzo ciezko ale trzeba znalezc sile i walczyc o nowe zycie bo inaczej bedziesz do konca zycia nieszczęśliwa...
wiem jak mi jest ciezko,ciagle ktos o niego pyta ,a ja nie mam ochoty rozmawiac to moja prywatna sprawa,czasem jeszcze tesknie ale to minie z czasem,poczulam ulge kiedy odeszlam i wiem ze gorzej niz bylo nie moze byc i chce zaczac nowe zycie bez niego....
Mam nadzieje ze i Wy podejmiecie wlasciwa dla was decyzje,trzymam mocno kciuki...pozdrawiam

Moje małżeństwo trwało dokładnie 1,5 roku. Po roku od slubu rozstaliśmy sie. Nie mogę pozbierać się po tym wszystkim

16

Swoja pierwsza milosc zostawilam po 6latach zwiazku a3 latach malzenstwa bo pil i ani dziecko ani ja go nieinteresowalismy, ulozylam se zycie to sie odcknal ze chce nas zpowrotem ale pic nieprzestal dlatego kazalam mu zapomniec o mnie na kontakt z synem niezabranialam ale alkochol byl mu wazniejszy. Kochalam go strasznie go kochalam ! W tamtym roku w pazdzierniku dostalam telefon od cioci ze odbedzie sie jego pogrzeb ! To byl prawie koniec swiata dla mnie, do dzis czesto o nim mysle a kazdej nocy mi sie sni nie wiem dlaczego niechce tego bo wtedy mysle jeszcze wiecej ale sni mi sie dalej...

17

pewnie tego i tak nikt nie przeczyta bo już trochę czasu minęło.

Niestety nie odeszłam miałam wynajęte mieszkanie opłacone 20 km dalej ale znalazł mnie i z powrotem wróciła. Codziennie rano patrze na niego i zadaję sobie pytanie po co jestem skoro nie mogę na niego patrzeć może to dziwne ale mam wrażenie ze to co mnie otacza to nie moja bajka nie moje życie ..

Zmieniłam się .... jestem obojętna na jego zachowanie milczę płacze po kątach nie wiem co to prawdziwy śmiech z głębi serca śmieję się n a siłę chce po prostu poczuć to co uwielbiałam uśmiechania się.

Nie mamy dzieci dalej problemy natury zdrowotnej. Zaczęliśmy budowę otworzyliśmy sklep branży męża siedzę w nim bo w końcu dobra żona zawsze musi stać po stronie męża a jak chce coś dla siebie zrobić to po co jej to....

Jaka jestem? milcząca, obojętna jak sie drze ja nic nie mówie mam dosyć przekrzykiwania..

Robie co muszę

Nie piszę żeby posłuchać że powinnam odejść bo wiem ze powinnam piszę bo chce wszystko z siebie wyrzucić.

Ostatnio mi nawet powiedział że życzy mi żebym zdechła chociaż oczywiście tego nie pamięta.. Że jestem nikim nie nadaję się na żonę.. a za chwile przepraszał mam jego przeprosiny gdzieś

Jestem na etapie zbierania pieniędzy miałam odłożone sporo ale wszystko dałam na firmę no cóż człowiek nie uczy się na błędach. Nawet mam plan gdzie się wyprowadzić tak żeby NIKT mnie nie znalazł daleko jak najdalej. Ale nie wiem czy dam rade.

PA:_)

18

Przeczytałam. smile

Twój ostatni post to usprawiedliwianie się, pokazywanie przyczyn, dla których podjęłaś decyzję o dalszym trwaniu u boku. Nie rób sobie krzywdy. Nie usprawiedliwiaj się sama przed sobą. Powiedz i powtarzaj sobie: "Podjęłam decyzję o pozostaniu, bo mam z tego określone korzyści.".

Nic nie musisz. Możesz. Nie musisz go opuszczać. Możesz. Możesz też żyć z nim dalej. Nie katuj się tym "muszę", "powinnam". Oprócz poczucia winy, frustracji, żadnego pożytku z wmawiania sobie czegokolwiek nie ma. Paradoksalnie, uświadomienie sobie własnej decyzji o trwaniu i rezygnacja z tłumaczenia się często sprzyja... podjęciu decyzji o opuszczeniu toksycznego związku.

19

Czyli powoli umierasz...

Dlaczego sobie na to pozwalasz?

20

Dlaczego? Dobre pytanie

Byłam nauczona zawsze że ja się nie liczę że najważniejsi są inne osoby.....

21

Możesz zmienić to myślenie.
Możesz zacząć siebie cenić i lubić.
Możesz uznać, że masz takie same prawa, jak inne osoby.

22

Wielokropek napisał/a:

Możesz zmienić to myślenie.
Możesz zacząć siebie cenić i lubić.
Możesz uznać, że masz takie same prawa, jak inne osoby.

Nie masz pojęcia jak bym chciała.
Chciałabym żyć tak żeby się uśmiechać.

Jestem za słaba:(

23

Za słaba?

Przestań ukrywać swe negatywne uczucia, odzyskasz siły i energię.
Przestań wmawiać sobie, że ważniejszymi od Ciebie są inni, odzyskasz siły i energię.
Przestań traktować siebie jako gorszy element, odzyskasz siłę i energię.

Zacznij się cenić i siebie samą szanować.

Nie umiesz tego zrobić samodzielnie, zrób przy pomocy specjalisty-psychoterapeuty. Idź na terapię.

24

Wielokropek napisał/a:

Za słaba?

Przestań ukrywać swe negatywne uczucia, odzyskasz siły i energię.
Przestań wmawiać sobie, że ważniejszymi od Ciebie są inni, odzyskasz siły i energię.
Przestań traktować siebie jako gorszy element, odzyskasz siłę i energię.

Zacznij się cenić i siebie samą szanować.

Nie umiesz tego zrobić samodzielnie, zrób przy pomocy specjalisty-psychoterapeuty. Idź na terapię.

Pamiętam jedną historie z lat "młodzieńczych" powiedziałam swojej mamie jak się czuje (miałam duży rygor) a ona do mnie jak chcesz możemy Cię zamknąć w psychiatryku od tamtej chwili uświadomiłam  sobie że nic nie daje gadanie komuś o sobie a tym bardziej osobie w roli Pani psycholog.

Muszę sama sobie poradzić i wiem ze muszę dać radę. Musi mnie coś porządnie pierd.... wtedy pokaże wszystkim że ja też potrafię walnąć w stół i zniknę...

25

Oczywiście, że od gadania nic się nie zmienia. smile Ale psychoterapia nie polega na gadaniu.

Możesz być szczęśliwą osobą, nie musisz.

26

Wielokropek napisał/a:

Oczywiście, że od gadania nic się nie zmienia. smile Ale psychoterapia nie polega na gadaniu.

Możesz być szczęśliwą osobą, nie musisz.

Dziękuje

27

"Musi mnie coś porządnie pierd.... wtedy pokaże wszystkim że ja też potrafię walnąć w stół i zniknę... "

a co to ma być... co ma być tym "porządnym pierd.....ciem" ?
Skoro nie były nim Jego słowa, że "każda kobieta to dziwka", że "ty jesteś dziwką" i "idiotką"...
Skoro nie był nim fakt, że "zaczął coraz więcej pic po 3-4 drinki dziennie ale nie widzi w tym problemu" ...
Skoro nie jest nim Twoja myśl o Nim, że "nie możesz na niego patrzeć" ...
Skoro nie jest nim Twoje wrażenie, że to co Cię otacza to nie Twoja bajka nie Twoje życie...
Skoro nie jest nim Twoje milczenie, płacz po kątach, zapomnienia co to uśmiech...
Skoro nie są nim Jego ostatnie słowa,  że życzy Ci abyś zdechła, że jesteś nikim i nie nadajesz się na żonę...

po co Ci jakieś pierd....cie, skoro POMIMO to wszystko i POMIMO swoich uczuć, odczuć.. TY:
-wróciłaś choć się wyprowadziłaś...
-starałaś się z Nim o dziecko...
-zaczęłaś budować dom...
-oddałaś Mu swoje oszczędności
-otworzyłaś z Nim sklep i pomagasz jako pracownik (tłumacząc sobie - jak wypisała Ci Wielokropek, że MUSISZ)

co jeszcze zrobisz z tego, co wg Ciebie MUSISZ?
Dlaczego sobie to robisz? Tak bardzo Siebie nienawidzisz?

28

Witaj,

Wydaje mi się, że musisz siebie pokochać. Na tyle by uwierzyć, że zasługujesz na szacunek (obrażając Cię, Twój mąż już przed ślubem nie okazywał Ci go), szczęście, miłość. Przez wiele lat byłam sąsiadką rodziny, gdzie mąż, pan S.,  nadużywał alkoholu - uwierz mi, Twoja miłość go nie uleczy. Wyszłaś za mąż za niego, więc podejrzewam, że Twój mąż ma jakieś zalety, które Cię do niego przyciągają, ale alkohol jest w stanie zniszczyć wszystko. WSZYSTKO. Alkoholik jeśli nie przyzna się sam przed sobą do choroby i nie pójdzie na odwyk, skazany jest na równię pochyłą i ciągnie za sobą wszystkich, którym na nim zależy.

Moi sąsiedzi mieli syna, a on kiedy mógł uciekał z domu, nie mógł znieść ojca. Lata mijały, w końcu S. tak się stoczył, że już wszystko mu było jedno z kim pije, zapraszał do domu bezdomnych (!) i pił razem z nimi. Kiedyś poczekali jak zaśnie z upojenia, a potem wynieśli mu wszystko co bardziej wartościowe z domu. W mieszkaniu unosił się smród. Żona była drobną kobietą, nie miała siły zanieść go do wanny, a on albo był pijany albo miał kaca. Oczywiście, że nikogo do siebie nie zapraszała. Było jej wstyd.

Potem jego choroba, konieczność brania leków. Wyprowadzka syna, który nawet gdy zaczął własne życie nigdy się nie uśmiechał. Oczywiście S. nie brał leków, bo do tego trzeba by odstawić alkohol. Skutek był taki, że amputowali mu nogę. Miał protezę ale chodzić się nie nauczył, bo jak się jest pijanym to ciężko z równowagą. Leków nie brał dalej, amputowali mu drugą nogę. Jeździł na wózku i pił dalej. Kiedyś mój tata znalazł go na podłodze w klatce schodowej, z zakrwawioną głową. Przewrócił się wraz z wózkiem, był pijany.

GDzie jest teraz S.? Od zeszłego roku na cmentarzu. Nie widziałam NIGDY by jego syn czy żona choć raz się uśmiechnęli. Jego już nie ma, ale to wszystko rzuca się cieniem na jego bliskich... Prawie 30 lat cierpienia...

29 Ostatnio edytowany przez orzechowa_czekolada (2014-10-30 10:46:46)

Dziewczyno... Bardzo mi Ciebie żal, ale szczerze to ja miałam podobną sytuację. Wyszłam za mąż jako 24 latka. Mąż był starszy ode mnie o 4lata. BYł bardzo wulgarny, każdego, dosłownie każdego wyzywał od najgorszych, wstyd mi było jak w sklepie potrafił powiedzieć do jakieś kobiety "gdzie się pchasz stara ku..wo". Potem to już stałam 3 metry przed nim i nie zwracałam na niego uwagi, bo wstyd. W domu oczywiscie rozmawiałam z nim , ale do niego nic nie docierało. Mąż nie miał żadnych zachamowań, żadnej kultury, zero ogłady. Nikt się nie liczył, każdy człowiek był głupi, pojebany i w ogóle.
Gdy czytałam książkę, to mówił do mnie, ze tylko pojeby czytają książki i on nie będzie na takie gówno tracił czasu. Wyzywał mnie, ośmieszał, umniejszał mojej inteligencji. W czasie świąt powiedział, ze jestem ofiarą pękniętej gumy, potm przepraszał ze to żart. Ja się na takich żartach nie znam i to była pierwsza z dwóch sytuacji, kiedy już byłam pewna że go nie kocham i nie chcę z nim być.

A też byłam przestraszona, bałam się, że nie da mi żyć, że mnie zabije, umęczy swoimi telefonami, smsami, nachodzeniem. CZasem nie wiedziałam, czy to ja jestem głupia, czy on rzeczywiście jest złym człowiekiem? Sprał mi mózg. W końcu sie opamiętałam i rozstałam z nim. Trochę mnie męczył potem, ale udawałam że jest powietrzem. Udało się i dzisiaj znowu się uśmiecham.

Przemyśl to.

Ps. Zbieraj pieniądze, żebyś miała coś swojego.

30

Odeszłm!!!! Jestem teraz sama jak palec musiałam jak najdalej sie wyprowadzić chce sie spotkać cały czas serce mówi ze nie ale on straszy ze sobie cos zrobi. Sprawa świeża bo dopiero druga noc i boje sie ze nie dam rady:(

31

Gratulacje. Tak trzymaj smile

On nic sobie nie zrobi, to tylko szantaż, żeby Cię znów mieć pod kontrolą.
Nie ponosisz odpowiedzialności za jego życie. Jego decyzje, jego odpowiedzialność.
Ty masz swoje życie i najważniejsze zadanie, żeby swoim życiem odpowiednio się zająć.

32

Dziękuje tego mi trzeba motywacji:) musze dać radę dla siebie smile tym bardziej ze nie wyprowadziłam sie przez wyzwiska ale siniaki sad musze dać radę musze w to wierzyć:)

33

Pijak zawsze będzie groził, że sobie coś zrobi, ale nie zrobi. Nie daj się. Najlepiej zapisz się na terapię dla współuzależnionych bo niestety ale jesteś. Pierwszy krok już uczyniłaś. A jeśli wyprowadziłaś się przez siniaki to odwiedź również policję i zgłoś nękanie oraz znęcanie się.

34

Tez mi radzono zeby z tym iść i założyć mu niebieska kartę ale ja nie chce juz z nim mieć nic do czynienia.... Jestem 300km dalej mam nadzieje ze mnie nie znajdzie smile

35

Będziesz chciała rozwodu. Pijak jak to pijak będzie utrudniał. Zgłoszenie sprawy na policję to będzie dobra karta przetargowa przy sprawie rozwodowej.

36

Ja mam dużo świadków jak mnie traktował a ta całe sytuacje miały miejsce tydzień temu na twarzy juz zszedł na rękach zostało i nie chce z tym biegać na policję . Jak będę chciała rozwodu nikt nie stanie po jego stronie bo dużo osób wiedziało jak sie zachowuje. Jestem dobrej myśli smile

37

Basia02c napisał/a:

Odeszłm!!!! Jestem teraz sama jak palec musiałam jak najdalej sie wyprowadzić chce sie spotkać cały czas serce mówi ze nie ale on straszy ze sobie cos zrobi. Sprawa świeża bo dopiero druga noc i boje sie ze nie dam rady:(

Basieńko...
Błagam Ciebie na wszystko! Pod żadnym pozorem nie wracaj do niego!

38

Sponiewierana napisał/a:
Basia02c napisał/a:

Basieńko...

Boże daj siły mi zeby to wytrwać sad

39

Basia02c napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:
Basia02c napisał/a:

Basieńko...

Boże daj siły mi zeby to wytrwać sad

Masz to, czego 18 lat temu nie miałam ja Basieńko.... Masz tę siłę, w sobie. Nie skończ tak jak ja...

40

Jak wrocisz bedzie mial nad Toba przewage i bedzie wiedział , ze jestes mu uległa , Mimo bolu serca i wariacji w samym sobie postaw na swoim i nie wracaj .
Nie jestes sama , tak Ci sie tylko wydaje . Jest wiele skrzywdzonych samotnych kobiet  ibedzie . A z alkoholem nigdy Ty nie wygrasz

41

Basiu dzień dobry
Oczywiście, że dasz radę!
Zaglądaj tu, pisz żeby się wypisać, wyzłościć, wypłakać.
Niektórzy potrafią tu przytulić i trzymać w silnym uścisku, gdy nie ma się siły na stanie na własnych nogach!

Nie wracaj pod żadnym pozorem po kolejne siniaki. Pieczątkami miłości są nie sińce, ale pocałunki ...
DASZ RADĘ !

42

Witaj Basiu! Poradzisz sobie, nie możesz w żadnym wypadku się z nim kontaktować, najlepiej w ogóle nie odpisuj na jego SMSy i mejle, bo będzie próbował Tobą manipulować. Zadbaj teraz o siebie. Poszukaj pracy w nowym miejscu, może jakiś kurs po godzinach (żebyś nie miała za dużo czasu na myślenie) albo aerobik? Na takich zajęciach grupowych można poznać wiele życzliwych osób smile

43

Dziękuje wszystkim za tyle otuchy bardzo bylo mi potrzebne:) najlepsze jest to ze od dawna nie czułam sie tak dobrze tak spokojnie smile jestem w jakimś sensie szczęśliwa smile musze od poczatku i wierze ze mi sie uda:) dziękuje wszystkim :*

44

Witam

już dwa tygodnie poza domem... Jak jest:) codziennie telefony od znajomych mówią że jestem silna że pod żadnym pozorem nie mam do niego wracać nawet dostałam propozycje pracy i mieszkania za darmo bliżej moich rodzinnych stron:)

Jak rozmawiam z znajomymi to mówią że jestem o wiele spokojniejsza tak jak kiedyś smile

czuje że żyje:)

wiem że będzie dobrze.

Nie tęsknie za nim jest mi niesamowicie dobrze bez niego....

Pozdrawiam
i dziękuje

45

Brawo! Obyś wytrwała

46

Trzymam mocno kciuki smile smile smile

Posty [ 47 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » chce odejść od męża po roku małżeństwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024