Proszę pomóżcie.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę pomóżcie..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Proszę pomóżcie..

Witam Was wszystkie Drogie Forumowiczki!

Założyłam konto aby podzielić się z Wami moim problemem , który nie pozwala mi żyć.

Mam 20 lat, pochodzę z Lublina, od listopada mieszkam w Opolu z facetem z którym żyję już ponad 2 lata. Udało mi się przeżyć jego misję w Afganistanie, a potem postanowił pieniądze przeznaczyć na mieszkanie właśnie w Opolu ( on również jest z Lublina, ale jednostka go trzyma, a na wschodzie niestety nie ma drugiego takiego blogu).

Otóż sedno problemu polega na tym, że nie mogę się w tym miejscu odnaleźć. Od dwóch lat tu przyjeżdżam, od ponad połowy roku mieszkam w naszym nowym mieszkaniu. NIESTETY z dnia na dzień coraz bardziej tęsknie za domem. Zawsze miałam tam mnóstwo przyjaciół, dobry kontakt z rodziną, miasto znam jak własną kieszeń. Tu nie mam nikogo. Przez to, że mieszkam z facetem ludzie nie odbierają mnie jako młodą, chcącą się nadal bawić osobę. Muszę się przyznać, że to już drugie podejście jeśli chodzi o bycie razem - w tamtym roku pierwszy raz się do niego wyprowadziłam, ale już po miesiącu z powrotem wróciłam do domu.

Kocham go, ale ta sytuacja bardzo mnie męczy. Nie chcę zostawić go tylko dlatego, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Może Wam się to wydać głupie, ale bardzo proszę Was o obiektywne odpowiedzi - zrozumcie, nie mam nikogo komu mogłabym o tym powiedzieć, nie licząc oczywiście przyjaciół z Lublina, którzy mają jedno antidotum - "pakuj się i wracaj do Nas, doskonale wiesz, że tu jest Twoje miejsce"

Z góry dziękuje i pozdrawiam,

Lubelanka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Proszę pomóżcie..

Jest takie przysłowie "tam dom twój, gdzie serce twoje". Cztery ściany i znajome ulice nie tworzą domu. Dom to rodzina. A tą zakładasz ze swoim mężczyzną. Trudno jest pożegnać rodziców, czy przyjaciół. Ale co to za przyjaciele, którzy jedynie podjudzają twoje obawy? powinni cie wspierać, a nie dokładać węgla do pieca.

Nie martw się - nawet nie zauważysz kiedy się zadomowisz.

3

A w tym Opolu uczysz się? Pracujesz?
Znajdź sobie jakieś zajęcie np szkołą tańca czy coś by zająć czas i mieć możliwość poznawania nowych ludzi,a może akurat z kimś się zaprzyjaźnisz.
Nie martw się daj sobie jeszcze trochę czasu, a zobaczysz że wszystko się ułoży smile

4

A mieszkajac w Opolu cos robisz? np studiujesz lub pracujesz? Bo tylko wychodzac do ludzi mozesz kogos poznac i z kims sie zaprzyjaznic.

P.S ja tez mieszkam w Opolu, 5 min od jednostki wojskowej smile

5

Nawet nie zauwazylam ze napisalam to samo co Nunka88 wink

6

Pracuję. To jedyna rzecz dzięki której się odrywam i nie myślę o tym. Mam nadzieję, że to przejdzie. Najgorsze jest to, że czekam już ponad pół roku i zero skutku. Należę do osób stawiających wszystko na jedną kartę, ale wiem, że ofiarą w tej sytuacji będzie On. Najbardziej chyba boję się siebie i swoich reakcji.

7

Ehh, kobiety jednak często są jednomyślne smile
Do karo3456: W takim układzie mieszkamy całkiem niedaleko od siebie. Chyba nawet trafiłam na jedno z lepszych osiedli w Opolu smile

8

Rozumiem Cię, że ciągnie Cię do rodzinnych stron, to jest jak najbardziej zrozumiałe. Ale popatrz, dorosłe życie na tym polega, odchodzi się od rodziny, rodziców czy przyjaciół żeby założyć własną rodzinę. Nie licz na przyjaciół, nie zważaj na to co oni mówią, bo przyjaźnie są a mogą w każdej chwili się skończyć. Teraz najważniejszy w Twoim życiu jest męźczyzna. I to na tym się skup. Uwierz mi, że się zadomowisz, może nie nagle, bo do wszystkiego potrzeba czasu, ale to kiedyś nastąpi. A kolegów czy koleżanki zawsze można poznać nowych. smile Wystarczy, że wybierzesz się na jakąś imprezę i na pewno spotkasz ludzi, którzy mają takie samo zapatrywanie na świat. smile

9

Nie siedź w domu, pogoda jest piękna:) Poznasz ludzi, tylko daj im szansę, by oni poznali Ciebie:) Ja przez faceta mieszkałam w dużym mieście 2 lata, a od pół roku dopiero mam tam znajomych. Nie mówię, że winny jest Twój facet, tylko chodzi mi o to, że nie trzeba dawać się powstrzymywać czemukolwiek lub komukolwiek przed wyjściem do ludzi. Nie wstydź się zagadać, wyluzuj się i zaszalej. Nie jesteś w więzieniu, żeby ciągle w nim siedzieć:) A ludzie są zajebiści:) I zaraz spotkasz, takich, z którymi się zrozumiesz bez słów:)

10

Lubelanka rozumiem cie bardzo dobrze, ja mialam tez bardzo ciezko na poczatku. dla meza (narzeczonego wtedy) zmienilam panstwo i bylam w miejscu gdzie nie rozumialam jezyka. wszyscy znajomi byli jego znajomymi, a ja kompletnie nie znalam miasta w ktorym zamieszkalismy. Bylo mi bardzo ciezko ale po paru miesiacach tylko dlatego, ze wychodzilam z domu, sama poznalam krag swoich wlasnych przyjaciol. Ty masz ta przewage, ze to to samo panstwo i masz prace. Ja nie mialam pracy z ludzmi (pracowalam z domu dla poprzedniego pracodawcy z innego kraju) i bylo mi naprawde naprawde zle czasem.
Zaczelam chodzic na basen, silownie, joge, wychodzic do galerii i innych miejsc i z czasem poznalam mase znajomych. Poczatek problemow z netem w domu rowniez dodal mi fajnych przyjazni w cafe z wifi.....takie wszystkie male pomysly na spedzenie czasu daja mozlowosci nowych przyjazni.

Trzymam kciuki!

Wieczne Miasto BG

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę pomóżcie..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024