Hej
Jestem z chłopakiem 1,5 roku i chciałabym wiedzieć jakie ma plany wobec mnie. Boję się jednak sama poruszyć ten temat i nie bardzo wiem jak. Mój chłopak czasem używa sformułowań jak "nasze dzieci" albo kiedy oglądamy coś w sklepie mówi, że chce żebyśmy mieli coś takiego w domu. Nie wiem jednak czy mogę to odbierać jako sygnały, że myśli o mnie poważnie czy to tylko takie gadanie. Nie zależy mi na szybkim ślubie ale też nie chcę, żeby skończyło się tzw. "przechodzonym związkiem".
Moze po mesku wprost: "Kochanie, wiem, ze moze to za wczesnie, choc z drugiej strony jestesmy razem 1,5 roku, wiec w sumie to czasem sie zastanawiam jak bedzie wygladac nasza przyszlosc. Fajnie mi tak jak jest i lubie czasem marzyc sobie, ze nasz zwiazku to taki na cale zycie i ze w przyszlosci bedzie nam ze soba rownie dobrze jak teraz. A Ty jak myslisz?"
Albo po kobiecemu, dyplomatycznie: kiedy on wspomni "nasze dzieci", "w naszym domu". Wtedy pociagnij temat ![]()
No wiesz, skoro jesteście razem 1,5 roku to raczej nie jest to dla zabawy. Gdyby chłopak nie myślał o Tobie poważnie to nie przeszloby mu przez głowe żeby miec z Tobą dzieci
Ale pytaj, jeżeli chcesz to od niego usłyszeć. Nie ma czego się bać - jeżeli facetowi zależy to takie pytanie go przecież nie odstraszy od Ciebie, zreszta każdy dojrzały facet powinien umieć się w tej kwestii określić.
Podzielam zdanie koleżanek.
Zapytaj przy możliwej do tego sytuacji- będziesz wiedziała na czym stoisz:)
Powodzenia!
Porozmawiaj z nim inaczej sie nie dowiesz,faceci czesto uzywaja takich okreslen o przyszlosci
Hej
Jestem z chłopakiem 1,5 roku i chciałabym wiedzieć jakie ma plany wobec mnie.
Parsknelam tu smiechem
W sumie wiem o co Ci chodzi, ale tak naprawde w tym MY Ci nie pomozemy
Tylko Twoj facet.
Ale skoro mowi o dzieciach, czy wspolnym domu.. to chyba jednak troche powaznie mysli
oni raczej nie "szastaja" takimi tekstami ![]()