Moj chlopak I jego byla dziewczyna... Prosze o porade - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj chlopak I jego byla dziewczyna... Prosze o porade

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Moj chlopak I jego byla dziewczyna... Prosze o porade

Witajcie drogie forumowiczki I forumowicze bo tych tu ostatnio wiecej smile kocham to forum I czytam juz bardzo dlugi czas I chyba najwyzsza pora zebym sama sie wyzalila.Postaram sie jak najkrocej I najdokladniej. Otoz od 10 miesiecy jestem w zwiazku z amerykaninem (korzenie ma hiszpanskie).mieszkam w usa. Nie jest to latwy zwiazek czasem bo bariera jezykowa I roznica kultur jakas tam jest ale kocham go I naprawde czuje ze to jest juz ten wlasciwy. nazwe go F to bedzie mi latwiej pisac. Otoz zanim poznalam F on byl w zwiazku z 5letnim stazem kobieta 6 lat starsza (on mial wtedy 23 ona 29 co mu zaimponowalo). Byl to bardzo burzliwy zwiazek, wiele razy zrywali, jednak wracali do siebie a potem znowu I tak w kolko. On probowal sie od niej uwolnic ,blokowal jej numer, poznawal inne dziewczyny ale ona nie chciala mu dac spokoju I zawsze sie poddawal I wracal do niej z nadzieja ze bedzie lepiej. Rodzina jego nie lubila jej ani koledzy jego, jak tylko go poznalam to wszyscy mi zaczeli opowiadac jaka ona byla nienormalna, rozbijala szklanki na imprezach, bardzo lubil alkohol I straszna dramatyczka z niej I manipulatorka byla. Ja poznalam mojego zaczelismy sie spotykac,  ona non stop do niego dzwonila, pisala a on tylko zalil sie do mnie jaka byla niedobra, pokazywal wiadomosci jakie rzeczy do niego okropne wypisywala I jak go traktowala. Tak wiec miedzy nami rozwijalo sie uczucie , ona mu jeszcze glowe zawracala az raz z nim zerwalam bo powiedzialam ze on musi skonczyc swoja przeszlosc I albo ona albo ja.  Wybral mnie po raz pierwszy od 5 lat  wybral inna dziewczyne a ja w sumie to myslalam ze moze do niej wroci. Zamieszkalismy razem po 5 mc I ona sie o tym dowiedziala wpadla w szal bo oni byli ze soba tak dlugo I razem nie mieszkali. Wiem ze gadal z nia wiele razy I ze ona jeszcze do niego pisala, plakala, obiecywala ze sie zmieni itd. Ale skusilo mnie wczoraj zobaczyc jego billing telefonu I oni ze soba rozmawiaja dosyc czesto , raz lub dwa w tygodniu, I ja po prostu nie rozumiem. Zrobilam mu awanture bo nie rozumiem po co on jeszcze z nia gada skoro ona byla taka zla itd. Wiem ze sie z nia nie spotyka bo praktycznie caly czas spedzamy razem , wiem ze mnie nie zdradzil tez. Ale ja nie umiem zrozumiec I zaakceptowac tego ze on z nia gada. On mi powiedzial ze to bylo 5 lat itd I ze to ciezko zrozumiec , ze nie jest tak latwo wymazac tego ale nigdy by juz nie wrocil do niej I tego zycia. Sam doradzil mi zebym porozmawiala z kims albo nawet napisala na tym forum . Zwiazek nasz jest dobry, mieszkamy razem, mamy wspolne pieniadze ,planujemy wiele rzeczy, oszczedzamy razem. Tylko ja nie rozumiem czemu on raz na zawsze nie potrafi pozbyc sie tej bylej ??? Jak Wy myslicie mam sie czym martwic ??? Przepraszam za tak dlugiego I moze chaotycznego posta ale ciezko jest opisac 10 miesiecy w jednym poscie. czasami ja juz nie wiem co mam myslec. Wiem ze on mnie bardzo kocha bo robi wiele rzeczy dla mnie ktorych nigdy z nia nie robil ale te ich rozmowy. prosze o porade

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moj chlopak I jego byla dziewczyna... Prosze o porade

Facet byl z babką 5 lat w ciągu których wielokrotnie się z nią rozstawal, po czym wracał jak bumerang. Tobie mowi, że ma jej dosyć, a jednocześnie wciąż utrzymuje z nią kontakt... Trochę mi tutaj się coś nie zgadza. Z jednej strony mówi jaka to ona niedobra i zła, a z drugiej dzwonią do siebie, w dodatku piszesz że jego byla wciąż coś kombinuje i chce żeby on do niej wrocił. Być może to tylko nieszkodliwe rozmowy, ale według mnie facet trochę kręci i jest mało zdecydowany. Sam fakt, że kilka razy wracal do swojej byłej swiadczy o tym, że nie do konca wie czego chce, albo jest w stosunku do niej bardzo ulegly. Co oczywiście nie oznacza tego, ze mają romans czy kręcą na boku.. Ale mimo wszystko ja bylabym czujna i spytalabym sie tego faceta jakie są w tym momencie jego relacje z byłą i w jakim celu się kontaktują.

3

Dla Waszego dobra - powinien zerwać z nią kontakt definitywnie.
Nie wyobrażam sobie żeby być z kimś komu nie mogę ufać - a zatajanie kontaktów z byłą, tym bardziej  "chorą miłością", nie jest dobrym fundamentem dla związku.
Z drugiej strony mówienie o uzależnieniu może być w tym przypadku dla niego tylko wymówką do tego aby nadal tkwić w tym dziwnym układzie.. pomiędzy Wami obiema.

4

Dziekuje za rady dziewczyny, wzielam je sobie do serca. Byla konfrontacja wczoraj I jedyne to co uslyszalam to ze jestem szalona I nienormalna ze sprawdzilam jego rozmowy, ze to ze z nia rozmawia to nie jest nic zlego bo mnie nie zdradzil, ze to wszystko moja wina I ze ja niszcze nasz zwiazek bo doszukuje sie niewiadomo czego no I ze jestem niepewna w tym zwiazku I czuje sie zagrozona a nie powinnam byc, ze powinnam byc pewna siebie I tego zwiazku. Ze jestem niedojrzala i szukam problemow na sile no I on z nia gada tylko po kolezensku I czuje sie zle bo ona placze non stop I jemu jest jej zal. Do cholery co mnie ona obchodzi, traktowala go jak smiecia przez tyle lat I nagle ona wszystkiego zaluje. On twierdzi ze on z nia tylko po kolezensku ale ja wiem ze ona pracuje nad tym zeby go odzyskac. Ale to jest moja wina bo to ja jestem niepewna , to ja zachowuje sie jak dziecko I szpieg I on nic zlego nie zrobil ze z nia gadal non stpp bo przeciez mnie nie zdradzil a ukrywal ze z nia rozmawia bo wiedzial ze ja bede zla I I wpadne w szal. Dodam ze jego byla nieraz mi ublizala poprzez smsy albo wiadomosci na fb ktore pisala do niego ze ja jestem brzydka I ze jak on w ogole wolal mnie a nie ja. To wszystko jest chore. Laska mi ubliza a ja mam byc ok z tym ze oni sa friends. Najgorsze jest to ze do mojego faceta to nie dociera, on widzi wszystko zupelnie inaczej. Prosze doradzcie co ja mam z tym zrobic wszystkim.

5

A czy on nie czuje się źle kiedy jego była ubliża tobie? Jej płacz go boli na tyle, żeby poświęcać jej uwagę, a obelgi rzucane w twoją stronę są dla niego ok? Żaden ze mnie ekspert, sama mam tu problem, ale na mój gust, chłopak powinien bardziej się określić/wybrać... nie wiem jak to nazwać. Powiedz mu o tym na spokojnie jeszcze raz, o tym, czego oczekujesz, czego sobie nie życzysz, a także o tym, że boli cię to wszystko, pomimo tego jak on to widzi. Jest z tobą, więc twoje uczucia na pewno liczą się dla niego bardziej niż tamtej dziewczyny i tym powinien się kierować.

Gdyby tobie nie przeszkadzała ta "przyjaźń", to nie byłoby problemu, ale skoro on che być z tobą a nie z nią, a ciebie dręczy fakt ich dalszych relacji, w takim razie on powinien z tej "przyjaźni" zrezygnować. I umówmy się, tu chodzi o przyjaźń z bylą... a nie z kumplem z wojska, który ci nie podpasował, bo tak i już:-)

6

Sytuacja nie do pozazdroszczenia... Myślę, że Twoje obawy są słuszne i musisz być ostrożna w tym związku. Gdyby tak naprawdę chciał, by dała mu spokój, to przecież znalazły sposób, by się odczepiła, zmieniłby numer itp, a np w ostateczności podał na policję za nękanie. Na pewno nie dopuściłby do tego, by wtrącała się w Wasz związek. Dlatego, musisz się zastanowić czy taki związek ma sens, no i Twój luby.. bo jak nic nie zmieni, to kiepsko to wróży na przyszłość.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj chlopak I jego byla dziewczyna... Prosze o porade

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024