Przykłady dlaczego warto byc kobietą. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Przykłady dlaczego warto byc kobietą.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1 Ostatnio edytowany przez stokrotka28 (2009-03-04 00:33:34)

Temat: Przykłady dlaczego warto byc kobietą.

Mam nadzieję,że nie robię kopii żadnego posta jeśli tak to przepraszam,ale chcę wam przedstawić 51 powodów dlaczego warto być kobietą.Oczywiście nie jest to mojego autorstwa.
Miłego czytania  big_smile

Dlaczego warto być kobietą:

1. Nie musisz zastanawiać się, czy już nadszedł dzień tygodnia, w którym należy się wykąpać.
   2. Nikt nie nazwie cię męską szowinistyczną świnią.
   3. Możesz uprawiać seks i jeszcze ci za to zapłacą.
   4. Potrafisz być dwuznaczna.
   5. Od wieków wiadomo, że mężczyzna jest głową, a kobieta szyją, która tą głową kręci.
   6. Nie musisz przejmować się nieoczekiwaną wypukłością pod rozporkiem.
   7. Wystarczy, że założysz bluzkę z dekoltem, a znajdzie się samiec, który nie oderwie od ciebie wzroku (i rąk).
   8. Nigdy nie myślisz o tym o ile centymetrów powinien zwiększyć się twój biceps.
   9. Zawsze możesz udawać, że było ci dobrze...
  10. Nikt nie oczekuje od ciebie, że utrzymasz rodzinę.
  11. Moda męska jest ograniczona.
  12. Wchodząc do toalety zawsze odpoczniesz ? siadając.
  13. Nie trzeba ci mówić, kiedy zmienić skarpetki.
  14. Potrafisz ugotować cos więcej niż ryż z paczki.
  15. Możesz jeździć stopem, mając pewność, że nie będziesz machać ręką przez 3 godziny.
  16. Nie dostaniesz w twarz za chęć do życia.
  17. Będąc matką od razu pokochasz własne dziecko.
  18. Nie musisz trenować, by twoja klatka piersiowa nabrała odpowiednich rozmiarów.
  19. Nikt nie każe ci się ekscytować na widok facetów w kolanówkach biegających za piłką.
  20. Zawsze biją się właśnie o ciebie.
  21. Nie martwisz się o to, czy już przeszłaś mutację.
  22. Kobieta może się rumienić.
  23. Nikt nie włoży ci palca w odbyt, jeśli nie masz na to ochoty (a propos komisji poborowych).
  24. Płacz ? nawet bez powodu ? nie będzie przejawem mazgajstwa.
  25. To ciebie przepuszcza w drzwiach.
  26. Brak wytrysku może doprowadzić cię do śmiechu.
  27. Nie martwisz się o to, czy on zamówi coś na co cię nie stać.
  28. Możesz udawać małą, bezradną istotę.
  29. Być wrażliwą to żaden wstyd.
  30. Nie przezywasz stresu związanego z kupnem prezerwatywy.
  31. Twoje zachowanie zawsze da się wytłumaczyć ? hormony.
  32. Wbrew powszechnym opiniom ? to facet jest największym plotkarzem.
  33. Masz tyle wyobraźni, że nie musisz wydawać pieniędzy na ?Catsa?.
  34. Farbowanie włosów nie będzie uznane za dewiację.
  35. Nigdy nie spytasz: czy to jest łechtaczka?
  36. Nie musisz wiedzieć nic o czołgach.
  37. Przeżywasz dwa rodzaje orgazmu.
  38. Nie musisz udawać, że bawią cię dowcipy o blondynkach.
  39. Nie myślisz penisem.
  40. Tylko w twoim przypadku słowo ?nie? może znaczyć ?tak?.
  41. Zawsze możesz użyć świecy.
  42. Kobieta nie bije męża.
  43. Jesteś w stanie zrobić to 10 razy i nie masz dość.
  44. Co to do diabła jest wiertarka udarowa?!
  45. Kobieta wykonująca męski zawód nie będzie zażenowana.
  46. Nie zgłupiejesz dla faceta do tego stopnia, by śpiewać serenady pod jego oknem.
  47. Kobieta potrafi cieszyć się z kwiatka.
  48. Seks miedzy dwiema kobietami nigdy nie powoduje odruchów wymiotnych.
  49. Kobieta nigdy nie zostawi cię dla twojej przyjaciółki.
  50. Jeśli zajdziesz w ciążę masz pewność, że brałaś w tym udział.
  51. To właśnie dla kobiety facet traci głowę!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przykłady dlaczego warto byc kobietą.

Łał Stokrotko:)
Chociaż w punkcie 42...nooo czasami patelnia idzie w ruch :PP hehehehe...
Warto dodać, że kobieta to najlepsza aktorka pod słońcem xPP, niektóre wiedza co to jest wiertarka udarowa

3 Ostatnio edytowany przez stokrotka28 (2009-03-01 21:38:55)

Hi hi luuuzna no tak z tą wiertarką się zgodzę,nie które tak samą wiedzą coś o czołgach,ale tak ogólnie chodziło mi o pokazanie jakie jesteśmy,zawsze listę można powiększyć o kolejne punkty big_smile

Dodatkowa informacja,może którąś z was zaciekawi w poście"czy czujecie się czasem niedowartościowane przez swoich partnerów"-załączyłam instrukcję obsługi męża.

4

52. ma intuicje smile

5

smile 51 tongue

6

Stokrotka, to jest świetne !! smile:):)

7

Dorzucę wam jeszcze 13 powodów dlaczego warto być kobietą  big_smile

1. Pierwsze wysiadałyśmy z "Titanica".

2. Możemy straszyć szefów tajemniczymi ginekologicznymi wymówkami.

3. Wystarczy, że zapłaczemy i nie musimy płacić mandatów.

4. Kiedy tańczymy, nie wyglądamy jak żaba w sokowirówce.

5. Darmowe drinki, darmowe kolacje, darmowe kino.

6. Nowa szminka daje nam inne spojrzenie na życie.

7. Żeby nas rozśmieszyć nie trzeba pierdzieć.

8. Jeśli zapomnimy się ogolić, nikt nie musi widzieć.

9. Potrafimy pogratulować swojej kumpelce bez dotykania jej tyłka.

10. Jeśli jesteśmy głupie, niektórzy uznają to za "słodkie".

11. Same potrafimy ubrać się gustownie.

12. Potrafimy rozmawiać z osobą płci przeciwnej bez wyobrażania sobie jej nago.

13. Są takie przypadki, kiedy czekolada potrafi rozwiązać wszystkie nasze problemy  big_smile  big_smile  big_smile

8

stokrotka28 napisał/a:

Dorzucę wam jeszcze 13 powodów dlaczego warto być kobietą  big_smile

7. Żeby nas rozśmieszyć nie trzeba pierdzieć.

hahahahahah

9

Dobre... smile

Co prawda nie na temat, ale napiszę:

Ostatnio słyszałam, że według facetów kobieta powinna umieć robić 70 rzeczy.
Jakich?
Odpowiedź brzmi: gotować i 69...

Mógł to wymyślić tylko facet... wink

10

super!! hahahaha ale się uśmiałam big_smile więcej proszę!! wink

11 Ostatnio edytowany przez stokrotka28 (2009-03-06 18:37:08)

Wiedziała,że się wam spodoba big_smile big_smile big_smile
Dorzucę jeszcze kilka przykładów,które znalazłam:D

1) kobietom więcej wolno - jeśli przywitasz się z kumpelą w policzek, będzie to ok, pomyśl sobie, jak by to wyglądało gdyby zrobili tak faceci.. ;/
2) kobieta może być słaba - to ze nie umiesz odkręcić korka od butelki, świadczy co najwyżej o twojej kobiecości, a nie o tym ze jesteś mięczakiem
3) kobieta może płakać- oczywiście facet też, ale wg. popularnej domeny "faceci nie płaczą" nam, kobietom, w tej kwestii też więcej wolno
4) ach, te spojrzenia, kiedy latem w zwiewnej sukience przechodzisz obok grupki kolesi...
5) to do faceta zwykle należy pierwszy krok - jako kobieta nie musisz martwić się o to, czy "czy ona się zgodzi..."
6) jako kobiety jesteśmy uważane za delikatne, wrażliwe kwiatuszki które trzeba chronić - czyż to nie jest urocze??
7) szafa pełna ciuchów- widziałaś kolekcje butów u faceta?? albo koszulkę na ramiączkach w motylki?? nie? a są przecież takie słodkie....;p
tak wiec, mimo wieeeelu trudnosci, nasze, kobiece, życie i tak jest 110000000razy lepsze od facetów big_smile 

Jak coś jeszcze znajdę to wstawię:D big_smile big_smile big_smile

12

kobiety górą ! big_smile

13

wszystkie jesteśmy cudowne, za to że po prostu jesteśmy!!! a te wszystkie punkty ww to tylko potwierdzenie tej tezy big_smile

14

stokrotka28   dobre big_smile 
Wsumie to co każda dodała jest super big_smile 
pozdrawiam..:)_

15

wiecie co myślę że to co wypisała Stokrotka28 to jest prawda i już no ale zobaczcie co przeczytałam brutalnego wręcz na temat kobiet na jakimś blogu..

"Kobieta jest jak Warszawa: z jednej strony Wola i Ochota, z drugiej Brudno i Włochy..."

no co za masakra!! ratujmy naszą opinię wink a swoją drogą to nie wiem jak jest z tą Warszawą bo aż tak jej nie znam wink

16

Dziewczyny doskonaly tekst

17

Czyli baby górą!!! big_smile big_smile big_smile

18

noelle87 napisał/a:

wiecie co myślę że to co wypisała Stokrotka28 to jest prawda i już no ale zobaczcie co przeczytałam brutalnego wręcz na temat kobiet na jakimś blogu..

"Kobieta jest jak Warszawa: z jednej strony Wola i Ochota, z drugiej Brudno i Włochy..."

no co za masakra!! ratujmy naszą opinię wink a swoją drogą to nie wiem jak jest z tą Warszawą bo aż tak jej nie znam wink

To ja współczuję tylko facetowi który to wymyslił....jak widać miał traumatyczne doswiadczenia....
A te "włochy"....brrrr.......kto dziś je choduje.....:)

19

Ja dodam tylko,że miał szczęście,że takich słów nie napisał na tym forum,bo kiepsko bym go wtedy widziała.

20

Hahha..dobre :-) ..chociaż humor mi sie troszke od razu poprawil :-)....Dzieki dziewczyny :-)

21

Stokrotka28 masz jeszcze jakieś inne teksty? zwłaszcza dziś ważne by udowodnić że my kobiety jesteśmy super big_smile i bez nas jest bardzo ciężko smile

22

Jasne,że jestesmy super....Gdyby nie my....to na kogo by patrzyli z takim błyskiem w oku....?Kogo by podziwiali....?Kto by pozwalał im masować swoje piękne stopki.....? Kto pozwoliłby im się rozpieszczać????

23

Znalazłam jeszcze kilka przykładów hi hi hi,widzę,ze spodobało się Wam kobietki ale chociaż w taki sposób możemy udowodnić,że jesteśmy nie zbędne dla facetów big_smile big_smile big_smile

1.Kobiety to płeć piękna!

2.Nie nosimy piwnych brzuszków w przeciwieństwie do niektórych mężczyzn.

3.Nie nosimy cegieł na budowie.

4.To pod naszym sercem rośnie maluszek.

5.Mamy pewien comiesięczny problem ,dzięki któremu nasz organizm się oczyszcza i dłużej żyjemy.

6.Możemy( i często tak jest )zgrywać głupiutkie i nieporadne ,jak nie chce nam się czegoś robić i z głowy ,ktoś robi to za nas smile

7.Jak nie mamy ochoty na seks zawsze możemy wymyślić jajeczkowanie .

8.Nie musimy same naprawiać swojego auta .

9.Brudną robotę taką jak przepychanie kibelka czy odtykanie zlewu zlecamy hydraulikowi często zdarzą się że przystojnemu ,no ewentualnie mężowi.

10.Możemy buszować po sklepach i nikt nie będzie nam miał za złe ,bo każdy facet już si.ę przyzwyczaił do takich zachowań.

11.Nie odbywamy służby wojskowej .

12.Kiedy przekroczymy prędkość ,robiąc piękne oczy ,często zmniejszamy mandat smile

13.W pubach nie musimy wydawać pieniędzy zawsze znajdzie się darmowy drink dla ładnie uśmiechającej się pani

14.Możemy nosić szpilki ,stringi i tipsy które są mega sexi smile

15.Możemy jeździć do kochanka pod pretekstem wizyty u fryzjera czy kosmetyczki .

16.Mamy podzielność uwagi i pamięć do imion dzięki czemu możemy mieć kilku facetów jednocześnie smile

17.Łatwiej jest nam złapać stopa smile

18.Swoim wyglądem przyciągamy wzrok więc jest nam łatwiej w staraniu o pracę .

19.Nie musimy kupować prawie wcale perfum faceci na każdą okazję nam je kupują smile

20.Dostajemy piękne kwiaty ,prawie po każdej awanturze!

24

swietne big_smile
przy okazji "  23. Nikt nie włoży ci palca w odbyt, jeśli nie masz na to ochoty (a propos komisji poborowych)." to jest sprawdzanie na ile sobie  facet pozwoli i jak sie bedzie zachowywal w wojsku np czy nie rzuci sie z piesciami na dowodce big_smile
widzisz mi nikt palca nie ladowal ani nawet nie ogladal klejnotow. Poprostu sobie na to nie pozwolilem mimo zagrywek psychologicznych ze strony komisji...sledczej:P

25

facet7 napisał/a:

swietne big_smile
przy okazji "  23. Nikt nie włoży ci palca w odbyt, jeśli nie masz na to ochoty (a propos komisji poborowych)." to jest sprawdzanie na ile sobie  facet pozwoli i jak sie bedzie zachowywal w wojsku np czy nie rzuci sie z piesciami na dowodce big_smile
widzisz mi nikt palca nie ladowal ani nawet nie ogladal klejnotow. Poprostu sobie na to nie pozwolilem mimo zagrywek psychologicznych ze strony komisji...sledczej:P

I nie byłeś w wojsku jak mniemam....? smile

26

pewnie ze nie wink i staralem sie o to maksymalnie. Bo nie mam zamiaru majac 40 lat, zone i dwojke dzieci dostac wezwania na przeszkolenie i biegac rzucajac granatami gdzie czolg czycha zeby mnie rozjechac;) dobrze ze sie system zmienil

27

Warto być kobietą,to w odpowiedzi na temat postu,bo:jesteśmy jedyne,niepowtarzalne,wyrozumiałe,piękne ciałem i sercem...

28

hehe pewnie wink

29

Ostatnio gdzieś przeczytałam:

"(...) Serce kobiety jest tym co powoduje, że świat się kręci. Kobiety robią więcej niż to, że rodzą. Przynoszą radość i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety mają wiele do powiedzenia i do dania. Tak, serce kobiety jest zadziwiające"

Ogólnie jak się to czyta wszystko, to można się i pośmiać i dowartościować smile
Babeczki górą!!!! big_smile

30

Dziecko jak Skarb
Dziecko jak Kwiatu Pąk,
pod kobiecym sercem
w objęciach ciepłych rąk
uśmiecha się w duszy,
radośnie - by lęk i smutek
skruszyć...

(...)sercu kochanemu(...)

To tak w ramach macierzyństwa big_smile

31

poczytajcie

1. Mężczyźni są silniejsi, ale nie biją kobiet, bo są fajni.
2. Kiedy mężczyzna widzi w sklepie cudowny obrus, nie kupuje go, jeśli ma już cztery takie.
3. Mężczyzna jest oszczędniejszy. Układy: płciowy i wydalniczy dzielą jeden przewód i nie przeszkadza to w życiu.
4. Mężczyzna potrafi sikać na stojąco nie oblewając się przy tym.
5. Mężczyzna jest miły i daje kobiecie wygrać. To dlatego wymyślił tak mało punktów na swoją wyższość.
6. Mężczyzna umie rozmawiać przez telefon krócej niż minutę
7. Mężczyzna potrafi mówić krócej niż minutę
8. Mężczyzna nie musi się martwić czy buty pasują mu do torebki
9. Ubrania mężczyzn są przede wszystkim wygodne a potem ładne, a nie odwrotnie.
10. Mężczyzna nie musi obgadywać jak fatalnie ubrali się inni faceci na imprezie.
11. Mężczyzna wie coś o czołgach, ekonomii, sporcie, technice i biologi jednocześnie.
12. Kiedy mężczyzna mówi tak znaczy to tak, kiedy kobieta mówi tak znaczy to wszystko od tak po nie aż do nie wiem.
13. Dla mężczyzny szybka decyzja to 3 sekundy, dla kobiety 3 dni.
14. Mężczyzna się uczy. Kobieta kuje.
15. Mężczyzna potrafi przyjąć pewne rzeczy za pewniki i obejść się bez prób zrozumienia. U kobiet kończy się to decyzją w stylu "pier*olę, bo tak", albo coś w tym kierunku.
16. Mężczyzna jest w stanie myśleć cały czas o seksie i jednocześnie zajmować się innymi sprawami
17. Mężczyzna zawsze umie wybrać najprostsze rozwiązanie.
18. Kobiety trzymane wystarczająco długo (a zwykle wystarczająco to tak z 15 minut - 30 przy twardszych sztukach) w towarzystwie innych kobiet zaczną knuć i w efekcie końcowym mordować, Mężczyźni zaczną się dobrze bawić
19. Mężczyzna umie odpowiedzieć na pytanie "Kochanie co Ci jest?" inaczej niż "Nic"
20. W sytuacjach ekstremalnych mężczyźni wzbudzają zaufanie, kobiety powodują panikę
21. Zresztą większość sytuacji ekstremalnych to wina kobiet.
22. I wbrew pozorom plamka z kawy na nogawce czarnych spodni to nie jest sytuacja ekstremalna, o czym większość mężczyzn wie.
23. To mężczyzna otwiera słoik z ogórkami
24. Możesz zjeść banana publicznie i nikt nie będzie sie krzywo na Ciebie patrzył.
25. Mężczyzna rozwiązuje problemy, kobieta wymyśla wciąż nowe.
26. Kobiety sądzą, że mężczyźni lubią panny lżejszej konduity, tymczasem wrażliwy facet lubi dobre kobiety.
27. Mężczyzna nie potrzebuje ciężkiego plecaka i dwóch toreb na dwudniowy wyjazd.
28. Kiedy mężczyzna na imprezie zobaczy innego faceta ubranego tak jak on, być może, że znajdzie kumpla na całe życie.
29. Otyły mężczyzna to "Misiek", a otyła kobieta to "Krowa"
30. Kiedy wokalista zdejmuje koszulkę na koncercie, nie musi z niego po chwili uciekać.
31. Mężczyzna nie musi robić sobie dwutygodniowej diety gdy utyje 2 kilo
32. Mężczyźnie dobrze z zarostem, kobiecie nie
33. Mężczyzna gdy ma za małe dodatki, godzi się z tym, zamiast wydawać 2000 na implant
34. Mężczyzna nie potrzebuje makijażu

32

Gdzieś jeszcze usłyszałem że kobieta ma okres przed okresem, okres i okres po okresie

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Przykłady dlaczego warto byc kobietą.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024