witam!
mam pytanie odnośnie uczulenia na nikiel. czy można jakoś zapobiec temu uczuleniu? czy można to jakoś wyleczyć? czy po prostu przestać nosić biżuterię z tego tworzywa??
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uczulenie na nikiel - sposoby zapobiegania i ew. leczenia:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam!
mam pytanie odnośnie uczulenia na nikiel. czy można jakoś zapobiec temu uczuleniu? czy można to jakoś wyleczyć? czy po prostu przestać nosić biżuterię z tego tworzywa??
Też mam uczulenie na nikiel i jakoś nic nie pomaga
. Nie wiem czy da się to jakoś wyleczyć czy też nie. Po prostu unikam noszenia biżuterii z niklem lub gdy chcę taką założyć, np. bransoletkę czy zegarek, to zawsze maluje ją od spodu przezroczystym lakierem do paznokci. Jeśli chodzi o kolczyki, to zaopatrzyłam się z sklepie z biżuterią w tzw. bigle (które są wykonane ze srebra), zakładam do nich zawieszki od zwykłych kolczyków i mam spokój z uczuleniem
.
Ostatnio zauważyłam że jest sporo sztucznej biżuterii bez dodatku niklu, więc nie trzeba się tak męczyć
.
Można się zawsze odczulić, ale to dość żmudny proces i niezbyt przyjemny, bo polega na przyjmowaniu regularnych szczepionek. Można też łykać masowo tabletki antyhistaminowe, ale to raczej niezbyt dobre dla zdrowia na dłuższą metę. Toteż najprostszym rozwiązaniem byłoby zaprzestanie kupowania biżuterii z niklem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uczulenie na nikiel - sposoby zapobiegania i ew. leczenia:)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024