dziewczyny co robicie ze starym olejem - np. z frytkownicy ?
jak się go pozbyć ekologicznie ?
dziewczyny -nie wierzę, że nie wymieniacie oleju nooooo
pomińcie słowo "ekologicznie" i zdradźcie mi co robić ze starym olejem, bo ja mam z tym problem ![]()
ja stary zalewam woda i wylewam do zlewu badz sedesu, nie wiem czy tak powinnam ale nie mam innego pomyslu
Moja mama dolewa go do jedzonka dla psów
no wlasnie, zlew nie wydaje mi sie dobrym pomyslem (kiedys moj tato nie wiele myslac zaczal wylewac goracy olej do zlewu, no i wiadomo co sie stalo z tymi plastikowymi rurkami...)
a psa niestety nie mam ![]()
Ja zawsze do wc wylewam...
hehe ale w zwiazku ze studenckimi oszczednosciami bardzo rzadko sie to dzieje;p olej wylewamy tylko jak to jzu jest baaardzo konieczne;p
ja wylweam do kompostownika albo do ubikacji ale zimny
czyli wiele pomysłów nie ma
mi sie zawsze wydaje ze wc za bardzo się wybrudzi od oleju i zlew jakos bardziej mnie przekonuje
mi sie zawsze wydaje ze wc za bardzo się wybrudzi od oleju i zlew jakos bardziej mnie przekonuje
no tzreba uwazac, zeby nei pozalewac calego klozetu,tylko w miare powoli, zlac ten olej. no i pozniej wystarczy zalac jakism plynem do wc, poszorowac szczotka do wc, i bedzie ok
Temat był założony milion lat temu, ale dodam tylko: warto pamiętać, że tylko olej można wylać do ubikacji, broń Boże roztopione masło czy smalec
. Chyba, że ktoś lubi pozatykane rury i nie ma na co wydawać kasy, tylko na hydraulika ![]()
A ja wlewam w miskę i daje dla ptaszków.
A ja mam problem z glowy, bo nie używam ![]()
A ja mam problem z glowy, bo nie używam
Tako i ja - wychodzi i zdrowiej (bo smażenie na głębokim tłuszczu nie należy do lekkostrawnych), i oszczędniej (bo mnóstwo oleju się zwyczajnie marnuje) ![]()