PROBLEM- czerwone krostki na twarzy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » PROBLEM- czerwone krostki na twarzy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: PROBLEM- czerwone krostki na twarzy

Witam, mam pewien problem ze skórą twarzy. Generalnie mam ładną, gładką cerę (pomijając wągry na brodzie i nosie, ale to chyba normalne), ale od pewnego czasu zauważyłam u siebie (na czole i na policzkach zwłaszcza) takie "czerwieńsze" obszary skóry na których mam dużo malutkich czerwonych krostek. To nie są czerwone plamy, które widać z daleka, ale takie bardziej czerwone obszary i na nich te cholerne krostki. Boje się, że to może być początek jakiś problemów skórnych (trądziku np.?) Nie wiem może powinnam używać jakiś kosmetyków? Mam cerę chyba naczynkową i 24 lata (nie wiem czy to pomoże w diagnozie, ale czasami ma znaczenie chyba).

Pozdrawiam i bardzo liczę na jakieś rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: PROBLEM- czerwone krostki na twarzy

dodam jeszcze że byłam 3 tygodnie temu u dermatologa, ale on nawet nie raczył spojrzeć mi na twarz uważnie, przyjrzeć się tylko w ciemno jak dla mnie dał receptę na jakieś tabletki, których nie mam zamiaru brać bo nie wiem czy mi prędzej nie zaszkodzą skoro nawet się on nie pofatygował, aby na mnie spojrzeć hmm

3

K.T. napisał/a:

dodam jeszcze że byłam 3 tygodnie temu u dermatologa, ale on nawet nie raczył spojrzeć mi na twarz uważnie, przyjrzeć się tylko w ciemno jak dla mnie dał receptę na jakieś tabletki, których nie mam zamiaru brać bo nie wiem czy mi prędzej nie zaszkodzą skoro nawet się on nie pofatygował, aby na mnie spojrzeć hmm

Po co chodzić do lekarza i nie pisnąć słowa jeśli lekarz nie wykazuje zainteresowania pacjentem? Na forum tym bardziej nikt nie raczy spojrzeć na Twoją twarz, ciężko "wywróżyć" co to za wysypka. Jaki lek Ci zapisał?

4

Wiem, że nikt nie spojrzy na moją twarz, ale może ktoś ma podobny problem i będzie w stanie coś doradzić. Ciężko mi było coś mu powiedzieć, bo zaraz wyszedł z gabinetu hmm Natomiast tabletki które mi przepisał to normatabs.

5

Te tabletki Ci nie zaszkodzą, poprawiają kondycję skóry i działają przeciwbakteryjnie. Bierz je i zobacz czy trądzik złagodnieje.

6

Nie zdecydowałam się na ich zakup, ale po dłuższych poszukiwaniach (byłam jeszcze u jednego dermatologa dobrego inaczej) znalazłam z polecenia dobrą Panią dermatolog i wizytę mam w ten pn. Zobaczymy jaką postawi diagnozę. Ale dziękuję bardzo za radę.

Pozdrawiam ciepło.

7

Witam, myślę, że mam dokładnie taki sam problem lub podobny. Czerwieńsze obszary na policzkach i dużo czerwonych krostek, szczególnie na jednym policzku. Również nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z cerą. Mam 23 lata.

Nie jestem pewna jaki typ cery mam, ale z pewnością nie jest to cera sucha. Możliwe, że naczynkowa, ponieważ od urodzenia mam dwa niewielkie obszary pękniętych naczynek na twarzy. Przywykłam już jednak do tego, natomiast policzki dopiero od niedawna mają ten problem. Krostki lekko swędzą.

Przebywam obecnie za granicą od kilku miesięcy, podejrzewam więc jakąś reakcję alergiczną w związku ze zmianą diety. Na co dzień jem mniej chleba i sera, które to dotychczas stanowiły podstawę mojej diety. Nie jestem zwolenniczką owoców, ale odkąd pojawiły się zmiany skórne, staram się jeść choć jedną porcję dziennie, stosuję też multiwitaminowe suplementy diety. Pijam jedynie soki 100%.

Myję twarz raz dziennie żelem do twarzy i nie robię nic więcej. Na co dzień nie nakładam w ogóle makijażu, robię to tylko kilka razy w miesiącu.

Przez kilkanaście ostatnich dni byłam w rejonie o klimacie bardzo wilgotnym, co nieco poprawiło sytuację i czerwień policzków nieco zbladła, ale krostki pozostały. Czy to możliwe, że przyczyna może się wiązać częściowo z nawilżeniem skóry?

Niestety nie mam w tym momencie okazji udania się do dermatologa ani zakupu polskich produktów do cery. Szukam więc raczej naturalnych środków, a najlepiej potencjalnej przyczyny wystąpienia owych krostek.

8

Bez udania się do lekarza ciężko mi coś polecić, bo niestety zwyczajnie brak mi wiedzy. Mnie już mój problem nie dotyczy, ponieważ lekarz przepisał mi tabletki, które pomogły, natomiast czerwone kropki mnie nie swędziały, więc Twój problem musi być inny. Jedyne co na chwilę obecną mogę doradzić to: myj twarz czymś naturalnym bez parabenów, slsów: ja np. myję mydłem które w składzie ma olej z oliwek i olej laurowy. Może też szkodzić ci tamtejsza woda, więc może przemywaj ją wodą przegotowaną albo mineralną. Delikatnie wycieraj twarz a potem proponuje naturalny krem do twarzy [bez chemii] albo olejek np. kokosowy, arganowy [spokojnie jako zamiennik na krem]. Teraz coraz więcej problemów skórnych, alergii itp ma związek z chemią w jedzeniu i kosmetykach, więc warto to ograniczać.
Niemniej jednak i tak uważam, że powinnaś pójść do lekarza gdy będziesz mieć już możliwość.

9

moze to jakies uczulenie? uzywalas niedawno jakichs nowych kosmetyków? moze udaj sie do innego dermatologa. nie wydaje mi sie zeby to byl poczatek tradziku.

10

Mam taki sam problem, byłam u nie jednego dermatologa, zapisywali mi antybiotyk w żelu, maści, kazali myć twarz cetaphilem zamiast wodą itd. Problem zaczął sie na koniec gimnazjum albo początek liceum, nie używałam wcześniej podkładów itp, bo nie były mi potrzebne, teraz to konieczność, problem został ze mną do teraz.... (Miałam testy alergiczne i nic nie wykazały)

11

Na trądzik dobry jest żel aquaclin szybko pomaga pozbyć się niedoskonałości. Wystarczy wsmarować go w skórę w miejscu gdzie pojawił się trądzik i tak przynajmniej 2 razy dziennie:) Córce pomógł!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » PROBLEM- czerwone krostki na twarzy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024