seks 1-2 razy w miesiacu czy to normalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » seks 1-2 razy w miesiacu czy to normalne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: seks 1-2 razy w miesiacu czy to normalne?

witam wszystkich,
pisze bo juz sama nie wiem co mam myslec.
Mam 32 lata jestem w zwiazku z mezczyzna od 3 lat.
Jestesmy zareczeni, mieszkamy razem.
Moj narzeczony to osoba dobra, spokojna.
Zawsze moge na niego liczyc. Wiem ze bardzo mnie kocha.

Jest jednak jeden problem.
Bardzo zadko sie kochamy 1-2 razy w miesiacu
to juz trwa 2 lata. Gdy mu o tym mowie on tlumaczy sie
praca, stresem, zlym samopoczuciem, roznica temperamentow
i na koncu przyznaje mi racje. Nic jednak sie nie zmienia.
Zaczelam nawet myslec ze ze mna jest cos nie tak ze za duzo wymagam,
Probowalam chyba wszystkiego jego jednak "nie rusza"
Dodam ze jestem calkiem atrakcyjna kobieta (choc od jakies czasu nie czuje sie juz kobieta)

czy to normalne nie wiem co myslec, wyobrazam sobie zycie po slubie i widze je w czarnych kolorach.
chyba juz nie chce z nim byc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: seks 1-2 razy w miesiacu czy to normalne?

moze faktycznie stres go zera i nie ma ochoty, no 2 razy w ciagu miesiaca fakt mało.

3

Na życie seksualne nie ma prostych odpowiedzi, niestety..... Jestem w podobnej sytuacji, mój mężczyzna uważa, że seks nie jest potrzebny i wprost go unika a jaka już dochodzi do tej chwili che robić to tylko na swój sposób a moje potrzeby traktuje jak fanaberie sad staram się mu mówić czego oczekuje, jak chce to zrobić i jakie mam fantazje, często to pomaga wink po prostu mówię, że chciałabym np wypróbować nową pozycje...i zostawiam to swojemu tokowi, często za jakiś czas sam dąży  do jej realizacji smile) i nigdy nie przestaję o siebie dbać, wiesz sexy bielizna, perfumy, które lubi, lekki makijaż....a niech ma, niech widzi we mnie kobietę smile   a co do częstotliwości kochania się to raczej wątpię, żeby udało Ci się zmienić jego temperament (z tym się rodzimy), lecz życzę Ci wielkiego powodzenia smile)

4

z jednej strony to może mieć jakąś głębszą przyczynę, z drugiej nie. Trochę krępuję się o tym pisać ale w sumie jesteśmy tu anonimowo i po to by pomagać sobie:) ja też bardzo mało kocham się z moim chłopakiem mimo, że jesteśmy razem 4 lata i jesteśmy bardzo młodzi. To głównie jest moja wina, bo on potrzebuje tego zdecydowanie częściej a ja po prostu nie. Dlatego nasze przerwy są czasami bardzo długie, trwają po miesiącu, czasem 2, 2,5... wiem, że mu to przeszkadza ale nie chce się zmuszać kiedy nie mam ochoty, co nie świadczy o tym, że jemu coś brakuje. Inną kwestią jest też to, że mieszkam w innym mieście, gdzie studiuję a jak wracam to mieszkam z rodzicami, on również i wynika to też z tej sytuacji, bo kiedy już mamy tzw. "wolną chatę" nie chcę by wyglądało to tak, że kochamy się bo jest okazja. Myślałam kiedyś o założeniu wątku i opisaniu mojej historii ale trochę się wstydziłam mimo wszytko.

Przepraszam, że wcinam Ci się w temat ale jeśli ktoś zechciałby również odpisać do mnie kilka słów byłabym wdzięczna.
A Tobie mayamaya napisałam to, żebyś miała jakieś odniesienie do sytuacji od tej drugiej strony "tej, która nie chce", może zasugerujesz się moim wiekiem ale mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś uspokoisz swoje obawy co do Twojego narzeczonego. Jednak zdaję sobię też sprawę z tego, że nie ma dwóch takich samych sytuacji.

Pozdrawiam Cię serdecznie:)

5

Trudno powiedzieć co jest mało a co dużo, nie ma sensu jak kiedys pewna psycholog napisała, wpadać w  to zamnięte koło dzisiejszego świata, w którym nawet seks musi być NAJ, często  i nie po bożemu. Nawet raz w miesiącu moze byc satysfakcjonujący ALE dwie strony muszą sie na to zgadzać i uznać, że im to wystarczy.
Wy widocznie macie inne temperamenty -moze warto z tym isc do seksuologa?:) Nie mówię wcale że to jakiś wielki problem, ale......specjalista może Wam wiele rozjasnić, a bez sensu sie z takiego powodu rozstawać, frustrowac itd smile  Powodzenia!

6

Przecież to nie jest nienormalne że para uprawia seks 2 razy w miesiącu. Według mnie to normalne niż kochać się jak króliki dzień w dzień. W moim związku seks nie odgrywa najważniejszej roli i nigdy nie mielismy problemow czy za malo czy za duzo. Jak mamy ochote to się kochamy, jak nie to nie.

7

Według mnie, jeżeli tak jest i akceptuje to oboje partnerów, to jest OK. Nie każda para kocha się dzień w dzień albo kilka razy w tygodniu.. Niektórzy wolą rzadziej. Z tym, że jak Ty widzisz, żę z Twoim partnerem częstotliwość seksu jest właśnie taka, a Tobie nie pasuje, to może już dawno pora zakończyć ten zwiążek.. bo duża różnica temperamentów doprowadzi tylko do frustracji..

8

Dziewczyny już na kilku forach znalazłam "najprostsze" odpowiedzi na wszystko! JAK CI NIE PASUJE TO GO RZUĆ! Zaraz, zaraz a praca nad związkiem?! a miłość, dla której jest się z ta osobą?! a zaangażowanie w rozwiązanie problemu?! a kompromis?! a zrozumienie tej drugiej strony?! To już nic nie znaczy?!...tylko rzucanie wszystkiego w kąt!, ból rozstania i wywracanie życia po raz kolejny wszystkiego do góry nogami! A jak są dzieci ze związku...to co dla nich nie warto się choć trochę postarać?! (one cierpią najbardziej na kłótniach naszego związku!) nie zawsze jest w życiu kolorowo i nie zawsze jest po naszej myśli ale czy warto zawsze wszystko wywracać do góry nogami-bo ja chcę tego czy tamtego??!!

9

Jeżeli ktoś się tak czuje w związku to na dłuższą metę się zamęczy. Można starać się to zmienić - ba, nawet trzeba. Ot rozmowa z partnerem, wykazywanie inicjatywy własnej, staranie się o jakiś kompromis. Jeśli naprawdę czujemy, że wszystkiego próbowaliśmy, a zmian na dłuższą metę nie widać, a temat nam ciąży....no niestety rozstanie będzie najlepszym pomysłem.

W końcu przerabiałem to samo. Różne moje działa przynosiły efekty....ale na krótko. Czułem, że partnerka nie robi tego, aby sprawić mi przyjemność, aby samej mieć radość ze zbliżenia, ale raczej abym przestał poruszać ten temat. Kolejne rozmowy, kolejne próby kompromisu, kolejne inicjatywy zaczęły w pewnym momencie przynosić po prostu odwrotny efekt, a nie poruszanie tematu sprawiało, że przestawał on istnieć....

10

Oho, też tak mam... Może nie tak, że tylko 1-2 w miesiącu, ale np. teraz mieliśmy prawie 2-tygodniową przerwę. Ok, miałam w międzyczasie okres, ale już minął i nic. Bo zajęty, bo zmęczony. A czasami chce się kochać częściej, takie huśtawki. Rozumiem go, że jest zmęczony, ale po cholerę siedzi tak długo przed kompem zanim pójdziemy spać? On zapomina o czasie i siedzi, potem nagle "o kurde, ale późno", szybka toaleta i spać. Ja mu już mówiłam, że nie będę mu jak matka mówić "koteczku, chyba już czas do łóżeczka", chociaż mi to zaproponował. Mam go budzić, kłaść do łóżka i co jeszcze? Zresztą jakby mu tego seksu brakowało to by się na mnie rzucił w połowie dnia, przecież nie trzeba czekać do nocy i uprawiać seksu koniecznie w łóżku. I widzisz, ja się właśnie znowu czuję niekobieco. Jak znowu zaczynamy uprawiać seks to się rozkręcam, jest coraz lepiej, otwieram się przed nim w łóżku (bo jestem ogólnie nieśmiała), a potem długo długo nic i przez to wracamy do punktu wyjścia, bo ja się odzwyczajam i znowu zaczynam wstydzić, zresztą wątpię w swoją atrakcyjność skoro nie ma na mnie ochoty (choć twierdzi, że ma, a na pytanie czemu nic z tym nie robi słyszę albo "nie wiem" albo "bo jestem zmęczony"). I ok, temperamenty temperamentami, ale ja np. miałam rzadziej ochotę na seks niż mój były i to raczej jemu tego seksu brakowało. Z tym mogłabym seks uprawiać częściej, mam na niego większą ochotę, bo po prostu bardziej na mnie działa, ale on często nie ma ochoty. Ja czasem coś zainicjuję, ale znowu: skoro czuję się nieatrakcyjna i niekobieca to nie może oczekiwać z mojej strony inicjatywy... I tak to się zapętla. Niby po Wielkanocy będzie miał więcej czasu i popracujemy nad tym. Zobaczymy... No i mam jedno pytanie mayamaya: Ty próbujesz swojego narzeczonego jakoś zaciągnąć do łóżka, a on Ci odmawia, że nie ma ochoty, czy po prostu nic sam nie inicjuje? Jak to u Was wygląda? I tak, mój też przyznaje mi rację i nic z tego nie wynika. Może teraz się coś zmieni... Bo ja na dłuższą metę w takim związku nie wyrobię i już mu o tym mówiłam. Nawet mu walnęłam tekstem, że może w takim razie otwarty związek będziemy mieli i wszyscy będą szczęśliwi, ale oczywiście nie, ja jestem tylko jego. Pies ogrodnika normalnie...

inga09: dlaczego nie chcesz się kochać z chłopakiem, gdy macie "wolną chatę"? Ja bym właśnie tym bardziej skorzystała z okazji, jeśli nie macie ich wielu. I myśl o tym raczej tak, że czekaliście na odpowiedni moment i warunki i w końcu macie to, czego Wam potrzeba, a nie, że "musicie", bo chata wolna. Jasne, że nie musicie, ale chyba wygodniej i przyjemniej jest kochać się w pustym mieszkaniu niż w publicznej toalecie...

11

brak sexu albo za mało sexu zabija związek- powoli. Na bank.

12

oj sadzę ze dwa razy to i tak dużo albo norma.
a czy wolałbyś faceta który chciał by ze trzy razy w tygodniu.?

13

kaisa_malene z jednej strony masz rację, warto wykorzystać okazję jeśli już taka jest, ale z drugiej strony do tego trzeba chęci, namiętności, nastroju a to nie przychodzi wraz z myślą o możliwości chwili tylko we dwoje, a kochać się bo jest czas to trochę bez sensu... Oczywiście rozumiem mojego chłopaka, wiem, że mnie kocha i szanuje ale wiem również, że ma potrzeby, i staram się dla niego, naprawdę ale nigdy nie będę się zmuszać. Być może taki mam temperament, takie potrzeby, sama nie wiem z czego to wynika...;/

dziękuję bardzo za odpowiedź:)

14

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego "nie będę się zmuszać". Kochasz go? Tak. Pociąga cię? No tak. Masz na niego ochotę? No tak. Pojawia się okazja raz na jakiś czas i...."nie będę się zmuszać".

Dla mnie to cokolwiek niezrozumiałe. Jestem w stanie zrozumieć, że ma się okres, jest się chorym czy jakikolwiek inny, ale konkretny powód.

Co ciekawe nikt nie patrzy czy facet ma ochotę się potulić, wysłuchać jakieś zawiłej historii, której i tak nie rozumiemy, kupić kwiaty. Mamy to robić, bo tego się od nas oczekuje. Czemu zatem seks jest tematem, który z jednej strony jest traktowany tak jak wszystko inne (okazywanie uczuć, chcica i niezobowiązujący związek), a z drugiej, w poważnych związkach pojawia się motyw "niezmuszania się".

15

"nie będę się zmuszać" -może to nie tak zabrzmiało jak chciałam. Chodziło mi o to, że aby seks mógł być udany oboje ludzi musi naprawdę tego chcieć, dlatego kiedy nie czuje się tej ochoty to po co to robić jak nie będzie zaangażowania? Faceci z tego co wiem też nie zawsze mają ochotę. Staram się dbać o tę sferę naszego związku i dawać z siebie jak najwięcej ale widujemy się rzadko więc kiedy już jesteśmy razem wolę spędzić ten czas inaczej nie koniecznie od razu idąc do łóżka. I nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy porównanie seksu do wręczenia kwiatów, rozmowy czy przytulenia. Jestem z Nim 4 lata ale nadal jest to dla mnie mega intymna sytuacja, czasem krępująca czy wstydliwa i podchodzę do tego jak do naszego wspólnego "sacrum" a nie codziennej czynności jak np. ta wymieniona już rozmowa.

Może jestem jakaś staroświecka czy coś ale takie są moje odczucia w tym temacie.

16

Ja rozumiem, że można nie mieć ochoty, ale chyba ku temu musi być jakiś konkretny powód, bo takie 'nie, bo nie' nie bardzo do mnie trafia. Rozumiem, że mając gazy iście do łóżka to średni pomysł wink Ale jak się rzadko widuje z ukochaną osobą, a warunki są sprzyjające, no to czemu nie? Wiem, że ma się ochotę porozmawiać, poprzytulać itp, ale to można zrobić również na spacerze w parku, czy czekając na seans w kinie.

Rozumiem w czym rzecz z tym sacrum, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Innymi słowy mówiąc, skoro warunki nie pozwalają na należytą celebrację owego sacrum, to trzeba zadowolić/pogodzić się i wykorzystać to, co się ma, a sacrum zostawić na czas wspólnych wyjazdów, wspólnego mieszkania itp. Generalnie podzielam pogląd kaisa_malene: "inga09: dlaczego nie chcesz się kochać z chłopakiem, gdy macie "wolną chatę"? Ja bym właśnie tym bardziej skorzystała z okazji, jeśli nie macie ich wielu. I myśl o tym raczej tak, że czekaliście na odpowiedni moment i warunki i w końcu macie to, czego Wam potrzeba, a nie, że "musicie", bo chata wolna. Jasne, że nie musicie, ale chyba wygodniej i przyjemniej jest kochać się w pustym mieszkaniu niż w publicznej toalecie..."

Wszystko zależy od tego jak sami podejdziemy do takiej sytuacji. Można się nastawić jak do przykrego obowiązku, a można jak do wyczekiwanego momentu otwarcia gwiazdkowych prezentów.

17

Najpierw okres teraz gazy... Pisząc "sacrum" nie oczekiwałam podpowiedzi takich jak odnalezienie czasu przed filmem w kinie czy park jako miejsce gdzie możemy to zrobić. Czuję, że nie bardzo rozumiecie mnie i moje uczucia więc z mojej strony dziękuję wszystkim za odpowiedzi i czas dla mnie poświęcony i proponuję powrócić do problemu autorki:)

18

Chyba nie zrozumiałaś mnie ty. O parku mówiłem w kontekście rozmowy, spędzania wspólnego czasu czy okazywania sobie czułości.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » seks 1-2 razy w miesiacu czy to normalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024