brak okresu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » brak okresu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: brak okresu

czesc:) właśnie znalazłam to forum i chciałam sie was zapytać o pewna sprawę
przeważnie zawsze spóźniał mi sie okres o pare dni czasem dłużej nie dziwie się dopiero w październiku skończę 18lat
miesiąc temu ostatni raz kochałam się ze swoim chłopakiem oczywiście się zabezpieczaliśmy
i okres powinnam dostać tak jak zawsze mniej więcej tak 8-10lutego
a go nie ma;/ choć biorę teraz antybiotyki i inne tabletki bo jestem chora lecz przed antybiotykami nie byłam tzn biorę je tydzień
najgorzej ze ciągle czuje tak jak bym go zaraz dostała tzn. boli mnie brzuch a piersi mnie bolą i są nabrzmiałe.
do lekarza raczej nie mogę teraz iść bo nie mogę z domu wychodzić a jak pójdę i tak muszę 3tyg czekać w przychodni;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak okresu

Nie martw sie, skoro zachorowalas, zaczelas brac antybiotyki, to okres moze Ci sie opoznic. sama mowisz ze masz nieregularne okresy. aprzez chorobe moglo Ci sie to jeszcze bardziej rozregulowac. no jezeli w najblizszych dniach dalej go nei dostaniesz to zrob test

3

kiedys miałam tak ze przec caly miesiac nie mialam okresu i w nastepny miesiacu dostalam ale zupelnie innego dnia niz mialam wczesniej tzn ze tak sie przestawil  a czy moze tak znow sie zrobic 2raz?

4

Joasia,a jakie masz rozpiętości w długości cyklu? Chodzi mi , czy zapisujesz sobie chociaż to , oraz jaki masz najkrótszy cykl , a jaki najdłuższy.

5

Moim zdaniem to przez chorobę.

6

przyjmowanie leków mogło rozregulować Twój cykl miesiączkowy, który i tak nie jest jeszcze w pełni ustabilizowany.
ostatnio moja mama przyjmowała antybiotyk, i choć jej okres przychodzi jak w zegarku, to dostała o kilka dni później.

7

Cykle uważa się za nieregularne , jeśli ich różnica w długości wynosi powyżej 10 dni.
Dla świętego spokoju zrobiłabym test ciążowy, jeśli wyjdzie negatywny , to trzeba poczekać jeszcze na okres.Być może ten cykl był bezowulacyjny, dlatego tak się wydłuża, przyczyn może być wiele.Być może coś więcej można by napisać , ale nie znam szczegółów .

8

cykle przewaznie mam 28-29dni czasem ale rzadko 32 dni

9

ja przed tym jak zaczelam brac tebletki okres mialam tak jak Ty i mi sie wydaje ze to faktycznie choroba, bo tez tak mialam.

10

Joasia91 napisał/a:

cykle przewaznie mam 28-29dni czasem ale rzadko 32 dni

Wcześniej pisałaś , że okres zdarzał Ci się spózniać o kilka dni , czasami dłużej , dlatego zapytałam o ile dni.Ale teraz z tego co napisałaś , to widzę , że cykle masz regularne zważając , że najkrótszy to 28 , a najdłuższy 32 dni.
Jeżeli tak się sprawy maja , to nie ma na co czekać , tylko w pierwszej kolejności zrobić test smile A mam pytanie: w jaki sposób się zabezpieczaliście?

11

standardowo gumka

12

Jak już wspomniałam , miesiączki masz z tego co piszesz regularne.Zrób  najpierw test, wtedy będzie można myśleć , co dalej..My tutaj na forum nie jesteśmy w stanie postawić Ci odpowiedniej diagnozy tak z powietrza.

13

wykonaj test i zgłoś się do lekarza ginekologa. Poza tym 28-32 dni to normalny okres

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » brak okresu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024