Parytety 50/50 - absurd - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Parytety 50/50 - absurd

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 82 ]

1 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-14 18:19:29)

Temat: Parytety 50/50 - absurd

Drogie Piękne Panie oraz nieliczna płeć brzydka;)

Na wstępie chciałem się zapytać czemu nie ma działu Kobieta w społeczeństwie i  polityce?
Czy kobiety nie interesują się sprawami społecznymi?
a jest dużo tematów:
-Parytety
-zwiększenie wieku emerytalnego dla kobiet
- polityka prorodzinna
- aborcja i wychowanie seksualne

Może skupmy się na absurdalnym pomyślę parytetów.

Dlaczego ma być 50% kobiet, a nie 60% w parlamencie ( o ile są lepsze od mężczyzn)?

Według mnie te pomysł to jedna wielka głupota.

Powinno się wybierać według fachowości a nie według płci. Teraz jest mniej niż 50%

Dla idei wypaczonego równouprawnienia ma 50%  kobiet?

PROSZĘ O LOGICZNE ARGUMENTY ZWOLENNICZEK/ZWOLENNIKÓW PARYTETÓW.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Parytety 50/50 - absurd

Pffft, twierdzisz, że w sejmie są FACHOWCY? Zasmucę Cię- większość Twoich "fachowców" to matołki bez wyższego wykształcenia. Smutne, ale prawdziwe. Skoro więc "fachowość" nie jest realnym kryterium, by dorwać się do władzy, więc w tym morzu absurdów parytety wcale nie wydają się nie na miejscu. W końcu większa część społeczeństwa to kobiety, więc dlaczego nie? Pewne zmiany nie zajdą albo będą zachodziły bardzo powoli jeśli nie wprowadzi się ich pod przymusem.

PS. Jest dział STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM i tam są wątki o interesującej Cię tematyce.

3 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-14 18:45:12)

busiu napisał/a:

Pffft, twierdzisz, że w sejmie są FACHOWCY? Zasmucę Cię- większość Twoich "fachowców" to matołki bez wyższego wykształcenia. Smutne, ale prawdziwe. Skoro więc "fachowość" nie jest realnym kryterium, by dorwać się do władzy, więc w tym morzu absurdów parytety wcale nie wydają się nie na miejscu. W końcu większa część społeczeństwa to kobiety, więc dlaczego nie? Pewne zmiany nie zajdą albo będą zachodziły bardzo powoli jeśli nie wprowadzi się ich pod przymusem.

PS. Jest dział STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM i tam są wątki o interesującej Cię tematyce.

Potwierdzasz po raz kolejny że kobieta słyszy to co chce usłyszeć ( w tym przypadku przeczytać;))
Nie twierdzę że są to fachowcy ( mam negatywny stosunek to rządu PO-PSL)

Wątpię aby kiedykolwiek zaszły;) Kto je ma wprowadzić i jakim przymusem?

4

Logicznym argumentem jest to, że większą część społeczeństwa stanowią kobiety. Skoro parlament ma reprezentować społeczeństwo, to znaczy, że przynajmniej połowę powinny stanowić kobiety. Czy to nie jest logiczne?

Zmiany o których mówię to właśnie udział kobiet w życiu społecznym i politycznym. Przez stulecia głos kobiet albo nie grał roli, albo liczył się minimalnie. Dojście do pełnego równouprawnienia w tym temacie zajmie nam kolejne dziesiątki, jeśli nie setki lat, bo chodzi o zmianę mentalności i kobiet, i mężczyzn. Parytety mają za zadanie przyspieszyć te przemiany- dać do myślenia i jednej i drugiej stronie: kobietom, że rzeczywiście ich działania mogą przynieść korzystne zmiany, a mężczyznom świadomość, że kobiety przestają być społecznym marginesem i należy się liczyć z ich zdaniem. Bo bądźmy szczerzy- równe pensje, żłobki, przedszkola czy aborcja to nie są tematy, w których decydujące zdanie powinien mieć mężczyzna.

5 Ostatnio edytowany przez Kriss (2012-03-14 19:33:16)

Tak się składa, ze w naszym rządzie fachowców jest jak na lekarstwo, dlatego bardzo podobał mi się pomysł Palikota o stworzeniu instytucji swoistego specjalisty/doradcy przy każdym z ministrów. Specjalista ów miałby być niezależny politycznie.

Zmiany w życiu społecznym nie zachodzą przez takie osobniki jak Ty Piotrze. Ponieważ wciskając kobiety w wygodny dla siebie schemat - a takich jak Ty są miliony - odbierasz im prawo do równouprawnienia. Ty im ewentualnie "pozwalasz" na przywileje typu działalnosć polityczna czy społeczna pod warunkiem że odbębnią z ochotą role ktorą im przypisujesz z automatu. Tak się składa że doba ma 24 godziny a nie 60 - i dzięki podejściu takiemu jakie masz Ty i wielu Tobie podobnych jest tak mało kobiet w życiu społecznym i politycznym. Wciśnięte w patriarchalny gorset sztucznych powinności - po prostu nie dają rady. Aby to zrozumieć musiałbyś SAM wykonywać te wszystkie czynności których wymagasz od kobiet (oprócz ciąży, rodzenia i karmienia cyckiem) i wtedy móglbyś wypowiedzieć się autorytarnie. O parytetach również. A tak siejesz propagandę próbujac zatrzeć złe wrażenie.

Polityka prorodzinna - proszę bardzo, ciekawa jestem jakie masz zdanie na ten temat. Jak pomógłbyś swojej partnerce jeśli byłbyś wladny ustawodawczo?

Aborcja i wychowanie seksualne - czy Twoim zdaniem jako wyborcy rodzaju męskiego kobieta ma do tego prawo? Kto w ogóle powinien o tym decydować? Jakie gremium i z kogo złożone? Bo chyba nie z mężczyzn i księdza proboszcza?

Podniesienie wieku emerytalnego kobiet - bardzo chętnie, kobiety żyją dłużej - ale pod pewnymi warunkami: żłobki przy zakładach pracy, możliwość tacierzyńskiegio w identycznym wymiarze czasowym, większe ulgi podatkowe związane z wychowaniem dzieci lub to co proponuje PSL - 3 lata mniej za każde urodzone dziecko. Jeśli wychowuje facet na pełnowymiarowym tacierzyńskim - to jemu wcześniejszą emeryturę.

6

busiu napisał/a:

Logicznym argumentem jest to, że większą część społeczeństwa stanowią kobiety. Skoro parlament ma reprezentować społeczeństwo, to znaczy, że przynajmniej połowę powinny stanowić kobiety. Czy to nie jest logiczne?

Zmiany o których mówię to właśnie udział kobiet w życiu społecznym i politycznym. Przez stulecia głos kobiet albo nie grał roli, albo liczył się minimalnie. Dojście do pełnego równouprawnienia w tym temacie zajmie nam kolejne dziesiątki, jeśli nie setki lat, bo chodzi o zmianę mentalności i kobiet, i mężczyzn. Parytety mają za zadanie przyspieszyć te przemiany- dać do myślenia i jednej i drugiej stronie: kobietom, że rzeczywiście ich działania mogą przynieść korzystne zmiany, a mężczyznom świadomość, że kobiety przestają być społecznym marginesem i należy się liczyć z ich zdaniem. Bo bądźmy szczerzy- równe pensje, żłobki, przedszkola czy aborcja to nie są tematy, w których decydujące zdanie powinien mieć mężczyzna.

Jest więcej osób z średnim i zawodowym niż profesorów na uczelni to powód aby ludzie po szkole średniej rządzili profesorami.

Więcej jest kobiet mówisz? To prawda. A skoro jest więcej kobiet to jaki problem jest zgłosić większą liczbę kobiet niż mężczyzn i je wybrać?

Problem jest taki, że większość kobiet głosuje na..... mężczyzn:)

7

Kriss napisał/a:

Tak się składa, ze w naszym rządzie fachowców jest jak na lekarstwo, dlatego bardzo podobał mi się pomysł Palikota o stworzeniu instytucji swoistego specjalisty/doradcy przy każdym z ministrów. Specjalista ów miałby być niezależny politycznie.

Zmiany w życiu społecznym nie zachodzą przez takie osobniki jak Ty Piotrze. Ponieważ wciskając kobiety w wygodny dla siebie schemat - a takich jak Ty są miliony - odbierasz im prawo do równouprawnienia. Ty im ewentualnie "pozwalasz" na przywileje typu działalnosć polityczna czy społeczna pod warunkiem że odbębnią z ochotą role ktorą im przypisujesz z automatu. Tak się składa że doba ma 24 godziny a nie 60 - i dzięki podejściu takiemu jakie masz Ty i wielu Tobie podobnych jest tak mało kobiet w życiu społecznym i politycznym. Wciśnięte w patriarchalny gorset sztucznych powinności - po prostu nie dają rady. Aby to zrozumieć musiałbyś SAM wykonywać te wszystkie czynności których wymagasz od kobiet (oprócz ciąży, rodzenia i karmienia cyckiem) i wtedy móglbyś wypowiedzieć się autorytarnie. O parytetach również. A tak siejesz propagandę próbujac zatrzeć złe wrażenie.

Polityka prorodzinna - proszę bardzo, ciekawa jestem jakie masz zdanie na ten temat. Jak pomógłbyś swojej partnerce jeśli byłbyś wladny ustawodawczo?

Aborcja i wychowanie seksualne - czy Twoim zdaniem jako wyborcy rodzaju męskiego kobieta ma do tego prawo? Kto w ogóle powinien o tym decydować? Jakie gremium i z kogo złożone? Bo chyba nie z mężczyzn i księdza proboszcza?

Podniesienie wieku emerytalnego kobiet - bardzo chętnie, kobiety żyją dłużej - ale pod pewnymi warunkami: żłobki przy zakładach pracy, możliwość tacierzyńskiegio w identycznym wymiarze czasowym, większe ulgi podatkowe związane z wychowaniem dzieci lub to co proponuje PSL - 3 lata mniej za każde urodzone dziecko. Jeśli wychowuje facet na pełnowymiarowym tacierzyńskim - to jemu wcześniejszą emeryturę.

Palikot fachowiec hahahah. Głosował za ACTA a później protestował przeciw.... i został wygwizdany i wyzwany przez protestujących:)
Zmiany społeczne są dobre jak idą w dobry kierunku... a nie jak służą destrukcji społeczeństwa.

Jakie prawo do uprawnienia odbieram?  Czego kobiety nie mogą robić? Co się im zabrania?
Nie sieje propagandy bo nie mam w tym interesu:) Propaganda to feminizm:)

Co do pozostałych tematów proszę założyć osobne tematy aby nie oftopować.

8 Ostatnio edytowany przez Kriss (2012-03-14 20:35:04)

Wiem! Wiem! Głosowałeś na PIS!!! Tylko on pozostał. PO ble, Palikot ble, PSL a fuj SLD za babami zasuwa w sejmie. Mój radiomaryjny kolego! Stąd te tradycje, rola kobiety w społeczeństwie, instynkty i sraty taty dupa w kraty. Pisiak! Pisiak! big_smile   Dawaj o tym wychowaniu seksualnym i aborcji poglądy ciupaskiem. Stąd zmiany społeczne gdzie kobiety mają w nich udział nie są dobre dla społeczeństwa. Tylko służą jego destrukcji! Tak jest! I wszystko jasne. Niniejszym dyskusję z Tobą zakańczam. Zaprawdę powiadam Wam, z tą opcją polityczną ja się nie dogaduję big_smile Olaboga ale numer.:D

Czytajże ze zrozumieniem - gdzie ja napisałam ze Palikot jest fachowcem? Nie offtopuję - sam wyliczankę walnąłeś w pierwszym poście, to się odniosłam. A że ZNOWU niezgodnie z Twoimi poglądami - no cóż. Tak bywa. Całe szczęście, to by dopiero było jakbym z zagorzałym antyfeministą i PISowcem do konkluzji doszła w sprawie roli kobiet w społeczeństwie. big_smile Apokalipsa by nastała i Sąd Ostateczny. big_smile

9 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-14 20:49:32)

A Ty co Kriss poszłaś na Palikota bo obiecał palenie trawki? A może aby Pan Biedroń, Nowicka Wandzia i Pani Grodzka zasiadli w sejmie. "Śmietanka towarzyska" awangarda i przedstawiciele nowoczesności i postępu heheheh Przypomina mi się Rzym Cesarz Kaligula i jego koń. big_smile

Możesz bronić Sodomitów i Zoofilów ( w końcu jesteś po zootechnice, może udowodnisz, że ze zwierzętami to normalne i tylko kulturowo nie jesteśmy do tego przygotowani, że biologia nie ma nic do rzeczy:) big_smile

10 Ostatnio edytowany przez Kriss (2012-03-15 08:37:07)

Piotrek82 napisał/a:

A Ty co Kriss poszłaś na Palikota bo obiecał palenie trawki? A może aby Pan Biedroń, Nowicka Wandzia i Pani Grodzka zasiadli w sejmie. "Śmietanka towarzyska" awangarda i przedstawiciele nowoczesności i postępu heheheh Przypomina mi się Rzym Cesarz Kaligula i jego koń. :D

Możesz bronić Sodomitów i Zoofilów ( w końcu jesteś po zootechnice, może udowodnisz, że ze zwierzętami to normalne i tylko kulturowo nie jesteśmy do tego przygotowani, że biologia nie ma nic do rzeczy:) :D

:D Ale błysk intelektu. :D
Pan Biedroń działa w organizacjach pozarządowych walczących przeciw przemocy w rodzinie oraz pro - równości kobiet i mężczyzn - powinieneś go po homoseksualnych piętach całować. Sam obwoływałeś się przeciwnikiem przemocy w rodzinie. Rany Boskie! I co teraz? Musisz koniecznie poglądy zmienić, bo jeszcze kto Cię zidentyfikuje.

Błędnie oczywiście, błędnie zidentyfikuje. Nie denerwuj się ;) Czego Was na tych kółkach różańcowych uczą? O zoofilii? Ano fakt...przywódca z kotką mieszka. Z brunetką :D A męski ci on oj męski. Jako ten pączuś. Nie, nie wolno się nalewać z ludzi. Toleruję go też. Niechta sobie dycha :D

Nie odpowiedziałeś znowu na pytania. Twoje poglądy są aż tak zatrważające? Nie bój się, Ty możesz mieć inne poglądy niż nasze, my tu na stosach nie palimy za wiarę czy co tam jeszcze. Ja chętnie poznam Twoją wizję życia kobiet w polityce i działalności społecznej. Myślę że Dziewczyny też chętnie poznają. Nie wstydź się Piotrek nic.

11 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 11:00:32)

Właśnie widzę Kriss Twój "intelekt"

Proponuje skupić się na wiedzy tych panów a nie na życiu osobistym.

Jakie ma Biedroń ma pojęcie o polityce jak dziennikarze go cały czas ośmieszają i nie chodzi o jego orientacje seksualną, ale jego kwalifikacje i przygotowanie do sprawowanej funkcji.

12

"Nikt nas nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne!!!" Jeden z ulubionych cytatów. A i jescze perełka: "Spieprzaj dziadu!" - ściśle katolicka i taka..no...miłująca.

Ojtam ojtam. Na pytania odpowiadaj, może Tyś jest naszym nowym narodowym przewodnikiem a my tu o jakichś głupkach niziołkach rozmawiamy. Prezentuj, argumentuj. SAM założyłeś temat - więc się odnieś do pytań na które dałyśmy Ci odpowiedzi. Jak masz do Palikota i jego wesołej drużyny ąse - napisz do nich z imienia i nazwiska oraz Peselu, żebyś z otwartą przyłbicą na bój szedł.

My tutaj walczyć nie chcemy oj nie, my spolegliwe są - oświeć SWOIMI poglądami na aborcję, na wychowanie seksualne w szkołach - przecież dziatki mieć zamierzasz musowo - poddawaj pod dyskusję, do tego rola kobiet w życiu społecznym i politycznym. No i jak TWOIM zdaniem powinna wyglądać polityka prorodzinna w naszym pięknym kraju.

Znowu Ci w punktach mam wypisać, czy tak z marszu uradzisz?

13

A wiesz co jest przejęzyczenie?
Przejęzyczył się chłop i tyle. Oczywiście idzie to na jego niekorzyść jak każdego polityka

A jak Biedroń powiedział, że to chwyt po niżej pasa to co? Cała sale w brecht big_smile a później wielki bulwers jak tak można to niePOprawne POlitycznie :szok:

Dla mnie Palikot to margines za kilka lat zniknie jak Samoobronna ze sceny polityczne. Trochę pobłaznują. Zastępczych tematów dostarczą Tuskowi, bo najważniejsze to jakieś ideologiczne spory a nie gospodarka dla nich.

Jak już napisałem wątek jest o Parytetach załóż nowe wątki i tam zadawaj pytania.
Forum to nie miejsce na 100 pytań do.. Piotrka82
Widać że nie umiesz się trzymać tematu. Przebierasz nóżkami, przeskakujesz z tematu na temat, zaciskasz ząbki i walisz jak kulą w płot za każdym postem.

Napisz jak powinna przedstawiać się według Ciebie sprawa parytetów?

14 Ostatnio edytowany przez Kriss (2012-03-15 11:54:26)

Tak to jak ja Ci powiem: "Spieprzaj dziadu"! to też się przejęzyczyłam? Jasssne.

W pierwszym moim poście na temat odpowiedziałam geniuszu. To jeszcze TŁUMACZYĆ mam co miałam na myśli pisząc o grupach fachowców versus parytety?

"Chwyt poniżej pasa" oznacza - nieeleganckie zachowanie polegające na stosowaniu karygodnych argumentów, które argumentami być nie powinny. To, że cała sala okazała rubaszną wesołość oznacza, ze tacy jak Ty postrzegają ludzi WYŁĄCZNIE przez pryzmat używania krocza , a nie merytoryki z mównicy. To Wasze postrzeganie jest w postaci albo odnoszenia się WYŁACZNIE do płci albo preferencji seksualnych. Wszystko Wam się w tym radyju koło dupy kręci. Po prostu.

To az tak średniowieczne poglądy masz? Nic dziwnego żeś zestrachany. Szkoda. Znudziłam się.

15 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 12:40:59)

Zastrachana to TY jesteś:D

Poseł Biedroń tylko o związkach partnerskich i dyskryminacji potrafi gadać żadne tematy inne dla niego nie istnieją...

Idż do polityki jak takaś bitna a nie walczysz na forum,

Boisz się że dostaniesz 0,00000000001 % poparcia

big_smile

Skoro tyle jest "oświeconych kobiet" to czemu jesteście na marginesie życia politycznego:D

16

Bo zdecydowałam się dać dom,wychowanie i opiekę moim dzieciom,czyli zadbałam o przyrost naturalny.Zajmuje się gospodarką i polityką swoich czterech ścian,a stery życia politycznego,jakie masz na myśli,oddaję w ręce tych,które mają więcej czasu,możliwości i energii...Piotrek82-dlaczego tak bardzo nie cierpisz kobiet?

17 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 13:40:59)

Słaba kobietka ja kocham kobiety... słabe kobietki też:)

KOCHAM KOBIETY!!!!

18

Moment. Najpierw w jednym temacie twierdzisz, że kobieta winna siedzieć w domciu i zapewniać opierunek i zacisze alkowy, a później zadajesz tak bezmyślne pytanie jak: "Skoro tyle jest "oświeconych kobiet" to czemu jesteście na marginesie życia politycznego:D"?

Oczywiście, gdybyś umiał nie tylko czytać, ale i rozumieć czytany tekst, to pewnie odpowiedź na to pytanie znalazłbyś już w moim poście #4: głos kobiet przez stulecia nie grał żadnej roli. Kobieta była od seksu, dzieci i zapieprzania w kuchni. Ruch feministyczny działa zaledwie od końca XIX wieku i niczego w tym temacie nie da się przyspieszyć. Nadal trafiają się takie osobniki jak Ty, Piotrze, które plotą bzdury o "naturalnym podziale obowiązków". Ale spokojnie, powoli przechodzisz do mniejszości- nowe pokolenie mężczyzn jest już znacznie mniej rozpieszczone, bardziej elastyczne i nadąża za zmianami, które zachodzą w społeczeństwie. Moi równieśnicy to już zupełnie nowa jakość i inna liga. smile

19

Busiu jak chcecie to zmienić jak nawet kobiety nie chcą na Was głosować:)
Wy tylko umiecie pyszczyć na forach jak to Wam jest źle a działań zero:)

Jakbyś nie tylko czytała ale rozumiała mój pierwszy post to byś zrozumiała o co mi chodzi.

Napisałem że nawet może być 60% kobiet w parlamencie

Tylko nigdy tak nie będzie. A wiesz czemu.
1. Kobiety nie głosują na kobiety
2. Kobiety wolą słuchać niż kierować.
3. Nikt nie broni kobietą się zgłaszać do polityki a tego nie robią:)

20

Po co wszedłeś na to forum?? Chodzi ci o konstruktywną dyskusje czy jazdy typu "Wy tylko umiecie pyszczyć na forach jak to Wam jest źle a działań zero:)"???  Nie wiem czy wiesz ale w dyskusji najważniejszy jest szacunek do rozmówcy, nawet jeśli nie zgadzasz sie z jego zdaniem. Wystarczy podać argumenty i robić to w sposób grzeczny a nie chamski- takie moje pierwsze spostrzeżenie.

Uważam, że kobiet w polityce powinno być jak najwięcej. Oczywiście płeć nie swiadczy o mądrości czy kompetencji.

"kobiety wolą słuchać niz kierować"? a kto ci to powiedział?? ksiądz za ambony?? - sorry ale jak czytam akie teksty.. kobiety pewnie wolą także mniej zarabiać, gotowac obiady, zajmowac sie dziecmi i słuchac jednyego Pana i Władcy męża??? No i nie rwa sie do pracy..

Oczywiście są takie kobiety tak jak i są tacy faceci;) ludzie są różni i to jest fajne;) ale bardzo mnie ciekawi czy twoje stwierdzenie jest wyjęte z jakichś badan naukowych?? a może jakis wybitny socjolog tak stwierdził??

Czy to po prostu wychowanie w Patriarchacie ?? I może to jest jedną z odpowiedzi na pyt Dlaczego Kobiet w polityce jest tak mało. Choć nie jedyna, bo nie ma jednej odpowiedzi. powodem jest tez konstrukcja list wyborczych. Panie są zawsze w ogonie więc jakie mają szanse?? i mozna by tak wymieniac i wymieniać

21

Rose to niech będą na pierwszych miejscach. Kto im broni?
Jakimś dziwny trafem facet z 6 miejsca wchodzi a kobieta z 3 nie. Dlaczego? Znowu spisek mężczyzn?

22 Ostatnio edytowany przez Vuk (2012-03-15 15:32:00)

Kriss napisał/a:

"Nikt nas nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne!!!" Jeden z ulubionych cytatów. A i jescze perełka: "Spieprzaj dziadu!" - ściśle katolicka i taka..no...miłująca.

Lepiej intencje Jarosława oddają te jego wypowiedzi:
Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to nigdy niczego byśmy nie mieli.

Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego , nie pozostawiając sfer niczyich.

A tak do meritum:

Piotrek82 napisał/a:

Tak z wielu przyczyn. Bo kobiety żyją dłużej, a pracują krócej, przez co kobieta odbiera emeryturę ze 20 lat, a mężczyzna góra 10. Bo wiek emerytalny ustalano gdy ludzie żyli krócej, a do tego płodzili więcej dzieci, w dzisiejszych realiach już państwo musi dopłacać do ZUS i z każdym rokiem będzie dopłacać więcej, aż w końcu budżet tego nie wytrzyma.
Ale podniesienie wieku emerytalnego i zrównanie kobiet i mężczyzn tylko w powiązaniu z likwidacją wszelkich przywilejów emerytalnych, zwłaszcza dla trzech grup świętych krów: mundurówki, rolników, funkcjonariuszy Kościoła (księży, zakonników, zakonnic).

Piotrek82 napisał/a:

- polityka prorodzinna

Tak - kasa, którą państwo przeznacza na Kościół powinna mu zostać odebrana i przeznaczona na politykę prorodzinną.

Piotrek82 napisał/a:

- aborcja

Raczej powinna być dozwolona, choć jej robienie na życzenie bez żadnych ograniczeń (np. konsultacji psychologicznej) nie do końca mi pasuje.

Piotrek82 napisał/a:

wychowanie seksualne

Bezwzględnie tak.

Piotrek82 napisał/a:

-Parytety

Nie wiem. Mój liberalny umysł sprzeciwia się wszelkim odgórnym regulacjom, do tego kobiet w polityce jest mniej, bo rzadziej się nią interesują. Jeśli chodzi o kompetencje, to płeć nie ma znaczenia, a w tej chwili najgorszym ministrem rządu jest akurat kobieta, ministera Mucha.
Zresztą parytet może być tylko na listach wyborczych, a nie w Sejmie. Skoro kobiety nie głosują na kobiety, to parytet na listach nic nie zmieni.

23

Kto im broni??? widzę, że realia polityki są ci obce;) Uwielbiam ludzi którzy wypowiadają sie na tematy o których bladego pojęcia nie mają... hmm wiesz kto ukłąda listy wyborcze?? może troche poczytaj o tym a potem pogadam z Tobą bardzo chętnie.

Spisek?? nie ja nie z tych co wszędzie wichrzą spisek;) I prowadzeni dyskusji typu "jakimś dziwny trafem facet z 6 miejsca wchodzi a kobieta z 3 nie. Dlaczego? Znowu spisek mężczyzn?" też jest bez sensu gdyż to co mówisz nie jest prawdą.. wystarczy spojrzeć na wyniki ost  wyborów do Parlamentu Europejskiego..

24

Ty masz pełne i siedzisz w domu:) Hehe:)
Kto układa kto jest w komisji. Niech kobiety się wykażą to ich komisja wciągnie na listę.
Kobiety chciałby mieć przywileje bez wiedzy i przygotowania. Za pochodzenie?

25

haha a skąd ty wiesz co ja robie i gdzie siedze??;> i wypraszam sobie takie personlane wycieczki;)

I gratuluje wiedzy;) komisje.. nieźle;) to chyba zamyka dyskusje. Doucz się jak już chcesz dyskutować na dany temat...

26

Vuk napisał/a:

A tak do meritum:
Piotrek82 napisał:

Tak z wielu przyczyn. Bo kobiety żyją dłużej, a pracują krócej, przez co kobieta odbiera emeryturę ze 20 lat, a mężczyzna góra 10. Bo wiek emerytalny ustalano gdy ludzie żyli krócej, a do tego płodzili więcej dzieci, w dzisiejszych realiach już państwo musi dopłacać do ZUS i z każdym rokiem będzie dopłacać więcej, aż w końcu budżet tego nie wytrzyma.
Ale podniesienie wieku emerytalnego i zrównanie kobiet i mężczyzn tylko w powiązaniu z likwidacją wszelkich przywilejów emerytalnych, zwłaszcza dla trzech grup świętych krów: mundurówki, rolników, funkcjonariuszy Kościoła (księży, zakonników, zakonnic).

chyba powieszę sobie to na ścianie. Zgadzam się w 100% oprócz rolników, bo ich praca do łatwych nie należy, a nie wiem jakie przywileje są dla nich.
Co do mundurowych, to temat rzeka. Mój kuzyn, były  żołnierz zawodowy, 35 lat i już na emeryturze. znalazł pracę bierze wypłatę i emeryturkę, a co smile
Ciągle się słyszy, że jak ktoś nie ma pracy powinien się przekwalifikować. Dlaczego mundurowych to nie dotyczy? Kończy pracę w "mundurze" 35 lat, niech się przekwalifikuje i leci do 67 lat tak jak każdy inny. Bo w praktyce widać, że mogą się przekwalifikować dobrowolnie, ale wtedy biorą i emeryturę i wypłatę. Coś tu nie gra.

Wróćmy do kobiet. Dla mnie bez znaczenia jest to ile kobiet jest w rządzie, która chce to na pewno się dostanie. Tylko najważniejsze jest to, żeby coś sobą reprezentowała, a nie robiła sztuczny tłum. Przykład: aniołki Kaczyńskiego, tyle się o nich słyszało, pokazywały się w tv. Kaczyński stawia na kobiety, a teraz ani jednej nie zobaczysz, bo były tylko na chwilę.

27

Vuk

Jak będziesz się widział ze swoją matką też jej powiesz że jesteś za zwiększeniem wieku emerytalnego dla kobiet?

28 Ostatnio edytowany przez Vuk (2012-03-15 18:22:09)

Małgorzatka napisał/a:

chyba powieszę sobie to na ścianie. Zgadzam się w 100% oprócz rolników, bo ich praca do łatwych nie należy, a nie wiem jakie przywileje są dla nich.

Przedsiębiorca płaci w tej chwili prawie tysiąc zł miesięcznie ZUS, rolnik mający np. 40 ha płaci 115 zł miesięcznie (345 na kwartał) KRUS. Resztę za nich dokłada państwo.

Piotrek82 napisał/a:

Vuk

Jak będziesz się widział ze swoją matką też jej powiesz że jesteś za zwiększeniem wieku emerytalnego dla kobiet?

Po 1. nie po raz pierwszy musze Ci napisać, że głębia Twojej argumentacji, to głębia kałuży na asfaltowej drodze; po 2. moja matka ma już wiek emerytalny i jest na emeryturze, po 3. nawet gdyby nie była, to w niczym nie zmieniłoby to mojego zdania.

A poza tym jak ci się wydaje, skąd się biorą pieniądze, także te na emerytury? Krasnoludki przynoszą, drukarnia produkuje ile potrzeba? Bo wyobraź sobie, że pieniądze te biorą się z naszych składek. Ponieważ ludzie żyją dłużej, a młodych będzie mniej (społeczeństwo się starzeje) to składek będzie mniej, a emerytur więcej (aż żenujące jest, że trzeba ci to jak dziecku tłumaczyć). Wyjścia są dwa: 1. obniżyć emerytury, 2. wydłużyć okres składkowy przy skróceniu okresu pobierania emerytury, czyli - żebys zrozumiał - podnieść wiek emerytalny.

A to że jesteś za tym, żeby kobiety przechodziły w młodszym wieku na emeryturę (co żadnego racjonalnego uzasadnienia nie ma) to tylko przejaw twojej protekcjonalności wobec kobiet.

29

Vuk napisał/a:

Po 1. nie po raz pierwszy musze Ci napisać, że głębia Twojej argumentacji, to głębia kałuży na asfaltowej drodze; po 2. moja matka ma już wiek emerytalny i jest na emeryturze, po 3. nawet gdyby nie była, to w niczym nie zmieniłoby to mojego zdania.

Po pierwsze właśnie przez takie osoby jak Ty ludzie pracują dłużej a kałuż na drodze jest więcej bo jakoś dziury na drodze nie znikają.
po drugiej ciesz się że masz już mamę na emeryturze.
po trzecie ciesz się że twoja obecna albo przyszła żona będzie dłużej pracować:)

30

Wiesz Pietrek, nie chce mi się schodzić do twojego poziomu, bo jak na razie nie dałeś się poznać jako tytan intelektu. Więc podziękuję ci za rozmowę przynajmniej dopóki nie zaczniesz się posługiwać argumentami w miejsce głupawych sloganów.

31 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 18:39:08)

Vuk napisał/a:

Wiesz Pietrek, nie chce mi się schodzić do twojego poziomu, bo jak na razie nie dałeś się poznać jako tytan intelektu. Więc podziękuję ci za rozmowę przynajmniej dopóki nie zaczniesz się posługiwać argumentami w miejsce głupawych sloganów.

Wiesz co Vuk idź napij się wody najlepiej zimnej .  Zachowujesz się jak panienka co ucieka.... obraził się haha.

Jaki jest Twój poziom i argumenty. Coś tam napisałeś w kilku zdaniach. Pracuj sobie i do setki ze swoją małżonką.

Będziecie płacić składki a jak nie dożyjecie emerytury nie będziecie obciążać budżetu big_smile

Przez takich pseudointeligentów jak Ty młodzi nie mają roboty a starzy będą pracować do 67 lat.

32

Tak Pietrek, masz rację, uspokój się, weź tę zieloną pastylkę i już świat będzie kolorowy, emerytura dla 18 latków i to wysoka, a kobiety wrócą do garów smile

33

Vuk napisał/a:

Tak Pietrek, masz rację, uspokój się, weź tę zieloną pastylkę i już świat będzie kolorowy, emerytura dla 18 latków i to wysoka, a kobiety wrócą do garów smile

Widać że chłopie bredzisz ja piszę aby młodych gnać do roboty. Jakby wszystkim młodym dać możliwość pracy  i bezrobocie zlikwidować oraz dać warunki do przyrostu naturalnego to by ludzie mogli do 60 lat pracować.

Ty lepiej zaopatrz się w tabletkę ale niebieską... bo coś czuje że ze stresu będziesz jej potrzebował niedługo:)

34

Piotrek82 napisał/a:

Widać że chłopie bredzisz ja piszę aby młodych gnać do roboty. Jakby wszystkim młodym dać możliwość pracy  i bezrobocie zlikwidować oraz dać warunki do przyrostu naturalnego to by ludzie mogli do 60 lat pracować.

Tak jest, jak wasz (kaczo-rydzykoidów) guru W. I. Lenin mawiał: Każdemu według potrzeb smile

Piotrek82 napisał/a:

Ty lepiej zaopatrz się w tabletkę ale niebieską... bo coś czuje że ze stresu będziesz jej potrzebował niedługo:)

Znowu ta głębia myśli smile

35

Vuk napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

Tak jest, jak wasz (kaczo-rydzykoidów) guru W. I. Lenin mawiał: Każdemu według potrzeb smile
)

Vuk a Ty Leming sławiący Donaldinio czy Palkotowiec?

Opowiem Ci anegdotę o takich Lemingach

Przychodzi Leming A do drugiego Leminga B

Leminga A: wiesz co znowu podwyżka benzyny z 5 na 6 zł za litr?
Leming B: Co z tego i tak tankuję za 100 zł

Chyba jesteś takim Lemingiem B.

Słodkiego miłego życia bez emerytury;)

36

Dziwny jesteś człowieku. Chrzanisz jakies z tyłka wyciągnięte, bezsensowne farmazony, a słowem nie odniosłeś się do problemu z czego ZUS ma te emerytury finansować. Bo ty chcesz młodo iść i wysoką dostać. No ja też chcę, tylko to nie jest koncert życzeń. Jakoś jesteś albo zupełnie oderwany od realiów, albo tez zbyt ograniczony by te realia pojąć. Styl twoich wypowiedzi wskazuje, niestety, na to drugie.

37 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 19:24:15)

Vuk napisał/a:

Dziwny jesteś człowieku. Chrzanisz jakies z tyłka wyciągnięte, bezsensowne farmazony, a słowem nie odniosłeś się do problemu z czego ZUS ma te emerytury finansować. Bo ty chcesz młodo iść i wysoką dostać. No ja też chcę, tylko to nie jest koncert życzeń. Jakoś jesteś albo zupełnie oderwany od realiów, albo tez zbyt ograniczony by te realia pojąć. Styl twoich wypowiedzi wskazuje, niestety, na to drugie.

Vuk napisałem Ci skad. Więcej rąk do roboty większa produkcja więcej pieniędzy więcej kupowania.
Chyba dziecko to rozumie ale nie Ty.
Tacy ludzie jak Ty myslą redukcja ograniczenia kosztów, ale mniej pieniędzy i konsumpcja siada.

Napisałem Ci że pieniądze mają być wypracowane, a nie że ktoś komuś ma dać za darmo. Rozumiesz chłopaku?

Organizacja i prawidłowy obieg pieniądza.

Sam jesteś ograniczony więc innych za takich uważasz.

38 Ostatnio edytowany przez Vuk (2012-03-15 19:31:33)

Piotrek82 napisał/a:

Vuk napisałem Ci skad. Więcej rąk do roboty większa produkcja więcej pieniędzy więcej kupowania..

A skąd te więcej rąk do pracy? Polityka prorodzinna? To skutki za 20 lat, a skąd kasę na te 20 lat, skąd na to brać? Dodrukować? Śmiechu warte.
I druga rzecz - racjonalnie wyjaśnij dlaczego kobiety statystycznie dłużej żyjące mają wcześniej iść na emeryturę?

Piotrek82 napisał/a:

Napisałem Ci że pieniądze mają być wypracowane, a nie że ktoś komuś ma dać za darmo. Rozumiesz chłopaku?

Oczywiście mały, rozumiem - kolejny slogan. Proszę, twój pomysł na wypracowanie tej kasy.

Piotrek82 napisał/a:

Tacy ludzie jak Ty myslą redukcja ograniczenia kosztów, ale mniej pieniędzy i konsumpcja siada.

No dobrze, ale skąd wziąć więcej pieniędzy - już cię pytałem mały: dodrukować?

Piotrek82 napisał/a:

Organizacja i prawidłowy obieg pieniądza.

Znowu slogan...

Piotrek82 napisał/a:

Sam jesteś ograniczony więc innych za takich uważasz.

Widzisz mały, to że jesteś ograniczony i chrzanisz farmazony to jakoś tak powszechna opinia tutaj. Uważasz, że wszyscy się mylimy? smile

39

Piotrek82 skoro jesteś tak genialny nie tylko w zakładaniu przeróżnych* tematów dlaczego jeszcze Cię nie ma w rządzie?

40

A skąd te więcej rąk do pracy? Polityka prorodzinna? To skutki za 20 lat, a skąd kasę na te 20 lat, skąd na to brać? Dodrukować? Śmiechu warte.
I druga rzecz - racjonalnie wyjaśnij dlaczego kobiety statystycznie dłużej żyjące mają wcześniej iść na emeryturę?Zmniejszyć bezrobocie, pobudzić przyrost naturalny - tanie kredyty ulgi rodzinne. Lepsze przystosowanie do zawodów, poprawa szkolnictwa. Wzrost PKB. Pobudzenie konsumpcji a szczególnie inwestycji.

Kapujesz chłopcze?

Piotrek82 skoro jesteś tak genialny nie tylko w zakładaniu przeróżnych* tematów dlaczego jeszcze Cię nie ma w rządzie?
Bo jestem za uczciwy do rządzenia:D

41

Piotrek82 napisał/a:

Bo jestem za uczciwy do rządzenia:D

Nie rozśmieszaj mnie big_smile
Jak Ty oszukujesz "panny" na temat miejsca zamieszkania to do uczciwości jakiejkolwiek Ci daleko...

42 Ostatnio edytowany przez Kriss (2012-03-15 19:50:02)

Jak byś pobudził przyrost naturalny? TY konkretnie - pomysly, zalożenia, plan działania. Proszę mi wyliczyć tak ciupaskiem kredycik prorodzinny przy stanie posiadania - 80tysi własnego wkładu (powiedzmy ze mają) oraz BEZ wkładu - bo tacy też są i mnożyć się nie powinni mieć przeszkody, jedna podstawowa pensja na dwie lub trzy gęby do wyżywienia - jak wiem baba do garów i z brzuchem - nie ogarnie jeszcze etatu.
Ulgi - JAKIE dokładnie co by to Twoim zdaniem miało być.

Aż posłucham bo trójkę dzieci mam i męża - więc wszystkie te cymesiki by mnie objęły.

Proszę nie zapominać że skądś te pieniądze musisz wziąć JUŻ a nie w momencie jak moje dziecko pójdzie do roboty - czyli za 20 lat

43

Obawiam się, że dyskusja z tym chłopcem sensu nie ma. Znowu przeczytaliśmy coś ale slogany z wiecu Kaczyńskiego "Pobudzić konsumpcję", "Zmniejszyć bezrobocie", "Tanie kredyty" - tylko jak to zrobić, tego już bidulek nie wie.

44

Vuk napisał/a:

Obawiam się, że dyskusja z tym chłopcem sensu nie ma. Znowu przeczytaliśmy coś ale slogany z wiecu Kaczyńskiego "Pobudzić konsumpcję", "Zmniejszyć bezrobocie", "Tanie kredyty" - tylko jak to zrobić, tego już bidulek nie wie.

Za to Tusk wie jak zwiększyć akcyzę i podatki, okraść OFE, pożyczyć do paktu stabilizacyjnego kasę z funduszu rezerwy demograficznej a przedtem obiecać 300 mld z Unii,
zwiększyć wiek emerytalny, ceny w sklepach, leków, olać ludzi w sprawie ACTA

Ale najważniejsze przy tym że umie przekonać takich ciemnych ludzi jak Vuko aby na niego głosowali. big_smile

45

Pietrek jak zwykle "merytorycznie" i z "sensem" tongue

46

Vuk napisał/a:

Pietrek jak zwykle "merytorycznie" i z "sensem" tongue

Jak nie rozumiesz to poproś chłopaku kogoś to może Ci wytłumaczy sens.

Jak POdwyższenie podatków to według Ciebie działanie liberalne jak sam się nazwałeś liberałem  to widać jak u Ciebie z sensem i logiką.

47

Parytety, fajna sprawa ale jak autorze trochę pokombinujesz to wyjdzie Ci że jak swiat światem to nim rządzili zawsze mężczyżni, oni ustanawiali prawa i oni dopuszczali kobiety na stanowiska trzymając pieczę nad nimi. I tak jest do dziś i nic się nie zmieni. Od zawsze tak było , jest i będzie i komu mydlić oczy? Wystarczy popatrzeć kto jest w Rządzie, jakie sprawy są najwazniejsze do załatwienia i nie martwcie sie, idzie wiosna i zielona Irlandia wraz z nią.Według mnie to ten temat to bicie piany więc konczę ją bić, bo szkoda czasu.

48

Znowu nie wie JAK. Ten temat jest bez sensu chłopcze. Po co Ty go zakładałeś. To nie pytanie.

49

Klaudyna59 napisał/a:

Parytety, fajna sprawa ale jak autorze trochę pokombinujesz to wyjdzie Ci że jak swiat światem to nim rządzili zawsze mężczyżni, oni ustanawiali prawa i oni dopuszczali kobiety na stanowiska trzymając pieczę nad nimi. I tak jest do dziś i nic się nie zmieni. Od zawsze tak było , jest i będzie i komu mydlić oczy? Wystarczy popatrzeć kto jest w Rządzie, jakie sprawy są najwazniejsze do załatwienia i nie martwcie sie, idzie wiosna i zielona Irlandia wraz z nią.Według mnie to ten temat to bicie piany więc konczę ją bić, bo szkoda czasu.

Klaudynko masz racje. Ten temat założyłem tylko aby udowodnić absurd tego pomysłu.

Cieszę się że są kobiety rozsądne na tym forum:)

50

Kriss napisał/a:

Ojtam ojtam. Na pytania odpowiadaj, może Tyś jest naszym nowym narodowym przewodnikiem a my tu o jakichś głupkach niziołkach rozmawiamy. Prezentuj, argumentuj. SAM założyłeś temat - więc się odnieś do pytań na które dałyśmy Ci odpowiedzi. Jak masz do Palikota i jego wesołej drużyny ąse - napisz do nich z imienia i nazwiska oraz Peselu, żebyś z otwartą przyłbicą na bój szedł.

big_smile Kriss.....mądra kobieto wink  !!! big_smile

51

Piotrek82 napisał/a:

Jak POdwyższenie podatków to według Ciebie działanie liberalne jak sam się nazwałeś liberałem  to widać jak u Ciebie z sensem i logiką.

No tak, to było z sensem... Może mały przytoczysz gdzie byłem za podniesieniem podatków, bo jakoś nie przypominam sobie smile I zapisując mnie do PO czynisz błąd, jestem wyborcą Palikota tongue

52

Vuk napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

No tak, to było z sensem... Może mały przytoczysz gdzie byłem za podniesieniem podatków, bo jakoś nie przypominam sobie smile I zapisując mnie do PO czynisz błąd, jestem wyborcą Palikota tongue

To muszę Cię zmartwić chłopcze ale maryśki nie dostaniesz. Widać że wyborcy Palikota na gospodarce się nie znają jedynie walczyć światopoglądowo.
Tylko w wibratorem latają i durne happeningi urządzać potrafią.
Co "mądrego" Palikot głosi na temat gospodarki?

53

Moderacjo, czy nie czas już przerwać ten happening Piotrusia uskuteczniany w iluś wątkach?

54

Vuk napisał/a:

Moderacjo, czy nie czas już przerwać ten happening Piotrusia uskuteczniany w iluś wątkach?

Leć na komendę albo od razu do prokuratury big_smile

55

Apelujemy o  bana dla Piotrusia Pana!
Nawet mi się zrymowało!

56 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-15 22:19:53)

smutnamonia napisał/a:

Nawet mi się zrymowało!

Sama daj sobie bana weź banana... do ust ... i go zjedz

Czemu  oftopujesz?

Proszę wypowiadać się zgodnie z tematem:)

57

Piotrek82 napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Nawet mi się zrymowało!

Czemu  oftopujesz?

Przyganiał kocioł garnkowi!
Musisz być wulgarny? Nawet oftopować nie potrafisz kulturalnie!
Pozdrawiam i miłego bajerowania niewinnych panienek na GG! A im współczuje!

58

smutnamonia napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Nawet mi się zrymowało!

Czemu  oftopujesz?

Przyganiał kocioł garnkowi!
Musisz być wulgarny? Nawet oftopować nie potrafisz kulturalnie!
Pozdrawiam i miłego bajerowania niewinnych panienek na GG! A im współczuje!

Kobieto jak jedzenie banana jest dla Ciebie czynnością wulgarną to nie wiem.
Dziękuje jest bardzo miło i gorąco na moim GG big_smile

59

Ale dyskusja rozgorzała big_smile

To może ja się wypowiem do pierwotnego tematu wink Dla mnie sam przymus parytetów jest idiotyczny. Jest pewnego rodzaju zaprzeczeniem wolności, bo narzuca się że ma być tyle i tyle pań i tyle i tyle panów. Przecież jak ktoś chce się bawić w politykę to w nią wejdzie. Panie są jednak wrażliwsze i świetnie sprawdzają się w innych dziedzinach. Owszem, część z nich realizuje się w polityce, ale to nic zdrożnego, że jest ich mniej niż panów.

Jak już mówicie o partiach to naprawde nie ma co ślepo wpatrywać się w jedną partię, bo w różnych dziedzinach kto inny może mieć więcej racji. Osobiście bliżej mi pod względem światopoglądowym do PISu, ale w niektórych kwestiach gospodarczych np. podniesieniu wieku emerytalnego akurat popieram rząd. Nie z jakąś chęcią, ale zdaje sobie sprawę, że jest to konieczne. Chyba, że nagle ludzie postanowią się bardziej rozmnażać, ale przy tak konsumpcyjnym podejściu do życia nie liczyłabym na to. tongue

60

Alegro dziękuję Ci za merytorycznie przedstawienie Twojego zdania.

Właśnie w polityce nie przeszkód aby kobiety wchodziły i nie trzeba parytetów ustalać.

Odnośnie wieku emerytalnego naprawdę chcesz pracować do 67 lat?

61

Oczywiście, że nie chcę. Ale tu nie liczy się moje ,,chcę'' czy ,,nie chcę''. Tu liczy się stan finansów publicznych i sposób finansowania emerytur, jeśli pozostawić by wszystko tak jak jest, to za 20-30 lat może być naprawde źle. Wole nawet nie myśleć co by było gdyby nagle zabrakło pieniędzy na wypłatę emerytur dla rzeszy starszych ludzi.

62

allegro masz pracę?
a jakby Ci powiedzieli że nie 67 a 77 tez byś się zgodziła?
Tak łatwo Cię przekonać do poświęcenia ?
Jakby było referendum byłabyś za?

63

Nie mam, aktualnie jestem na dziennych studiach. 77 to już przegięcie z punktu widzenia średniej długości życia. A zazwyczaj w trochę innej kondycji jest osoba w wieku 67 a trochę innej w wieku 77 lat, prawda? smile Patrzysz na to tylko ze swojej perspektywy - poświęcenia. Ale to nie jest poświecenie a konieczność, jeśli chcesz nadal żyć w miarę normalnie funkcjonującym państwie. Czy byłabym za? Pewnie tak, pod warunkiem, że rząd odpowiednio w ustawie zatroszczyłby się o los kobiet na macierzyńskim i wychowawczym, które przez wychowywanie dzieci mogą tracić ekonomicznie.

64

Allegro to mnie zawiodłas teraz ale może dlatego że nie przepracowałaś jeszcze żadnego dnia.

65

Przykro mi, ale zdania nie zmienię. smile Ale wgłąb się w temat finansowania emerytur i narastającego długu publicznego, to może się ze mną zgodzisz.

Posty [ 1 do 65 z 82 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Parytety 50/50 - absurd

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024