Powinnam odejść, ale jak do tego dojrzeć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powinnam odejść, ale jak do tego dojrzeć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Powinnam odejść, ale jak do tego dojrzeć

Hej, moja historia jest początkowo jak z bajki a kończy się tragicznie..szkoda że dla mnie. Poznałam go na imprezie i dosłownie od pierwszego spojrzenia się w nim zakochałam 8 lat temu. Naprawde jak go zobaczyłam to jakby piorun mnie uderzył. I pewnie przez to od samego początku byłam głupia i ślepa. Niby widziałam jaki jest, ale zawsze sobie tłumaczyłam że a wyjdzie z tego, ja go zmienie, że on jest taki wow, tyle lasek za nim wzdycha , a on jest mój. I tak to przez ponad 6 lat okłamywał mnie, pił, zdradzał, raz się ze mną spotkał a potem potrafił przez tydzień sie ze mną nie widzieć, czasem zadzwonił, czasem nie. Potrafił mnie jako już narzeczoną zostawić samą i chorą w domu a sam poszedł na sylwestra do znajomej której się podobał. Co robili nie wiem... on twierdził że nic. BYłam na tyle głupia że wszystko mu wybaczałam. A na zaręczyny się zgodziłam bo mnie zaskoczył i głupio mi było powiedzieć "nie". Tysiące razy miałam z nim zerwać aż doszło do tego że nie zdążyłam sie wziąść na odwage i zaszłam w ciąże. Obiecywał złote góry, że wszystko będzie dobrze... i takie tam. Wyszłam za niego... szczerze i z tej ślepej miłości i dla dziecka. Teraz mam piekło nie życie. Ciągle jestem sama. On woli pracować lub iść z kolegami na piwo niż być ze mną i z dzieckiem, a jak nei ma wymówki i musi być w domu to śpi. Nie potrafimy ze sobą rozmawiać... tzn ja chce ale jemu się nigdy nei chce. Ciągle sie kłócimy, zwłaszcza o jego picie i pieniądze, które on uważa że jego wypłata należy się tylko jemu (ja na tą chwile nie zarabiam bo jestem na urlopie wychowawczym). Nie szanuje mnie, wyzywa. Z dzieckiem się pobawi od czasu do czasu o ile jeszcze za dużo nei wypił lub nie jest za bardzo zmęczony. Wszyscy mi mówią że po co mam sie tak szarpać, lepiej odejść. Ale ja tak bardzo chciałam żeby moje dziecko miało pełną rodzine a poza odejście, to znaczy brak kasy, utrate wszystkiego i mieszkanie z dzieckiem kątem u rodziców. Dajcie mi jakąś siłe, motywacje bo już nie mam siły. Najgorsze  że ciągle coś czuje do niego... czuje się jak pies przywiązany do Pana. Ale tyle razy mu tłukłam do głowy, żeby się zmienił, wziął za siebie dla dziecka, a w gruncie rzeczy ciągle jest tak samo. SAma już nie wiem co robić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powinnam odejść, ale jak do tego dojrzeć

Przykra sprawa. Jesteś uzależniona od niego psychicznie. Z doświadczenia wiem, że nie pełna rodzina jest dla dzieci czasami dużo lepsza niż z takim ojcem. Zastanów się czy chcesz by dziecko miało taki wzorzec ojca i czy ma być w przyszłości takie samo dla swojej rodziny. Twój mąż znęca się nad Tobą, a za kilka lat będzie to samo z dzieckiem bo mu wejdzie między pilota a telewizor. Zrób bilans zysków i strat ale pamiętaj, że odejście może być tylko raz. Bez powrotów.

3

"Ale ja tak bardzo chciałam żeby moje dziecko miało pełną rodzine a poza odejście, to znaczy brak kasy, utrate wszystkiego i mieszkanie z dzieckiem kątem u rodziców." 

Tego argumentu używa KAŻDA nieszczęśliwa w związku matka....i wiesz co? Nigdy nie działa. Mało tego: dziecko gdy dorośnie będzie miało do Ciebie żal że nie odważyłaś się zmienić jego losu.

To co, że kątem??! Niech narazie tak będzie! Lepsze to , niż zycie w klatce.
odsyłam Cię do strony Tarantelli czyli: http://uciekamdoprzodu.blogspot.com/
bo jest świetna, o tym jak wyjść z toxycznego związku.

Zgadzam się z moimi poprzednikami. Jeśli macie tak całe życie się szarpać to nie tylko wy na tym stracicie, ale przede wszystkim dziecko.

5

To straszne...

Boisz się odejść?
Masz do kogo?
Jesteś w stanie poradzić sobie bez niego?
masz przyjaciół/rodzinę którzy Ci chętnie pomogą?

uciekaj od niego...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powinnam odejść, ale jak do tego dojrzeć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024