Co wskazuje na to ze on uderzy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co wskazuje na to ze on uderzy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Co wskazuje na to ze on uderzy?

Witajcie.Jakie zachowanie badz traktowanie kobiety bedzie wskazywac na to ze on bedzie ja w przyszlosci bic?czy sa jakies konkretne sygnaly ktore potwierdza ze ten mezczyzna to kat?jak takiego rozpoznac bedac z nim w zwiazku?prosze o dyskusje i opinie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co wskazuje na to ze on uderzy?

Zadałaś bardzo ogólne pytanie ale wydaje mi się, że jeśli jest się w związku z takim mężczyzną warto zaobserwować sytuację w jego domu, jakie są relacje pomiędzy jego rodzicami oraz pomiędzy nim i nimi. No i oczywiście to co dzieję się obecnie w związku czy jest agresywny podczas kłótni, ile mu trzeba do tego by wybuchnąć i czy obiektywnie patrząc ma powody do tego. Jeśli facet szarpie kobietę, przytrzymuje, nie zwraca uwagi na to, że kobieta mówi, że coś ją boli to może być niepokojące i warto zwrócić uwagę również na to jak odnosi się, co mówi, czy pozwala sobie obrażać swoją kobietę itd.
Ale nie analizując wszystkiego też tak szczegółowo chyba warto popatrzeć na to po prostu jakim jest człowiekiem w relacji z innymi ludźmi, znajomymi i tymi po prostu obok:)

3

Właśnie,tak jak napisała Inga09,uważam że musisz zwrócić uwagę czy jest agresywny podczas sprzeczki. To istotne. Wiem to z doświadczenia. Ja to kiedyś zlekceważyłam i dziś za to płacę. Jak facet nie ma już w czasie kłótni argumentu, to potrafi przyłożyć...Ja trochę może za późno, ale się ocknęłam.Lepiej późno niż wcale!

4

A jeżeli facet na kobietę krzyczy i przeklina to też może być zdolny do tego by ją kiedyś uderzyć?

5

Adaaa345 napisał/a:

A jeżeli facet na kobietę krzyczy i przeklina to też może być zdolny do tego by ją kiedyś uderzyć?

tak to już nie daleka droga do tego aby uderzył,może na początku swoją złość wywali na przedmiotach coś tam poniszczy,czymś porzuca ale w końcu i tak uderzy...

6

jeśli widać że jest agresywny, porywczy... to można się tego spodziewać, że któregoś dnia może nie wytrzymać...
Chociaż czasem nic nie wskazuje na to że ktoś może wykazywac takie zachowania

7 Ostatnio edytowany przez skomplikowana (2012-03-12 22:02:20)

Ciężko to zauważyć szczególnie na początku znajomości. Warto zaobserwować jego zachowanie po alkoholu, często hamulce puszczają..
Jeśli jest impulsywny i np. jest w stanie uderzyć ręką w ściane w nerwach albo chociażby popchnąć kobietę..
Ja byłam z facetem, który w nerwach złamał wieszak o komode, ale niedaleko stałam ja więc to były centymetry, może po prostu nie trafił.. po alkoholu wpadał w szał.. i był bardzo zazdrosny.. do tego rodzice po rozwodzie. Wtedy go zostawiłam..
Znam jego obecną dziewczynę.. tu już nie spudłował.. i robi to coraz częściej..

8

Jeśli ktoś ma rodziców po rozwodzie to znaczy że będzie bił :-/ ojciec mojego M bił i matkę i dzieci, jak teściowa zmarła to się trochę zmienił, "złagodniał". My jesteśmy razem od 8 lat, M nigdy mnie nie popchnął nie uderzył nawet nie krzyknął, jak się robi bardzo nerwowo to po prostu wychodzi z pokoju ale to dość rzadkie sytuacje na szczęście :-) lubi się czasem napić ale wtedy idzie spać a nie awanturuję się - i co miałam go skreślić bo rodzina trochę patologiczna jest wspaniałym mężem dzieciaki za nim przepadają

9

Nie ma reguły, nie każdy kto wychodzi z patologii, będzie tyranem.. każdy człowiek jest inny, ja wiem, że ten mój były miał zepsutą psychike przez ojca i chociaz go potępiał był do niego bardzo podobny.. Justyna88 może ten Twój M wrodził się w matke i nie ma genów tyrana.
Moją koleżanke bił facet i znęcał się nad nią, a dom miał super kochający i bogaty.. może to wynikach z rozpieszczenia..
kazdy ma swoją historie..

Ważne jest jedno - UDERZYŁ RAZ, ZROBI TO ZNOWU!
I to jest chyba najlepsze zwiastun, że facet będzie się znecał!

10

Z tym się zgadzam jak hamulce puszcza jeden raz to potem jest coraz łatwiej, coraz mniejsze zahamowania, coraz bardziej błahy powód jest potrzebny :-(

11

duże znaczenie ma wychowanie
czasem dzieci popełniają błędy rodziców bo nie znają innego życia, uważają to za normę? za nic złego? za tryb kłótni?
inni za to tak się napatrzyli i znienawidzili takie zachowania, że w życiu  by tego nie zrobili- bo im godność i szacunek na to nie pozwala...

widać czy facet szanuje kobietę...
ja kiedyś usłyszałam że jakby mnie dziewczyna uderzyła to i ja bym ją uderzył... skoro nie potrafi się kontrolować. padłam i nawet nie chciałam komentować...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co wskazuje na to ze on uderzy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024