Samotność - czy to normalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność - czy to normalne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Samotność - czy to normalne?

Witam, jakieś dwa lata temu zostałam zdradzona i odszedł ode mnie chłopak po 6latach. Od tego czasu cały czas jestem sama. Znam osoby, które aktywnie poszukują faceta. Ciągle o nich rozmawiają, o tym który ładniejszy, każdego obcego traktują jako kandydata i snują jakieś plany. Ja tak nie umiem:( Miło kogoś poznać, mieć tą bliską osobę, ale ja nie mam ochoty na szukanie faceta. Nie wiem, czy coś ze mną jest nie tak? Czy to jest normalne? Widzę swoja przyszłość w samotności, martwi mnie to bardzo, ale nie mam ochoty szukać i głupio uśmiechać się do obcych facetów. Nie wiem, nie chce mi się i nie potrafię:(  Chyba wszystko mi obojętne:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność - czy to normalne?

Witaj, rozumiem Cię bardzo dobrze, mnie ostatnio tez zostawił chłopak, mieliśmy napewno mniejsze doświadczenie w związku niż Wy, bo bylismy ze sobą ponad 2 lata, ale odbiło się to na mojej psychice. Jest z Tobą wszystkop wporządku, po prostu wg mnie związek z nowym mężczyzna jest dla Ciebie jeszcze niemożliwy, odległy. Nie masz co szukać faceta na siłę, masz racje, ale jednak trzeba się znów otworzyć na ludzi. Najważniejsze żeby byc wśród ludzi! I znależć w kims wsparcie:) nie mówię tutaj o jakimś facecie, tylko o dobrej koleżance:) Jak przyjdzie ten właściwy moment to facet sam się zjawi:)

3

Dziękuję gosianew. Ja już zaczęłam twierdzić, że chyba jestem inna niż wszystkie moje koleżanki. Tzn bardzo chętnie poznałabym kogoś, ale nie mam ochoty szukać, nie mam ochoty na jakieś umizgi,głupie uśmiechanie, latanie za kimś itp:( Nie wiem, może gdyby to był ktoś kto mi odpowiada...:( Już sama nie wiem, a może ja mam jakieś dziwne wymagania:(

4

Jak czytam to co napisałaś to czuje się tak, jakbym czytała swoje myśli:) Ostatnio stwierdziłam, że trzeba być wymagającym, wiadomo, że nie należy wymagać jakis nierealnych rzeczy, ale facet powinien spełniać w 100% Twoje podstawowe kryteria, a nie oszukujmy się, jest w czym wybierać:D Ja tak samo, nie mam chęci "podrywać" chłopaków/męzczyzn z uczelni, tak szczerze mówiąc czuję, jakbym nie miała na to siły a przede wszystkim chęci. Choc musze Ci się przyznać, że ostatnio zaryzykowałam i chciałam nawet i tylko poznać chłopaka który nadal mi się podoba, ale wyszło beznadziejnie, więc stwierdziłam, że to nie ma sensu. A moze jeszcze nie spotkałaś męzczyzne, który by Cie urzekł? Ciekawe jaka byłaby Twoja reakcja gdyby taki się pojawił:)

5

Myślę, że może to prawda, że nie spotkałam kogoś kto by mnie tak naprawdę zainteresowała. Czuję się jakbym była już za stara na miłość.Jak słucham moją koleżanka jak szuka to mnie aż skręca. Od jednego do drugiego, skończy z jednym, już ma innego. Czy to on kończy, czy ona, momentalnie szuka dalej. Nie wiem, każdemu daje szansę, każdego traktuje jak kandydata na męża. Ja tak nie umiem.

6

Pamiętaj, nikt nie jest za stary aby kochac. Po prostu tak jak sama mówisz, nie potrafisz angażować się szybko w krótkotrwałe związki. To dobrze o Tobie świadczy. Nie czujesz potrzeby, żeby nadal robić sobie wzór "idealnego" dla Ciebie faceta poprzez błędy eks mężczyzn. Wg mnie Twoja kolezanka trochę za bardzo namolnie chce MIEC faceta, a to nie przyczynia się do znalezienia tego odpowiedniego. Wiem to z mojego doświadczenia:) I prosze Cie tylko nie bierz z niej przykładu i jak pojawi się jakiś mężczyzna, który Cię zachwyci, nie traktuj go jako potencjalnego męża, dla mnie to niezręczne by było na jego miejscu. Nalezy żyć chwila ale przy tym jednak traktować związek poważnie.

Wydaje mi się, że coś takiego jak "randka" trochę Cię przerasta:) może się myle. Ale jakby co, to nie jesteś sama. Ja jestem beznadziejna jeśli chodzi o randki, wole miłe spotkania, wg mnie trochę się to różni, bo randka kojarzy mi się ze sztuczną otoczka, a miłe spotkanie daje poznać nasz podstawowy charakter.

7

To prawda, obawiam się randek, zwłaszcza takich w ciemno lub z kimś kogo nie znam za dobrze. Ja wolę kogoś najpierw poznać, już coś wiedzieć o tej osobie niż iść na randkę, spotkanie, na którym być może od razu będzie widać, że jesteśmy z innych światów. A potem tylko rozczarowanie i być może brak wspólnych tematów. A co do koleżanki to prawda, ona szuka na siłę, ale wg nie, wcale tego nie robi.

8

Wiadomo, randki w ciemno bardzo rzadko się udają. Dlatego podsumowując wszystko jest z Tobą dobrze, nie masz co się śpieszyć, na pewno nie postępowac tak jak Twoja kolezanka, bo nie dojdziesz do niczego, a tylko czas bedziesz tracic. Musisz być cierpliwa i czekać:) A narazie nie mysl w ogóle o tym. Przeważnie jest tak, że jak się nie szuka to ktoś się znajduje, więc ZERO SZUKANIA!:)

9

Dziękuję za miłe słowa, pozdrawiam i również życzę powodzenia:)

10

Witaj Leono 84
Napisałam do Ciebie na gg jeśli zechcesz porozmawiać to zapraszam.

11

gosianew napisał/a:

Przeważnie jest tak, że jak się nie szuka to ktoś się znajduje, więc ZERO SZUKANIA!:)

Na szczęście tylko przeważnie.
Jak się nie szuka, to co najwyżej pusty pokój można znaleźć. Więc lepiej szukać mimo porażek niż nic nie robić i biernie czekać.
To coś - jak się nie pracuje, to się nie je, a jak się nie je, to się umiera wink
Rady twoje są niebyt trafne.
Pozdrawiam

12 Ostatnio edytowany przez Loona84 (2012-02-28 23:45:42)

wyrodna córka napisał/a:

Witaj Leono 84
Napisałam do Ciebie na gg jeśli zechcesz porozmawiać to zapraszam.

Nie dostałam wiadomości, napisz jeszcze raz:)

Remi, ja wiem, że samo nic nie przyjdzie, tyle, że ja nie mam ochoty na jakieś umizgi i podśmiewywania do obcych facetów. Tzn, to nie, że mnie nie kręcą mężczyźni, ale po prostu nie chce mi się ich szukać:(

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność - czy to normalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024