Jak myślicie, ciężko jest byc aktorem, grac, występować publicznie? Pytam ponieważ zaczęłam się zastanawiać nad wzięciem udziału w castingu do filmu czy reklamy, ale nie mam żadnego doświadczenia
Ja myślę,że trzeba się z tym urodzic. Niektórzy nie mają żadnej szkoły aktorskiej a potrafią doskonale grac , także w życiu prywatnym (niestety)..
To czy się z tym urodziłam, to jeszcze nie wiem:) Ale okaże się.
Ja myślę że i bez specjalnych zdolności można spróbować swojego szczęścia na castingu. Zgadzam się że nie trzeba mieć skończonej szkoły aktorskiej by być dobrym aktorem. Można przyjść też tak po prostu z ulicy i zaistnieć, spójrzcie tylko na youtubie jak radzą sobie uczestnicy castingu do reklamy tp - i Ty możesz zostać twarzą reklamy.
Ja się zawsze zastanawiam jak się czuje np. mąż aktorki, która namiętnie całuje się na planie z innym aktorem. Jakoś tak chyba nie potrafiłabym mieć do pracy aż takiego dystansu...
Niemniej jednak to ciekawy zawód i liczy się chyba bardziej od szkoły wyrazistość i charakter. Życzę powodzenia w spełnianiu swoich marzeń! ![]()
Ja bym chyba nie mogła być żoną takiego aktora.. Ale też aktor nie musi się na wszystko zgadzać, myślę że ma prawo do decyzji czy chce grać takie sceny czy nie. A z tego castingu znalazłam świetny filmik jak panna udaje Czesia, po prostu rewelacja ![]()
Ja z chęcią bym posłała mojego męża na ten casting ale ciężko mi go namówić. Twierdzi że to reklama a jego talent nie będzie się tam marnował :-). Może mi ktoś doradzi jak go namówić na ten udział w castingu? Ma świetny głos ale ta jego duma...Tłumaczyłam mu że tu chodzi o dobrą zabawę.
Ale dowiedz się najpierw, czy nie będzie musiał się tam z nikim całować:) Może nagrody go skuszą? Poza tym byłby to jakiś początek do sławy, skoro taki dobry jest..
Ja jeszcze dodam, ze trzeba byc charakterystycznym , miec w sobie cos interesujacego.