Witam
Od wczoraj męczy mnie bardzo nieprzyjemna dolegliwość.. mam straszne bóle brzucha,mam wrażenie,że muszę skorzystać z łazienki ale nic z tego
:( cały czas mnie to męczy,zażywam leki na biegunkę nic to nie daję,zażywam Colon też nic nie daje...nie mogę się wypróżnić,a brzuszek wciąż boli,może to być zapalenie jelita??albo coś w tym stylu??? co 5 minut latam do wc ,bo mam parcia... no ale nic mnie nie rusza
całą noc nie przespałam przez te bóle i bieganie do łazienki... nie mam gorączki,wymiotów i czuję się nawet ok.Zaczęło się od tego,że poszliśmy na urodziny do znajomych,i za bardzo sobie pozwoliłam z śledziami ... i do tej pory nie mogę się opędzić od tego,chociaż nie wiem czy to jest ten powód
Jeśli mieliście podobne sytuacji- napiszcie jak sobie z nimi poradziliście
Prawdo podobnie masz silne wzdęcia, co z kolei daje uczucie parcia, jednak nie można oddać stolca, spróbuj coś wziąć na wzdęcia i obserwuj co będzie dalej...jak nie pomoże to trzeba zliczyć wizytę u lekarza.
Idź do apteki i poproś o jakieś tabletki które pomagają na zaparcia i jelita. Powinny coś dać. Poza tym, na co dzień radzę spożywać dużo błonnika np. w róznych płatkach i owocach oraz chlebek pełnoziarnisty. Kawa też dobrze przeczyszcza jak dla mnie. Trzeba z tym walczyć bo takie przetrzymywanie może mieć niedobre skutki.
Dobrze działają activie + np. serek wiejski z sokiem jabłkowym
taka mego rewolucja się robi, ale to takie mniej medyczne sposoby.Możesz spróbować zrobić sobie lewatywę - zestaw jest dostępny w aptekach. Z tego, co napisałaś może to zwyczajne zatrucie, ale jakby trwało dłużej to warto pójść do chirurga - bo może to być niedrożność, a oni mają wprawę w badaniu brzucha.
...zażywam leki na biegunkę nic to nie daję...nie mogę się wypróżnić...
Spytam tak....po co bierzesz leki na biegunkę??
One mają działać tak, żeby człowiek przestał biegać do toalety i przestał oddawać stolec. A u ciebie sytuacja jest odwrotna, Ty właśnie masz się wypróżnić. Więc po pierwsze odłóż leki na biegunkę!!!
Napij się zimnego mleka powinno Cię pogonić, a jak nie to do apteki po radę albo do lekarza.
Kawa parzona i papieros. Po takim składzie kupka murowana.
kup sobie czopki glicerolowe. pomaga. mozesz wypic kawe, zjesc platki owsiane np
lub suszone sliwki. ja mialam taki problem po porodzie. nie moglam sie zalatwic tydzien . strasznie sie meczylam...
Dobrym rozwiązaniem na zaparcia jest też parafina spożywcza - można ją kupić w aptece.
Na pewno przy tego typu problemach nie powinnaś brać leków na biegunkę bo mają one działanie odwrotne w stosunku do tego co aktualnie jest Ci potrzebne.
Witam
Od wczoraj męczy mnie bardzo nieprzyjemna dolegliwość.. mam straszne bóle brzucha,mam wrażenie,że muszę skorzystać z łazienki ale nic z tego:( cały czas mnie to męczy,zażywam leki na biegunkę nic to nie daję,zażywam Colon też nic nie daje...nie mogę się wypróżnić,a brzuszek wciąż boli,może to być zapalenie jelita??albo coś w tym stylu??? co 5 minut latam do wc ,bo mam parcia... no ale nic mnie nie rusza
całą noc nie przespałam przez te bóle i bieganie do łazienki... nie mam gorączki,wymiotów i czuję się nawet ok.Zaczęło się od tego,że poszliśmy na urodziny do znajomych,i za bardzo sobie pozwoliłam z śledziami ... i do tej pory nie mogę się opędzić od tego,chociaż nie wiem czy to jest ten powód
Jeśli mieliście podobne sytuacji- napiszcie jak sobie z nimi poradziliście
zażyj coś rozkurczowego - np. nospa, napij się hebaty z mięty.