Temacik dla mnie widzę...
jam wodnik i jak na trogon powietrza przystało mam bzika na punkcie wolności osobistej kropka
zyleta69 napisał/a:tez jestem baranem;p
he...
jakie to cechy osobowości?
no baran jest trogonem ognia tak jak i lew i strzelec to są silne znaki, dumne, chwilami wyniosłe potrafią iść z uporem do obranego celu no ale jak na ogień przystało są wybuchowe, pełne emocji i często się nimi kierują...potrafią mieć duże poczucie humoru
marena7 napisał/a:My wszyscy jesteśmy zodiakalną mieszanką, trochę tego i trochę tamtego, coś z czymś harmonijnie się łączy, albo jest w opozycji i stąd ta różnorodność.
i tak i nie...znak zodiaku i trogon z jakiego pochodzi to nasze tendencje, jaką sferę życia będziemy starali się pielęgnować, jak będziemy uaktywniać się w tym zyciu,
dajmy na to trygon wody:rak, skorpion, ryby tu będą bardzo ważne uczucia, rodzina ale i taka trochę miękkość np.ryby, ryby sa różne, bardzo skrajne i odważne, pełne życia ale i strachliwe i niezdecydowane, słabe zdrowie mają, lubią interesować otoczenie swoimi "problemami"...
skorpion...jego lepiej nie stawiać pod murem
trogon ziemi:byk,panna,koziorożec...no te znaki kojarzą się z pracą, one lubią mieć, posiadać lubią bezpieczeństwo materialne i uczuciowe tez ale na zasadzie nie polotu takiej "powinności" tu jest więcej
i dlatego są trygony które do siebie pasują bardziej a które mniej no np.znak wodny z ziemistym bardzo pasują bo nawet patrząc na logike woda rozmiękcza ziemię, czyli trochę rozsadza taką sztywną strukturę znaków ziemistych ale tak jak w zyciu niczego w nadmiarze
i trygon powietrza z ogniem również dobrze pasuje bo powietrze roznieca ogień takie znaki będą sie pobudzac do zycia...
a dajmy na to woda z ogniem, no woda gasi ogień, taka wylewność i dziamdzianie ogniowi nie pasuje to tak jak baran nie lubi niezdecydowania, w ogóle znaki ogniste nie lubia takiego lelum po lelum i miękkiego gadania
truskaweczka19 napisał/a:Jeżeli o mnie chodzi, to jestem Waga (27.09). Często czytałam, że Wagi są niezdecydowane. Z czym się zgadzam
.
Ale z horoskopów zgadza się też, że potrafię być osobą bezstronną, że nie stoję zawsze po czyjejś stronie tak jak wielu, lecz potrafię się zdystansować . Ponadto nie znoszę kłótni jak podobno Wagi, wrażliwa na piękno itp 
nie, nie to niezdecydowanie tylko dyplomacja,właśnie tak jak pisałaś ze nie lubisz sie kłócić to wolisz być bezzstronna...
waga jest estetyczna, przyciągają jej wzrok ładne wnętrza i ładni ludzie,
władca tego znaku jest wenus wiec miłość liczy sie bardzo dla wagi