Znaki zodiaku :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Znaki zodiaku :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 62 ]

1 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-01-08 13:01:52)

Temat: Znaki zodiaku :)

Czy Wasz znak zodiaku pokrywa się z waszym charakterem, osobowością ?

Jestem zodiakalnym baranem.... z 10. kwietnia ( od niedawna data budząca pewne skojarzenie...;) ) i w 90% cechy mam właśnie takie ( z rogami big_smile  )

P.S. A znacie ten kawał ?

" Pamiętasz Lecha ??
Przez mgłę, przez mgłę "     big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znaki zodiaku :)

tez jestem baranem;p
he...
jakie to cechy osobowości?

3

Silna wola, dynamizm, waleczność wink i wiele wiele innych smile

4

Jestem z ostatniego dnia skorpiona (21.11) i mam wiele cech tego znaku ale dużo mam też ze strzelca

5

Ja jestem z pod znaku blizniąt 5-06 i chyba nie mam cech tego znaku... i chyba nie mam nawet z żadnego.

6

Wodnik!
Wolność, niezależność, upór, głowa pełna pomysłów. Nie zgadzam się co do tego, że Wodniki nie przywiązują uwagi do kwestii materialnych - mi akurat zawsze zależało na tym, żeby mieć dobrze płatną pracę.

7

Baran, Byk, Bliźnięta, Rak, Lew, Panna, Waga, Skorpion, Strzelec, Koziorożec, Wodnik, Ryby - 90% zgodności.

Niewidzialny różowy jednorożec - 93% zgodności.

8

wydaje mi sie ze jest to tak ulozone by kazdemu cos dopasowac wink

9

lenkaa22 napisał/a:

wydaje mi sie ze jest to tak ulozone by kazdemu cos dopasowac wink

Oczywiście. Urodziłam się pod znakiem strzelca i znam masę osób z pod tego samego znaku a każdy z nich jest inny, niektórzy to wręcz moje przeciwieństwa. Moja mama i mój bliski znajomy są nawet tzw. bliźniętami astrologicznymi a ich cechy osobowości są diametralnie różne. Horoskopy to bzdura.

10

Ja jestem z znaku bliźniąt i posiadam wiele cech np: waleczność , kreatywność, upór i samodzielność ale powiem wam jedno, to nie prawda co piszą i mówią inni bo każdy z nas ma swoją osobowość i poznaje siebie przez całe życie smile. Najbardziej wartościowi ludzie są wtedy ,kiedy nie udają nikogo smile

11

Widzę że lubisz te same cytaty co i ja smile , oj tam , uwierz ,każdy ma coś w sobie cennego smile i na pewno to odnajdziesz
albo odkryjesz coś wartościowego smile

12

a ja jestem typowa Ryba... aż strach się bać.. jak typowa.

13

angela77776 napisał/a:

Ja jestem z znaku bliźniąt i posiadam wiele cech np: waleczność , kreatywność, upór i samodzielność ale powiem wam jedno, to nie prawda co piszą i mówią inni bo każdy z nas ma swoją osobowość i poznaje siebie przez całe życie smile. Najbardziej wartościowi ludzie są wtedy ,kiedy nie udają nikogo smile

Upór i samodzielność to mogę się zgodzic też z tym.

14

mata hari napisał/a:

Wodnik!
Wolność, niezależność, upór, głowa pełna pomysłów. Nie zgadzam się co do tego, że Wodniki nie przywiązują uwagi do kwestii materialnych - mi akurat zawsze zależało na tym, żeby mieć dobrze płatną pracę.

Empatia, intuicja, artystyczna dusza, waleczność, otwartość....

Praca pracą, ale pieniądz dla nas nie istnieje tongue Jak szybko się pojawi, tak szybko znika. W sumie to jakie jesteśmy, zależy z kim obcujemy. Lubimy rządzić tongue Patrzymy w głąb człowieka, a nie na owijkę.

15

a ja jestem ze strzelca smile smile
I wiąże się z tym anegdota ze upolowałam najlepszego faceta i od pewnego czasu narzeczonego pod słońcem :* smile

16

intuicja,  otwartość....   Z tym też się mogę zgodzić a jednak znalazłam cechy... ale w znaki zodiaku nie wierzę...

17

Ja jestem skorpion, najtrudniejszy do zniesienia ze znaków... niestety każdy opis Skorpionów pokrywa się niemal w 100% ze mną...

18

Roskalinda napisał/a:

Jestem z ostatniego dnia skorpiona (21.11) i mam wiele cech tego znaku ale dużo mam też ze strzelca

Roskalindo, ja też jestem z 21 listopada smile, jestem mieszanką skorpiona i jego zupełnych przeciwieństw. Skorpion to silny znak - przywódca i perfekcjonista, stanowczy, zdecydowany, ambitny i zaradny, czasem bezwzględny, mój mąż żartobliwie mówi, że to ,,takie małe, żółte i jadowite" big_smile, ale to ostatnie akurat zupełnie do mnie nie pasuje, bo równocześnie posiadam wrażliwą i empatyczną duszę, a ponad wszystko inne przedkładam rodzinę. Jest też we mnie sporo szaleństwa, co zdecydowanie przeczy skorpionowi.

Ogólnie zresztą uważam, że szukając na siłę w każdym z nas znajdziemy pewną mieszankę, odrobinę każdego ze znaków, nie wierzę więc w zodiak, podobnie zresztą jak i we wszelkiego rodzaju horoskopy.

19

Ja jestem Rybą i jestem z pierwszej dekady miesiąca wiec wiele rzeczy sie sprawdza,  ale też nie do końca wszystkie, ponieważ mam jakieś cechy z wodnika.. po drugie wpływ na nasz znak ma też  wychowanie  i towarzystwo w jakim sie znajdujemy itp..

20

Olinka napisał/a:

zdecydowany, ambitny i zaradny, czasem bezwzględny,

Bezwzględny..... i trochę nieobliczalny.

21

A ja jestem wodnik smile (26.01). Myśle, że z tymi cechami; Wolność, niezależność, upór, Empatia, intuicja, artystyczna dusza, waleczność i ewentualnie w jakimś stopniu otwartość (jesli chodzi o mnie ;D), mogę się zgodzić.

22

mata hari napisał/a:

Wodnik!

Tez jestem wodnik i tez mi zawsze zalezalo na dobrym poziomie materialnym. Ale odnosze wrazenie ze w horoskopach jesli chodzi o wodniki i sfere materialna to jest napisane ze nie oceniamy tylko na tej podstawie. Np przyjaciele. Nie wybieramy ich na podstawie zawartosci portfela tylko patrzymy raczej glebiej w osobowosc.
Poza tym wolnosci, niezalznosc, poczucie humoru, od pomyslu do wykonania chwila moment, wiernosc, lojalnosc.
Kiedys czytalam tez o czyms takim jak ascendent. To znak zachodzacy (chyba) w momencie urodzenia. Ja jestem wodnik z ascendentem w pannie. Wiec od panny biore sumiennosc, dokladnosc, dobry gust i lekki pedantyzm.

23

NIe sądzicie że  utożsamianie naszych  cech  z cechami  symboli znaków  zodiaków   jest tylko i wyłacznie   śmieszną zabawą smile  Tak sobie myśle co  by  było  gdby  x wieków  temu jakiś astronom   określający  kształt danego  gwiadozbioru   wypił za dużó wina  i zamiast  np skorpiona  bardziej  podobny wydał mu się do pająka , zamiast  byka  stwierdził że  jednak   to krowa   nie  koziorożec  ale  koza   i włąsnie takie  nazwy dał  tym  zbiorom planet  Tak wiec dzis szukalibyśmy w sobie całiem  innych cech  charakteru smile

24

A ja jestem bliźniaczką i widzę sobie sporo cech z tego znaku. Mogłabym powiedzieć, że nawet w 95% moja osobowość zgadza się z tym znakiem. :)Co do tego co napisała Tango, kiedyś też tak myślałam. Poznałam sporo osób i drugiego bliźniaka potrafię rozpoznać, coś w tym musi być. wink

25

Coś w tym  jest Małgorzato smile też jestem bliźniakiem  i z każdym  bliźniakiem zawsze się dogadam  Mam  dwoje przyjaciół  każde ponad  20 lat  znajomości  i  każde  z nich  jest  bliźniakiem :0 co ciekawsze  według  kalendarza  różnią się tylko o jeden dzien  wiekowo  ale  mają totalnie przeciwstawne  charaktery smile

26

No pewnie, że nie ma co ślepo kierować się horoskopami, trzeba mieć swój rozsądek, ale w sumie i sami astrolodzy chyba mówią, że te znaki to tylko wskazówka, wiadomo, że nie wolno ślepo wierzyć, mogą tylko "wskazać drogę".
Jeżeli o mnie chodzi, to jestem Waga (27.09). Często czytałam, że Wagi są niezdecydowane. Z czym się zgadzam big_smile.
Ale z horoskopów zgadza się też, że potrafię być osobą bezstronną, że nie stoję zawsze po czyjejś stronie tak jak wielu, lecz potrafię się zdystansować . Ponadto nie znoszę kłótni jak podobno Wagi, wrażliwa na piękno itp wink

27

Tak...to temat dla zabawy wink dla rozluznienia big_smile wiec wszystkich ambitnych przepraszam   wink

28

Nie wirze w znaki zodiaku, ale mimo to dostrzegam w sobie dużo cech typowiej rybki która jestem.

Kocham zwierzęta, zielony kolor, jestem empatyczna i marzycielska. Pomagam kiedy mogę ale nie lubie imprez i duzego towarzystwa.

29

nie ma tu żadnego Lwa? (29.07)
nie mam pojęcia jakie cech ma lew, ale to szczegół big_smile

a znacie może kogoś kto by się urodził tego samego dnia i miesiąca co Wy? i co najważniejsze byłby dodatkowo z tego samego znaku zodiaku? big_smile:D:D:D:D

30

70% mojej rodziny to Skorpiony...z róznych kwartałów...mam porównanie....

Jedynie moja matka,ciotka -Lew - dwie totalnie, podkreslam totalnie różne osobowości...moja matka to Lew....horoskopowaty....ciotka dostala w pupcie od zycia i zmienila sie dla męża...Skorpiona.
1 kuzyn okazał się rakiem.

Ja - Skorpion...mąż - Skorpion...dziecko 1 Skorpion, drugie - ufff- lub nie - Strzelec...

Wujaszek Skorpion, kuzynka tez.....2 kuzyn Skorpion...no nie będę wymieniac wsie skorpiony.....

Ostatni Koziorożec i Bliznięta w naszej rodzinie zmarły półtora roku temu...

Żyjemy w legowisku Skorpionów!
I każdy jest inny...jeden bierze pod uwagę uczucia innych, drugi zaśmiewa się z łez i tragedii innych.

31

Tango napisał/a:

NIe sądzicie że  utożsamianie naszych  cech  z cechami  symboli znaków  zodiaków   jest tylko i wyłacznie   śmieszną zabawą smile  Tak sobie myśle co  by  było  gdby  x wieków  temu jakiś astronom   określający  kształt danego  gwiadozbioru   wypił za dużó wina  i zamiast  np skorpiona  bardziej  podobny wydał mu się do pająka , zamiast  byka  stwierdził że  jednak   to krowa   nie  koziorożec  ale  koza   i włąsnie takie  nazwy dał  tym  zbiorom planet  Tak wiec dzis szukalibyśmy w sobie całiem  innych cech  charakteru smile

Pewnie ze jest zabawa! Kompletnie nieszkodliwa big_smile Wiec co szkodzi? big_smile

32

Nasz znak zodiaku określa Słońce, które w momencie urodzenia przebywa własnie tam. Ale są jeszcze inne planety - Mars, Wenus, Merkury, Uran, Neptun, Pluton i oczywiscie Księzyc, które też są w jakichś znakach. To wszystko, a także zależności między nimi nas określa. Dodatkowo ascendent, descendent i jeszcze masa innych rzeczy. Dlatego Bliźniak Bliźniakowi nierówny itd., chociaż Słońce w Bliźniętach jakoś ich łączy.
W sumie to dosyć ciekawe i nie mające nic wspólnego z gazetowymi horoskopami.
Zainteresowanym astrologią polecam książkę Leszka Weresa "Homo zodiacus". W opisie kolejnych znaków, autor posługuje się bohaterami literackimi, którzy występują w "czystej" postaci, tak jakby wszystkie planety były w jednym znaku, np. Scarlet O'Hara - Baran, Barbara Niechcicowa - Waga itd. To bardzo interesujące, bo pozwala zobaczyć cechy każdego znaku w czystej postaci. My wszyscy jesteśmy zodiakalną mieszanką, trochę tego i trochę tamtego, coś z czymś harmonijnie się łączy, albo jest w opozycji i stąd ta różnorodność.

33 Ostatnio edytowany przez Koliber (2012-01-16 14:12:17)

Temacik dla mnie widzę...
jam wodnik i jak na trogon powietrza przystało mam bzika na punkcie wolności osobistej kropka

zyleta69 napisał/a:

tez jestem baranem;p
he...
jakie to cechy osobowości?

no baran jest trogonem ognia tak jak i lew i strzelec to są silne znaki, dumne, chwilami wyniosłe potrafią iść z uporem do obranego celu no ale jak na ogień przystało są wybuchowe, pełne emocji i często się nimi kierują...potrafią mieć duże poczucie humoru

marena7 napisał/a:

My wszyscy jesteśmy zodiakalną mieszanką, trochę tego i trochę tamtego, coś z czymś harmonijnie się łączy, albo jest w opozycji i stąd ta różnorodność.

i tak i nie...znak zodiaku i trogon z jakiego pochodzi to nasze tendencje, jaką sferę życia będziemy starali się pielęgnować, jak będziemy uaktywniać się w tym zyciu,

dajmy na to trygon wody:rak, skorpion, ryby tu będą bardzo ważne uczucia, rodzina ale i taka trochę miękkość np.ryby, ryby sa różne, bardzo skrajne i odważne, pełne życia ale i strachliwe i niezdecydowane, słabe zdrowie mają, lubią interesować otoczenie swoimi "problemami"...
skorpion...jego lepiej nie stawiać pod murem

trogon ziemi:byk,panna,koziorożec...no te znaki kojarzą się z pracą, one lubią mieć, posiadać lubią bezpieczeństwo materialne i uczuciowe tez ale na zasadzie nie polotu takiej "powinności" tu jest więcej

i dlatego są trygony które do siebie pasują bardziej a które mniej no np.znak wodny z ziemistym bardzo pasują bo nawet patrząc na logike woda rozmiękcza ziemię, czyli trochę rozsadza taką sztywną strukturę znaków ziemistych ale tak jak w zyciu niczego w nadmiarze

i trygon powietrza z ogniem również dobrze pasuje bo powietrze roznieca ogień takie znaki będą sie pobudzac do zycia...

a dajmy na to woda z ogniem, no woda gasi ogień, taka wylewność i dziamdzianie ogniowi nie pasuje to  tak jak baran nie lubi niezdecydowania, w ogóle znaki ogniste nie lubia takiego lelum po lelum i miękkiego gadania

truskaweczka19 napisał/a:

Jeżeli o mnie chodzi, to jestem Waga (27.09). Często czytałam, że Wagi są niezdecydowane. Z czym się zgadzam big_smile.
Ale z horoskopów zgadza się też, że potrafię być osobą bezstronną, że nie stoję zawsze po czyjejś stronie tak jak wielu, lecz potrafię się zdystansować . Ponadto nie znoszę kłótni jak podobno Wagi, wrażliwa na piękno itp wink

nie, nie to niezdecydowanie tylko dyplomacja,właśnie tak jak pisałaś ze nie lubisz sie kłócić to wolisz być bezzstronna...

waga jest estetyczna, przyciągają jej wzrok ładne wnętrza i ładni ludzie,
władca tego znaku jest wenus wiec miłość liczy sie bardzo dla wagi

34

STRZELEC! cechy pokrywają się właściwie wszytstkie zwłaszcza zamiłowanie do wolnosci oraz szalonych imprez. No i marzycielstwo,optymizm, otwartość na świat i innych... Aa, no i ciągłe walczenie zrutyną cała ja:)

35 Ostatnio edytowany przez Roskalinda (2012-01-16 21:30:03)

Olinka napisał/a:
Roskalinda napisał/a:

Roskalindo, ja też jestem z 21 listopada smile, jestem mieszanką skorpiona i jego zupełnych przeciwieństw. Skorpion to silny znak - przywódca i perfekcjonista, stanowczy, zdecydowany, ambitny i zaradny, czasem bezwzględny, mój mąż żartobliwie mówi, że to ,,takie małe, żółte i jadowite" big_smile, ale to ostatnie akurat zupełnie do mnie nie pasuje, bo równocześnie posiadam wrażliwą i empatyczną duszę, a ponad wszystko inne przedkładam rodzinę. Jest też we mnie sporo szaleństwa, co zdecydowanie przeczy skorpionowi.

Ogólnie zresztą uważam, że szukając na siłę w każdym z nas znajdziemy pewną mieszankę, odrobinę każdego ze znaków, nie wierzę więc w zodiak, podobnie zresztą jak i we wszelkiego rodzaju horoskopy.

Olinko no proszę jak miło spotkać kogoś z tej samej daty. Ja podobnie do Ciebie przedkładam rodzinę nad wszystko. Ambitna i zaradna owszem. Bezwzględna jak to się mówi ''zależy jak leży''. Jestem wrażliwa i empatyczna, ale akurat to nie jest zasługą znaku zodiaku. Olinko jeszcze powiedz że Twój luby to wodnik i padnę bo ja wbrew wszelkim horoskopom mam męża wodnika i dogadujemy się świetnie. A ponoć skorpion z wodnikiem to ogień i woda.

A odnośnie tego czy znamy kogoś kto się urodził w tym samym dniu i miesiącu!? Owszem córka mojej kuzynki urodziła się tego samego dnia i miesiąca tylko kilka lat po mnie. I mamy bardzo dużo wspólnych cech. Moja teściowa i jej brat (nie są bliźniakami co by była jasność) też są z tego samego dnia i też mają ze sobą dużo wspólnego. Oni to w sumie są praktycznie swoim odbiciem.

36

hih, ja znam dwie osoby z mojej daty smile kolega 2 lata starszy, koleżanka rok młodsza smile

37

Roskalinda napisał/a:

Z  tym skorpionem to zawsze kłopoty ja jestem z 22,11 i niby jeszcze się na ten znak łapię tongue zależy od gazety big_smile

38

Bubuś istotnie co gazeta to 22 to albo skorpion albo już strzelec, ja już się nawet spotkałam z horoskopem według którego skorpion kończy się 20 listopada

39

Ja mam wiele cech skorpiona... niestety ;P Jak wiadomo skorpiony do łatwych ludzi nie należą. Uparte, pamietliwe, mściwe... współczuje swojemu mężowi big_smile

40

Ja tez jestem skorpionem 31.10.Zgadzam sie z tym,ze to ciezkie charaktery ale maja swoje zasady.;)

41

Jestem spod znaku ryb i rzeczywiście mój typ charakteru pokrywa się z cechami przypisanymi rybkom.
Lubię czytać różnego rodzaju horoskopy np. partnerskie, ale traktuje je z przymrużeniem oka wink

42

Horoskopy to bzdury okultyzm i czarna magia w jednym. Sam zaczytywałem się w tej makulaturze, przy okazji byle gazety z programem zaglądałem w rubrykę pt. skorpion  :>

A już totalnym przykładem zidiocenia są wszelkie horoskopy chińskie, celtyckie, testy dalajlamy (tygrys, koń, świnia, szczur), partnerskie i erotyczne.

Mimo że mam kilka czy kilkanaście "mitycznych" cech skorpiona nie wierzę w to, bo mam też dziesiątki innych z innych "znaków".

To tak jakby wziąć mapę Polski z zaznaczoną ilością urodzeń. Potem wziąć mapę z zaznaczoną ilością występowania bocianów, nałożyć je na siebie, i wyjdzie że dzieci przynoszą bociany. Dla ludzi o takim "poziomie umysłowym" są właśnie horoskopy.

Horoskopy są jak statystyka. Ja mam 2 nogi, mój pies 4, czyli statystycznie mamy po 3 nogi. Ci sami szarlatani, co wymyślili horoskopy, wymyślili też całą statystykę, inżynierię społeczną i obecne modele ekonomiczne.

43

Witajcie...
Jedni z Was piszą, że warto wierzyć w magię horoskopu, inni uważają, że to bzdury na które szkoda czasu.
Jestem jednak przekonana, że każda/y z Was choć raz czytał i interesował się wróżbą dotyczącą swojego znaku zoodiaku :-)
Sama korzystam ze stronki smierc.org/news/index.php i uważam, że dla wielu z Was będzie równie interesująca co dla mnie.

antalek56

44

A ja jestem Panna i mam bzika na punkcie porządku i tego aby wszystko było poukładane, na swoim miejscu, jak coś robię to perfekcyjnie - aż do przesady. Paranoja... ;P

45

Tez jestem panna - nie zgodze sie tylko ze panna jest pruderyjna spokojna ,i lubi ziemiste kolory co w niektorych horoskopach pisze .
MOJ jm jest baranem ,i to prawda ze im dalej tym gorzej ...

46

Ja jestem Wodnikiem. I zgadza mi się to,że za nic nie dogadam się z facetem spod Panny i Wagi. Sprawdzone :]

47

WomanOnTheMoon napisał/a:
mata hari napisał/a:

Wodnik!

Empatia, intuicja, artystyczna dusza, waleczność, otwartość....

Praca pracą, ale pieniądz dla nas nie istnieje tongue Jak szybko się pojawi, tak szybko znika. W sumie to jakie jesteśmy, zależy z kim obcujemy. Lubimy rządzić tongue Patrzymy w głąb człowieka, a nie na owijkę.

Ja tez wodnik.Zgadza się wszystko.Do spraw materialnych jednak przywiązuje jednak dużą wagę.
Liczę się z pieniĘdzmi i lubię je mieć big_smile

48

Jedynie to wlasnie ze jestem prefekcjonistka ale to chwilami meczy .
Natomiast nigdy niewierzylam w znaki zodiaku ,dopiero jak poznalam meza niemoglam sie nadziwic ze ma tyle cech swojego znaku -baran.
Odtad zaczelam czytac i nawet, nawet ............moze niewrze ,ale wiele sie sprawdza ,wiadomo trzeba patrzec z przymrozeniem oka.

49

Koliber napisał/a:

no baran jest trogonem ognia tak jak i lew i strzelec to są silne znaki, dumne, chwilami wyniosłe potrafią iść z uporem do obranego celu no ale jak na ogień przystało są wybuchowe, pełne emocji i często się nimi kierują...potrafią mieć duże poczucie humoru

ja jestem lew, 25.07. smile i dokladnie tak jak piszesz, jestem dumna i wyniosla, do tego uparta uparta tongue strasznie wybuchowa, kierujaca sie emocjami..troche az za bardzo. Poczucie humoru jak najbardziej sie zgadza wink do tego jestem bardzo rodzinna, uczuciowa, i uwielbiam byc otaczana pieknem, szczegolnbie przyrody wink

50

moja siostra jest skorpion...uparta, myslaca przede wszystkim o sobie, w sensie takim , zeby tak wszystko w zyciu poukladac, zeby jej bylo dobrze ..a ma dopiero 9 lat, mysle ze poradzi sobie w zyciu.

narzeczony jest koziorozcem, takim ksiazkowym ;P uwielbia sie chwalic, ale robi to z humorem wink duze znaczenie ma dla niego pieniadz, jest uparty w dazeniu do celu, i musi dokonac suksesow, inaczej nie czuje sie dobrze.. Jest uczuciowy, wrazliwy, szczery do bolu:)

51

Być może wykażę się ignorancją, ale....CO MA PIERNIK DO WIATRAKA? Nie mam pojęcia, dlaczego miałabym być zodiakalnym rakiem, Baranem Czy Lwem skoro jestem totalnie wyjątkowa ; na mój charakter złożyło się i wychowanie i doświadczenia ,i masa innych współczynników.
Nie wiem zatem jak ..znak zodiaku ten czy inny miałby wpływac na nasz charakter czy życie-bo nie wiem, w jaki sposób COŚ wpłynęło na mnie akurat w dniu moich narodzin. Układ Słońca? jakoś średnio to do mnie przemawia..

52

Catwoman napisał/a:

Być może wykażę się ignorancją, ale....CO MA PIERNIK DO WIATRAKA? Nie mam pojęcia, dlaczego miałabym być zodiakalnym rakiem, Baranem Czy Lwem skoro jestem totalnie wyjątkowa ; na mój charakter złożyło się i wychowanie i doświadczenia ,i masa innych współczynników.
Nie wiem zatem jak ..znak zodiaku ten czy inny miałby wpływac na nasz charakter czy życie-bo nie wiem, w jaki sposób COŚ wpłynęło na mnie akurat w dniu moich narodzin. Układ Słońca? jakoś średnio to do mnie przemawia..

Całkowicie się z Toba zgadzam, po raz  pierwszy chyba smile

Przeczytałam całą stronę i cóz,prawie wszystkie znaki do  mnie pasują smile A ten którym jestem stosunkowo najmniej.

53

Mniej się o tym mówi i wie ale Horospkop jest również na tle Okultyzmu.Jeżeli ma sie Jezusa to żadne znaki,astrologia nie jest potrzebne.

54

Jeśli chodzi o mój znak,to jest moim całkowitym odzwierciedleniem,jestem spod Koziorożca i mam rogatą duszę.

55

A ja z brzudullą nie chcę się zgodzić. Dlaczego? Oczywiscie, że każdy z nas ma pewne cechy charakteru, które są wyjątkowe i które odróżniaja nas w znacznym stopniu od innych ludzi. Zadziwiające jest jednak to, że osoby urodzone pod jednym znakiem zodiaku posiadają wiele cech wspólnych. Pozatym energia magnetyczna, która pochodzi z kosmosu ma wpływ na nasze życie. to jest fakt potwierdzony naukowo. W dnaich, podczas których można zmierzyć zwiększone promieniowanie, można również zaóważyć większą ilosc narodzin, zgonow, samobojstw itd. Astrologia była nauką, w ostatni czas została wykożystywana przez osoby które mają małe pojęcie o niej. Dlatego też społeczeństwo uważa horoskopy za bzdurę.

56

Jestem absolutnym przeciwieństwem wszystkich cech przypisywanych do mojego znaku zodiaku. Konkretnie strzelec.

57

Ja też jestem strzelcem i wydaje mi się, że wszystkie cechy do mnie pasują smile

58

Ja jestem spod znaku skorpiona i o mnie piszą, że mam nieco tajemnicze, skomplikowane wnętrze, jestem bardzo emocjonalna i uwielbiam magię oraz mistycyzm. Osoby spod tego znaku zodiaku uznaje się za jednostki bardzo ambitne, które nie boją się dążyć do celu z całej siły, często po trupach, odważnie i wytrwale. Są bardzo wytrzymałe na stres, potrafią walczyć z przeciwnościami, a jeżeli w coś wierzą, gotowe są poświęcić dla sprawy naprawdę wiele. Nie lubią stanów pośrednich. Wolą, kiedy sytuacja jest albo czarna, albo biała, jednak mają tendencję do tego, aby popadać w zupełne skrajności. Nie martwią się zbytnio porażkami – łatwo potrafią się pozbierać i ponownie brnąć do celu. Najgorsze jest dla nich stanie w miejscu, które bardzo ich męczy, bardziej chyba nawet, niż nadmiar obowiązków. Piszą, że jestem niestabilna emocjonalnie, nieufna, bardzo zazdrosna, lubię otaczać się wieloma adoratorami. Najlepiej, aby byli to mężczyźni majętni, z odważnym spojrzeniem na rzeczywistość, inteligentni, obdarzeni sporym temperamentem i wyrozumiali, gdyż tylko tacy naprawdę zainteresują ją i będą w stanie zatrzymać ją na dłużej. Najlepiej będzie się czuła w związku z Rakiem i Rybami – panowie spod tych znaków zodiaku zapewnią jej stabilność emocjonalną i zaspokoją wszystkie jej potrzeby. Czasem czytam horoskopy, można się z nich dużo dowiedzieć, nawet to z kim powinnam być w związku.

59

Wierzę tylko w horoskop chiński, bo mi się pidoba opis mojego znaku tongue

60

Trochę się na tym znam, więc coś dopowiem smile

Otóż nie tylko znak zodiaku się liczy, ale także ascendent tongue i numerologia tongue

Co prawda w to już nie wierzę, bo moja matka się tym zajmowała, a ja jestem nastawiona praktycznie anty-.. na to wszystko. Jednak!

Jestem lwem, ascendent mam też we lwie (ascendent wylicza się z godziny urodzenia), a numerologicznie jestem 33.

Mam nadzieję, że na nikogo podobnego nie traficie c':

61 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-04-08 15:58:16)

Akaya
Racja, liczy się cały horoskop urodzeniowy, planety w znakach, i relacje między nimi, ale pozycja słońca (czyli ten znak który każdy raczej zna) również, jednak sam znak słoneczny to zbyt mało, i jeśli u kogoś w horoskopie urodzeniowym dominuje inna planeta, to często dzieje się tak że przejawia ten człowiek cechy właciwe dla tej planety ( i znaku którym włada), a nie słonecznego.
Astrologia na poziomie artykułów w pismach kobiecych to całkowita porażka.

Szkoda że mało osób zdradziło swój znak, bo chętnie bym pozgadywała; mam od dłuższego czasu swoje przypuszczenia co do konkretnych osób z forum.

62

Ja to mam dziwnie. Niby jestem Strzelcem, ale zawsze jak czytam horoskopy to zgadza mi się to co u Lwa. W sumie logiczne bo to podobne znaki wink

Posty [ 62 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Znaki zodiaku :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024