Znaki zodiaku a związek? Czy istnieje zależność? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znaki zodiaku a związek? Czy istnieje zależność?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44 ]

1 Ostatnio edytowany przez kropkiipaski (2010-06-01 10:35:59)

Temat: Znaki zodiaku a związek? Czy istnieje zależność?

Czy myślicie, że istnieje zależność między znakami zodiaków partnerów a relacjami w związku?
Wpadł mi kiedyś "pod kursor" horoskop partnerski. Z reguły nie wierzę w takie rzeczy, bo sama mogę usiąść i powymyślać takie horoskopy.
Ale "wynik" troszkę mnie zaskoczył bo było w nim, może nawet nie małe, ziarenko prawdy.

Dziewczyny, a jak to jest u Was z tymi znakami?
Czy (jak wg horoskopu) np. Pani Koziorożec i Pan Baran, nie będą ze sobą bo żyją w dwóch odrębnych światach? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znaki zodiaku a związek? Czy istnieje zależność?

Według mnie jest tam trochę prawdy, z podkreśleniem na trochę. Ale nie należy wierzyć we wszystko co napiszą. Wiem, że nie dogadają się 2 bliźniaki, bo są uparte i zawzięte, a jak jest z baranem i koziorożcem to niestety niewiem.
pozdrawiam

3 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-06-01 08:58:55)

Nie wierzę w to, aczkolwiek przeczytałam ostnio horoskop partnerski rodziców którzy są razem 20 lat... mama zawsze twierdziła ze ich znaki do siebie nie pasują a tu w horoskopie czysta [prawda o nich, słowo w słowo o nich, z ciekawości sprawdziłam na innej stronie, to samo, sprawdziłam inne znaki też tongue

Nie można się tym kierować aczkolwiek trochę prawdy w tym jest na pewno smile
Nie wiem nic o Baranie i Koziorożcu razem, wiem ze Najlepsze połączenie dla Lwa to albo drugi Lew albo Baran tongue

4

Ja nie wierzę w horoskopy jako takie (w sensie w te, które mówią nam co nas spotka w tym tygodniu czy miesiącu), a już na pewno nie te z gazet (wiadomo, że tam ktoś siedzi i to wymyśla z wielką fantazją), ale wierzę, że poszczególne znaki zodiaku mają podobne cechy charakteru w obrębie jednego znaku, bo sprawdza mi się to w życiu. Świetnie dogaduję się z Bliźniakami i Bykami (i wszystkie, jakie znam mają podobne charaktery i podejście do życia, a znam ich sporo, bo z racji na łatwość dogadywania się otaczam się nimi), nie trawię natomiast Lwów zazwyczaj - poznałam co najmniej 8 osób spod tego znaku w życiu i wszyscy irytowali mnie dokładnie w ten sam sposób... Z kolei Panny mają najczęściej trudne charaktery, bo są uparte i "fochliwe". Oczywiście nie twierdzę, że bez wyjątków każdy spod danego znaku ma takie same cechy, bo byłoby to głupotą, są przecież wyjątki. Niemniej jednak w jakichś 90% mi się to sprawdza.

Co do zgodności znaków w związku, to trudno mi powiedzieć, ale wydaje mi się, że skoro poszczególne znaki najczęściej mają podobne cechy, to i w związkach łatwiej jest jednym parom znakowym, a innym trudniej. Jestem Koziorożcem, a Koziorożce ponoć najlepsze związki tworzą z Bykami i Pannami. Mój facet jest Byczkiem i nie narzekam wink Z Panną mi nie za bardzo wyszło, bo jak wyżej wspomniałam była zbyt uparta i "obrażalska". Moja mama, która jest spod tego samego znaku co ja, przez 20 lat tworzyła trudny i burzliwy związek z Panną, by w końcu się rozstać.
Natomiast pana Barana kiedyś poznałam i faktycznie byliśmy z dwóch różnych światów, nic większego z tego nie wyszło wink
Z kolei ze swoim własnym znakiem prawie pozabijałam się przez podobieństwo wad tongue

5

Ja się ślepo nie kieruje horoskopami, ale w pewne cechy charakterystyczne dla konkretnych znaków wierzę. Jestem Baran i jakoś podświadomie wychwytuję inne Barany z otoczenia smile Najlepiej się z nimi dogaduję, ale tylko na zasadach kumpelskich. Ten sam niepokorny charakter, chodzenie własnymi ścieżkami, upór i miłość do rywalizacji... Związku z Baranem sobie nie wyobrażam. Podobno najwłaściwszy dla mnie jest Strzelec, Wodnik albo Bliźniak. Coś w tym jest, bo inne znaki wydają mi się za bardzo flegmatyczne, niezdecydowane, spokojne, romantyczne... Teraz związkuję się z Bykiem i muszę zapomnieć wierzyć w zodiakalne zależności, bo Baran-Byk wg horoskopów długo ze sobą nie wytrzymają wink

6

Z ciekawości jak poczytałam ten temat przeczytałam dwa horoskopy partnerskie dla mojego związku i powiem Wam, że nie wszystko, ale dużo rzeczy się zgadza smile

Vinnga, mój facet jest baran, a ja strzelec właśnie smile I powiem, że tak, jak piszą w tych horoskopach jest dwa razy ogień. Jak się kłócimy (ale za długo bez siebie nie wytrzymamy) i w łóżku. Co mi nie pasuje to to, że podobno jesteśmy pełni energii i aktywnie spędzamy razem czas - a prawda jest taka, że to, co nam najlepiej wychodzi to leżenie i oglądanie filmów. Reszta mniej więcej pasuje smile

7

Delicious - znam naprawdę dużo Baranów i kilka Strzelców i jeszcze moje oczy nie widziały przedstawiciela któregokolwiek z tych znaków, który by wybierał leżenie od włóczęgi czy innej aktywności ... Jesteście wyjątkowi wink

8

Anemonne napisał/a:

nie trawię natomiast Lwów zazwyczaj - poznałam co najmniej 8 osób spod tego znaku w życiu i wszyscy irytowali mnie dokładnie w ten sam sposób...

a w jaki sposób? ciekawym, bo sam żem lew;)

9

Heh, Vinnga, w sumie to chyba on jest bardziej leniwy niż ja, bo na spacer go próbuję wyciągać, ale rzadko wychodzi smile Także może rzeczywiście jakieś ewenementy z nas smile

Wiem, że strzelec nie dogada się ze skorpionem. Tak, jak Anemonne pisała o lwie i koziorożcu.

10

ktoś napisał/a:

a w jaki sposób? ciekawym, bo sam żem lew;)

Przesadzoną pewnością siebie i narcyzmem, nieustannym narzekaniem na wszystko, konfliktowością, kłótliwością, skłonnością do chowania urazy, ogólną zbytnią "ognistością" charakteru - ja jestem raczej spokojna i flegmatyczna wink Oczywiście nie znaczy to, że jestem do Lwów uprzedzona - mam nawet w najbliższym otoczeniu jednego Lwa, którego lubię i dość często widuję, tylko czasami mnie ostro wkurza wink

11

Strzelec nie dogada się ze skorpionem? To znaczy, ze chyba nie dogaduję się sama ze sobą sad Bo się urodziłam na przełomie - i zależnie od kalendarza różnym znakiem bywam smile

A jestem właśnie... z Baranem wink

Vinnga - my też częściej leżymy niż się włóczymy. Coś za dużo tych wyjątków od reguły wink

12

Nie przeglądam obsesyjnie tego, co wypisują w horoskopach, ale teraz moja ciekawość była silniejsza.
Zdziwiłam się, kiedy praktycznie wszystko zaczęło się sprawdzać. Moja Panna jest bardzo wrażliwa i to zazwyczaj właśnie mi przypada walka z osami, robalami, krwią itd. Kiedy przychodzi szczepienie kota, to Paulina musi biegać do lecznicy, bo tamten się igły boi. Poza tym uparte to to jak osioł. Oczywiście ja, jako Strzelec musiałam nauczyć się z tym żyć smile
Jesli chodzi o inne takie wróżby, wróżki, przepowiednie, to najbardziej wiarygodnymi są dla mnie Cyganki. Może dlatego, że kiedyś pewna mnie zaczepiła i powiedziała dokładnie to, co mi się teraz przydarzyło. Między innymi to, że spotkam na swojej drodze przystojnego bruneta. Może i bym się ucieszyła z tego, gdyby nie jeden mały szczegół- ja już miałam faceta i nie w głowie mi były jakieś zmiany. A tu psikus. Jak się pojawił, tak jej wróżba się spełniła i z Przystojnym Brunetem jestem do dziś smile

13

Moze cos w tym byc...Moja mama koziorozec i tata strzelec nie pasuja do siebie.

14

P&P, mi też cyganka "wróżyła" ale ani trochę w to nie uwierzyłam. Było to na zasadzie:

- Widzę.... dwóch mężczyzn wokół ciebie.... bruneta i blondyna...
- Ale ja mam tylko jednego chłopaka i żaden inny się mną nie interesuje.
- Nie? no to.... a ten chłopak to brunet jest?
- Tak.
-... jest obok ciebie brunet.... i będziesz mieć z nim dzieci....

Litoooooooooooooości.

A co do horoskopów partnerskich: trochę się zgadza, ale nie wszystko. Wg nich związek barana i raka raczej nie powinien być udany, a my na przekór idealnie do siebie pasujemy wink

15

Więc jeśli ta Cyganka strzelała, to jej się udało big_smile

16

Nigdy nie wierzyłam, nie wierzę i nie mam zamiaru opierać relacji partnerskich na HOROSKOPACH! Według mnie to śmieszne i świadczy o braku rozumu. To wiara w jakieś zabobony. Rozumiem nastolatki które chcą zobaczyc co czeka je w miłości smile:):) ale jak można sugerować się znakami zodiakalnymi w miłosći...

17

Raczej nie wierze w takie 'czary'. Zwykle tak z ciekawości sprawdzam takie horoskopy partnerskie, ale nie przywiązuje do tego wagi. Przeczytam i zapominam wink

18

Ja mam identyczne zdanie na temat LWA jak Anemonne! I to nie tylko o jednego lwa chodzi, chociaż najbardziej dał mi się jeden we znaki właśnie z takimi cechami jak wymieniasz Anemonne!! Tak więc chyba związek byka z lwem jak piszą nie ma szans!

19 Ostatnio edytowany przez malwinka (2010-06-02 18:54:41)

Ja moge powiedzieć coś o wodnikach:) Jestem osoba strasznie upartą, zawzięta, nie ustąpie nikomu, zawsze musze przekonać innych do swojej racji, mam swoje zasady których przestrzegam, ogólnie ciązki charakter. Jestem uparta, i musze za wszelką cenę postawić na swoim.Byłam z baranem, zawsze były jakieś kłótnie, nie mogliśmy sie dogadać, ja coś zaplanowałam a on mi  wszystko psuł i nie chcaił stosować się do moich planów, ja chciałam jechać na impreze, on nie, nie mogliśmy sie dogadać. barany- moim zdanie są dziwne, z reszta mój znak wodnik też:)a jak już cos sobie ubzduram to cieżko mi to wybic z głowy, jesli sie obraże to na poważnie, trudno mnie jest potem odzyskać, chyba też za bardzo sie przejmuje, i biorę wszystko do siebie;)

20

malwinka, nie igraj z byczkami wink

21

Na pewno nie wierzę w to co piszą w gazetach, że w tym tygodniu/miesiącu to bla  bla bla...
Ale wierzę w sam opis znaków, bardzo dużo rzeczy się zgadza.  W końcu ludzie w to wierzą od dawnych czasów i nie wierzę że byle łoś coś tam sobie wymyślił i wszyscy którzy w to wierzą nie posiadają rozumu.
Ja jestem spod znaku Panny (który pasuje do mnie pół na pół), a mój mąż spod znaku Barana (ach ta upartość...), dużo się kłócimy, prawie zawsze to on wyciąga rękę na zgodę. Ale dogadujemy się ze sobą i dobrze nam się póki co żyje.
Na pewno nie zgodzę się że panny są obrażalskie, znam dużo osób spod tego znaku (zarówno kobiet jak i mężczyzn) i na pewno nie wszyscy ale większość nie należy do osób obrażalskich.

22

podobno bliźniak z bliźniakiem też być nie może...wiem z doświadczenia,że  to trudny związek bo bliźniaki są uparte, szybko się nudzą itd ale nam się jakoś udaje... nie trzeba się sugerować horoskopami tylko jeśli już związek to starać się cały czas, żeby przetrwać...;p

23

Znaki zodiaku sa tak wiarygodne, jak UFO - kazdy slyszal, ale nikt nie widzial tongue.

24

Cóż, akurat UFO wielu ludzi widziało wink
Znaki zodiaku, jak widać po wypowiedziach w tym temacie, też się części osób sprawdzają w życiu wink

25

hmm chyba coś w tym jest. jakoś super to ja w to nie wierzę, ale jak sobie poczytałam to bardzo wiele kwestii się zgadza. no może oprócz jednej: wodnik nie może być szczęśliwy ze skorpionem. ja jestem przeszczęśliwa wink chyba nie należy opierać powodzenia związku na gwiazdach. ale poczytać można. wink

26

Według horoskopu najodpowiedniejszym dla mnie facetem jest koziorożec cóż miałam juz 3 z tego znaku i lipa taka jak nie wiem co. hehe Teraz mam wodnika 2 wodnika pierwszy to była wielka pomyłka podobno panna i wodnik nie pasuja do siebie w sumie racja bo już rzeczywiście zaczynają sie problemy w moim zwiazku  z tym że znakiem tak jak jest napisane w horoskopie ale to tylko horoskop w sumie nie wierze w takie rzeczy.

27

Zawsze uważałam, że horoskopy etc to bzdura, ale dopiero jak zeszłam się z moim obecnym facetem to sobie uświadomiłam, że 3 z 4 moich chłopaków było strzelcami. Po prostu zauważyłam, że wszyscy mają urodziny w tym samym prawie czasie i... kurde, to przecież ten sam znak zodiaku! Ten jeden inny był rybą i był to stanowczo związek-niewypał. Co prawda według wszystkich horoskopów połączenie raka ze strzelcem jest kiepskie, ale faktem jest, że zawsze wybieram ten typ faceta. Aż mnie zatkało jak sobie to uświadomiłam tongue

28

nie wierzę, ale jest w nich tyle prawdy wink co myślicie o układzie lew-skorpion ?

29

Ja wierzę, bo coś w tym jest. A nawet jest dużo, to w jakim układzie akurat były planety kiedy się rodziliśmy, czy z której dekady jesteśmy, czy pod jaki znak zodiaku należymy, mówi o nas.
Pozdrawiam.

30

Znaki zodiaku podzielone sa na żywioły: powietrza, ognia, ziemi i wody. Znaki powietrzne to bliźnieta, waga i wodnik. Ogniste to baran, lew i strzelec Znaki ziemi to byk, panna i koziorożec. Wody to rak, skorpion i ryby.
Jak się dogadują ze sobą partnerzy spod różnych znaków? Tak jak różne żywioły. Np. baran i bliźniak, ogień i powietrze. Mają na siebie duży wpływ, prawda? Ogień podgrzewa powietrze. Bez powietrza ogień gaśnie. Powietrze (wiatr) roznieca ogień. Wielki ogień tak rozgrzewa powietrze, że ucieka w przestworza.
A ogień i woda? Lew i Skorpion? Ogień podgrzewa wodę, az zmieni się w parę. Roztopi nawet wodę w stanie stałym, lód. Dużo wody gasi ogień. Dużo wtedy dymu.
A ziemia i woda, rak i panna? Albo dwa znaki powietrzne? Albo mieszają się ze sobą, albo zderzają ze sobą jak front zimny i ciepły. Burza z piorunami gotowa.
Itd. użyjcie wyobraźni.

31

kropkiipaski napisał/a:

Czy myślicie, że istnieje zależność między znakami zodiaków partnerów a relacjami w związku?

Tak i doskonale wyjaśniła tę kwestię MARLENA7.

Co do wątpliwości, że nie zawsze wszystko się zgadza to dodam, że wpływ na naszą/partnera osobowość ma również:
- dzień, miesiąc, rok, godzina urodzenia,
- imiona, również imię z bierzmowania,
- nazwisko (dla kobiet zarówno panieńskie jak i męża),
- pseudonimy

Z sumy daty urodzenia (bez godziny) wyliczamy jakiej liczbie jesteśmy przyporządkowani - numerologia. Jest dziewięć cyfr podstawowych od 1 do 9 i liczby mistrzowskie : 11, 22, 33, 44,
a każda cyfra określa cechy charakterystyczne danej osoby.

Dlatego pewne ogólne cechy charakteryzujące osoby urodzone z pod znaku np. wagi będą wspólne, a różnice będą wynikały z indywidualnych uwarunkowań.
W końcu nie jesteśmy klonami. smile

Pozdrawiam.

32

Jeśli chcecie zrobić komuś fajny prezent to na allegro widziałam ostatnio świetne koszulki ze znakiem zodiaku. idealne na prezent. Jeśli chodzi o znaki zodiaku to ja wierze że jakieś tam cechy są przypisane  do danego znaku i w większości się sprawdzają, natomiast jeśli chodzi o związki, to raczej w to niewierze.

33 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-21 16:48:42)

Ja osobiscie w to wierzę. W moim przypadku zawsze się sprawdzało. Jesli nie wiezycie to podajcie wasz zodiak i zodiak partnera, a ja napiszę wam w kilku słowach jaki jest Wasz związek. A tak pozatym marena7 ma racje!

Pani Koziorożec i Pan Baran nie mają ze sobą łatwego życia. Jeśli spróbują stworzyć parę, to w ich związku nie będzie brakować turbulencji, oddmiennosci. Taki związek nie jest łatwy, jednak za to oboje nigdy nie doznają nudy.

link usunięty

34 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-12-17 02:46:20)

u mnie to sie sprawdza nawet w tańcu! jak dobrze mi się z kimś tańczy i zapytam o jego znak zodiaku to okazuje się że jest z trygonu który do mnie pasuje. zróbcie proszę podobny test i podzielcie sie swoimi doświadczeniami.

------------
Post został edytowany z powodu naruszenia Regulaminu Forum.

35 Ostatnio edytowany przez sosenek (2017-12-17 10:57:26)

jak byłam dużo młodsza interesowałam się astrologią, tranzytami planet i innymi cudami, a w związku z tym znakami zodiaku wink
był taki etap, że ze szczególną uwagą przyglądałam się otoczeniu i analizowałam, co nie było akurat w przypadku mojej rodziny specjalnie skomplikowane bo 80% to jakimś cudem skorpiony.
wszyscy pasowali do charakterystyki skorpiona pod różnymi względami, mniej lub bardziej (sporo zależało od tego w którym kwartale się urodzili).
mało tego- 3/4 z moich eksów było skorpionami, 2 wykonywało ten sam zawód, przypisany temu znakowi.
wśród przyjaciół mam głównie wagi i panny z którymi rzekomo świetnie się mój znak dogaduje wink
jakimś cudem często podobają mi się koziorożce, z którymi długo się spotkam, ale NIGDY nie wypala big_smile (przynajmniej 3 przypadki).
zauważylam, że w moim życiu właśnie tych kilku znaków jest w NAJBLIŻSZYM otoczeniu dużo, a pozostałych prawie nie ma.
wręcz bym powiedziała, że nie znam np. żadnego strzelca czy bliźniąt. a przynajmniej nie przychodzą mi do głowy.
taka anegdotka przy niedzielnej porannej kawie wink

36

Nie wierzę w horoskopy, ale jakimś cudem w 90% trafiam na raki big_smile

Ja zas na byki ciagle wpadam i byla tez bykiem byla.

38 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-17 16:00:47)

Z pewnością cos jest w horoskopach, ale to nie takie proste, jak się komuś wydaje.
Mąż jest Lwem, podobno układ idealny z Strzelcem i co z tego... ??
Znam mnóstwo Strzelców i Bliźniąt z którymi dogaduję się najlepiej..
Ale brałabym to wszystko z przymrużeniem oka.

39

E tam, bzdury na kiju. Kazdy byly byl z innego znaku zodiaku: eks maz blizniak, wczesniejszy partner byk, inny panna, jeszcze inny ryby. Obecny narzeczony to lew. Nie widze zaleznosci pomiedzy ich znakami zodiaku, a tym jakimi sa ludzmi.

40

Ja jestem Wagą i sporo mi się sprawdza, mojemu facetowi też i że pasujemy do siebie. Jednak czytałam z ciekawości, nie kierowałabym się tym.

41

... takie gazetowe horoskopy, czy z portali z różkami pierdziuszkami???

Pierwszy z brzegu horoskop
"Igraszki w samochodzie czy w windzie zdecydowanie cię nie kręcą. Zamiast tego wolisz zaszyć się ze swoim ukochanym w sypialni i tam rozpieszczać go długo i namiętnie. Ponieważ uwielbiasz spełniać zachcianki swojego partnera, mniej dbając o własne zadowolenie, faceci uważają cię za kochankę doskonałą."

do której z was nie pasuje na 100%, 100% treści?
być może ktoś woli namiętny, na spokojnie seks, ale przecież czasem dla odmiany szybki numerek, by zaspokoić partnera też się zdarza, więc prawda czy fałsz?

Jeżeli napiszę, że lubisz szczerych ludzi - to ile osób stwierdzi, że to o nich samych?

Takie prawdy ogólne świetnie wykorzystują oszuści, którzy prawią takie komunały, jako prawdy dotyczące tylko danej osoby, a sprawdzają się do pewnie 90% ludzi, resztę sami zainteresowani dopowiadają (w stylu dzwoni oszust do starszej osoby "pani wnuczek miał wypadek" ~90% starszych ludzi ma jakiś potomków, "a który Wojtuś czy Krzyś" informacja zwrotna) .

42

A ja horoskopy chętnie czytam, te z gazet dla zabawy. I przyznam, że charakterystyka mojego znaku się zgadza, zgadza się też horoskop partnerski dla mnie i parnera.

Zazwyczaj nie lubię Raków z czerwca, Ryb, nie przepadam za bykami i bliźniętami, kłócę się ze Skorpionami.

43 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-12-18 18:29:36)

Z gazet mało mi się sprawdzało i to raczej do pośmiania. Więcej mi się zgadza z Internetu, mój numer wyliczony, kiedyś liczyłam sobie numerologię, że jest dwójką i inne rzeczy i u mnie się zgadza. Zdecydowanie jestem bardzo wrażliwa i inne rzeczy, a te cechy nie do każdego pasują. No i było też o moim podejściu do życia, do związku, do pracy i też się zgadza. No, ale to nie tak, że bezgranicznie w to wierzę. Po prostu sporo mi się potrafi sprawdzić.

44

Z ciekawości spojrzałam sobie na mój horoskop partnerski i większość rzeczywiście się zgadza. Jednak dla mnie to przypadek, a nie potwierdzenie faktu, że w horoskopy warto wierzyć.

Posty [ 44 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znaki zodiaku a związek? Czy istnieje zależność?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024