Moje postanowienie noworoczne i sposoby ich realizacji. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Moje postanowienie noworoczne i sposoby ich realizacji.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez Zielonna (2012-01-07 20:26:30)

Temat: Moje postanowienie noworoczne i sposoby ich realizacji.

Postanowienia, postanowienia... Każdego roku mnóstwo jest do zrobienia. Mnóstwo do poprawy, mnóstwo do zmienienia, lecz ja co roku tego samego mam lenia! Lista postanowień ciągnie się po ziemi - po prostu tonę w kartkach i karteczkach, które bardzo nie lubią leni! Stosy karteczek z postanowieniami świdrują mnie wciąż spojrzeniami, grożą palcami, krzyczą i się odgrażają, że za to lenistwo mnie pokarają! Aż w końcu ja w akcie rozpaczy - wszystkie karteczki wrzucam do kosza i mówię: dość z postanowieniami - przez nie ze stresu włosy z głowy rwę garściami! Nie śpię po nocach z wyrzutów sumienia, bo przecież tyle obietnic jest do spełnienia... Lecz z drugiej strony sama wiem doskonale, że by je spełnić postępować trzeba wytrwale, trzeba czasu mieć bez miary i na dodatek... chyba uprawiać jakieś czary! Bo pewnie tylko czarodziejka zna sposoby na postanowień spełnianie - toż to przecież niewykonalne zadanie! Lecz jakiś czas temu zgłębiłam sekret nie lada - jak już coś się postanawia, to dotrzymać też wypada! I sęk w tym tkwi wręcz śmieszny - po prostu (by nie zwariować do reszty!) zamiast wymyślać setki zadań i poleceń, stosować się do tysięcy zaleceń - głównie wymyślnych i bezsensownych, postanowienie jedno trzeba sobie postawić i za to jedyne 5 stów zastawić! ;D Trzymać się go skrupulatnie, wypełniać konsekwentnie i uparcie, pokonywać w sobie lenia - poza tym: toż to tylko JEDNO postanowienie do wypełnienia! Już nie będą ich miliony, znikną te karteczek tony. Postanowienie jedno - tym samym najważniejsze - wypełnione w stu procentach cieszyć będzie więcej!

Ja w swoim życiu sprawdziłam ten sposób i zapewniam szczerze - to jedyny sposób, w jaki wierzę! Nie działały na mnie żadne drakońskie prawa, żadne przymusy, zakazy, męki - bo to wysiłek jest za wielki! I lepsze od tysiąca postanowień spełnionych w połowie, jest jedno porządnie - niech każdy zaufa tej mowie! smile Kiedyś byłam zbyt ambitna - stawiałam sobie tysiące celów - że zadbam o siebie, schudnę, wyjadę w podróż, wyładnieję i z nerwów nie osiwieję! I nic spełnić mi się nie udawało, aż do tamtym roku: Obiecałam sobie, że bać się nie będę na bungee skoku! To było moje marzenia i oto nadeszło jego spełnienie! Było jedyne, a najważniejsze i jego wspomnienie w mojej głowie zawsze będzie najpiękniejsze! Wygrałam ze swoimi obawami i już na zawsze zaprzyjaźniłam się z ekstremalnymi sportami! smile Dowodzi to, że marzenia się spełniają i nawet największe cuda też się zdarzają! Trzeba tylko obrać dobrą taktykę, uwierzyć w swoje możliwości, pokonać wszystkie lęki i słabości - to zwycięstwo dające moc satysfakcji i radości! I nawet tak groźne dotąd noworoczne postanowienia, stają się czymś miłym i możliwym do zrobienia!

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Moje postanowienie noworoczne i sposoby ich realizacji.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024