O co jej chodzi ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » O co jej chodzi ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-01-05 13:50:30)

Temat: O co jej chodzi ?

Z moją przyjaciółką znamy się stosunkowo krótko, bo około 3lat. Za to są to bardzo intensywne lata widywania się, zwierzania, spotykania jak i imprezowania.
Połączyła nas niesamowita więź przyjaźni. Jedna za drugą wskoczyłaby w ogień, ale ostatnimi czasy zaczynam się zastanawiać, czy aby na pewno?

Ja i K. mamy wspólną paczkę znajomych składających się z 6osób. Razem imprezujemy, spotykamy się, spędziliśmy poprzednie ferie razem.. Niestety ostatnimi czasy nieco oddaliliśmy się z nimi od siebie i sylwestra spędziliśmy osobno - okej. Stwierdziłyśmy z K. że trzeba 'podratować' nasze więzy proponując wspólną imprezę, którą planowałyśmy już w połowie grudnia. Wszyscy się zgodzili nastąpił czas oczekiwania..
Na sylwestrze K. zaczęła kręcić nosem czy aby nie można jej przełożyć na kiedy indziej. Odparłam, że nie, bo wszystko jest zaplanowane i dlaczego chce to zmienić. Stwierdziła, że tak tylko pyta i okej możemy jechać w ten dzień.
Wczoraj się jednak dowiedziałam, że ma ze swoją paczką znajomych (którą spotyka codziennie) domówkę w ten sam dzień i że wie już od tygodnia i nie chce wybierać z kim iść. Zrobiła z siebie totalną ofiarę, że jest taka biedna, że to ja ją stawiam w takiej sytuacji i że chciałaby to pogodzić ale niestety ja jej nie rozumiem. (wtf?)
Napisałam, że sprawa jest dla mnie jasna - woli iść z ludźmi których częściej widuje, niż z nami na imprezę która była zaplanowana, a się rzadziej widujemy.
W końcu wyszło na to, że my jedziemy osobno jak zaplanowaliśmy a ona sobie idzie na domówkę. Jestem mega na nią wkurzona - zawiodłam się na niej po prostu.
Dodam jeszcze, że to już drugi raz kiedy tak robi. Wcześniej miałyśmy iść razem do kina na film, ale poszła z nimi. Więc nie jest to jej pierwszy występek. W kółko tylko powtarza, że domówki nie przełoży, a imprezę tak. Tylko, że jak prosiłam ją o spotkanie dotyczące ferii dziś, to również nie może bo się z nimi widzi i nie może przełożyć. No kurde! Nasza paczka musi się przystosowywać do niej i wszystko przekładać a ona nie może raz się poświęcić? Napisałam jej tak, to powiedziała, że wcale nie musi przychodzić i żebyśmy wybrali sami, bez niej.
Co mam jej napisać?
Z jej strony biję się z myślą, że WUGLARYZM naszą przyjaźń takim zachowaniem, a z drugiej strony nie chce jej stracić.
Proszę o jakieś porady.

Słownictwo! Chyba żartujesz, jeśli dla Ciebie to jest normalny zamiennik czasownika "zepsuć"... trochę kultury.
Anemonne

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: O co jej chodzi ?

nikt?

3

Odp: O co jej chodzi ?

Wiesz, myśle że nie ma co zmuszać kogoś do przyjaźni. Może teraz jest bliżej z tą 2 paczką, lepiej się z nimi dogaduje i poprostu woli ich towarzystwo.
Fajnie, że zależy Ci na niej, ale uważam że jeśli ona nie chce to poprostu powinnaś dać jej żyć tak jak ona tego chce.
Prawdziwa przyjaźń jest na wieki smile i na pewno nie każe wybierać

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » O co jej chodzi ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024